15 x de beste slaaptrainers voor een optimale nachtrust van je kind.

15 x de beste slaaptrainers voor een optimale nachtrust van je kind.

Heerlijk! Aan de babytijd met slapeloze nachten lijkt een einde te komen. Jullie baby groeit uit tot een flinke peuter. Nu kunnen jullie na al die slapeloze nachten gaan genieten van een goede nachtrust. Maar helaas blijkt het in de realiteit toch anders te gaan en staat jullie peuter midden in de nacht naast zijn bedje en is klaar om de dag te beginnen. Helaas slapen niet alle peuters de hele nacht door en hebben ze te maken met een slecht slaapritme. Het besef van tijd ontbreekt en de dag begint zodra hij zijn ogen opent. Slaapproblemen bij peuters is iets wat veel voorkomt. Om toch wat langer te kunnen slapen en te genieten van een goede nachtrust is de slaaptrainer in het leven geroepen. 

Met een slaaptrainer leert je kind op een leuke manier wanneer het tijd is om wakker te worden. Maar ook wanneer het tijd is om te gaan slapen. Dus ook voor peuters die moeite hebben om op tijd te gaan slapen biedt het uitkomst. 

Er zijn diverse soorten slaaptrainers met ieder zijn voor- en nadelen. Van nachtlamp functie tot fluitende vogeltjes is er voor ieder kind een slaaptrainer die bij hem of haar past. Bekijk hieronder welke beste slaaptrainer geschikt is voor jou kindje.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Beste slaaptrainer

De meest populaire slaaptrainer - Zazu Sam Slaaptrainer - Met nachtlamp functie en slaaptimers

Zazu Sam Slaaptrainer is wat ons betreft de beste optie omdat het een aantal handige functies heeft die je kunnen helpen kinderen een betere slaapgewoonten te ontwikkelen. Het heeft een nachtlampje dat helpt om een rustige sfeer te creëren, waardoor jouw kind makkelijker in slaap kan vallen. Daarnaast heeft het ook verschillende slaaptimers die kunnen helpen om het kind op een consistente manier op tijd naar bed te sturen. Met deze functies helpt de Zazu Sam Slaaptrainer om de slaapkwaliteit van je kind te verbeteren.

Vivid Green Slaaptrainer

Niet meer in de vroege ochtend gewekt willen worden door je kinderen? Ontwikkel je kinderen tot slaapexperts met onze handige leuk uitziende Slaaptrainer. De Kinderwekker is voorzien van gezichtsuitdrukkingen en kleuren die je kind leren op tijd te slapen en op te staan. De Slaaptrainer vertelt je kind dat het bedtijd is, dat het bijna tijd is om op te staan en wanneer het tijd is om te staan. Met onze slaaptrainer leert je kind een slaapritme begrijpen en geniet je zelf van extra uurtjes slaap. Voordelen Te gebruiken als slaaptrainer, wekker, nachtlampje en muziekspeler Gebruiksvriendelijk instellen Handig in gebruik Leuk en kleurrijk design Leert kinderen slaapritme te begrijpen Helpt met slapen & opstaan Temperatuurmeter inbegrepen Eenvoudig te begrijpen door kind Leren klokkijken Veiligheidsslot voor kinderen Sluimerfunctie Muziek alarm Temperatuur meter

Voordelen:

Handig in gebruik

Kind leert klokkijken

Veel diverse functies

Nadelen:

Wordt geleverd zonder handleiding

Beste keuze

Zazu Sam Slaaptrainer

Sam het schaap is een slaaptrainer voor kinderen die moeite hebben om s'avonds op tijd te gaan slapen en de Zazu Sam slaaptrainer is ideaal voor de vroege vogel. Door middel van verschillende kleuren op het display leert je kind wanneer het tijd is om op te staan. Een half uur voordat Sam het schaap wakker wordt kleurt het display oranje. Zo weet je kindje dat het niet lang meer duurt voordat Sam het schaap zijn oogjes s ochtends opent en het display groen kleurt. Om aan te geven hoelang het nog duurt zijn er 12 sterretjes op het display te zien. 1 v00r 1 verdwijnen de sterretjes en na een half uur kleurt het display groen, wat betekend dat je kindje uit zijn bed mag. Sam heeft ook een rood nachtlampje en het rode nachtlampje schakelt automatisch uit wanneer je kindje in slaap is gevallen. In Sam het schaap zijn vrolijke oogjes verwerkt zodat het een fijne slaaptrainer is om naast het bed van je kindje te staan. Het instellen werkt redelijk eenvoudig en er zit een goede handleiding bij. Ook heeft Sam een analoge klok en digitale klok waardoor je kind op een speelse manier kan leren klok kijken. De slaaptrainer werkt op batterijen, maar er zit een meegeleverde usb kabel bij.

