10x de beste baby weegschaal om je kleintje te wegen.

10x de beste baby weegschaal om je kleintje te wegen.

Het hebben van de juiste babyweegschaal is essentieel om te weten of je pasgeboren kind het juiste gewicht heeft en of hij het goed doet op de voeding. Babyweegschalen geven niet alleen een nauwkeurige meting van het gewicht in kilogram van je baby, maar ze kunnen ook helpen om je gerust te stellen als je bijvoorbeeld niet precies weet hoeveel voeding je kind binnenkrijgt omdat je borstvoeding geeft. Door je kind regelmatig te wegen kom jij meer te weten over de groei en de gezondheid van je baby. Lees deze blog om meer te weten te komen over de verschillende soorten babyweegschalen die beschikbaar zijn, het maatbereik dat ze bestrijken en hoe vaak je je pasgeboren kind moet wegen.

Er zit veel verschil in alle baby weegschalen die er te koop zijn. Daarom hebben wij een assortiment samengesteld van welke 5 beste babyweegschalen wij denken de meest geschikte zijn. Je leest het hier in deze blogpost.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste baby weegschaal 

Het beste aankleedkussen - Alecto Baby BC-10 Baby en peuterweegschaal

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Alecto Baby BC-10 Baby en peuterweegschaal de beste is. Een weegschaal met allerlei handige functies.Hij weegt zelfs tot vijf gram nauwkeurig! Dankzij de brede en solide basis schuift de weegschaal niet. Het verlichte display is groot en eenvoudig af te lezen. Met Alecto kies je voor een doordacht en gebruiksvriendelijk product van hoge kwaliteit. 

 

 

Alecto Baby BC-10 Baby en peuterweegschaal

Nauwkeurige baby en peuter weegschaal Als ouder wil je dat het goed met je kindje gaat. Zo zorg je ervoor dat je kindje geen honger heeft en ook qua aandacht niet tekort komt. Buiten de dingen die je van nature als ouder kan verzorgen zijn er ook hulpmiddelen. Bij Alecto hebben we die vele, zoals thermometers, voedsel processors en ook deze baby en peuter weegschaal. In de eerste 2 jaren van zijn of haar leven groeit je kindje hard. Om dit goed bij te kunnen hebben we deze weegschaal gemaakt. Hij weegt zelfs tot vijf gram nauwkeurig! Dankzij de brede en solide basis schuift de weegschaal niet. Het verlichte display is groot en eenvoudig af te lezen. Een weegschaal met allerlei handige functies

Voordelen:

Gebruiksgemak

Meetlint

Beste koop

Nummer 1 - Beste koop

Alecto Baby BC-30 Babyweegschaal

Babyweegschaal, snelle weging, 5 gram precisie Alecto Baby BC-30 Babyweegschaal Ideaal om de groei van je baby te volgen Tot op 5 gram nauwkeurig, Snelle betrouwbare meting Verkrijgbaar in de kleur wit Wat is de BC-30 babyweegschaal? Het is soms ongelooflijk om te zien hoe snel baby’s en peuters zich ontwikkelen, op alle vlakken. Hun gezichtsuitdrukking kan de ene week heel anders zijn dan de volgende. Ze krijgen allerlei nieuwe vaardigheden, die dan meteen trots geshowd moeten worden. En ze groeien natuurlijk als kool. Soms is zo’n kleintje onverzadigbaar en kan er elke twee uur wel een flesje in. Terwijl in andere perioden alles interessanter is dan eten/drinken. Dat maakt deze babyweegschaal tot zo’n uitkomst; in welke fase je kleine zich ook bevindt, jij weet altijd zeker of het gewicht gezond blijft.

Voordelen:

