12x de leukste rieten poppenwagens voor uren speelplezier!

12x de leukste rieten poppenwagens voor uren speelplezier!

Speelt jouw kind graag met poppen en wil jij graag een rieten of rotan poppenwagen aanschaffen? Dat is een goed idee. Een rieten poppenwagen zal vast bij jou een nostalgisch gevoel opwekken, immers, decennia geleden was zo’n rotan poppenkar ook al ‘in’. Nadat de rotan kinderwagen een tijdje van het speelgoedtoneel verdween, is het de laatste tijd weer terug van weggeweest. Het is weer een populaire must-have in een meisjes kinderkamer. Hier vertellen we je graag alles over welke rieten poppenwagen je het best kan aanschaffen en waarom, en waar je op moet letten voordat je zo’n item aanschaft. 

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste rieten poppenwagen

De beste rieten poppenwagen - Playwood - Rieten Poppenwagen zonder bekleding

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Playwood - Rieten Poppenwagen zonder bekleding de beste is. De rieten bak is geschikt voor poppen tot en met 35 cm groot.  
Gezellig samen wandelen met je pop kan met de Playwood rieten poppenwagen.
Een goede kwaliteit en makkelijk te monteren!

Playwood - Rieten Poppenwagen zonder bekleding

De Playwood rieten poppenwagen is een stijlvol en duurzaam speelgoed voor kinderen vanaf twee jaar. Het is gemaakt van duurzaam en licht hout met stevige wielen. Het is geschikt voor binnen en buiten. Het is een leuke manier om kinderen de kans te geven om hun verbeeldingskracht en creativiteit te verkennen. Het is een geweldig manier om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en het verbeteren van hun coördinatie.

Voordelen:

Duurzaam

Stevige wielen

Licht materiaal

Beste keuze

Rieten Poppenwagen - Roze ruitjes - Rieten kap - Plastic wielen

De Rieten Poppenwagen - Roze ruitjes - Rieten kap - Plastic wielen is een uniek stuk speelgoed dat veel kinderen plezier zal bezorgen. De wagen bestaat uit een stevig rieten frame, een roze ruitjes stof en is voorzien van plastic wielen. Het frame is licht maar stevig en de stof is gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn.

Voordelen:

Stevig frame

Licht materiaal

Hoogwaardige materialen

Nummer 2

Poppenwagen maxi huis

Een mooie rieten trolley voor poppen, teddyberen. De trolley is volledig handgemaakt van de hoogste kwaliteit wicker van Poolse boerderijen. Houten wielen met praktische rubberen hoezen. Het is een vuilroze kleur geverfd met een speciale ecologische verf die zeer goed bestand is tegen beschadiging. De verven zijn gecertificeerd door het Nationaal Instituut voor Hygiëne en kunnen worden gebruikt om speelgoed en kindermeubels te schilderen.

Voordelen:

Handgemaakt

Houten wielen met rubberen hoezen

Inclusief beddengoed

Nummer 3

Rieten poppenwagen incl kussen en dekentje

Deze rieten poppenwagen met een inklapbare stoffen kap is gemaakt van riet en wordt geleverd met een katoenen bekleding en een bijpassend kussentje en dekbedje. De afmetingen van deze schattige poppenwagen zijn ca 60 x 30 x 55 cm (hxbxd). Bijzonderheden: deze poppenwagen heeft houten wielen met een rubberen rand waardoor er ook binnen zonder krassen mee gereden kan worden. De rieten mand kan makkelijk van het onderstel worden losgemaakt door middel van twee bouten waardoor het rieten bakje ook als poppenwiegje gebruikt kan worden. Geschikt voor een pop tot ca 42cm. De hoogte van de duwstang is 50cm.

Voordelen:

Inklapbare kap

Inclusief katoenen bekleding Rietenmand kan losgemaakt worden

Nummer 4

Egmont Toys - Rieten poppenwagen met stoffen kap - Eikmotief

Wil je kleine spruit er op uit om met zijn favoriete poppen te wandelen? Maak hem/haar blij en kies voor deze prachtige vintage kinderwagen, handgemaakt in Polen. Met zijn vintage look en blush print, zal die direct verkocht zijn. Gemaakt van natuurlijk ecologisch riet.

Voordelen:

Ecologisch riet

Hangemaakt

Mooi design

Nummer 5

Wat is een rieten poppenwagen?

Een rieten poppenwagen is een kleine kinderwagen van riet waar kleine kinderen hun poppen in kunnen rondrijden. Het riet is soms geverfd in verschillende kleuren zoals roze of geel. Vaak ligt er binnenin de wagen een zachte mat, zodat de pop niet op de harde bodem ligt. De wieltjes zijn van hout of zelfs rubber, afhankelijk van de variant. Uiteraard zijn er rotan kinderwagens van vele verschillende soorten kwaliteiten. Misschien staat er bij oma op zolder nog wel zo’n kinderkar? Want als de kwaliteit goed is, kan zo’n poppenkarretje decennialang mee. 

Waarom een rieten poppenwagen kopen?

Het is leerzaam voor kinderen – vooral meisjes, maar niet alleen meisjes – om bezig te zijn met poppen. Op die manier leren ze empathie te voelen met wat een baby voelt en leren ze voor zo’n dreumes te zorgen. Het is dus mogelijk om kinderen al spelend allerlei vaardigheden bij te brengen.

Duurzaam

Een rotan kinderwagen is ook nog eens enorm duurzaam. Riet is een materiaal dat makkelijk groeit, geoogst kan worden en verwerkt zonder dat het CO2 uitstoot heeft of schadelijk is voor het milieu. Riet groeit eigenlijk meteen na het maaien weer terug en snel ook. Het is dus nog duurzamer dan hout. Bovendien is het een natuurlijk materiaal: veel gezonder dan bijvoorbeeld kunststof- en plastic speelgoed.

