15x de beste duo kinderwagens voor het comfortabel vervoeren van je kleintjes.

15x de beste duo kinderwagens voor het comfortabel vervoeren van je kleintjes.

Een duo kinderwagen is een type kinderwagen dat is ontworpen om twee kinderen tegelijkertijd te vervoeren. Het is een bredere of hogere kinderwagen ten opzichte van een enkele kinderwagen die kan worden verdeeld in twee afzonderlijke zitjes of etages, waardoor twee separate zitplekken of ligplekken kunnen worden gecreëerd. Het wordt vaak gebruikt door ouders met kinderen die nog niet kunnen lopen of niet voldoende lang zelfstandig kunnen lopen. Het is ook geschikt voor grote gezinnen die op zoek zijn naar een eenvoudige en handige manier om meerdere kinderen van verschillende leeftijden tegelijkertijd te vervoeren. Een duo kinderwagen is de perfecte kinderwagen als je een tweeling hebt. Maar ook als je bijvoorbeeld net bevallen bent en daarnaast nog een peuter hebt die het nog niet lang genoeg volhoudt om zelf te lopen tijdens de wandeling. Je kunt dan een duo kinderwagen gebruiken met twee zitjes zoals een reiswieg voor je pasgeboren baby en een kinderzitje voor je peutertje.

Deze veelzijdige wandelwagen heeft vele verborgen voordelen. Daarover vertellen we je graag alles in dit artikel en lees je alle nuttige informatie die je moet weten over de aanschaf van een slimme duo kinderwagen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste duo kinderwagen

De meest uitgebreide set voor de beste prijs - Baninni Duo Kinderwagen Luiz Zwart

De beste duo kinderwagen buggy model - Baninni Duo Buggy Adige Zwart

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Baninni Duo Kinderwagen Luiz Zwart de beste is. Het is een zeer uitgebreide set, inclusief reiswieg en zitjes die op verschillende manier neergezet kunnen worden om zo de duo kinderwagen helemaal naar je zin te maken. Het is een lichtgewicht wagen die ook nog eens gebruikt kan worden als solo wandelwagen.

Baninni Duo Kinderwagen Luiz Zwart

De Luiz duo kinderwagen van Baninni is een veelzijdige wandelwagen voor duo’s en tweelingen waarvan de zitjes afzonderlijk verstelbaar zijn, voorwaarts én achterwaarts. Ook kunnen de zitjes afzonderlijk omgevormd worden tot een reiswieg zodat je kindjes ook kunnen slapen in de buggy. Bovendien kan deze duo buggy ook gebruikt worden als solo buggy! De buggy is compact inklapbaar en kan daardoor makkelijk opgeborgen worden. De rugleuningen van deze dubbele wandelwagen kunnen afzonderlijk versteld worden en ook de voetensteunen kan je aanpassen. De stijlvolle bekleding geeft de Luiz een trendy look. Elk zitje is voorzien van een 5-puntsgordel en een afneembare voorbeugel. In de boodschappenmandjes onderaan kan je een luiertas of speelgoed bij de hand houden. De Luiz duo kinderwagen is geschikt voor kinderen van 0 tot 36 maanden en kan een maximaal gewicht dragen van 22 kg per zitje.

Voordelen:

Zitjes afzonderlijk omvormbaar tot reiswieg

0 - 36 maanden (max. 22kg/zitje)

Vergrendelbare zwenkwielen met rubberen band

Gewicht product: 16.9 kg

Nummer 1 - Beste koop

Hauck Duett 2 Duo Kinderwagen - Zwart

De Hauck Duett 2 is een slimme duo kinderwagen en de perfecte oplossing voor kinderen van verschillende leeftijden of voor een tweeling vanaf 6 maanden. Het ene zitje is geschikt vanaf de geboorte omdat het kan worden omgebouwd van reiswieg naar zitje, terwijl het andere zitje gebruikt kan worden voor kinderen vanaf 6 maanden of kinderen die al zelfstandig kunnen zitten. De duwbeugel kan worden aangepast aan je eigen lengte. Bovendien is de Duett 2 compact op te vouwen en biedt de kinderwagen maximaal rijcomfort op vrijwel elk terrein. De kinderwagen wordt geleverd inclusief twee regenhoezen.

