15x de beste bijtringen voor jouw baby

15x de beste bijtringen voor jouw baby

Een bijtring is een handig hulpmiddel voor baby's die doorkomende tanden hebben. Het helpt bij het verlichten van de pijn en ongemak die komt kijken bij het doorkomen van de tanden. Bijtringen zijn gemaakt van veilig materiaal, meestal rubber of siliconen. Ze voelen zacht aan en zijn vormvast, waardoor ze comfortabel zijn voor je baby om te gebruiken. Bovendien kunnen ze eenvoudig worden schoongemaakt met warm water en zeep. De bijtringen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan vrolijke kleuren, waardoor je baby er ook nog eens leuk uitziet als hij of zij de bijtring gebruikt. Een bijtring is dus een goede en veilige manier om het doorkomen van je baby's tanden te verlichten.

Bekijk hier onze top 5 van beste bijtringen van 2023!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste bijtring 

De meest populaire bijtring - Sophie de giraf - So Pure - Bijtring - Rond - Wit

De beste bijtring voor bij doorkomende tandjes - Playgro Verkoelende Waterbijtringen - Set van 3 stuks

De Sophie de giraf - So Pure - Bijtring - Rond - Wit bijtring is de beste omdat deze BPA vrij is. Het is gemaakt van zacht silicone materiaal en heeft een leuke en vriendelijke uitstraling die zowel geschikt is voor jongens en meisjes. 

Sophie de giraf - So Pure - Bijtring - Rond - Wit

Deze Sophie de giraf So'Pure bijtring rond is perfect om het pijnlijke tandvlees van baby te verzachten! Deze bijtring is, net als Sophie de giraf, gemaakt van 100% natuurlijk rubber afkomstig van de Braziliaanse rubberboom (Hevea). De bijtring is voor baby gezond en natuurlijk en bevat tal van plekjes waarop gekauwd kan worden (oren, hoorntjes, poten en de ringen). Een waar genot voor baby en ideaal voor het verzachten van de pijn tijdens het doorkomen van de melktanden.

Voordelen:

100% natuurlijk rubber

Mooi geschenkset

2 verschillende structuren

Nummer 1 - Populair

Playgro Verkoelende Waterbijtringen - Set van 3 stuks

De Playgro Verkoelende Waterbijtringen - Set van 3 stuks is een geweldig cadeau voor peuters. De waterbijtringen zijn gemaakt van zacht en duurzaam rubber dat comfortabel aanvoelt in de mond. De waterbijtringen hebben een kauwbaar, textuurrijk oppervlak dat helpt bij het verminderen van kauwen op jeugdige tanden en tandvlees.De waterbijtringen zijn ook vrij van BPA, ftalaten en latex. Deze set van 3 stuks is handig voor peuters die graag iets in hun mond hebben. De Playgro Verkoelende Waterbijtringen - Set van 3 stuks is een geweldige optie voor peuters die op zoek zijn naar een veilige, comfortabele manier om te kauwen.

Voordelen:

Verkoelend

Set van 3 stuks

Comfortabel

Nummer 2

Nûby bijtspeeltje Koelbijtsleutels - blauw - 3m+

De kleurrijke koelbijtsleutels zien er leuk uit en zijn makkelijk vast te houden door kleine handen. Ze zorgen voor een zachte verkoeling dankzij de PûrICE™-gel. Hij blijft langer koud dan een traditionele bijtring gevuld met water. Leg de bijtfiguur in de koelkast, niet in het vriesvak. Het zachte materiaal van de koelbijtsleutels stimuleert de lippen en tong voor een gezonde orale ontwikkeling, terwijl de verschillende vormen en kleuren de motoriek van je baby bevorderen. Koelbijtsleutels van Nûby™ zijn geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden.

Voordelen:

Bevordert de motoriek

Verkoelend

Kleurrijk

Nummer 3

Bijtring Lalieloe Bunny - Bijtspeelgoed - Kraamcadeau - Koel Bijtring - Meisje - Jongen

De Siliconen Bijtring van LaLieLoe staat garant voor uren speelplezier! De zachte siliconen kralen voelen prettig in de mond en zorgen voor een zachte druk op het tandvlees dat voor verlichting kan zorgen bij doorkomende tandjes. Leg de bijtring een paar uur in de koelkast (niet in de diepvries!) voor een verkoelende werking bij doorkomende tandjes.

Voordelen:

Uren speelplezier

Zacht siliconen

Kan in de koelkast

Nummer 4

Nattou Olifant en Eend Silicone - Bijtring - BPA Vrij - Groen

Voordelen:

Zacht materiaal

BPA

Lieve kleuren

Nummer 5

Wat is een bijtring?

Een bijtring is een klein speeltje dat door baby's gebruikt kan worden om te kauwen. Het wordt vooral gebruikt bij doorkomende tanden. Het is een perfect speeltje voor baby's omdat het vrij makkelijk en veilig is om mee te spelen. Bijtringen zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals plastic, rubber, hout en zelfs stof. Ze zijn bedoeld om de baby te helpen bij het ontwikkelen van hun mondmotorische vaardigheden en om de belangrijke spieren in hun gezicht te versterken.