5 gram nauwkeurig

Weegt tot 20 KG

Nummer 2

Esperanza EBS019 Babyweegschaal

Je baby groeit vooral in de eerste paar jaar van zijn of haar leven enorm snel. Om deze groei en de gezondheid van je kindje nauwkeurig bij te houden, kun je het beste gebruik maken van een betrouwbare babyweegschaal. Deze Esperanza EBS019 Babyweegschaal kan jouw baby tot 10 gram nauwkeurig wegen en heeft een capaciteit tot 20 kg. Hierdoor kun je niet alleen de ontwikkeling van de kind goed bijhouden, maar door de grote nauwkeurigheid kun je ook kijken of je baby voldoende eten binnengekregen heeft. Nauwkeurig meten van gewicht De gezondheid en groeicurve van je baby kun je gemakkelijk en precies bijhouden doordat deze weegschaal jouw baby tot 10 gram nauwkeurig zal meten. Dit is nauwkeuriger dan veel andere babyweegschalen die maar tot 20 gram nauwkeurig meten. Bovendien heeft de weegschaal een capaciteit tot 20 kg, waardoor deze meerdere jaren gebruikt kan worden: zelfs wanneer je baby een peuter wordt. Het gewicht van je kindje zal weergegeven worden op het grote LED-scherm met een goed leesbaar lettertype. Het gewicht wordt weergegeven in kilogram, pound of stone, afhankelijk van hoe jij het het liefste bijhoudt.

Voordelen:

Tot 10 gram nauwkeurig

Weegt tot een max van 20 kilogram

Nummer 3

Topcom WG-2490 Babyweegschaal – Tot 20 kilo

Volg dagelijks het gewicht van je baby met deze moderne, accurate baby weegschaal. Weegbereik: 20 kg Gevoeligheid: 10 g Tarra functie om het gewicht van een handdoek of deken te elimineren Gemakkelijk leesbare display Energiezuinige automatische uitschakeling Lichte, duurzame weegschaal Zeer precieze weging Waarschuwing overbelading Inclusief batterijen 1 x CR2032

Voordelen:

Gemakkelijk leesbare display

Tare functie

Waarschuwing overbelading

Nummer 4

Luvion Babyweegschaal Exact-75 - Baby Weegschaal

Als ouder wil je zeker weten dat alles goed gaat met je kleine jongen of meisje, het nauwkeurig meten van het gewicht is zeker in de eerste maanden daarbij erg belangrijk. Een betrouwbare weegschaal is daarbij zeker bij te vroeg geboren kindjes en wanneer je borstvoeding geeft een belangrijk hulpmiddel. De Luvion Exact-75 digitale babyweegschaal is tot 5 gram nauwkeurig, waar de meeste andere baby weegschalen hebben een afwijking tot 10 of zelfs 20 gram. Dit verschil is vooral bij prematuur kindjes en wanneer je borstvoeding geeft belangrijk! Een afwijking van 5 gram geeft maximaal 10ml afwijking bij het voeden. Bij een voor en na meting weet je altijd tot 10ml nauwkeurig hoeveel de kleine heeft binnen gekregen! Weegschalen met een nauwkeurigheid tot 10 (20ml afwijking) en 20 (40ml afwijking) gram zijn door de afwijkingen niet of nauwelijks geschikt om betrouwbaar te meten hoeveel de kleine heeft gedronken of de groeicurve bij te houden.

Voordelen:

Voor Newborn

premature baby's en peuters

Kan gebruikt worden tot 20 KG

Nummer 5

Wat is een babyweegschaal?

Een digitale baby weegschaal is een gevormd weegplateau gemaakt van kunststof met een digitaal display op het onderstel die beschikt over antislip functie. De baby weegschaal is gemaakt om nauwkeurig te meten hoe de groeicurve van je kind zich ontwikkeld. Je kunt door het gewicht van je kindje nauwkeurig in de gaten te houden zien hoe het met je kindje gaat.

Voor wie?

Als het gaat om het wegen van je pasgeboren baby, is het belangrijk om een babyweegschaal te gebruiken die nauwkeurig is en aan je wensen voldoet. Als je een babyweegschaal wilt aanschaffen zorg dan dat je vooraf goed weet voor welke fase je de weegschaal wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk ook babyweegschalen welke nog voor peuters gebruikt kunnen worden. Houd bij het kiezen van een babyweegschaal dus rekening met de leeftijd van je kind.

Soorten babyweegschalen

Bij het kiezen van de beste babyweegschaal is het belangrijk om een digitale babyweegschaal te hebben die nauwkeurig en gebruiksvriendelijk is. De meeste babyweegschalen kunnen worden gekocht in online winkels, en er zijn dan verschillende soorten om uit te kiezen. Het is ook belangrijk om de juiste weegschaal te kopen voor de leeftijd en lengte van uw kind, omdat dit ervoor zorgt dat je kind zich comfortabeler voelt bij het gebruik ervan. Andere soorten babyweegschalen zijn onder meer mechanisch, met een wijzerplaat en wijzer, en optisch, waarbij een lichtstraal wordt gebruikt om het gewicht te meten.

