15 x de beste bedhekjes voor veilig slapen

15 x de beste bedhekjes voor veilig slapen

Als het op bedtijd aankomt, maken veel ouders zich zorgen dat hun kind uit bed valt of daarbij gewond raakt. Een bedhekje is een eenvoudige en gemakkelijke manier om je kind te helpen veilig in bed te blijven, zonder dat je erop hoeft te letten en dat je het voortdurend in de gaten moet houden Er zijn een hoop verschillende bedhekken beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat het moeilijk is om hierin een keuze te maken. Wij hebben de voor en nadelen voor je op een rijtje gezet en hieruit een top 5 samengesteld met de 5 beste bedhekjes van dit moment. Lees verder om je te helpen bij het kiezen van de juiste keuze voor je kind en kies voor een gezonde nachtrust.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste bedhekje

Beste bedhekje - vidaXL Bedhekje peuter 150x42 cm roze

Uit ons onderzoek is gebleken dat de vidaXL Bedhekje peuter 150x42 cm roze de beste is. Dit mooie bedhekje van VidaXl voorkomt dat kinderen uit bed rollen tijdens het slapen. Dit stijlvolle bedhekje is geschikt vanaf 18 maanden tot ongeveer 5 jaar oud. 

vidaXL Bedhekje peuter

Dit mooie bedhekje van VidaXl voorkomt dat kinderen uit bed rollen tijdens het slapen. Dit bedhekje is gemakkelijk in en uit te klappen door middel van een knop aan elke kant. Dit maakt het handig om je kleintje lekker in te stoppen. Dit stijlvolle bedhekje is geschikt vanaf een leeftijd van 18 maanden tot ongeveer 5 jaar oud. Het bedhekje is geschikt voor elke type bed zoals peuterbedden, eenpersoonsbedden en tweepersoonsbedden. Met die bedhekje heb je meteen een veilig gevoel en het heeft bovendien eenvoudige montage. Dit bedhekje is gemaakt van een wasbare polyester stof en een lichtgewicht metalen buis. Het kan eenvoudig worden gemonteerd en ingeklapt om op te bergen.

Voordelen:

Lichtgewicht

Makkelijk in en uit te klappen

Geschikt voor elk type bed

Beste keuze

't Stekje - Bedrand van schuim - Bedhekje

Dit bedhekje is eigenlijk een schuimkussen wat voorkomt dat kleine kinderen niet uit hun bed vallen tijdens hun slaap. Dit schuimkussen leg je op de rand van het bed waardoor je kindje niet uit bed rolt. Doordat er aan de onderzijde een anti sliplaag zit blijft het recht liggen. Je kan op deze manier het schuimkussen makkelijk verwijderen en verplaatsen. Het voordeel van dit schuimkussen is dat het lekker zacht is, je kindje rolt niet met zijn gezicht tegen een hek aan wat weer blauwe plekken scheelt. Uit bed vallen is met dit schuimkussen verleden tijd.

Voordelen:

Makkelijk te verplaatsen

Makkelijk te bevestigen

Lekker zacht

Nummer 2

Bedhek voor kinderen val preventie beige

De overgang van een ledikant naar het grote bed kan voor je kindje erg spannend zijn. Maar ook voor de ouders is dit weer een nieuwe fase. Je wil niet dat je kindje uit bed valt. Dit bedhekje zorgt ervoor dat je kind veilig ligt tijdens hun slaap. Dit stevige bedhekje is geschikt voor kinderen tot ongeveer 22 kg en is geschikt voor een matras met een dikte van 12-15cm. De hoes kan je eraf ritsen en is te wassen in de wasmachine. Ideaal dus, want kinderen kunnen het nog weleens vies maken.

Voordelen:

Wasbare hoes

Stevig

Tot wel 22kg

Nummer 3

Dreambaby Phoenix Bedhekje

Dit bedhekje maakt de overstap van een kinderbed naar een groter bed gemakkelijk. Dit bedhekje wordt compleet geleverd. Doordat je gebruik maakt van veiligheidsriempjes blijft het bedhekje goed op zijn plek. Eenvoudig neer te klappen wat het naar bed brengen eenvoudig maakt. Het bedhekje is voorzien van ademend gaas. Dit hekje is niet geschikt voor hoogslapers.

Voordelen:

Compleet pakket

Inclusief veiligheidsriempjes

Eenvoudig neer te klappen

Nummer 4

Bedhekje Voor Kinderen 180cm Barrière Bed

Dit verstelbare bedhekje is speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat je kindje uit zijn of haar bedje valt. Het bedhekje is in hoogte verstelbaar. Het bedhekje heeft een metalen frame voor extra stevigheid. Het hekje zelf bestaat uit kindvriendelijke en veilige stoffen voor uw kind. Het ademt goed door zodat uw kind nooit benauwd wordt tijdens het slapen of spelen. Dit pakket bevat een bedhekje met een lengte van 150 centimeter. Dit product is uitbreidbaar zodat u er gemakkelijk voor kunt kiezen om een enkele rand van uw bed te beschermen of het gehele bed van uw peuter. Bekijk de varianten van dit product voor meer opties en maten!

