4 x de beste buggydrager voor je fiets

4 x de beste buggydrager voor je fiets

Als je regelmatig met je kind op de fiets op stap gaat zoals een ritje naar de supermarkt of de kinderboerderij, is de buggydrager een uitkomst. Waar je ook naartoe gaat, je neemt je buggy gewoon mee! Voor veel kleine kinderen zijn lange wandelingen nog veel te vermoeiend en dan is het fijn dat je de buggy mee kan nemen op de fiets. Het is immers niet prettig om je kindje continue te moeten dragen, en al helemaal niet als je boodschappen gaat doen met daarbrij nog wat zware boodschappentassen. Een buggy geeft extra comfort voor jou en je kindje. Een buggydrager is daarom een groot voordeel zodat je met de fiets weg kan, maar ook op de plek van bestemming gebruik kunt maken van de buggy.

Voordat je een buggydrager aanschaft is het wel handig om te weten waar je allemaal op moet letten. Hoe bevestig je bijvoorbeeld een buggydrager op de fiets? En past elke buggy op een buggydrager? Er zijn een hoop punten waar je op moet letten bij het aankopen van een buggydrager. Daarom hebben we de 4 beste buggydragers voor je uitgelicht en geven wij je alle noodzakelijke informatie over buggydragers voor de fiets. 

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste buggydrager

De beste buggydrager - Steco Buggy-Mee de Luxe - Achterdrager

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Steco Buggy-Mee de Luxe - Achterdrager de beste is.Met de buggydrager van buggy mee kunt u eenvoudig en veilig een buggy van maximaal 7 kilo meenemen. Eenvoudig maar stevig te monteren aan de linkerzijde van de fiets.

 

 

Steco Buggy-Mee de Luxe Achterdrager

Met de buggydrager van steco buggy-mee kunt u eenvoudig en veilig een buggy van maximaal 7 kilo meenemen. Eenvoudig maar stevig te monteren aan de linkerzijde van de fiets. De buggy wordt op 3 punten vastgezet aan de fiets. Deze drager is geschikt voor bijna elk model buggy. De ophangbeugel klapt automatisch weg voor de veiligheid van andere weggebruikers. Uitgevoerd met een sterke spanband, zodat uw buggy goed vast zit. De buggy hangt stevig en zeker niet te laag bij de grond. Deze buggydrager wordt geleverd inclusief montagematerialen en handleiding en de steco past meestal op alle soorten fietsen, ook met een kinderzitje achterop.

Voordelen:

Eenvoudige montage

Geschikt voor elk model buggy

Voor alle soorten fietsen

Beste keuze

Steco Buggy-Mee Classic Achterdrager

Met de buggydrager van buggy mee kunt u eenvoudig en veilig een buggy van maximaal 4 kilo meenemen. Eenvoudig maar stevig te monteren aan de linkerzijde van de fiets. De buggy wordt op 3 punten vastgezet aan de fiets. Deze drager is geschikt voor bijna elk model buggy tot en met 4 kilo. De ophangbeugel klapt automatisch weg voor de veiligheid van andere weggebruikers. Uitgevoerd met een sterke spanband, zodat uw buggy goed vast zit. De buggy hangt stevig en zeker niet te laag bij de grond.Deze buggydragen wordt geleverd inclusief montagematerialen en handleiding.

Voordelen:

Geschikt voor elke buggy

Stevig materiaal

Nadelen:

Max 4 kg belastbaar

Nummer 2

Buggy Mee de Luxe Ano Look

Met deze accessoire neem jij gemakkelijk jouw buggy mee op jouw bagagedrager. De Buggy-Mee past op iedere bagagedrager en is erg gemakkelijk te monteren. Daarnaast is hij te combineren met achterzitjes met frame- én met bagagedragerbevestiging.

Voordelen:

Makkelijk te bevestigen

Te combineren met achterzitjes

Nummer 3

Steco Buggy-Mee Buggydrager De Luxe

Voor het meenemen van de buggy op de fiets. De Buggy Mee de Luxe kan een buggy dragen tot 7 kg. Zeer eenvoudige montage. Nu niet alleen leverbaar in zwart maar ook in een Ano Look.Wordt geleverd inclusief montagemateriaal en spanband.

Voordelen:

Zeer eenvoudige montage

Inclusief spanband

Tot 7kg belastbaar

Nummer 4

Wat is een buggydrager voor de fiets eigenlijk?

