10x de beste traphekjes zonder boren

10x de beste traphekjes zonder boren

Als ouder wil je je kinderen natuurlijk beschermen tegen gevaren in huis. Een traphekje is een essentieel item om te voorkomen dat je kinderen de trap opklimmen en in gevaarlijke gebieden terechtkomen. Er zijn echter situaties waarin het gebruik van schroeven niet mogelijk is, bijvoorbeeld als je in een huurwoning woont of als je de muren niet wilt beschadigen. In deze gevallen biedt een traphekje zonder boren de ideale oplossing.

Een traphekje zonder boren kan gemakkelijk worden bevestigd zonder dat er gaten in de muur worden geboord. Hierdoor is het niet alleen gemakkelijker om te installeren, maar ook om te verwijderen wanneer het niet meer nodig is. Het is ook handig om mee te nemen wanneer je op reis gaat of als je kind bij de oppas of grootouders verblijft.

In dit artikel hebben we de 5 beste traphekjes zonder boren uitgelicht om je te helpen bij het kiezen van het beste traphekje voor jouw situatie. We hebben gekeken naar de hoogte, breedte, veiligheid, gemak van installatie en andere belangrijke factoren om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen keuze kunt maken. Lees verder om de beste opties te ontdekken en je huis veiliger te maken voor je kinderen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

 Het beste traphekje zonder boren

Het beste traphekje zonder boren - Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm - Wit

De Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm - Wit is de beste omdat het trapje optimale veiligheid biedt zonder boren. Het kan worden geklemd tussen muren of deuren en heeft een tweeledige handmatige vergrendeling. Het is geschikt voor openingen van 75 tot 80 cm en heeft een kinderveilige sluiting.

Hauck Open N Stop Veiligheidshekje

Hauck Open 'n Stop traphekje biedt veiligheid zonder boren. Het kan worden geklemd tussen muren of deuren en heeft een tweeledige handmatige vergrendeling. Het is geschikt voor openingen van 75 tot 80 cm en heeft een kinderveilige sluiting. Het is SGS-gecertificeerd en biedt optimale veiligheid voor kinderen.

Voordelen:

Het veiligheidshekje is zeer eenvoudig te installeren

Verstelbaar ontwerp Stevige constructie

Beste keuze

Hauck Close N Stop Veiligheidshekje

Het Hauck Close N Stop traphekje maakt jouw huis veiliger voor kinderen. Het heeft een dubbele bevestiging en kan worden geopend met één hand. Het kan worden gebruikt voor muren en deuropeningen van 96 tot 101 cm breed. Het vergrendelingsmechanisme heeft dubbele veiligheidspal en kan worden bevestigd zonder te boren. Het hekje is geschikt voor ronde trapleuningen met de apart verkrijgbare Y-spindel.

Voordelen:

Wordt geleverd met verlengstuk

Makkelijk te installeren

Dubbele veiligheidspal

Nummer 2

Safety 1st Easy Close Metal Traphekje

Eenvoudig en veilig, het Safety 1st Easy Close Metal veiligheidshek is een U-vormig drukhek dat ouders gemak biedt en kinderen veiligheid biedt. De SecureTech®-indicator zorgt voor veilige installatie en het dubbele vergrendelingsmechanisme draagt bij aan de veiligheid. Het hek past in openingen tussen 73cm en 80cm, maar kan worden verlengd tot 136cm met apart verkrijgbare verlengstukken,

Voordelen:

Extra bescherming

Makkelijk te installeren

Makkelijk te openen

Nummer 3

BabyDan Traphekje Deurhekje Klemhekje Zonder Boren

BabyDan Danamic traphekje is geproduceerd in Denemarken volgens de Europese EN:1930 veiligheidsnormen. Het is geschikt voor openingen tussen 73 en 87 cm en wordt geleverd met wallcups en een montage sleutel. Het hekje is gemakkelijk te openen met één hand en heeft een indicator om aan te geven of het goed is gemonteerd. Bij gebruik breder dan 86 cm moeten de bijgeleverde wallcups worden gebruikt en lees altijd de gebruiksaanwijzing voor veilig gebruik.

