10x de leukste rammelaars voor jouw kleintje

10x de leukste rammelaars voor jouw kleintje

Een zak met babyspeelgoed kan niet zonder rammelaar. Een goede baby rammelaar helpt een dreumes met het bevorderen van de motoriek en coördinatie van de handjes en armpjes. Bovendien is een goed rammelding speciaal ontworpen om de coördinatie tussen de ogen en de handjes te verbeteren. Het leuke van rammelaars is dat niet alleen de handjes bewegen, maar ook de oren worden getraind om te luisteren naar het gerammel. Een baby leert zo dat een beweging met de hand een geluidje kan maken dat met het oor wordt gehoord. Daarnaast is een goede rammelaar een lekkere bijtring, waar je dreumes zijn frustratie van doorkomende tanden weg kan bijten. 

Wil jij de beste baby rammelaar vinden voor je dreumes? Hier vertellen we je alle ins en outs over hoe je het beste rammelding vindt voor je baby. We willen graag dat jouw baby zich op een goede manier ontwikkelt en geloven dat de juiste rammelaar daaraan bij kan dragen. Een rammelaar zorgt niet alleen voor een goede motoriek, ook de oog- en handcoördinatie wordt getraind en dankzij het rammelende geluid, gebruikt je baby ook de oren. Het is bijvoorbeeld enorm leerzaam voor een baby om de rammelaar over te leren geven van de ene hand naar de andere. Met de perfecte rammelaar zorg je voor een vrolijk kraaiende baby. Zie jij het al voor je?

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste rammelaars voor jouw baby

De beste rammelaar: Playgro Clip Clop

Goedkoopste rammelaar uit de top 5: Sophie de giraf

Uit ons onderzoek is gebleken dat het bestverkochte product de Playgro Clip Clop Rammelaar is. De meerdere functies die het speeltje rijk is, stimuleren de baby echt in de groei van de eerste twaalf maanden. Met dit rammelding kan jouw dreumes ‘klikklakken’ met kralen, maar ook kreukelen en ratelen. Het blijkt ook dat het goedkoopste product in deze categorie de rammelaar is van Sophie de giraf: een heerlijke bijtring die ook nog eens rammelt.

Playgro Clip Clop Rammelaar

Deze rammelaar is een prachtig speeltje voor jouw dreumes. Dit rammelding is gemaakt in de vorm van een paard met de naam ‘Clip Clop’. Met de lieve oogjes, zachte vacht en multifunctionele toepassingen, is de rammelaar een speciaal stuk speelgoed voor in de box. Op de hoeven van het paardje Clip Clop zitten spiegeltjes waarin je baby zichzelf kan bekijken, het zadel doet ‘kiekeboe’ en de stof kan lekker prettig kreukelen. In een andere hoef zitten balletjes waarmee je baby lekker kan rammelen. Bevestig het rammelpaardje aan je kinderwagen en geef je baby een hoop plezier, zelfs tijdens het wandelen.

Voordelen:

Gevuld met veel verschillende activiteiten

Stimuleert de fijne motoriek

Leuk design

Favoriet

Sophie de giraf - rammelaar - multi textuur

Een rammelende bijtring zoals deze is ideaal voor jouw baby. Zeker als de eerste tandjes doorkomen en het tandvlees wat gaat irriteren is het heerlijk om op een bijtring te kunnen bijten: het gedeelte van Sophie de giraf om op te bijten bestaat uit verschillende texturen. Tegelijkertijd is Sophie de giraf ook te gebruiken als rammelaar. Dankzij de levendige kleuren wordt de baby gemotiveerd het speeltje op te pakken en te gaan rammelen. Met de rammelaar leert jouw baby een goede motoriek en coördinatie tussen oog en hand.

Voordelen:

Verschillende texturen

Ook als bijtring te gebruiken

Stimuleert de fijne motoriek en oog-hand coördinatie

Nummer 2

Jollein Rammelaar Teddy Bear - Biscuit

De Jollein rammelaar in de vorm van een klein teddybeertje is heerlijk zacht voor jouw dreumes. Door het zachte dons van het beertje maakt het niet uit als de baby het beestje door de kamer gooit of erop gaat staan: het kan niet stuk. Het gedeelte dat rammelt is het hoofd van de teddybeer: daar zit een klein, rinkelend, belletje dat de interesse wekt van jouw baby. Alles is dus mogelijk met de Jollein Teddy Bear: knuffelen, rinkelen en rammelen.

