De inrichting van de kinderkamer kan een feest zijn. Met kleurrijke meubels, gezellige beddengoed en boeiende decoraties kan elke kamer een sprookjesachtige ruimte worden. Een van de nieuwste trends die de fantasie van kinderen prikkelt, zijn dierenkoppen aan de muur. Maar hoe gebruik je ze op een stijlvolle en passende manier? In deze blogpost duiken we in de wereld van dierenkoppen als decoratie en geven we je 10 handige tips voor styling en plaatsing.

Wat zijn dierenkoppen?

Dierenkoppen zijn decoratieve elementen, vaak gemaakt van stof, hout, of karton, die opgehangen worden als wanddecoratie. Ze stellen de koppen van verschillende dieren voor, van klassieke dieren zoals olifanten en giraffen tot mythische wezens zoals eenhoorns en draken. Met een breed scala aan stijlen en ontwerpen, zijn ze een veelzijdig en kindvriendelijk decoratief element dat een unieke touch geeft aan elke kinderkamer.

Waarom dierenkoppen?

Dierenkoppen voegen een element van avontuur en verbeelding toe aan de kinderkamer. Ze kunnen dienen als educatieve tools om kinderen over verschillende dieren te leren, en ze stimuleren de fantasie en creativiteit van het kind. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en designs, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan elke kamer en elk thema.

De populairste dierenkoppen voor de kinderkamer

Er zijn talloze soorten dierenkoppen beschikbaar. Sommige populaire keuzes zijn:

 1. Olifantenkoppen: Met hun grote oren en lange slurf zijn olifantenkoppen een opvallende decoratie. Ze passen goed bij jungle- en safari-thema's.

 2. Leeuwenkoppen: Leeuwenkoppen brengen een koninklijk element in de kamer en passen goed bij avontuurlijke thema's.

 3. Eenhoorns: Eenhoornkoppen, vaak versierd met glitters en kleurrijke manen, zijn perfect voor magische en fantasierijke thema's.

 4. Dinokoppen: Voor de kleine paleontologen in de maak, kunnen dinokoppen een opwindend element van prehistorisch avontuur in de kamer brengen.

10 tips voor het stylen en plaatsen van dierenkoppen in de kinderkamer 

 1. Kies het juiste formaat: Zorg ervoor dat de dierenkop past bij de schaal van de kamer. Een te grote kop kan overweldigend zijn in een kleine ruimte, en een te kleine kop kan verloren gaan op een grote muur.

 2. Plaatsing: Hang dierenkoppen op ooghoogte van het kind om interactie en interesse te bevorderen.

 3. Thema: Dierenkoppen passen goed bij verschillende thema's. Kies dieren die passen bij het algemene thema van de kamer.

 4. Kleurcoördinatie: Probeer de kleur van de dierenkoppen te coördineren met de rest van de kamer voor een samenhangende look.

 5. Meerdere dierenkoppen: Voor een speelser effect, overweeg om een verzameling van verschillende dieren op te hangen.

 6. Veiligheid: Zorg ervoor dat de dierenkoppen stevig zijn bevestigd en buiten het bereik zijn van kinderbedjes om verstikkingsgevaren te voorkomen.

 7. Verlichting: Plaats een spotlicht of een kleine lamp in de buurt van de dierenkop om deze te benadrukken en een schaduw op de muur te werpen voor een dramatisch effect.

 8. Combineren met andere decoratieve elementen: Combineer dierenkoppen met andere decoratieve elementen zoals posters, schilderijen, of muurstickers om een dynamische ruimte te creëren.

 9. Textuur: Kies dierenkoppen met verschillende texturen om een zintuiglijke ervaring voor het kind te creëren.

 10. DIY: Overweeg een doe-het-zelfproject waarbij je samen met je kind je eigen dierenkop maakt. Dit is niet alleen leuk, maar het geeft ook een persoonlijk tintje aan de decoratie.

Veiligheidsadvies bij het gebruiken van dierenkoppen

Hoewel dierenkoppen een geweldige decoratieve toevoeging zijn, is het belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Zorg ervoor dat ze stevig aan de muur zijn bevestigd en buiten het bereik zijn van kleine kinderen. Zorg ervoor dat ze vrij zijn van kleine onderdelen die kunnen worden ingeslikt, en controleer regelmatig op slijtage.

Conclusie 

Dierenkoppen kunnen een magische en speelse touch geven aan de kinderkamer. Met deze tips in gedachten ben je klaar om je eigen unieke en veilige ruimte te creëren die de fantasie van je kind zal prikkelen. Veel plezier met decoreren!