Voordelen:

Inclusief wallcups voor extra stabiliteit

Eenvoudig met één hand te openen door volwassene

Nummer 4

Curify® Oprolbaar Traphekje

Creëer een veilige ruimte voor je baby of huisdier met het Curify® traphekje. Dit hekje is gemakkelijk in gebruik met twee slimme grijphaken waardoor je het met één hand kunt openen. Blokkeer de trap, sluit een kamer af of bouw een veilige box voor je kindje en geniet met een gerust hart van jullie vrije tijd.

Voordelen:

Makkelijk in gebruik

Met één hand te openen

Nummer 5

Wat is een traphekje zonder boren?

Een traphekje zonder boren is een type traphekje dat zonder schroeven of boren in de muur of deurposten kan worden bevestigd. Hierdoor is het gemakkelijker te installeren en te verwijderen, zonder de muren te beschadigen. Dit type traphekje is ideaal voor mensen die in een huurwoning wonen en geen gaten in de muur mogen boren of voor mensen die de muren niet willen beschadigen.

Er zijn verschillende soorten traphekjes zonder boren beschikbaar, waaronder het oprolbare traphekje, uitschuifbaar traphekje en het meeste traphekjes met los verkrijgbare verlengstukken. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Het oprolbare traphekje is gemaakt van stof en kan gemakkelijk worden opgerold en opgeborgen wanneer het niet nodig is. Dit type traphekje is vooral handig als je op reis gaat of als je kind bij de oppas of grootouders verblijft. Het nadeel van een oprolbaar traphekje is dat het minder stevig is dan andere soorten traphekjes zonder boren.

Een uitschuifbaar traphekje is een ander type traphekje zonder boren. Dit type hekje kan in verschillende maten worden uitgeschoven om te passen bij verschillende breedtes van trapgaten of deuropeningen. Het nadeel van een uitschuifbaar traphekje is dat het minder stevig is dan traphekjes die met schroeven in de muur zijn bevestigd. Het kan dus gemakkelijker losraken als er veel druk op wordt uitgeoefend.

De meeste traphekjes zonder boren zijn voorzien van los verkrijgbare verlengstukken. Dit betekent dat je het hekje kunt uitbreiden om het te laten passen bij een breder trapgat of deuropening. Het voordeel van een traphekje met losse verlengstukken is dat je het hekje kunt aanpassen aan de grootte van het trapgat of deuropening. Het nadeel is dat het hekje minder stevig kan zijn als er veel druk op wordt uitgeoefend.

Het belangrijkste aspect van een traphekje zonder boren is dat het veilig moet zijn. Een veilig traphekje moet minimaal 75 cm hoog zijn om te voorkomen dat kinderen eroverheen kunnen klimmen. Het hekje moet ook stevig zijn en niet gemakkelijk kunnen worden losgemaakt of omvergeduwd. De spijlen of andere delen van het hekje mogen niet te ver uit elkaar staan, om te voorkomen dat kinderen vast komen te zitten of erdoorheen kunnen kruipen.

Waarom een traphekje zonder boren kopen?

Geen schade aan muren

Een traphekje zonder boren heeft diverse voordelen ten opzichte van een boren traphekje. Het grootste voordeel is dat het hekje zonder schade aan de muur te bevestigen is. Hierdoor hoef je geen gaten te boren in de muren of kozijnen van je huis, waardoor je de muren onbeschadigd kunt houden. Bovendien kun je een traphekje zonder boren op meerdere plekken in huis gebruiken. Het hekje kan bijvoorbeeld ook voor de keuken of buitendeur geplaatst worden om te voorkomen dat je kleintje daar naar binnen of buiten gaat.

Makkelijk te verplaatsen

Een ander voordeel van een traphekje zonder boren is dat het hekje vaak gemakkelijk weg te halen en op te vouwen is. Zo kun je het hekje gemakkelijk verplaatsen of meenemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of bij opa en oma op bezoek gaat. Daarnaast kun je bij de meeste traphekjes zonder boren losse verlengstukken aanschaffen, waardoor het hekje op maat gemaakt kan worden voor een bredere deuropening of trapgat.

Veiligheid

Een traphekje zonder boren biedt bovendien dezelfde veiligheid als een hogere traphekje dat wel met schroeven vastgezet wordt. Het hekje kan tussen twee muren geklemd worden, waardoor het stevig en veilig staat. Bij een goed geplaatst hekje kan je kleintje er niet onder of overheen kruipen. Daarnaast zijn de meeste traphekjes zonder boren voorzien van een deurtje dat twee kanten op kan draaien. Dit betekent dat je het hekje gemakkelijk in beide richtingen kunt openen, zodat je er zelf eenvoudig langs kunt lopen.