Voordelen:

Incl. reiswieg

Duwstang in hoogte verstelbaar

Zitje 1 geschikt vanaf de geboorte en zitje 2 vanaf 6 maanden

apart verkrijgbare Hauck Comfort Fix autostoeltje

Nummer 2

Deryan Evy Kinderwagen - Duo Kinderwagen - Uitbreidbaar

Een kinderwagen met veel opties en mogelijkheden, dat is de DERYAN Evy. Deze multifunctionele kinderwagen is een onmisbaar product in jouw collectie als ouder zijnde!

Voordelen:

Ontworpen met grote focus op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid

Beschikt over een gebruiksvriendelijke en veilige voetrem

Diverse accessoires verkrijgbaar via Deryan

Makkelijk in te klappen en te besturen

Plaats voor drie kinderen

Nummer 3

Baninni Duo Buggy Adige Zwart

De Adige duo buggy van Baninni is een side-by-side wandelwagen voor duo’s en tweelingen. Voor optimaal gebruiksgemak is de lichtgewicht buggy is in en uit te vouwen met één hand. Ook is de duo buggy 76 cm breed waardoor hij door standaard deuropening kan. De buggy is compact inklapbaar en kan daardoor makkelijk opgeborgen worden. De rugleuningen van deze dubbele wandelwagen kunnen afzonderlijk versteld worden en ook de voetensteunen kan je aanpassen. De trendy bekleding geeft de Adige een trendy look. Elk zitje is voorzien van een 5-puntsgordel en een afneembare voorbeugel. In de boodschappenmandjes onderaan kan je een luiertas of speelgoed bij de hand houden. De Adige duo buggy is geschikt voor kinderen van 0 tot 36 maanden en kan een maximaal gewicht dragen van 15 kg per zitje.

Voordelen:

Compact inklapbaar

Afzonderlijk verstelbare rugleuning

In- en uitvouwen met één hand

Breedte 76 cm: past door standaard deuren

Gewicht product: 11.6 kg

Nummer 4

Hauck Freerider SH12 Duo kinderwagen - Zwart

De Hauck Freerider is een multifunctionele kinderwagen voor één of twee kinderen. Als je met slechts één kind op pad wilt, heb je met deze kinderwagen namelijk de mogelijkheid om het tweede zitje te verwijderen en de Freerider als enkele kinderwagen te gebruiken. Wanneer je met beide kinderen op stap gaat, wordt het tweede zitje eenvoudig weer vastgemaakt.

Voordelen:

Te gebruiken vanaf de geboorte in combinatie met de Hauck 2-in-1 reiswieg

Compact vouwformaat

Te combineren met het apart verkrijgbare Zero Plus autostoeltje

Afmetingen: 128 x 61 x 112 cm

Duwstang in hoogte verstelbaar

Nummer 5

Wat is een duo kinderwagen precies?

Een duo kinderwagen is anders dan een normale kinderwagen en heeft een aantal voordelen ten opzichte daarvan. Een duo kinderwagen wordt ook wel een dubbele kinderwagen genoemd of een tweeling kinderwagen.

Zo kun je met een duo kinderwagen twee kindjes tegelijk vervoeren als je op pad gaat en het hoeft geen obstakel te zijn om mee te rijden want duo kinderwagens beschikken tegenwoordig over verschillende handigheidjes om het vervoeren van kinderen makkelijker te maken. Maar denk ook aan onderstaande punten:

Het eerste grote voordeel aan een duowagen ten opzichte van een enkele kinderwagens is dat je twee kindjes in 1 wagen vervoert en dus maar 1 wagen hoeft te besturen. Zo hoef je niet met twee losse kinderwagens of buggy's te rijden.

Ten tweede is het handige aan een duowagen dat de zitjes stapelbaar zijn of naast elkaar gepositioneerd kunnen worden, afhankelijk van het type model. Zo kun je bijvoorbeeld een jonger kindje bovenin leggen in een reiswieg en het oudere kindje er onder of er naast. Dit is ook afhankelijk van het type model. Ook zijn er duo kinderwagens die niet om te bouwen zijn. Dit zijn vaak buggy modellen.

Ten derde, kunnen ouders de duo kinderwagen eenvoudig opbergen en verplaatsen wanneer ze niet in gebruik zijn. Bovendien hebben veel duo-wagens een uitklapbaar frame dat aan beide kanten kan worden vergrendeld zodat het netjes plat opgeborgen kan worden. Wat handig is als je de kinderwagen in de auto wilt meenemen of thuis op wilt bergen.