Voordelen:

In hoogte verstelbaar

Uit te breiden

Kindvriendelijke en veilige stoffen

Nummer 5

Wat is een bedhekje precies?

Een bedhekje voorkomt dat je kind uit bed rolt. Het is een bedhekje die bevestigt wordt aan de zijkant van het bed. Zodra kinderen overgaan van een ledikant naar een groter bed wil je natuurlijk de optimale bescherming. Veel ouders kiezen daarom voor een bed waar al een bedhekje in is verwerkt, maar soms heeft het bed wat je op het oog hebt dit niet en dan kan een bedhekje uitkomst bieden. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld een logeerpartij hebt en je kind in een logeer bed slaapt. Je hebt dus ook een draagbaar bedhekje die je onder het matras schuift en zo overal mee naar toe kunt nemen. Dus ook als je op reis bent en bijvoorbeeld in een hotel slaapt waar geen kinderbed aanwezig is is dit een ideale oplossing om je kind veilig te laten slapen.

Een bedhekje is een veiligheidshulpmiddel dat kan helpen je kind veilig in bed te houden. Het is belangrijk om het correct te gebruiken en altijd vast te zetten met behulp van de gebruiksaanwijzing. De rail kan in verschillende maten worden geleverd om op verschillende matrassen te passen, en is verstelbaar om een perfecte pasvorm te garanderen. Bedhekjes kunnen helpen je kind te beschermen door te voorkomen dat het uit bed springt of tijdens de slaap uit het bed valt. Dus, als je je ooit zorgen maakt over je kind in bed, pak dan een bedhekje en probeer het eens!

Waarom een bedhekje kopen?

Als het gaat om bedtijd, is de veiligheid van je kind het grootste belang. Een bedhekje kan het risico op letsel bij een val helpen verminderen en ook voorkomen dat ze 's nachts onbedoeld uit hun bed ontsnappen of vallen. Er zijn verschillende soorten bedhekken op de markt, dus het is belangrijk om er een te kiezen die het beste past bij de leeftijd en behoeften van uw kind. Een oudere peuter heeft bijvoorbeeld misschien niet zoveel ondersteuning nodig als een jongere baby die nog steeds leert veilig in zijn wieg te slapen.

Voor- en nadelen van bedhekken voor kinderen

Bedhekken zijn een goede manier om kinderen veilig in hun bed te houden. Ze kunnen ongelukken helpen voorkomen door te voorkomen dat kinderen uit bed klimmen of vallen, en ze dienen ook als veiligheidsmaatregel voor kinderen. Sommige ouders vinden ze te beperkend; anderen waarderen hoe behulpzaam ze zijn bij het beschermen van hun kinderen. Het is belangrijk om de juiste rail te kiezen voor de behoeften en levensstijl van uw kind, maar over het algemeen is dit type veiligheidsvoorziening zeker het overwegen waard.

Bedhekjes zijn er in diverse materialen, stijlen en kleuren waardoor er voor iedereen wel iets geschikts tussen zit.

Bedhekje kopen? Houd hier rekening mee

Materiaal

Bedden zijn een plek waar kinderen zich veilig moeten voelen. Een bedhek kan deze veiligheid helpen waarborgen door het bedframe stevig te ondersteunen, zodat je kind niet per ongeluk uit bed valt of gevaarlijke hoogten bereikt. Er worden verschillende materialen gebruikt voor bedrails - metaal, kunststof en hout - met elk zijn eigen kenmerken en voordelen. Voordat je je aankoop doet, is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren en met de specifieke behoeften van je kind. Zorg ervoor dat je een bedhekje koopt dat past bij zowel de lengte als het gewicht van je kind, zodat het het niet kan verplaatsen of er gemakkelijk uit kan ontsnappen. Houd er ook rekening mee of je een bedhekje wilt voor slechts één kant van de matras of voor alle kanten.

Soorten bedhekken

Baby's en peuters zijn constant in beweging en een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om te investeren in een bedhek voor je kind. Een bedhekje kan ongelukken helpen voorkomen door ondersteuning te bieden terwijl je kind in bed ligt. Er zijn veel soorten bedhekken op de markt, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor je kind. De rail moet comfortabel zijn, goed passen op het bedframe van je kind. Houd daarnaast rekening met de maat van de rail - een te grote rail past mogelijk niet goed en kan letsel veroorzaken als hij eraf valt tijdens een ongeval. Zorg er dus voor dat u een bedhek kiest die past bij de behoeften en voorkeuren van uw kind en ongevallen helpt voorkomen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Er zijn bedhekken die in verschillende constructies verkrijgbaar zijn, waaronder die aan de zijkant van het bedframe worden bevestigd en die om de matras worden geklemd.

Een bedhekje is niet geschikt voor de allerkleinsten. Het advies is om een bedhekje past te gebruiken bij een minimale leeftijd van 18 maanden. Op die leeftijd kan je kind zelf veilig uit het bed komen zodat het niet over het hekje heen klimt of valt.

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien het beste bedhekje voor elk kind zal variëren afhankelijk van hun grootte, gewicht en leeftijd.