Kortom, er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een traphekje zonder boren. Het hekje is veilig, gemakkelijk te gebruiken en kan op meerdere plekken in huis geplaatst worden. Daarnaast past het hekje op maat in vrijwel ieder trapgat of deuropening en kan het gemakkelijk worden verplaatst. Als je kleintje wilt scheiden van de trap of een bepaalde ruimte in huis, dan is een traphekje zonder boren een veilige en praktische oplossing.

Traphekje zonder boren kopen? Houd hier rekening mee

Als je overweegt om een traphekje zonder boren te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat het hekje veilig en goed functioneert. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste traphekje zonder boren:

Meet de afmetingen op

Meet de afmetingen van het trapgat of de deuropening op voordat je een traphekje koopt. Zo weet je zeker dat het hekje past en kun je voorkomen dat je het hekje moet retourneren. Let er ook op dat de breedte van het hekje aanpasbaar is met bijvoorbeeld verlengstukken.

Controleer of het hekje veilig is

Controleer of het hekje veilig is voor jouw kindje. Het hekje moet stevig zijn en niet kunnen verschuiven als je kindje er tegenaan leunt of de trap opklimt. Het deurtje moet gemakkelijk open en dicht kunnen, maar mag niet gemakkelijk door een kindje geopend worden. Sommige traphekjes zonder boren hebben een superveilige autoclose poort waardoor het deurtje vanzelf dichtvalt.

Controleer of het hekje gemakkelijk te gebruiken is

Het traphekje moet gemakkelijk te gebruiken zijn en het deurtje moet in beide richtingen open kunnen. Zo kun je het hekje eenvoudig passeren zonder het hekje helemaal te moeten verwijderen.

Kies voor een hekje dat gemakkelijk te installeren is

Het voordeel van een traphekje zonder boren is dat je geen gaten hoeft te boren. Controleer of het hekje gemakkelijk te installeren is zonder het gebruik van gereedschap. Het hekje moet eenvoudig tussen twee muren of deurposten te klemmen zijn.

Kies voor een hekje dat bij jouw huis past

Kies een hekje dat past bij de inrichting van je huis en dat goed past bij de stijl van jouw woning. Zo zorg je ervoor dat het hekje niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de uitstraling van jouw huis.

Als je bovenstaande tips in acht neemt, kun je ervoor zorgen dat het traphekje zonder boren dat je kiest, veilig en gemakkelijk in gebruik is en bijdraagt aan het babyproof maken van jouw huis.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een traphekje zonder boren kan net zo veilig zijn als een traphekje dat wel vastgeschroefd wordt. Let bij het kiezen van een traphekje zonder boren op de stevigheid van het hekje en de sluiting. Controleer ook of het hekje veilig is getest en voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Houd er wel rekening mee dat een traphekje zonder boren over het algemeen minder stevig is dan een traphekje dat vastgeschroefd wordt.

De meeste traphekjes zonder boren zijn uitschuifbaar en passen in standaard deuropeningen. Het is echter aan te raden om de breedte van het trapgat of de deuropening vooraf op te meten, zodat je zeker weet dat het hekje dat je aanschaft past.

Ja, dat is mogelijk. Een traphekje zonder boren kun je eenvoudig tussen twee muren, deurposten of trapposten te klemmen. Zo kun je het traphekje gemakkelijk verplaatsen en op verschillende plekken in huis gebruiken.

Ja, dat kan zeker. Sommige traphekjes zonder boren zijn zelfs heel gemakkelijk weg te halen en in te vouwen. Je kunt ze dan wegzetten of bijvoorbeeld meenemen als je ergens naartoe gaat, bijvoorbeeld op vakantie of bij opa en oma.

Dat hangt af van de breedte van je trapgat of deuropening. De meeste traphekjes zonder boren kun je tussen een bepaalde afstand instellen, maar soms is een extra verlengstuk nodig. Bekijk dus wel goed van tevoren of het hekje past op de plek waar je hem nodig hebt. Vaak zijn er los verkrijgbare verlengstukken beschikbaar om het hekje breder te maken.