Een commode is een stijlvol en functioneel meubelstuk dat ideaal is voor opslag in de babykamer of kinderkamer. Een commode biedt veel opbergmogelijkheden in de slaapkamer van kinderen omdat je er naast de opbergruimte ook een baby of jong kind op kunt verschonen. Maar hoe kun je een commode het beste inrichten en welke items moet je erin opbergen? In dit artikel delen we handige tips en ideeën voor het gebruik van een commode als opslagoplossing.

Opslagmogelijkheden van een commode

Een commode kan op verschillende manieren worden gebruikt voor opslag. Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van kleding, beddengoed, handdoeken, boeken, speelgoed, of zelfs servies. De lades en kastjes van een commode bieden veel opbergruimte en zijn ideaal om spullen georganiseerd te houden. Een commode wordt doorgaans in de babykamer of kinderkamer gebruikt dus het is aannemelijk dat er in de commode vaak kinder spullen opgeborgen worden, maar uiteraard kan een commode ook ergens anders staan en voor andere doelen gebruikt worden.

Hoe een commode het beste inrichten?

Ervan uitgaande van dat je de commode gebruikt voor baby's leggen wij uit hoe je de indeling het beste kunt doen.Wanneer je een commode gaat inrichten is het belangrijk om goed na te denken over welke items je wilt opbergen en hoe je deze items het beste kunt organiseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van ladeverdelers en opbergboxen om kleine items zoals sokken, ondergoed en accessoires te organiseren. Plaats grotere items zoals beddengoed en handdoeken in de kastjes van de commode. Daarnaast kun je ook gebruik maken van manden en bakken om spullen op te bergen en deze vervolgens op de planken van de commode te plaatsen. Er bestaan hele mooie lade organizers welke netjes alles georganiseerd houden en het geen rommel laat worden in lades.

Welke items kun je in een commode opbergen?

De mogelijkheden zijn eindeloos! Een commode kan worden gebruikt om kleding, beddengoed, handdoeken, speelgoed, boeken, tijdschriften, servies, en nog veel meer op te bergen. Het is belangrijk om goed na te denken over welke items je wilt opbergen en hoe je deze het beste kunt organiseren.

Voorbeelden van verschillende kamers waar een commode kan worden gebruikt als opslagoplossing: Een commode kan in verschillende kamers worden gebruikt als opslagoplossing. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, kinderkamer, woonkamer, of zelfs in de hal. In de slaapkamer kan een commode worden gebruikt om kleding en beddengoed op te bergen, terwijl het in de kinderkamer kan worden gebruikt voor het opbergen van speelgoed en knuffels. In de woonkamer kan een commode worden gebruikt als opslag voor boeken, tijdschriften, spelletjes en andere items. In de hal kan een commode worden gebruikt om sjaals, mutsen, handschoenen en andere accessoires op te bergen.

Tips voor het organiseren van een commode

Maak dus gebruik van ladeverdelers en opbergboxen om kleine items georganiseerd te houden. Hierdoor creëer je overzicht en zorg je ervoor dat je spullen gemakkelijk kunt vinden.

  • Plaats grotere items in de kastjes van de commode. Hierdoor blijft je commode opgeruimd en kun je deze gemakkelijk schoonmaken.
  • Gebruik commodemandjes en bakken om spullen op te bergen en deze vervolgens op de planken van de commode te plaatsen. Dit is niet alleen praktisch, maar ook een mooie manier om je commode te stylen.
  • Label de lades en kastjes van de commode om het vinden van spullen makkelijker te maken. Hierdoor weet je precies waar alles ligt en kun je spullen snel terugvinden.
  • Sorteer items op kleur, maat of categorie om het vinden van spullen nog makkelijker te maken. Hierdoor creëer je overzicht en zorg je ervoor dat je spullen gemakkelijk kunt terugvinden.
  •  

Alternatieve gebruiksmogelijkheden van een commode

Naast opslag kan een commode ook op andere manieren worden gebruikt. Zo kan een commode bijvoorbeeld dienen als een dressoir in de slaapkamer of als een televisiemeubel in de woonkamer. Een commode kan zelfs worden omgebouwd tot een commode-stijl badkamermeubel. Door creatief te zijn kun je een commode voor verschillende doeleinden gebruiken om andere spullen in te bewaren dan alleen babyspulletjes of -kleding.

Conclusie

Een commode is een veelzijdig meubelstuk dat perfect is voor opslag in verschillende kamers van het huis. Door het goed in te richten en te organiseren kun je er veel spullen in kwijt. Het is belangrijk om na te denken over welke items je wilt opbergen en hoe je deze het beste kunt organiseren. 

Het inrichten van een commode is een proces dat tijd kost en waarbij je creatief moet zijn. Door gebruik te maken van ladeverdelers, opbergboxen en commodemandjes kun je kleine spullen georganiseerd houden. Plaats grotere items in de kastjes van de commode om deze opgeruimd te houden. Label de lades en kastjes om het vinden van spullen makkelijker te maken. Door te sorteren op kleur, maat of categorie creëer je overzicht en kun je spullen snel terugvinden.

Een commode kan niet alleen worden gebruikt voor opslag, maar ook voor andere doeleinden. Door creatief te zijn kun je een commode omtoveren tot een dressoir, televisiemeubel of badkamermeubel. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo hoef je niet direct afscheid te nemen van je kostbare en emotionele meubelstuk als je kindje uit de luiers is en kun je het meubel nog ergens anders in huis gebruiken. Wat ook weer een duurzame oplossing is.