10x de beste elektrische wipstoelen van 2023

10x de beste elektrische wipstoelen van 2023

Als je baby net is geboren wil hij of zij net zoals in de baarmoeder continue bij de moeder zijn. Dit is natuurlijk hartstikke fijn om je baby zo dicht mogelijk bij je te houden, maar soms heb je toch even een momentje voor jezelf nodig en zal er ook het huishouden gedaan moeten worden. Een elektrisch wipstoeltje is hiervoor de perfecte oplossing - het biedt een leuke en stimulerende omgeving voor je baby en houdt ze veilig. Je baby word lekker heen en weer gewiegd en kan hierin een lekker dutje doen terwijl jij een momentje voor jezelf pakt.

Lees verder om je te helpen bij het kiezen van het beste elektrische wipstoeltje voor je baby! Er zijn verschillende soorten elektrische wipstoelen op de markt, dus het kan lastig zijn om hierin een keuze te maken. Door onze top 5 te bekijken kun je in een mum van tijd het perfecte elektrische wipstoeltje voor je baby kiezen. Houd daarnaast rekening met belangrijke kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een elektrische wipstoel, evenals veiligheidsmaatregelen die je moet nemen tijdens het gebruik ervan. 

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste elektrische wipstoel

De beste elektrische wipstoel: HiBaby Wipstoel Elektrisch Grijs 

Uit ons onderzoek is gebleken dat de HiBaby Wipstoel Elektrisch Grijs de beste op de markt is. Wipstoel Elektrisch grijs heeft een unieke schommelbeweging waardoor je kindje heerlijk gewiegd wordt. Je kindje leg je gemakkelijk en veilig in de wipstoel en zal daarna lekker ontspannen. Dit elektrische wipstoeltje kan je zelfs met de meegeleverde afstandsbediening bedienen, ideaal om je kleintje in slaap te wiegen. 

HiBaby Wipstoel Elektrisch Grijs

Wipstoel Elektrisch grijs heeft een unieke schommelbeweging waardoor je kindje heerlijk gewiegd wordt. Je kindje leg je gemakkelijk en veilig in de wipstoel en zal daarna lekker ontspannen. Dit elektrische wipstoeltje kan je zelfs met de meegeleverde afstandsbediening bedienen, ideaal om je kleintje in slaap te wiegen. Is er even geen stopcontact in de buurt dan kan je het wipstoeltje via USB ook aansluiten op een powerbank!

Voordelen:

Unieke schommelbeweging

Voorzien van ingebouwde speaker

5 verschillende swing posities

Beste keuze

Bebies First Elektrische Wipstoel

De Born Lucky Wipstoel Elektrisch Dreamy heeft een unieke schommelbeweging waardoor je kindje heerlijk gewiegd wordt. Je kindje leg je gemakkelijk en veilig in de Dreamy en zal daarna lekker ontspannen. Dit elektrische wipstoeltje kan je zelfs met de meegeleverde afstandsbediening bedienen, ideaal om je kleintje in slaap te wiegen. Is er even geen stopcontact in de buurt dan kan je het wipstoeltje via USB ook aansluiten op een powerbank!

Voordelen:

5 verschillende schommelsnelheden

afstandsbediening bijgeleverd

Verstelbare rugleuning

Nummer 2

Munchkin wipstoel Swing

Je kleintje zal heerlijk ontspannen liggen in de Swing Grey Babyschommel van Munchkin. Het zitje van deze babyschommel is erg comfortabel door het zachte zit- en hoofdkussentje. Doorde heen en weer wiegende beweging zal je kleintje heerlijk relaxen in deze Swing. Bedien gemakkelijk de 5 schommelsnelheden, 12 verschillende melodieënen een timer van 8, 15 of 30 minuten met het digitale aanraakscherm of met de meegeleverde afstandsbediening.

Voordelen:

5 verschillende schommelsnelheden

Met timer

Zacht zit- en hoofdkussentje

Nummer 3

Caretero - Elektrische Schommelstoel

BUGIERS is een Elektrische Schommelstoel van topplank voor baby's met een gewicht tot 12 kg. Budies is gemaakt met de behoeften van de meest veeleisende ouders in gedachten, die op zoek zijn naar een product dat helpt bij een harmonieuze groei en ontwikkeling van de baby. Dankzij de comfortabele zitplaatsen, 5-punts harnas, speelgoed-carrousel, melodieën en vele zwaaiende programma's, is budies de perfecte rustplaats voor een baby overdag.

Voordelen:

Vanaf de geboorte

Tot 12 KG

Zelfroterende carrousel met knuffels en lichten

Nummer 4

Bioby Elektrisch Wipstoel

Je kindje leg je gemakkelijk en veilig in de wipstoel en zal daarna lekker ontspannen. Dit elektrische wipstoeltje kan je zelfs met de meegeleverde afstandsbediening bedienen, ideaal om je kleintje in slaap te wiegen. Is er even geen stopcontact in de buurt dan kan je het wipstoeltje via USB ook aansluiten op een powerbank. Deze handige wipstoel bootst wiegende bewegingen perfect na en heeft maar liefst 5 verschillende swing posities om je kindje gerust te stellen.

Voordelen:

5 verschillende swing posities

Unieke schommelbeweging

Voorzien van ingebouwde speaker

Nummer 5

Wat is een elektrische wipstoel precies?

