10x de beste baby schommels van 2023

10x de beste baby schommels van 2023

Welk kind, of volwassenen, houdt er nou van schommelen? Veruit de meeste mensen, en dat begint al bij baby's vinden het heerlijk om heen en weer te zwengelen en te genieten en ontspannen in een schommel.

Een baby past natuurlijk niet op een normale schommel. Je hebt een ander schommelzitje nodig, eventueel een veiligheidsriem, een stevige rugleuning, een stevig frame, allemaal nodig voor extra veiligheid wanneer jouw kindje aan het schommelen is.

Er zijn ontzettend veel baby schommels te vinden. Met een baby schommelzitje of een echte schommelstoel. De schommel kan een metalen frame hebben, of gemaakt met een houten frame. Je kan kiezen voor vrolijke kleuren, of juist een rustige, natuurlijke look.

Met een baby schommel kan jij jouw baby leren schommelen en dankzij de meegroeischommels heeft jouw baby er ook nog als peuter en kleuter plezier van. Dan heeft jouw kleintje jarenlang speelplezier en ga jij niet iedere keer een andere babyschommel kopen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste babyschommels voor kinderen   

De beste baby schommel: Houten 3-in-1 Meegroeischommel met Kussen Baby Peuter Kleuter  

De beste babyschommel onder de 30,- euro: Houten Peuterschommel BIGJIGS Schommel Hout 

De beste baby meegroeischommel van plastic: 3-in-1 Meegroeischommel Babyschommel Peuter Kleuter 

Uit ons onderzoek is gebleken dat Houten 3-in-1 Meegroeischommel met Kussen Baby Peuter Kleuter de beste baby schommel is. Deze stijlvolle baby schommel past in elke tuin, is veilig en comfortabel en groeit ook nog eens met jouw baby mee. De speciale stof is makkelijk schoon te houden en je hebt geen haken nodig. De Houten 3-in-1 Meegroeischommel Babyschommel Peuter Kleuter biedt jou de beste prijs/kwaliteitverhouding.    

Houten 3-in-1 Meegroeischommel met Kussen Baby Peuter Kleuter

Deze stijlvolle, bijna magische baby schommel is ook voor peuters en kleuters. De sporten kunnen verwijderd worden, waardoor je er een baby schommel, een schommelstoel of een schommelzitje van kan maken. Stapsgewijs leert jouw kindje zelfstandig schommel. Je kan deze baby schommel zowel binnen als buiten gebruiken en je hebt geen haken nodig. Deze babyschommel komt met ophangringen. Het delicate stofje voelt heerlijk zacht aan en zit comfortabel. Deze schommel kan tot 30 kilo dragen.

Voordelen:

3 verschillende schommels in 1

Makkelijk te verstellen

Met ophangringen

Favoriet

Baby Swing Baby schommel Max 20 kg

Op het moment dat jouw kindje vrij kan zitten, dan kan deze mooie schommel tevoorschijn getoverd worden. De schommel is gemaakt van hout en katoen en ontzettend duurzaam. Deze babyschommel kan buiten gebruikt worden, maar is niet weerbestendig. Het zachte comfortabele kussen met fleece vulling is speciaal ontworpen voor een zachte ondersteuning tijdens het schommelen. De touwen zijn slijtvast en hebben aan de ene kant metalen ophangringen en aan de andere zijde franjes om aan te friemelen.

Voordelen:

De stof kan gewassen worden in de wasmachine

Volledig met de hand gemaakt

Kleine houten balletjes voor extra stimulatie van de zintuigen

Nummer 2

Houten Peuterschommel BIGJIGS Schommel Hout

Deze vrolijke houten schommel voor peuters is een houten schommel gemaakt met sporten. Die sporten kan je stapsgewijs verwijderen. Je kan ze eerst aan de voorzijde verwijderen en uiteindelijk alleen het zitje overhouden. Tijdens het schommelen trekken de gekleurde, houten bolletjes op het houten frame de aandacht. Deze kunnen draaien en voelen anders aan dan het touw of de sporten. Hierdoor wordt de zintuigelijke waarneming van jouw kindje gestimuleerd.

Voordelen:

Met verwijderbare sporten

Vrolijke houten bolletjes

Super veilig voor jouw kleine dreumes

Nummer 3

3-in-1 Meegroei Schommel Babyschommel Peuter Kleuter

Zodra jouw kindje kan zitten, kan deze meegroei baby schommel tevoorschijn komen. De vrolijke kleuren maken van het schommelen een nog groter feest. De voorkant en achterkant zijn apart te verwijderen, en jouw kleintje kan stapsgewijs leren schommelen. Aan de rugleuning zitten banden die je kan verstellen, waardoor jouw kleintje niet om kan tuimelen. De zitting heeft een antislipcoating en je kan deze baby schommel binnen en buiten gebruiken. De schommel kan tot 30 kilo belast worden.

Voordelen:

Riemen aan rugleuning voor extra veiligheid

Gemaakt van duurzaam kunststof

Licht en klein dus ook makkelijk mee te nemen

Nummer 4

Impaqt 3-in-1 Meegroei schommel Baby Peuter

Met deze baby schommel van Impaqt heb je een baby schommel, een schommelzitje en een schommelstoel in 1. De rugleuning kan je verstellen in twee verschillende standen en bestaat uit maar 3 demonteerbare stukken. De veiligheidsriem maakt deze schommel extra veilig en de schommel kan ook nog eens een gewicht tot 60 kilo dragen. Jouw kindje heeft dus heel erg lang, veel plezier van deze meegroei schommel en de vrolijke kleuren maken van het schommelen een heel feest.

