De zomer komt eraan en dat betekent dat we weer heerlijk naar het strand kunnen gaan. Maar als je een baby hebt, is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Wat neem je mee naar het strand voor je baby? En moet je een strandtas kopen om al deze spullen in mee te nemen? In dit artikel geven we een overzicht van de essentiële items die je niet mag vergeten.

Zonnebrandcrème

Het is belangrijk om de tere babyhuid goed te beschermen tegen de zon. Kies daarom voor een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor van minimaal 30. Breng de crème ruim aan op de huid en herhaal dit regelmatig, zeker na het zwemmen. Je kunt de zonnebrandcrème gemakkelijk veilig bewaren in een rieten tas, samen met al je andere spullen.

Hoedjes en kleding

Een zonnehoedje beschermt niet alleen het gezichtje en de oren tegen de zon, maar houdt ook het hoofdje koel. Kies een hoedje met een brede rand voor optimale bescherming. UV-zwemkleding biedt extra bescherming tegen de zon. Het bedekt het grootste deel van het lichaam en heeft een hoge UPF (Ultraviolet Protection Factor). Daarnaast is het snel droog en blijft het koel in de warmte. Voor het zwemmen zijn zwemluiers onmisbaar. Deze luiers hebben een speciale voering die ervoor zorgt dat de ontlasting niet in het water terechtkomt. Hierdoor blijft het water schoon en hygiënisch. Daarnaast is een badcape handig om je baby na het zwemmen snel af te drogen en warm te houden. Kies voor een cape van zacht en absorberend materiaal, zoals katoen of badstof.

Drinken, voeding en speelgoed

Op het strand kan het erg warm worden, waardoor je baby snel uitdroogt. Zorg daarom dat je voldoende drinken meeneemt. Voor baby’s die borstvoeding krijgen, is het belangrijk om regelmatig te voeden. Neem daarom ook voldoende voeding mee, zoals flesjes of potjes. Ook op het strand wil je baby graag spelen. Neem daarom wat speelgoed mee, zoals een emmer en schepje of een bal. Let er wel op dat het speelgoed veilig is en geen kleine onderdelen bevat die je baby kan inslikken.

Wagen of draagzak

Een wandeling over het strand is heerlijk, maar met een baby is dat niet altijd even makkelijk. Neem daarom een wagen of draagzak mee. Met een wagen kun je gemakkelijk over het strand rijden en je baby erin laten slapen. Met een draagzak kun je je baby dicht bij je dragen en toch je handen vrij hebben. 

Strandtas

Natuurlijk moet je al deze spullen ergens in meenemen. Kies daarom voor een grote en stevige strandtas waar alles in past. Kies voor een tas met meerdere vakken, zodat je alles overzichtelijk kunt opbergen. Vergeet ook niet om voldoende handdoeken en eventueel een parasol mee te nemen. Een parasol biedt schaduw en bescherming tegen de zon. Het is ook handig om een extra setje kleding mee te nemen voor het geval je baby nat wordt of zich vuil maakt. Met de spullen in dit artikel zul je een geweldige stranddag met je baby hebben!