Ten vierde, zijn er verschillende accessoires beschikbaar voor een duo kinderwagen, waaronder een duo regenhoes, parasols, en een voetenzak. Daarnaast zijn er ook speciale boodschappennetjes beschikbaar, waar ouders extra spullen in kunnen opbergen, zoals luiers, speelgoed, de luiertas, snacks of boodschappen.

Waarom een duo kinderwagen kopen?

Een duo kinderwagen is een goede keuze als je twee kindjes van dezelfde of twee kindjes van verschillende leeftijd(en) hebt of als er een baby onderweg is terwijl je al een peuter hebt die niet of nog nauwelijks zelf loopt. Deze veelzijdige wandelwagen is ontworpen om twee kinderen comfortabel en veilig te vervoeren als je op pad wilt.

Ze zijn gemaakt van stevig materiaal en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van elk kind en ouder. De meeste duo kinderwagens hebben een voor- en achterzitje, zodat je twee kinderen comfortabel kunt vervoeren. De zittingen zijn meestal verstelbaar, zodat ze aan de grootte van elk kind kunnen worden aangepast. Veel duo kinderwagens hebben ook voldoende ruimte om een paar spullen mee te nemen, zoals speelgoed, snacks, luiers, of boodschappen. Een duo kinderwagen is ook een geweldige keuze als je vaak lange afstanden aflegt met je kinderen. Ze zijn sterk en comfortabel genoeg om de twee kinderen veilig te vervoeren. De zittingen bieden tevens genoeg comfort, steun en padding voor langere wandelingen en oneven ondergronden.

Sommige modellen hebben ook een in hoogte verstelbare duwstang, waardoor je de wagen gemakkelijker kunt besturen en kunt instellen op je eigen lichaamslengte. De remmen op duo kinderwagens maken het ook veiliger om de wagen te blokkeren en voorkomen dat de kinderwagen vanzelf wegrijdt. Een ander voordeel van deze wagens is dat ze vrijwel geen onderhoud vereisen. Ze zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen die bestand zijn tegen slijtage en jarenlang mee kunnen gaan. Bovendien zijn veel van deze wagens gemakkelijk in elkaar te zetten en gemakkelijk op te bergen. Een duo kinderwagen kan zelfs in combinatie met een autostoeltje of maxi cosi worden gebruikt als je daarvoor de juiste opzetstukken hebt om de autostoel te bevestigen. Hierdoor is de duo kinderwagen dus ook uitermate geschikt vanaf de geboorte. Weet wel dat de adapters die je nodig hebt om de autostoel te kunnen bevestigen er waarschijnlijk los bijgekocht moeten worden. Dit is tevens per model verschillend of dit mogelijk is.

Er is veel keuze op het gebied van duo kinderwagens en je zal zien dat het door het ruime assortiment de keuze niet makkelijk gemaakt kan worden. Deze slimme duo kinderwagen zijn vaak in te stellen op verschillende posities en maten waardoor je lang met duo kinderwagens kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige modellen het voorste zitje vervangen voor een reiswieg of de reiswieg weg laten en er een extra zitje op zetten zodat beide kindjes rechtop kunnen zitten. Of als je bevallen bent van een tweeling, dan kun je deze tweeling kinderwagen gebruiken met twee reiswiegjes naast elkaar of onder elkaar, hoe ze ingedeeld zijn is per model verschillend. Niet bij alle modellen zitten twee reiswiegjes inbegrepen. Dus als je dit nodig hebt, let er dan op dat je de apart verkrijgbare reiswieg los kunt aankopen van het zelfde merk.

Duo kinderwagen kopen? Houd hier rekening mee

Als je een duo kinderwagen wilt kopen is het belangrijk dat je goed oplet bij het maken van je keuze. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten om de beste aankoop te doen.

Veiligheid

Een duo wandelwagen biedt zeker een vorm van veiligheid. Natuurlijk is het zo dat je kindjes hartstikke veilig en comfortabel in de zitjes zitten en er genoeg gedacht is aan demping en padding in de kussens. Maar buiten dat biedt het nog een belangrijk veiligheidsaspect. Namelijk; je kunt je beide kinderen, met name je ontdekkende en weglopende peuter heel goed en veilig vast zetten in de wandelwagen zonder dat je elk moment je ogen op hem/haar gericht moet hebben. Zo zorg je ervoor dat jij al je aandacht goed bij je beide kindjes kunt houden en tegelijkertijd ook nog eens goed op het verkeer kunt letten.

