10x de beste tuitbekers om vlekkeloos uit te drinken

10x de beste tuitbekers om vlekkeloos uit te drinken

Een tuitbeker is een soort drinkbeker die speciaal is ontworpen voor jonge kinderen om uit te drinken. Het heeft meestal een tuitvormige tuit aan de bovenkant om het gemakkelijker te maken voor kinderen om te drinken zonder te morsen of knoeien. Tuitbekers zijn over het algemeen gemaakt van plastic, glas of roestvrij staal en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren. Ze zijn vaak voorzien van handvatten zodat kinderen de beker gemakkelijk kunnen vasthouden en zelf kunnen drinken. Tuitbekers worden vaak gebruikt als kinderen beginnen met het leren drinken uit een beker in plaats van uit een fles met speen.

Je leest hier alles over de verschillende tuitbekers en in onze speciaal samengestelde top 5 zie je in een oogopslag welke tuitbekers de beste zijn en waarom.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste tuitbeker

De beste tuitbeker - Dr. Brown's drinkbeker blauw 180 ML

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Dr. Brown's drinkbeker blauw 180 ML de beste is. Deze tuitbeker scoort hoog dankzij het eenvoudige overgangsontwerp naar bekerdrinken, het speciale niet-morsende ventiel en de handvatten voor goede grip. De zachte tuit is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. BPA-vrij, 180 ml inhoud. Ideaal voor de kleintjes!

Dr. Browns Drinkbeker blauw 180ml zachte tuit

Deze drinkbeker is perfect voor kindjes vanaf ca. zes maanden die willen leren drinken uit een beker. Het speciale ventiel zorgt voor een goede doorstroming die alleen geactiveerd wordt door de babymond, waardoor morsen voorkomen wordt. De verwijderbare handvatten zijn ontworpen om het gemakkelijk vast te houden en de zachte tuit is ideaal voor gevoelige mondjes.

Voordelen:

Zacht voor gevoelige mondjes

Gemakkelijk vast te houden

Speciale ventiel zorgt voor anti-lek

Geschikt voor leerfase

Nummer 1 - Favoriet

Nûby Drinkbekers met Tuit - Herbruikbaar

De Nûby Picknick bekers zijn ideaal voor gebruik in het park of thuis en zijn duurzaam en betaalbaar. De bekers hebben een capaciteit van 180 ml en zijn magnetron- en vaatwasmachinebestendig. Deze verpakking bevat 6 stapelbare bekers met tuiten die gemakkelijk kunnen worden gebruikt en schoongemaakt.

Voordelen:

Stapelbaar ontwerp

Magnetron- en vaatwasmachinebestendig

Een capaciteit van 180 ml

Duurzaam en betaalbaar

Draagbaar en veelzijdig

Nummer 2

Philips Avent Zachte Bijtbestendige Tuitbeker

De Philips Avent My Grippy-tuitbeker is speciaal ontworpen om peuters zelfstandig en met vertrouwen te laten drinken. De antislipstructuur en de voorgevormde structuur zorgen voor gemakkelijk vasthouden door kleine handjes. Het unieke ventiel voorkomt morsen en lekkage. De zachte en bijtbestendige tuit is comfortabel voor het tandvlees en stimuleert de groei van de mondspieren. De beker is BPA-vrij en compatibel met alle Philips Avent-flessen en bekers. Bovendien is de beker makkelijk te reinigen en geschikt voor de vaatwasser.

Voordelen:

Gemakkelijk vasthouden

Mors- en lekvrij

Comfortabele tuit

De beker is BPA-vrij

Gemakkelijk schoon te maken

Nummer 3

OXO Tot Transitions Drinkbeker

Deze drinkbeker is speciaal ontworpen om de overgang van borst- of flesvoeding naar een baby drinkbeker makkelijk te maken. De zachte siliconen tuit heeft een unieke amandelvorm die opent zodra de lippen van het kindje de tuit aanraken. Het deksel heeft een uitsparing om het neusje niet plat te drukken. De verwijderbare handvaten en het afneembare deksel maken de beker makkelijk in gebruik. De beker is antilek, vrij van BPA, Ftalaten en PVC, en vaatwasbestendig. Bij OXO Tot maken we babyproducten die comfortabel in uw hand en leven passen en die ontworpen zijn om lang mee te gaan.