Voordelen:

Makkelijk in gebruik

Nachtlampje

Goede prijs/kwaliteit

Nummer 2

Luvion Pinguïn Slaaptrainer

Deze schattige slaaptrainer is vanwege zijn zachte vormgeving de ideale slaaptrainer voor jou kindje. Het is een redelijk simpel model maar biedt genoeg functies die jou kindje helpen bij het op tijd naar bed gaan en langer doorslapen in de ochtend. Wanneer de slaaptrainer aangeeft wanneer het tijd is om te slapen of om op te staan, weet je kindje precies waar het aan toe is. De Luvion pinguïn heeft geen analoge of digitale klok. Een half uur voordat het tijd is om op te staan kleurt de pinguïn geel. Zo weet je kindje dat het bijna tijd is om uit bed te mogen. Als je kind wat ouder is kan je afspreken dat hij op zijn kamer mag spelen tot het lampje groen kleurt. De luvion slaaptrainer beschikt niet over een wekker dus je hoeft niet bang te zijn dat je kindje onnodig wordt gewekt. Het is een geluid loze slaaptrainer. De Luvion slaaptrainer beschikt over een bijgeleverde usb kabel waarmee je de pinguïn kan opladen . Deze slaaptrainer helpt jou kindje om een goed dag en nachtritme aan te leren .

Voordelen:

Helpt mee aan ee goed dag en nacht ritme

Eenvoudig te begrijpen

Simpel design

Nummer 3

Slaaptrainer Schaap Kinderen

De Daily Logix slaaptrainer helpt je kind wennen aan het tijdsbesef van “grote mensen”. Op een hele eenvoudige manier laat de slaaptrainer je kind zien wanneer het tijd is om de slaapkamer van de ouders binnen te komen. Doormiddel van verschillende kleuren displays en een schapen gezichtje dat slaapt en wakker wordt op de ingestelde tijd om uit bed te gaan, of om te gaan slapen. Hoe doet de Daily Logix slaaptrainer dit? De slaaptrainer helpt jouw kind door middel van verschillende kleuren in het display. Wanneer het tijd is om te slapen voor je kind sluit de slaaptrainer zijn ogen en zal het beeldscherm donkerblauw kleuren. De slaaptrainer zal de volgende ochtend op de door jouw ingestelde tijd ontwaken en de ogen opendoen, het display kleurt nu van blauw naar geel. Zo weet je kind dat die mag opstaan uit bed. Je kunt zelf de tijden dus instellen wanneer het tijd is in de avond om te slapen, en als het in de ochtend tijd is om uit bed te gaan. Ook kan er gekozen worden uit verschillende displays op de slaaptrainer.

Voordelen:

Digitale klok met kleuren

Wekkerfunctie

Nachtlampje

Nummer 4

Alecto BC100TIGER

De Alecto Baby BC100TIGER slaaptrainer is een totaaloplossing voor kinderen om spelenderwijs te leren omgaan met de tijd. Voor de ontwikkeling van je kroost is een slaapritme een belangrijke factor. Deze handige nachtlampwekker zorgt voor een dagelijkse regelmaat die kinderen de rest van hun leven goed kunnen gebruiken. Om lichaam en geest volledig te herstellen hebben kinderen meer slaap nodig dan volwassenen. Alleen begrijpen ze vaak niet wanneer ze heerlijk aan het spelen zijn dat het bedtijd is. Om kinderen te helpen met het krijgen van (bed)tijdsbesef is deze handige nachtlamp - wekker de uitkomst!

Voordelen:

Eenvoudige bediening

Tevens een klok en wekker

Draadloos

werkt met een via USB oplaadbare batterij

Nummer 5

Wat is een slaaptrainer eigenlijk? 

Een slaaptrainer kun je vergelijken met een wekker die speciaal is ontworpen voor kleine kinderen. Het leert ze om op een speelse manier optijd te gaan slapen maar ook wanneer het tijd is om op te staan. 

Het is de stille wens van iedere ouder. De hele nacht ongestoord kunnen doorslapen tot de volgende ochtend. Jongere kinderen hebben soms nog wat hulp nodig als het om een goed slaapritme gaat en moeten dus leren slapen. Wanneer je een goede slaaptrainer gebruikt kun je aan de hand van instellingen de gewenste slaaptijd en wakker-tijd instellen. Het instellen van de slaaptrainer werkt eenvoudig. 

Veel kinderen vinden het spannend of eng als ze s'nachts wakker worden en het is helemaal donker in hun kamertje. Het licht in de nacht laten branden is ook niet ideaal en daar kan je kind wakker van worden. Daarom zijn de slaaptrainers vaak voorzien van een nachtlampje wat een vertrouwt gevoel geeft als ze in de nacht wakker worden.

Waarom een slaaptrainer voor je kind kopen?