Voordelen:

Heerlijk zacht

Knuffelen en rammelen

Kan niet stuk

Nummer 3

Lamaze Trek en Speel Knoop

Deze fleurige speelknoop is helemaal te gek als stimulans voor jouw baby. Dankzij de verschillende trek- en speelmogelijkheden wordt je dreumes aangezet tot het ontwikkelen van zijn motoriek. De Lamaze Trek en Speel Knoop is gemaakt van zachte stof, maakt tijdens het rammelen leuke geluidjes en heeft ook spiegeltjes waarin je baby zichzelf kan ontdekken. Het speeltje is ideaal als cadeautje en is een goede motivatie voor je kindje om te spelen. Met de verschillende vormpjes aan de trekknoop kan je kind ook in zijn eerste levensjaar al kennis maken met de vormen.

Voordelen:

Verschillende trek- en speelmogelijkheden

Zachte stof

Leuke geluidjes

Nummer 4

Baby rammelaar | Baby rammelaar sokjes en rammelaar armbanden|4-delig rammelaar set

Deze leuke sokken en armbandjes maken het spelen voor jouw kind enorm leuk. De ene sok is zwart met wit: de kleuren van een zebra. De andere sok is oranje en geel: de kleuren van een giraffe. Deze rammelaar is ontwikkeld om de baby zijn handen en voeten te leren ontdekken. Hoe leuk is het als het schudden met de armpjes of het schoppen met de beentjes een geluidje veroorzaakt. Wat zal je kindje verbaasd zijn! De pluche stof is enorm zacht voor het tere babyhuidje. Een leuk cadeau voor je pasgeboren baby’tje.

Voordelen:

Stimuleert het ontdekken van de handen en voeten

Met leuke geluidjes

Zachte stof

Nummer 5

Wat is een rammelaar?

Een rammelaar moet rammelen, dat klinkt logisch. Vaak is het speelgoed gemaakt in de vorm van een dier of een ander bekend item, met daarin balletjes of bijvoorbeeld rijst. Op die manier is het voor de baby leuk om het speeltje te schudden, want er komt een geluidje uit. Op die manier leert een kindje om met de armpjes te schudden en dat een handeling met de handjes een geluidje kan veroorzaken. Dat klinkt simpel maar is wel iets wat een baby van 3 maanden nog niet heeft ontdekt.

Er zijn enorm veel verschillende soorten, vormen en maten rammelaars te vinden: de manier waarop verschillende rammelaars rammelen, hoe ze zijn ontworpen, welke dieren ze vertegenwoordigen en hoe ze voelen. Kortom, voor iedere baby is er wel een mooie rammelaar te vinden. Een rammelding is al geschikt voor je baby als hij een maand of drie is geworden. Met de juiste rammelaar stimuleer jij jouw baby om te gaan spelen.

Een rammelaar is niet alleen leuk om mee te spelen, maar is ook enorm goed voor de motoriek van je baby. Een goede rammelaar geeft de baby een goede stimulans om al spelend te leren. Denk aan het schudden met de handjes, het overgeven van de rammelaar van de ene naar de andere hand en het verplaatsen van het item. Wist je dat een rammelaar al heel lang geleden is uitgevonden? Er zijn door archeologen al rammelaars gevonden uit de prehistorie. 

Waarom een rammelaar kopen?

Wil jij jouw kindje, neefje, nichtje of kleinkind een rammelaar cadeau geven? Dat is enorm leuk. Denk eraan bij zo’n rammelding dat een kindje er tot 1, maximaal 2 jaar mee speelt. Daarna is de peuter toe aan ander speelgoed dat meer past bij de leeftijd. Is een baby dus net geboren, dan is een rammelaar een perfect cadeau voor op kraamvisite, of bij Kerst of Sinterklaas. 

Ook is het belangrijk om een rammelaar te kopen die makkelijk kan worden schoongemaakt. Een baby wil alles in zijn mond stoppen. Het is daarom niet zo hygiënisch als de rammelaar bijvoorbeeld tijdens het wandelen op de grond valt en vervolgens niet makkelijk is te wassen. Ook is het belangrijk om een kwalitatief goed product te kopen. Er moeten natuurlijk geen kleine stukjes vanaf breken of giftige verf in het product zitten.