Maatbereik van babyweegschalen

De meeste weegschalen hebben een bereik van 0-10 kg maar er zijn ook baby/peuter weegschalen welke nog door peuters tot 2 jaar gebruikt kunnen worden tot max. 20 kg. Op deze manier weet je zeker dat je een nauwkeurige meting krijgt van het gewicht van je kind voor een geruime tijd. Er zijn verschillende maatbereiken voor babyweegschalen, dus het vinden van de juiste is cruciaal om foutmetingen te voorkomen.

Nauwkeurigheid van babyweegschalen

Er is geen twijfel over mogelijk dat een babyweegschaal levensreddend kan zijn als het gaat om het bijhouden van het gewicht van je kleintje. De nauwkeurigheid van babyweegschalen kan echter variëren, dus het is belangrijk om ze uit te testen voordat je ze gebruikt.

Als het gaat om het kopen van een babyweegschaal, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze binnen een marge van 5-10 gram nauwkeurig is.

Zorg ervoor dat je de bijbehorende handleiding en gebruiksrichtlijnen leest om de meest nauwkeurige metingen van je weegschaal te krijgen. Het hebben van een nauwkeurige weegschaal maakt het monitoren van gewichtsverlies en gewichtstoename veel gemakkelijker en minder stressvol voor jou en je baby!

Waarom een baby weegschaal kopen?

Gemoedsrust

Door het gewicht constant te kunnen monitoren kun jij aflezen hoe het gaat met de groei van je kindje. Als je niet weet hoe je kindje groeit kun je je soms nog wel is ongerust maken. Door een handige weegschaal te gebruiken welke speciaal ontworpen is voor baby's en jonge kinderen weet jij precies of je kindje zich in goede gezondheid verkeerd.

Monitoren van de hoeveelheid voeding

Als je je kind aan de hand van flesjes voedt dan kun je nauwkeurig aflezen op de maatvoering van de fles hoeveel voeding je kindje heeft binnengekregen. Maar bij het geven van borstvoeding wordt het lastiger om de hoeveelheid binnengekregen voeding te bepalen. Vaak kun je alleen bekijken hoelang een baby drinkt en aflezen of je baby effectief gedronken heeft. Geeft je kind een tevreden indruk en valt hij of zij na het voedmoment lekker in slaap dan is het al snel prima. Maar loopt het allemaal minder makkelijk en heb je onrustige momenten omdat je kindje snel weer hongersignalen geeft? dan zou het kunnen zijn dat je baby niet voldoende drinkt. Omdat er op borsten geen maatstreepjes staan is het lastig om dit te weten. Maar er is een oplossing; door je baby voor de voeding te weten en na de voeding te wegen. Je weet naderhand dus hoeveel melk je kindje heeft binnengekregen.

Hoe vaak een pasgeboren kind wegen?

Het is belangrijk om een pasgeboren kind regelmatig te wegen om hun gewicht en groei te volgen. Dit kan worden gedaan zodra ze zijn geboren en daarna eenmaal per week. Door dit te doen, kunt je een gemiddelde bepalen en de nodige aanpassingen doen. Voel je echter vrij om ze vaker te wegen als je veranderingen opmerkt. Uiteindelijk zijn babyweegschalen een hulpmiddel van onschatbare waarde om u te helpen de ontwikkeling en groei van je baby in kaart te brengen.

Babyweegschaal kopen? Houd hier rekening mee

Tijdens de kraamperiode kan het zijn dat de kraamhulp een digitale weegschaal tot haar beschikking heeft. Maar als ze het niet heeft is het fijn om een handige weegschaal in huis te hebben. Ook in de periode na de kraamtijd is een eigen babyweegschaal uitermate handig om te hebben. Mocht je nu nog geen keuze gemaakt hebben welke baby weegschaal voldoet aan je interesses, lees dan verder over waar de beste babyweegschaal aan moet voldoen en waar je op moet letten.

Functies

De meeste populaire merken hebben uitgebreide functies op de baby weegschaal zitten.

Tare functie

Tare functie betekend dat je extra gewicht van een luier, hydrofiele doek of dekentje kunt tarreren naar een nulmeting. De tare functie gebruik je handmatig op momenten wanneer je je kind met luier of bedekking op de weegschaal weegt en het extra gewicht er wilt afhalen en de weegschaal weer op "0" wilt zetten. Deze functie zit onder een aparte knop en gebruik je vooraf dat je je kind weegt.