Bij jonge kinderen komen slaapproblemen vaak voor. Ze willen niet gaan slapen omdat het nog veel te gezellig is en ze nog willen spelen. Het kan ook voorkomen dat ze angst hebben om te slapen omdat ze het eng of spannend vinden zodra het donker wordt buiten. Of ze worden in de vroege morgen wakker, voor het mooie net iets te vroeg wanneer jullie als ouders nog lekker liggen te slapen. Het kan erg vermoeiend zijn als je kind midden in de nacht naast je bed staat omdat hij denkt dat het tijd is om op te staan. Of je bent uren bezig in de avond voordat je kind naar bed gaat. Met een slaaptrainer kun je met je kind afspreken wanneer het gaat slapen. Het is een handig hulpmiddel welke je makkelijk neerzet op een wandplank, kast of commode zodat ze spelenderwijs kunnen begrijpen wanneer het tijd is om in- en uit bed te gaan. 

Slaaptrainer kopen? Houd hier rekening mee

Design

Het design van de slaaptrainer is niet onbelangrijk. Hoe meer je kind geboeid is door de looks van de slaaptrainer hoe beter het werkt. Is je kind dol op een bepaald dier of heeft hij of zij een lievelingskleur? Probeer hier dan rekening mee te houden in het maken van je keuze. 

Leeftijd

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de adviesleeftijd voor het gebruiken van een slaaptrainer vanaf 2-2,5 jaar is. Voor deze leeftijd zijn de kinderen vaak nog te jong om het te kunnen begrijpen. 

Nachtlampje

Heb jij een kindje die bang is in het donker en graag een lampje aan wil in de slaapkamer? Veel slaaptrainers beschikken over een nachtlampje. Soms is een nacht lampje behoorlijk fel waardoor je kindje wakker wordt. Een nachtlampje op de slaaptrainer is dan een goede vervanger. Ook kan een zogeheten wake up light heel fijn zijn zodat je kind op een natuurlijke en rustige manier wakker kan worden. 

Wekkerfunctie

Soms kan het zijn dat je kindje gewekt moet worden, omdat het bijvoorbeeld naar school moet. Dan kan het handig zijn om een slaaptrainer aan de schaffen die over een wek functie beschikt. Sommige hebben zelfs een zogeheten wake up light, de slaaptrainer helpt dan op een natuurlijk manier licht te schijnen in de kamer om rustig te kunnen ontwaken.

Geluid

Is jouw kindje een lichte slaper en wordt hij wakker van ieder geluid? Dan is het verstandig om een slaaptrainer te kiezen die geluidloos is. Sommige slaaptrainers, zoals Sam het schaap heeft ogen die zich openen en sluiten. Het geluid klinkt blikkerig waardoor je kindje wakker kan worden. 

Klokkijken

Naast het feit dat je kind geleerd wordt wanneer het tijd is om op te staan en naar bed te gaan, is een slaaptrainer ook een handige manier om je kind op een speelse manier te leren klokkijken. Ze raken geinteresseerd door de leuke vormgeving van het apparaatje.

Veel gestelde vragen (FAQ)

De beste leeftijd om te beginnen met een slaaptrainer is vanaf 2 jaar. Je kindje moet in staat zijn om verbanden te kunnen leggen en onderscheid te kunnen maken tussen oogjes open of oogjes dicht. En verschil te kunnen zien tussen de kleuren om te moeten slapen, en op te mogen staan. De meeste kinderen zijn hiertoe in staat rond de leeftijd van 2 jaar.

Wij hebben voor jou de 5 beste slaaptrainers van 2022 uitgelicht en omschreven. Het is afhankelijk van jou wensen, welke slaaptrainer het beste bij jou kindje past.

Een slaaptrainer is een kinderwekker. Ze zijn draadloos en kun je opladen door meegeleverde usb kabels. Sommige werken op batterijen. Veiligheid is een belangrijk issue omdat het een product is speciaal voor kinderen. Ze moeten voldoen aan strenge veiligheidseisen en zijn dus zeker veilig.

Een slaaptrainer is geschikt voor kinderen met een slecht dag-en/of nacht ritme. Sommige kinderen hebben moeite om s'avonds naar bed te gaan en andere kinderen staan veel te vroeg naast hun bed. Hierdoor wordt de nachtrust van het kind verstoort, maar ook die van de ouders. Met een slaaptrainer kun je trainen wanneer het tijd is om wakker te worden. Doordat een slaaptrainer vaak ook is uitgerust met een nachtlampje kan je kind rustig in slaap vallen. Meestal duurt het even voordat je kind doorheeft hoe de slaaptrainer werkt dus geef dit even de tijd. Als je kindje het eenmaal doorheeft zal iedereen genieten van een heerlijke nachtrust en wordt iedereen s ochtends uitgerust wakker.