Een elektrische wipstoel is een wipstoel die automatisch heen en weer beweegt. Door deze beweging zorgt het ervoor dat je pasgeboren baby heerlijk gewiegd word. Er zijn simpele uitvoeringen die alleen wiegen, maar je hebt ook elektrische wipstoeltjes die verschillende melodieën en verschillende swing posities heeft die je kan instellen.

Doordat de elektrische wipstoel een natuurlijke beweging nabootst heeft dit een rustgevend effect op je kleintje. En terwijl je kindje heerlijk gewiegd wordt kan jij even een momentje voor jezelf pakken.

Waarom een elektrische wipstoel kopen?

Er zijn vele voordelen aan een elektrische wipstoel, maar wat zijn nou al die voordelen die een elektrische wipstoel met zich meebrengt? Wij zetten het voor je op een rijtje:

  • Je baby wordt rustig van de schommelende beweging die een elektrische wipstoel maakt.

  • Je hebt zelf even je handen vrij

  • Je baby kan even lekker ontspannen in een veilige houding en rondkijken

  • Je baby hoeft niet zijn beentje heen en weer te bewegen om het bounce effect van een wipstoeltje te krijgen.

Elektrische wipstoel kopen? Houd hier rekening mee

Ergonomisch

Het is belangrijk dat een baby in een goede houding in de elektrische wipstoel ligt. Zorg ervoor dat de zitting langer is dan je baby. Het hoofd, de rug, armen en benen moeten goed ondersteund zijn en je baby moet voldoende kunnen bewegen.

Verschillende standen

Het is fijn als een wipstoel voorzien is van diverse standen. Zo kan je kindje heerlijk ontspannen liggen, maar ook wat rechterop zitten als hij bijvoorbeeld net gegeten heeft, of gewoon lekker om zich heen wil kijken. Als je kindje wat ouder is is het ook erg handig om rechtop te kunnen zitten tijdens een lekker groente of fruit hapje.

Comfort

Een stevige elektrische wipstoeltje is belangrijk, maar ook de comfort voor je baby is belangrijk. Kies voor een zachte comfortbale stof wat niet schuurt en een lekker zacht kussentje is ook niet overbodig.

Bekleding

Een baby heeft weleens een ongelukje, je baby kan spugen of een doorgelekte luier hebben. Dan is het fijn en handig als de bekleding makkelijk in de wasmachine kan. De meeste bekleding van wipstoelen kunnen handig worden afgeritst zodat je hem op 30 graden in de wasmachine kunt wassen.

Accessoires

Veel wipstoelen worden geleverd met leuke accessoires. Denk aan een speelboog met speeltjes eraan wat de ontwikkeling van je kindje stimuleert. Zo kan je kindje zich lekker vermaken als hij in de wipstoel ligt.

Maximaal gewicht

Het verschilt enorm per wipstoel wat het maximaal draaggewicht is. De ene wipstoel kan maximaal 9kg aan, waar de andere max 80kg aankan. Kijk dus vooral naar de wensen die je hebt waar een elektrische wipstoel aan moet voldoen.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop, dus lees voordat je een elektrische wipstoel gaat gebruiken altijd eerst de gebruiksaanwijzing. Je kindje zit altijd in een harnas veilig vast, zodat je kindje er niet uit kan vallen als hij druk aan het bewegen is.

Design

Het oog wil ook wat, dus een elektrische wipstoel die in je interieur past is mooi meegenomen. Gelukkig is er tegenwoordig ontzettend veel keuze en kan je uit diverse kleuren kiezen zodat er altijd een mooi design bij zit die bij jouw wensen past.

Vrolijke muziekjes

Wil jij dat je kindje vermaakt word met vrolijke muziekjes? Kies dan voor een elektrische wipstoel met muziek. Maar ook rustgevende muziekjes waarbij je baby lekker kan wegdromen is een fijne eigenschap van een elektrische wipstoel.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Laat je baby nooit langer dan 2 uur in een elektrische wipstoel zitten. Een wipstoel is niet gemaakt om je baby in te laten slapen. Natuurlijk kan je baby erin liggen voor een dutje, maar voor de langere slaapjes is zijn bedje met een geschikt matras de fijnste plek voor je baby.

Als je een wipstoel op de correcte manier gebruikt is hij 100% veilig. Zorg er altijd voor dat je de elektrische wipstoel in de juiste stand zet voordat je baby erin ligt. Maak gebruik van het veiligheidseisen tuigje en laat je baby nooit onbeheerd achter. Ook mag een baby niet langer dan 2 uur in de wipstoel liggen, dus haal hem of haar er regelmatig uit.

De prijzen van een elektrische wipstoel variëren tussen de 50 euro en 300 euro. Dus gemiddeld kom je uit op zon 175 euro voor een elektrische wipstoel.

Een elektrische wipstoel heeft vaak verwijderbare bekleding zodat je de afneembare hoes in de wasmachine kunt gooien. Ideaal! Want met een baby gebeuren weleens ongelukjes en het is belangrijk dat een baby in een hygiënische omgeving ligt.

Een bewegende wipstoel is een stoeltje die voorzien is van een vering. De baby kan heen en weer bouncen wanneer hij zijn voetjes heen en weer trappelt. Een elektrische wipstoel geeft een automatische beweging weer. Hij gaat zelfstandig heen en weer. Pasgeboren baby's kunnen immers niet met hun voetjes trappelen omdat ze daar simpelweg nog niet sterk genoeg voor zijn.