Laten we eerst beginnen met een buggy, een buggy wordt veelal gebruikt naast een wandelwagen omdat een buggy veelal kleiner en lichter is en dus makkelijk is om mee te nemen op reis, in de auto of op de fiets.

Voor het veilig vervoeren van je buggy op de fiets is een buggydrager uitgevonden. Met een buggydrager die je aan de bagagedrager van je fiets bevestigt kan je de buggy hier eenvoudig in monteren en zo overal eenvoudig mee naar toe nemen. Het maximaal belastbaar gewicht van een buggydrager is meestal rond de 7 kg dus let hier op als je een buggy wil gaan aanschaffen.

Het model van de buggy is wel belangrijk om rekening mee te houden, want niet ieder model buggy kan je op de fiets meenemen en het is natuurlijk wel belangrijk dat de buggy veilig vast zit zodat hij er niet tijden het fietsen af kan vallen. Ook voor andere weggebruikers moet het veilig zijn. Hier zijn gelukkig slimme oplossingen voor bedacht zoals een ophangbeugel die automatisch wegklapt voor de veiligheid van andere weggebruikers. Ook word het dankzij de aansnoerbare spanband extra vast gezet waardoor de kinderbuggy veilig kan worden vervoerd. Een universele drager is ook ideaal, want hier passen de meeste buggy's in en zo hoef je niet opzoek naar een buggydrager in een speciale uitvoering.

Waarom een buggydrager voor de fiets kopen?

Als jij je buggy mee wil nemen op de fiets dan is het niet verantwoord om dit zonder buggydrager te doen. Met een buggydrager word je buggy meestal op drie punten vastgezet wat zorgt voor een veilige montage.

Buggydrager voor de fiets kopen? Houd hier rekening mee.

Soort buggy

Als je je buggy mee wil nemen met de fiets dan is het aan te raden een buggy aan te schaffen die niet zwaarder is dan 7 kg. Deze worden ook wel de zogeheten licht gewicht buggy's genoemd. Meestal is het maximaal belastbaar gewicht van een buggydrager ongeveer 7 kg en ook voor jezelf is het fijn dat je niet een zware buggy aan je fiets hebt hangen.

Combinatie met een kinderzitje of fietstas

Vaak maak je gebruik van een fietszitje. Zeker als je bijvoorbeeld 2 kinderen wil vervoeren en je een kindje voor aan je stuur hebt zitten in het kinderzitje, maar ook achterop je bagagedrager. Ook dan is het fijn dat je buggy mee kunt nemen, maar ook nog aan een kant de boodschappen of andere spullen kwijt kunt in een fietstas.

Veiligheid

Een buggydrager moet voldoen aan veiligheidseisen, maar voor de montage is het natuurlijk wel noodzakelijk dat dit juist gebeurd en dat de buggy goed vast zit. Ook aan andere weggebruikers is gedacht en hierdoor bevat het dat de ophangbeugel automatisch wegklapt en niet in de weg zit voor eventuele andere weggebruikers. Controleer dus altijd goed de handleiding en zorg dat de buggy goed en veilig wordt gemonteerd.

E-bike

Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van elektrische fietsen, oftewel een e bike. Ook dan is het handig om de buggy mee te kunnen nemen. Let er hier dus op dat de accu niet in de weg zit bij de aanschaf van een buggydrager. En laat je hierover informeren als je niet zeker weet of de buggydrager geschikt is voor een e bike.

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Nadat je de buggydrager veilig hebt gemonteerd kan je de buggy redelijk eenvoudig in de buggydrager klikken. Het is belangrijk dat je het wiel van de buggy vastklikt in de stang van de buggydrager. Vervolgens maak je met de spanband de buggy vast en trek je de spanband strak aan zodat hij goed vastzit. Controleer altijd de handleiding voor de juiste montage van jou buggy in de buggydrager.

In principe passen de meeste buggy's zoals paraplu buggy's op een buggydrager. Houdt er rekening mee dat je een lichtgewicht buggy hebt want de meeste buggy dragers hebben een maximaal belastbaar gewicht van 7kg.

Dit is afhankelijk van de buggydrager die jij koopt. Raadpleeg hiervoor dus altijd de handleiding voor de juiste montage.

Als jou bakfiets beschikt over een bagagedrager dan kan hier gewoon een buggydrager op bevestigt worden zoals bij een gewone fiets.