Voordelen:

Unieke amandelvormige tuit

Neusuitsparing

De verwijderbare handvaten en het afneembare deksel maken de beker zeer gebruiksvriendelijk

Antilek en veilig omdat het BPA vrij is.

Nummer 4

BING - Drinkbeker - Tuitbeker

Deze mooie drinkbeker is voorzien van een vrolijke print van BING. De handige handvaten bieden extra grip, waardoor je kind de fles gemakkelijk kan vasthouden. Bovendien is de fles BPA-vrij, waardoor je met een gerust hart drankjes kunt serveren. De handige dop zorgt ervoor dat de fles goed afgesloten is en niet lekt in de tas.

Voordelen:

Aantrekkelijke vrolijke print

Handige handvaten voor extra grip

Veiligheid en lekvrij

BPA-vrij

Nummer 5

Wat is een tuitbeker precies?

Een tuitbeker is een soort drinkbeker met een zachte tuit die speciaal is ontworpen voor je baby of jonge kindje om te leren drinken zonder te knoeien. Tuitbekers zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes maanden tot ongeveer twee jaar oud. Ze hebben grote handgrepen waardoor het kleintje zelfstandig kan drinken en kan leren drinken uit een beker in plaats van uit een fles.

Voordelen

Het gebruik van een tuitbeker heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan het helpen bij het leren drinken en het ontwikkelen van de fijne motoriek van een baby. Het kan ook helpen om het knoeien te verminderen en het drinken gemakkelijker te maken voor een baby of kleintje in vergelijking met een open beker.

Verschillende tuitbekers

Tuitbekers zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals een antilekbeker met een uniek ventiel, met een harde tuit of een zachte tuit, of een tuit waarin je met je tanden of lippen moet bijten. Bovendien zijn veel tuitbekers veilig voor baby's en kleine kinderen omdat het materiaal waarvan de tuitbeker gemaakt is BPA-vrij is.

Waarom een tuitbeker kopen?

Het kopen van een tuitbeker is een slimme keuze voor ouders met een baby of kleintje. Waarom? daar zijn een aantal simpele redenen voor:

Overgang naar normale beker

Tuitbekers zijn producten die speciaal zijn gemaakt om de overgang van zuigfles naar bekertje gemakkelijker te maken voor een kindje. Door het gebruik van handvaten en een zacht tuitje kan een kindje goed zelfstandig leren drinken en kunnen de mondspieren op een natuurlijke manier ontwikkelen.

Lekvrij

Daarnaast heeft het gebruik van een tuitbeker nogmeer verschillende voordelen, waaronder het verminderen van het risico dat een kindje zich verslikt of dat er vloeistof uit de mond loopt. Er zijn verschillende soorten tuitbekers verkrijgbaar die zijn bestand tegen een stootje en lekvrij zijn, zodat ze ook onderweg of in de wandelwagen kunnen worden gebruikt. Met een deksel kan een tuitbeker gemakkelijk worden meegenomen en is het ideaal voor het oefenen van het drinken van allerlei dranken.

Vervanging van een speen

Het gebruik van een tuitbeker is ook handig voor moeders die een einde willen maken aan het gebruik van een speen. In tegenstelling tot een speen die alleen de lippen en de bovenkaak traint, helpt een tuitbeker om de onderkaak en mondspieren te ontwikkelen.

Snel leren drinken

Moeders bevestigen vaak dat een tuitbeker een geweldige manier is om hun kleintjes te leren drinken en knoeien te verminderen in vergelijking met flessen of andere bekers. Het is vaak een uitkomst als je naast melk ook andere vloeistof drinkt. Je baby zal op een andere manier moeten leren drinken. Met een tuitbeker leer je je baby of jonge kindje dit gemakkelijk aan zonder dat je steeds een kliederboel om je kind aantreft.

Tuitbeker kopen? Houd hier rekening mee.

Bij het kopen van een tuitbeker zijn er verschillende factoren waar je op moet letten, zoals:

Materiaal

Zorg ervoor dat de tuitbeker gemaakt is van een veilig materiaal zoals BPA-vrij plastic, siliconen of roestvrij staal.