Voor een baby van een paar maanden oud is een rammelaar enorm leuk. Iets dat rammelt als het beweegt is natuurlijk interessant en mocht je zo’n rammelding in huis nemen, dan speelt jouw dreumes er gegarandeerd mee. Je kunt er zelfs over nadenken om meerdere rammeldingen aan te schaffen: zo heeft je kindje meer variatie en blijft de baby geïnteresseerd in zijn speelgoed. Je kunt bijvoorbeeld de ene dag het ene rammelding geven, de andere dag de andere. 

Waar moet je op letten tijdens de aanschaf van een rammelaar?

Leeftijd

Rammelaars zijn voor een baby van nul tot 3 maanden nog een beetje te vroeg. Een baby van 2 maanden kan nog niet echt iets vastpakken, dat gebeurt pas na de grens van 3 maanden. Meestal geldt: op het moment dat een baby zichzelf kan omdraaien, begint hij ook met spelen. Na 9 maanden tot 1 jaar heeft een rammelaar zijn primaire taak om de motoriek te stimuleren al volbracht – nu is het nog steeds een interessant rammelding om mee te spelen. Zeker tot aan de tweede verjaardag is het nog steeds interessant voor een kindje om te rammelen.

Materiaal

Bij het aanschaffen van een speeltje dat geluidjes maakt als de baby het schudt, is het natuurlijk belangrijk dat het ook duurzaam is. Allereerst moet het speeltje veilig zijn, zodat er niet kleine stukjes afbreken die de baby eventueel kan doorslikken of in kan stikken. Daarnaast wil je dat het speeltje lang meegaat: dat is wel zo duurzaam. Ook is het belangrijk om te kijken van wat soort materiaal het speeltje gemaakt is. Er zijn nu ook rammelaars van bijvoorbeeld hout te koop: deze rammelaars zijn wellicht beter voor het klimaat, maar zijn vaak wel behoorlijk hard.

Soort rammelaar

Er zijn veel verschillende soorten rammelaars: denk aan knuffels die rammelen, draaiende of rollende varianten en verschillende producten van hout. Er is een grote verscheidenheid aan allerlei speeltjes die rammelen. Vaak hebben de speeltjes de vorm van beroemde figuren die kinderen ook op televisie zien, denk aan Nijntje, maar ook bijvoorbeeld de bekende Woezel en Pip.

Vorm

Rammelaars hebben vaak diverse vormen, maar altijd zit er binnen in het speeltje kraaltjes, balletjes of bijvoorbeeld rijst waarmee het rammelgeluid wordt gemaakt tijdens het schudden. De buitenkant is vaak zacht. Een baby vindt het heerlijk om te knuffelen. Denk daar goed aan bij het aanschaffen van een rammelaar. Is het speeltje in de vorm van een knuffel, dan moet het lekker zacht zijn, zodat de baby er lekker mee gaat spelen. Er zijn ook rammelaars die meer in de vorm zijn van een bijtring. Voor die speeltjes is het belangrijk om de juiste bijtstructuur te hebben dat prettig is voor het tandvlees van jouw baby: de doorkomende tandjes kunnen soms flink irriteren.

Prijs

Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de prijs te kijken van het speelgoed. Je wilt niet te veel betalen voor iets dat maar weinig waar is. De andere kant is ook waar: een goede prijs betekent vaak goede kwaliteit. Het is dus niet erg om wat geld neer te leggen voor een goede rammelaar: het gaat immers om de gezondheid van jouw kindje.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Het is niet moeilijk om een rammelaar schoon te maken: je kunt met een warm sopje in de gootsteen het speelgoed met een sponsje schoonmaken. Als er wat kieren zitten in het speeltje waar veel vuil in zit, is het misschien raadzaam om bijvoorbeeld een oude tandenborstel te gebruiken. Is het speelgoed droog, dan is het goed om bijvoorbeeld met een desinfectiemiddel zoals alcohol de speeltjes te sprayen. Spoel na het desinfecteren het speeltje nog een keer af met water. Alcohol doodt bacteriën en verdampt daarna meteen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kindje alcohol binnenkrijgt.

Het verschil tussen een bijtring en een rammelaar is dit: de taak van een bijtring is om een baby te helpen de periode van irriterend tandvlees door te komen, een rammelding moet de motoriek stimuleren en de baby schik geven. Uiteraard bestaan er ook bijtringrammelaars, een combinatie van de twee. Met deze hybride variant kan een baby én rammelen, én tegelijkertijd als het last heeft van doorkomende tandjes, lekker zijn frustratie kwijt met bijten.