De meeste bijtringen zijn ontworpen met verschillende delen, zoals een centrumstuk, die de baby kan kauwen, en een buitenste ring, die de baby ergens aan kan vasthouden. Sommige bijtringen hebben ook kleine bewegende stukjes, waardoor het speeltje leuker wordt. Sommige bijtringen hebben ook een klittenband of een riem waardoor het kind het speeltje aan zichzelf kan vastmaken.

Bijtringen hebben een aantal voordelen voor de baby.

Ten eerste helpen ze de baby bij het ontwikkelen van de motorische vaardigheden in hun mond en gezicht. Bovendien versterken ze de spieren om de baby te helpen bij het zuig- en slikreflex, wat belangrijk is voor de gezondheid van de baby.

Bijtringen worden vaak gegeven aan baby's bij pijnlijk tandvlees als de baby tandjes krijgt. Het tandvlees verlicht als er gebruik gemaakt word van een bijtring.

Ook helpen ze de baby bij het verkrijgen van een goede mondhygiëne, omdat de bijtringen gemaakt zijn van materialen die gemakkelijk te wassen zijn.

Daarnaast hebben bijtringen ook psychologische voordelen voor baby's, omdat ze gezelligheid en comfort bieden. De verschillende kleuren en bewegende delen van de bijtringen helpen de baby ook bij het ontwikkelen van hun visuele vaardigheden.

Hoewel bijtringen een geweldig speeltje voor baby's zijn, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat de bijtringen van goede kwaliteit zijn en dat ze goed onderhouden worden. Ze moeten regelmatig schoongemaakt worden met warm water en een milde zeep, en ze moeten worden gecontroleerd op tekenen van slijtage of schade.

Ook moeten bijtringen altijd onder toezicht van een volwassene worden gebruikt.

Waarom een bijtring kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een bijtring voor baby's een goed idee kan zijn.

Ten eerste kan het helpen om de pijn te verminderen die baby's voelen wanneer hun tandjes doorkomen. Dit is omdat baby's vaak de neiging hebben om op hun bijtring te bijten om de druk op hun tandvlees te verminderen.

Bovendien kan het gebruik van een bijtring ook helpen om baby's te leren om op een gezonde manier te bijten en te kauwen, wat kan leiden tot betere spraak- en eetontwikkeling. In sommige gevallen kan het gebruik van een bijtring ook helpen om te voorkomen dat baby's gewoonten ontwikkelen die schadelijk kunnen zijn voor hun tanden en kaken, zoals het hard bijten op vingers of op andere voorwerpen.

Al met al kan het gebruik van een bijtring dus nuttig zijn om de ontwikkeling van de mond van een baby te ondersteunen en om te voorkomen dat zij zichzelf pijn doen.

Er zijn verschillende soorten bijtringen voor baby's. Ze kunnen worden gebruikt om de tandjes en het tandvlees van een baby te verlichten. Bijtringen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals rubber, siliconen, hout en kunststof.

Hieronder zullen we de verschillende bijtringen voor baby's bespreken.

Rubberen bijtringen: Rubber bijtringen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Ze zijn gemaakt van een zacht en flexibel materiaal dat veilig is voor de baby om te gebruiken. Deze bijtringen hebben meestal een vorm of patroon met verschillende structuren dat de interesse van de baby wekt. Ze kunnen ook worden gebruikt om de baby te helpen bij het overgaan van het melken naar het op pap of andere voedingsmiddelen.

Siliconen bijtring: Siliconen bijtringen zijn gemaakt van een veilig, niet-toxisch materiaal dat de baby niet kan bijten. Ze zijn meestal gemaakt van een zacht materiaal dat zeer comfortabel aanvoelt voor de baby. Dit materiaal is ook duurzaam en kan bestand zijn tegen kauwen en bijten. Deze bijtringen zijn meestal voorzien van kleurrijke afbeeldingen en leuke kleuren om de interesse van de baby te wekken.

Houten bijtring: Houten bijtringen zijn meestal gemaakt van essen of beuken hout. Ze zijn zacht en soepel en kunnen het tandvlees van de baby gemakkelijk masseren. Deze bijtringen zijn meestal afgewerkt met een natuurlijke olie of wax om de baby te beschermen tegen schadelijke chemicaliën. Houten bijtringen kunnen ook worden gebruikt om de baby te helpen bij het overgaan van het melken naar de eerste stappen naar het eten van vast voedsel.

Kunststof bijtringen: Kunststof bijtringen zijn meestal gemaakt van veilige, niet-toxische kunststoffen. Ze zijn meestal verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Deze bijtringen zijn meestal vrij stevig en kunnen de baby helpen bij het bijten. Deze bijtringen zijn meestal afgewerkt met kleurrijke afbeeldingen en leuke kleuren om de interesse van de baby te wekken.