Gewicht onthouden

Sommige weegschalen beschikken over een geheugenfunctie zodat alle geregistreerde kilograms opgeslagen worden.

Speciale hold functie

Heb jij een baby die ervan houdt om veel te bewegen of om te draaien? Dat is geen probleem. Hiervoor is de weegschaal namelijk groot genoeg én hier heeft de weegschaal een functie voor. Dit is de speciale HOLD-functie, die ervoor zorgt dat het gewicht van je bewegende baby nog steeds nauwkeurig gemeten kan worden.

Meetlint

Sommige modellen beschikken over een meetlint welke zich over de lengte van het plateau bevindt. Zo kun je gelijktijdig het wegen ook de lengte van je kindje zien.

App bediening

Er bestaan slimme baby weegschalen welke je kunt koppelen via bluetooth naar je smartphone of tablet. Zo kun je alle informatie en specificaties vanuit je weegschaal direct doorsturen en kun je makkelijk door middel van gewicht en afmetingen een groeicurve bijhouden. Deze groeicurve is indien noodzakelijk ook makkelijk te delen met een arts of consultatiebureau omdat het een digitaal bestand is.

Vormgeving

Een speciale babyweegschaal is essentieel want een goede gezondheid begint bij het wegen van je kindje. Kindjes kunnen er niet altijd zin in hebben om gewogen te worden, ze kunnen draaien en bewegelijk zijn. Daarom heeft een babyweegschaal opstaande randen om bewegende baby's veilig op de weegschaal te laten liggen.

Ook geschikt voor kleine dieren

Je kunt de baby weegschaal ook gebruiken als kleine dierenweegschaal. Door hun perfecte vormgeving is de precieze babyweegschaal perfect voor hondjes, poezen, knaagdieren en ander kleine dieren.

Nooit alleen laten

Het mag duidelijk zijn dat er bij het gebruik van baby weegschalen altijd toezicht van een ouder nodig is en dat je baby nooit en te nimmer alleen gelaten mag worden. Ten opzichte van een normale weegschaal welke op de grond staat, zal een baby weegschaal vaak hoger staan op een commode of tafel.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Het korte antwoord is dat babyweegschalen niet perse nodig zijn voor pasgeborenen, maar ze kunnen wel heel nuttig zijn. Sommige ouders vinden dat babyweegschalen hen helpen om het gewicht en de ontwikkeling van hun baby beter te begrijpen.

Je vindt babyweegschalen online en in winkels. Houd er echter rekening mee dat babyweegschalen duur kunnen zijn, dus het is belangrijk om eerst onderzoek te doen om de beste optie voor jou en je baby te vinden. In deze productvergelijking geven we een eerlijk beeld over de verschillende babyweegschalen. Door op de link te klikken zie je de actuele prijzen van het beschikbare aanbod.

Als het gaat om het wegen van een baby, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zorg er eerst en vooral voor dat de weegschaal die je gebruikt, is gekalibreerd voor pasgeborenen - anders zijn de resultaten mogelijk niet nauwkeurig. Dit is vanuit de fabriek al geregeld voor je. Ten tweede, let op de grootte en leeftijd van je baby, aangezien deze van invloed zijn op de gewichtsmeting. En ten slotte, onthoud dat baby's nogal variëren in termen van hun gewicht in verschillende ontwikkelingsstadia; gebruik deze informatie dus als enige factor bij het meten van het gewicht van je kind. Mocht je twijfelen, bespreek deze informatie dan met een arts.

Als je nog andere zorgen hebt met betrekking tot het gebruik van een weegschaal met baby's of kleine kinderen, raadpleeg altijd het consultatie bureau. Als het goed is volg je ook de meet- en weeg afspraken bij de kinderarts of assistente en hier kun je ook altijd tussentijds je zorgen uiten. Bel ze gerust! Ze zijn er om je te helpen en om je gerust te stellen.

Het lezen van recensies voordat je een babyweegschaal koopt, is zeker een goed idee. Dit zal niet alleen helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing, maar je leert ook over de kenmerken van verschillende schalen en hun respectievelijke voor- en nadelen. Bovendien zullen beoordelingen je ook vertellen hoe lang de weegschaal gebruikt kan worden en eventuele problemen die andere kopers tegenkwamen.