Voordelen:

Rugleuning verstelbaar in 2 standen

De schommel bestaat uit 3 demonteerbare onderdelen

Met een veiligheidsriem

Nummer 5

Wat is een baby schommel?

Er zijn behoorlijk wat soorten baby schommels te krijgen, maar het zijn allemaal schommelzitjes waarin een baby veilig kan schommelen. Dat kan een schommelzitje in de vorm van een kuip zijn, maar ook een zitten met verwijderbare leuningen of andere onderdelen, zodat de schommel meegroeit met jouw kind.

Het is dan ook fijn als jouw kindje comfortabel zit en er zijn tegenwoordig allerhande baby schommels te krijgen. Met een houten frame en katoenen stofjes of een plastic uitvoering met vrolijke kleuren. Je vindt altijd wel een baby schommel die perfect bij jou en jouw kindje past.

Waarom een baby schommel kopen?

De meeste mensen, baby's en kinderen houden van schommelen. Het zou eigenlijk geen uitleg behoeven. Met een baby schommel kan jouw baby daar al vanaf een hele jonge leeftijd van genieten. Je kan de meeste baby schommels binnen en buiten gebruiken. Dat is heerlijk voor jouw baby.

Vaak groeit een babyschommel met jouw baby mee. Er zijn dan verwijderbare of verstelbare onderdelen, waardoor jouw kindje veel langer in de schommel past en ermee kan spelen. Zo'n babyschommel wordt vaak ook een meegroeischommel genoemd.

Baby schommel kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn natuurlijk wel bepaalde punten waar je naar dient te kijken als je een babyschommel wil kopen. Zo is het belangrijk om te kijken waar jij de schommel gaat plaatsen en of het dan ook wel allemaal past. Je wil genoeg ruimte om de schommel overhouden om ook veilig te kunnen schommelen.

Wil je een babyschommel voor binnen, buiten of allebei? Ook daar zit verschil in en het is vooral voor de duurzaamheid wel aan te raden om daar even aandacht aan te besteden. Daarbij wil je ook kijken naar het materiaal waarvan de baby schommel gemaakt is.

Je kan kiezen voor een houten frame, een metalen frame, je kan een schommel met touw nemen die je aan een boom of in de deurpost kan hangen. Het is wel belangrijk om aandacht te besteden aan de maximale belasting die de schommel kan dragen.

Ook wil je een comfortabel schommelzitje of een fijne schommelstoel. Kijk je voor een babyzitje met een kussentje, voor een nestschommel of wil jij toch liever een antislipzitje? Voor het bevestigen van de baby schommel heb je meestal de keuze uit ophangringen of schommelhaken.

Er zijn veel baby schommels die met jouw baby meegroeien. Hiervan kun je bepaalde onderdelen verwijderen, zoals de rugleuning of sporten, en zo kan jouw kindje stapsgewijs zelfstandig leren schommelen, en de schommel gaat veel langer mee.

Kijk dan ook altijd naar de leeftijd die aangegeven staat bij de schommel van jouw keuze. Het is ook niet leuk als je nog een jaar moet wachten voor je de schommel kan gebruiken.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Babyschommels die geproduceerd en verkocht worden binnen Europa dienen te voldoen aan specifieke wet- en regelgeving. Je kan er dus vanuit gaat dan jouw baby schommel veilig is. Maar het is altijd aan te raden om zelf ook een vinger in de pap te houden en de veiligheid te controleren en zelf ook zorg te dragen voor nog extra veiligheid. Zo kan je kiezen voor een babyschommel met veiligheidsriem en het is natuurlijk altijd aan te raden om erbij te blijven wanneer jouw baby aan het schommelen is. De schommel dient ook bij de leeftijd van jouw kindje te passen, anders is het niet altijd veilig om te schommelen en kunnen er toch ongelukjes gebeuren.

Het is belangrijk dat je een baby schommel regelmatig schoonmaakt. Er kunnen allerhande viezigheidjes en bacterien op verzamelen, jouw kindje zit er met de handjes aan, stop het handje in het mondje, en voor je het weet is jouw baby ziek. Dat moet je niet willen. Sommige babyschommels komen met onderhouds- en schoonheidsinstructies. Die dien je dan altijd op te volgen voor de beste resultaten. Als die er niet bij zitten dan neem je de schommel na ieder gebruik af met een doekje met een sopje, of je gebruikt een hygienisch doekje. Het maakt dan niet echt uit van welk materiaal de schommel gemaakt is. Droog ook alles even goed af. Jouw baby schommel is meteen weer lekker fris en je kan deze zo weer gebruiken. Een buitenschommel kan je wel beter wat vaker afnemen, ook als jouw kindje er niet op geschommeld heeft.

Eigenlijk mag een baby pas in een babyschommel als de baby vrij kan zitten. Ook als er een veiligheidsriem aan de leuning vastzit, wil jij toch dat jouw kindje niet heen en weer zwenkt en wiebelt, tegen de richting van het schommelen in. Dit is meestal zo rond de 10 maanden, maar dat kan ook eerder of later zijn. Voor kleintjes is het schommelen heerlijk en als jouw kindje nog niet toe is aan een babyschommel, dan is een ligschommel voor baby's misschien beter om mee te beginnen.