Speelplezier

Natuurlijk moet een speelgoeditem ook gewoon enorm leuk zijn. En dat is een rieten poppenwagen ook. Vaak krijgen kinderen op een jaar of 2 à 3 een broertje of zusje en zo’n rotan kinderkarretje geeft hun het gevoel alsof zij ook uitbreiding hebben in het gezin. Ook kan het de jaloersheid verzachten die soms opspeelt met het geboren worden van een volgend kind. Het is belangrijk voor kinderen om veel speelplezier te hebben. Hoe meer kinderen opgaan in het spel, hoe beter ze allerlei nieuwe vaardigheden opdoen.

Rieten poppenwagen kopen? Houd hier rekening mee

Wellicht heb je nooit echt stilgestaan bij de verschillende soorten en maten rieten poppenkar. Dan denk je misschien dat het een simpele keuze is. Dat is niet helemaal waar. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een rotan poppenwagen aan gaat schaffen. Denk aan de leeftijd van je kind, de veiligheid, het materiaal, de grootte, het design en de prijs. We duiken er eens in:

Leeftijd

Over het algemeen wordt een rotan kinderkarretje aangeschaft als kinderen een maand of 12 zijn of later. Daarvoor kan een kind nog niet lopen en heeft het dus niet zo heel veel zin om een rotan poppenkarretje aan te schaffen. Sommige items zijn groter en alleen geschikt vanaf twee jaar. Let daar dus op bij het aanschaffen, dat je de juiste poppenkar koopt voor de leeftijd van jouw kind. Het belangrijkste is dus dat je kind zelfstandig kan lopen, anders gaat hij het wagentje gebruiken als houvast en dat kan gevaarlijk zijn.

Veiligheid

Dan komen we dus gelijk uit bij veiligheid, want ook dat is een belangrijk criterium. Loopt jouw kind nog niet heel goed, dan is het niet verstandig om een rieten poppenwagen aan te schaffen die topzwaar is en makkelijk omvalt. Dan is het beter om een exemplaar te kopen waar de wieltjes direct onder de mand zitten. Is je kind wat ouder, dan hoef jij je daar minder zorgen om te maken.

Materiaal

Een kinderwagen van rotan is natuurlijk gemaakt van riet. Als we in Nederland ‘riet’ zeggen bedoelen we vaak rotan, een soort liaan die zijn afkomst kent in het tropisch oerwoud. Het materiaal kwam vanuit de oude koloniën naar Nederland. Inmiddels zijn er veel soorten meubels gemaakt van het riet en is het niet meer weg te denken uit Nederlandse woon- en speelkamers. Let wel op: het riet houdt er niet zo van om nat te worden. Zet een kinderkarretje van riet of rotan dus nooit lang buiten in de regen.

Grootte

Hoe groot moet een rieten poppenwagen zijn? Wel, je mag dat natuurlijk helemaal zelf bepalen. Een te grote wagen is erg ongemakkelijk voor een klein kind, maar ook een te klein wagentje creëert ongemak. De beste stelregel is dat de duwstang zo rondom de hoogte van de heup moet staan. En natuurlijk niet onbelangrijk: de pop moet in de wagen passen. De maten staan eigenlijk altijd wel weergegeven op online webshops, dus hou daar rekening mee!

Design

Je wilt natuurlijk wel een mooie rieten poppenwagen in huis hebben. Daarom is het belangrijk om te letten op het design en de vormgeving van het item. Sommige poppenwagens zijn roze, andere zijn van lichtbruine rietkleur, maar er zijn ook gelakte versies met een donkerbruine rietkleur. Ook moet je kijken naar de kwaliteit van het onderstel: is dat van goed hout, of van goedkoop hout. En zijn de wieltjes gemaakt van simpele houten schijven? Of zit er echt een rubberen rand of band omheen. Dat zijn dingen waar je op kan letten. Soms kan een poppenkar komen met een verstelbare duwstang: dat verlengt de tijd dat jouw kind er comfortabel mee kan spelen, maar is gelijk wel duurder. Een rotan poppenkar is te verkrijgen met of zonder bekleding, afhankelijk van wat jij wil.

Prijs

Je wilt niet teveel betalen voor je poppenkarretje. Maar vaak geldt ook dat als het product te goedkoop is, de kwaliteit ook achterblijft. Prijzen rangeren tussen de 4 tientjes tot bijna tweehonderd euro, dus er zijn veel mogelijkheden. De simpelste designs zijn niet verrassend ook vaak het goedkoopst. Denk voordat je een rieten poppenwagen aanschaft hoeveel geld jij eraan uit wilt geven.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Je kan simpel met een sopje en een borsteltje het riet van de babykar afnemen. Er zijn wel wat ‘lifehacks’ om het proces wat te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld een beetje zout in het water doen. Dat voorkomt dat het riet te veel uitdroogt. Heb je het gevoel dat het rotan een beetje muf ruikt. Dan kan je deze ‘lifehack’ gebruiken: meng een beetje koffie door een beetje water en neem daar de poppenkar van riet mee af. Op die manier kom je snel en makkelijk af van de muffe geur. Ideaal!

Er zijn rotan kinderwagentjes voor elke leeftijdsgroep vanaf een maand of 12. Zodra een kind kan lopen is het mogelijk om een poppenkar van riet aan te schaffen. Er zijn karretjes die geschikt zijn vanaf 2 jaar of zelfs vanaf 4 jaar. Het beste is om op webshops te kijken naar de afmetingen en de leeftijd en zo een goed geïnformeerde keuze te maken.