Ieder kind houdt ervan om in de zomer lekker buiten te spelen met zijn vriendjes en vriendinnetjes. Er zijn namelijk veel verschillende soorten speelgoed en activiteiten die kinderen kunnen doen op de mooie zomerdagen. Hieronder hebben we een paar leuke tips gegeven over wat kinderen kunnen doen in de zomer. 

1. Watergevecht

Een van de leukste activiteiten voor kinderen in de zomer is natuurlijk een watergevecht. Het geeft de kinderen een kick om met waterballonnen en een waterpistool elkaar helemaal nat te maken. Het doel is dan natuurlijk om zo droog mogelijk te blijven. Bij dit soort spelletjes moet je ook goed blijven opletten, want het gevaar kan natuurlijk overal verstopt zitten.

2. Stoepkrijt

Stoepkrijt is voor de meeste kinderen echt een must om te doen in de zomer. Veel kinderen zijn erg creatief en houden ook veel van tekenen. Stoepkrijt is voor kinderen dus echt een groot feestje. Zorg er wel voor dat de kinderen niet hun nieuwe kleertjes aan hebben. Stoepkrijt kan namelijk wel vlekken geven.

3. Voetballen

De meest voorkomende activiteit voor kinderen in de zomer is natuurlijk voetballen. Ze gaan gezellig met z’n allen naar een voetbalveldje en samen een balletje trappen. Vergeet je kinderen niet iets van water mee te laten nemen. Je kind moet namelijk wel voldoende water blijven drinken en vooral in de zomer tijdens het voetballen.

4. Skeeleren

Skeeleren is iets wat veel mensen in de zomer doen. Hoe leuk is het om samen met je kind een rondje te gaan skeeleren tijdens het kijken van de zonsondergang. Let met skeeleren wel goed op welke weg je kiest. Skeeleren is het fijnste en makkelijkste bij een gladde weg. 

5. Blotevoetenpad

Eentje dat zeker niet mag ontbreken in dit rijtje is het bewandelen van een blotevoetenpad. Dit zijn korte wandelroutes door modder, gras, fijn zand, grote stenen en houtsnippers. Ook heeft een blotevoetenpad leuke obstakels waar je over, langs en onderdoor moet gaan. Het is dus een leuke uitdaging voor het hele gezin. 

6. Naar het strand

Een topactiviteit voor in de zomer is natuurlijk om met het gezin naar het strand gaan. Je kinderen kunnen lekker gaan zwemmen of spelen in het zand, terwijl jij een boek leest op je strandstoel. Neem ook wat eten en drinken mee. Op deze manier kan je ook gezellig met z’n allen gaan lunchen op het strand. De grootste tip om mee te nemen is natuurlijk zonnebrand. Vergeet je niet in te smeren!