Al deze verschillende soorten bijtringen voor baby's kunnen worden gebruikt om de tandjes en het tandvlees van de baby te verlichten. Ze zijn ook veilig en niet-toxisch en helpen de baby bij het overgaan van het melken naar het eten van vast voedsel.


Bijtring kopen? Houdt hier rekening mee

Als je een bijtring voor je baby wilt kopen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen om ervoor te zorgen dat je een goede en veilige bijtring koopt. Hieronder geven we enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden:

  • Kwaliteit: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een bijtring koopt die van goede kwaliteit is, zodat je baby er comfortabel mee kan bijten en er geen gevaar voor beschadiging of breuk is. Kies bijvoorbeeld voor een bijtring gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of rubber, in plaats van plastic of andere synthetische materialen zoals schadelijke stoffen als de chemische stof bpa die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor je baby.

  • Maat: Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de bijtring de juiste maat heeft voor je baby's mond, zodat ze er comfortabel mee kunnen bijten zonder zichzelf pijn te doen. Als de bijtring te klein is, kan dit leiden tot ongemak en pijn voor je baby, terwijl een te grote bijtring kan leiden tot gevaar voor verstikking. Let daarom goed op de maattabel die door de fabrikant wordt verstrekt, of vraag advies aan je verloskundige of kinderarts.

  • Hygiëne: Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de bijtring van je baby hygiënisch is. Dit is belangrijk omdat je baby's mond een broedplaats kan zijn voor bacteriën en andere micro-organismen die ziekteverwekkers kunnen zijn. Zorg ervoor dat je de bijtring regelmatig grondig waste met warm water en een milde, babyvriendelijke zeep, en laat hem goed drogen voordat je hem weer aan je baby geeft.

  • Inspectie: Tot slot is het aan te raden om de bijtring regelmatig te inspecteren op tekenen van beschadiging of slijtage, en om hem te vervangen als dit nodig is. Dit is belangrijk omdat een beschadigde of versleten bijtring kan breken of afbreken tijdens het gebruik, wat gevaarlijk kan zijn voor je baby. Controleer daarom regelmatig of de bijtring nog stevig en intact is, en vervang hem als dit nodig is.

 

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Om een bijtring schoon te maken, is het belangrijk om eerst alle voedselresten en speeksel te verwijderen. De bijtring kan hier het beste mee worden schoongespoeld met warm water. Vervolgens kan het oppervlak van de bijtring worden schoongemaakt met een vochtige doek en wat mild afwasmiddel. Zorg ervoor dat alle zeeprestben goed worden verwijderd, zodat de bijtring weer klaar voor gebruik is voor je kindje.

Het duurt meestal ongeveer 6 maanden voordat het eerste tandje doorkomt bij je baby. Maar het is ook mogelijk dat het eerste tandje al op 4 maanden oud doorkomt. Sommige baby's hebben geen tanden totdat ze 8 maanden oud zijn en sommige hebben er op 12 maanden oud al vier. Het is ook mogelijk dat het eerste tandje van je baby in een verschillende volgorde doorkomt dan de volgorde waarin de meeste baby's hun tanden krijgen. Dit is helemaal normaal. Er zijn diverse symptomen waaraan je kunt zien dat je baby een tandje krijgt. Je baby kan last hebben van kauw- en pijnklachten, je baby kan meer huilen of geïrriteerd zijn, hij kan zijn mond openen en sluiten of aan zijn mond likken. Als je baby last heeft van een van deze symptomen, dan is het waarschijnlijk dat hij het eerste tandje krijgt. Als je baby het eerste tandje krijgt, is het belangrijk dat je je baby's gebit goed blijft verzorgen. Je kunt dit doen door je baby's tanden twee keer per dag te poetsen, voordat hij gaat slapen en voordat hij 's ochtends wakker wordt. Ook is het belangrijk dat je je baby regelmatig naar de tandarts brengt voor een check-up. Meestal is dit vanaf de leeftijd van 2 jaar.

Het is niet noodzakelijk om een bijtring voor baby's eerst uit te koken voor gebruik. De bijtringen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn meestal gemaakt van siliconen, wat als veilig wordt beschouwd voor babies en vrij is van giftige stoffen. Bij het kopen van een bijtring voor je baby is het belangrijk om er zeker van te zijn dat het product is goedgekeurd door een beveiligingsorganisatie zoals Consumer Product Safety Commission (CPSC). Als de bijtring deze certificering heeft, kun je er zeker van zijn dat de bijtring vrij is van schadelijke stoffen.

Er zijn verschillende bijtringen voor baby's die geschikt zijn om in de vriezer te bewaren. Deze bijtringen zijn meestal gemaakt van siliconen, rubber of kunststof. Ze bieden een koele en comfortabele ervaring voor de tandjes en het tandvlees van de baby, terwijl ze het tegelijkertijd helpen om de tandpijn te verlichten.