Vorm en grootte

Kies een tuitbeker die past bij de leeftijd en grootte van je baby en die gemakkelijk vast te houden is met kleine handjes. Verdiep je in de verschillende modellen en producten die in het assortiment zitten en weet dat een tuitbeker anders is dan een andere drinkbekers zoals bijvoorbeeld een rietjesbeker.

Lekvrij

Zorg ervoor dat de tuitbeker lekvrij is en een goed sluitend deksel heeft om morsen te voorkomen. Bekijk dus in het product of de beker een antilekbeker is zodat je er zeker van bent dat je kleintje op een schone manier zelfstandig kan leren drinken.

Reiniging

Kies een tuitbeker die gemakkelijk te reinigen is, bijvoorbeeld vaatwasserbestendig.

Drinktechniek

Kies een tuitbeker die past bij de drinktechniek van je kindje en die gemakkelijk te gebruiken is.

Bij het drinken uit een tuitbeker gebruikt een kindje een andere drinktechniek dan bij het drinken uit een fles of speen. Bij een tuitbeker met een zachte speen moet het kindje de lippen en tong rondom de tuit plaatsen en deze meestal zachtjes dichtknijpen om de vloeistof te kunnen drinken. Het kindje moet zuigen en kauwen om de vloeistof uit de tuit te krijgen, wat helpt bij het ontwikkelen van de mondspieren. Ook is dit om lekkage tegen te gaan.

Dit in tegenstelling tot het drinken uit een tuitbeker zonder anti-lek, waarbij de vloeistof direct in de mond stroomt zonder dat er enige inspanning van het kindje nodig is.

Het gebruik van een tuitbeker kan helpen om de drinktechniek van een kindje te verbeteren en om een natuurlijke overgang te maken van een fles of speen naar een beker. Door te oefenen met het drinken uit een tuitbeker kan een baby leren om zelfstandig te drinken en de mondspieren te ontwikkelen die nodig zijn voor het spreken en kauwen van vast voedsel.

Design

Kies een tuitbeker die aantrekkelijk is voor je kindje, bijvoorbeeld met een kleurrijk design of favoriete personages.

Merk

Kies voor een betrouwbaar merk dat kwalitatieve en veilige producten aanbiedt.

Beoordelingen

Lees ook de beoordelingen van de verschillende drinkbekers. Zo lees je wat andere gebruikers over de verschillende artikelen hebben geschreven.

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Het wordt over het algemeen aanbevolen om rond de leeftijd van 6 tot 9 maanden te beginnen met het introduceren van een tuitbeker. Op deze leeftijd ontwikkelen baby's meestal de motorische vaardigheden die nodig zijn om uit een tuitbeker te drinken.

Op een bepaald moment is het belangrijk om de overgang van een fles naar een tuitbeker te maken, omdat het gebruik van een tuitbeker de ontwikkeling van de mondspieren bevordert en kan helpen bij het voorkomen van tandbederf. Het is echter aanbevolen om een tuitbeker te gebruiken als een stap tussen een fles en het drinken uit een normale beker.

Bij het kiezen van een tuitbeker zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Zorg ervoor dat de beker BPA-vrij is en gemakkelijk schoon te maken is. Kies een tuitbeker met een zachte tuit die comfortabel is voor het tandvlees van je baby en zorg ervoor dat de beker lekvrij is.

Ja, het is belangrijk om je baby aan te moedigen om uit een tuitbeker te drinken in plaats van uit een fles, zodra ze er klaar voor zijn. Dit kan helpen bij de overgang naar het drinken uit een normale beker en kan bijdragen aan een gezonde mondontwikkeling.

Begin met het aanbieden van water of verdund sap in de tuitbeker tijdens de maaltijden. Laat je baby wennen aan de tuitbeker door het vast te houden en eruit te drinken. Moedig je baby aan en geef positieve bekrachtiging wanneer ze de tuitbeker gebruiken. Geef je baby de tijd om te oefenen en wees geduldig, omdat het een nieuwe vaardigheid is die ze moeten ontwikkelen.