De maten

Vergeet ook niet om naar de afmetingen van de kinderwagen te kijken. Kijk of je de kinderwagen gemakkelijk in- en uit je auto kunt laden en of de kinderwagen klein genoeg is om mee te nemen in je bagageruimte.

Triplets kinderwagen

Een triplets kinderwagen is net als een tweeling kinderwagen een handige wagen om meerdere kinderen in te vervoeren. Deze premium kinderwagen is er alleen in een buggy model met zitjes.

Draaicirkel

Dankzij de flexibele wendbaarheid en de handige zwenkwielen die voor verschillende type terrein geschikt zijn draai jij overal tussendoor en creëer je een kleine draaicirkel.

Automatische rem

Sommige modellen dubbele kinderwagens hebben een automatische rem. Dat betekend dat als je de wagen stil zet, hij automatisch blokkeert. Dit is handig omdat je duo wandelwagen met meerdere kinderen zwaarder is en kan gaan rollen als je wagen op ongelijk terrein staat. Het geeft een stukje extra veiligheid om ongelukken te voorkomen.

Met één hand te besturen

Als je een tweeling kinderwagen met een duwstang hebt uit 1 stuk dan is het aannemelijk dat je de wagen met één hand kunt besturen. Dit is makkelijk als je bijvoorbeeld iets anders in je hand hebt. De wagen is dan alsnog zonder moeite voort te duwen en in de bochten te draaien.

Kleur en stijl

Bij het kiezen van een tweeling kinderwagen kijk niet alleen naar functionaliteit maar ook naar hoe de wagen er uit ziet. En omdat je de wandelwagen gebruikt vanaf de geboorte tot verder in de peutertijd is het belangrijk dat je een kleur en design kiest die je lang leuk blijft vinden. Vele dubbele kinderwagens zijn er in verschillende kleuren, zoals; grijs, wit en groen. Maar de meest voorkomende kleur bij dubbele kinderwagens is wel de kleur; zwart. Deze kleur is voor alle kindjes van vele verschillende leeftijden geschikt en het gaat niet snel vervelen.

Voetensteun

Gebruik je de zitjes naast elkaar voor je tweeling of je twee kindjes van verschillende leeftijden? Dan moet je weten dat je de twee voetensteunen los van elkaar kunt aanpassen naar de lengtes van de benen zodat de voetjes niet los bungelen. Ze zijn dus in hoogte verstelbaar.

All terrain

Een duowagen beschikt over zachte en verende wielen die op verschillende soorten terrein kan rijden. Maar niet allemaal zijn ze geschikt voor all terrain ondergronden. Vaak zijn ze geschikt voor gebruik op verharde wegen in dorpen en steden en niet voor modderig of zanderig gebied.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Dit is per kind afhankelijk hoelang een wandelwagen gebruikt wordt. Meestal zo rond de 3 jaar kunnen kindjes wel goed en zelfstandig lopen en hoeven dus niet perse meer in een wandelwagen vervoerd te worden. Dat hoeft niet te betekenen dat je geen wandelwagen meer hoeft te gebruiken want in sommige gevallen kan het veiliger zijn om je kind in een wandelwagen of kinderwagen te vervoeren, bijvoorbeeld bij drukke wegen. Of als je verre afstanden gaat lopen. Het is dan fijn dat je naast de reiswieg van je baby een zitje hebt voor je peuter. Het is dus een perfecte oplossing.

Doorgaans wordt de reiswieg gebruikt tot wanneer je baby zelfstandig kan blijven zitten. Zo rond de 7 a 9 maanden. Dit is per kind verschillend en het is niet aan te raden om je kindje dus eerder dan dit moment in de zitting te zetten. Het hoofd is behoorlijk zwaar voor het nekje en er komt veel spanning op de ruggenwervel te staan. Zorg er daarom voor dat je kindje zelf sterk genoeg is om rechtop te blijven zitten.

Als je een reiswieg bij de set ontvangt dan zit daar een matrasje in. Ook als je de reiswiegen los koopt hoort hier een matrasje in te zitten zodat kindjes comfortabel en zacht kunnen liggen.