15x de fijne drinkbekers voor je kleintje

15x de fijne drinkbekers voor je kleintje

15 fijne drinkbekers voor je kleintje.

Tja, welke drinkbeker kies je? Welke is de beste en welk systeem is handig? Er is ook zoveel keuze en elke beker is weer anders.  Bij het overschakelen van de fles naar een normale drinkbeker kom je voor deze uitdaging te staan en dat kan een lastige zijn. Zeker als je nog helemaal geen vergelijkingsmateriaal of ervaring hebt met de verschillen van drinkbekers. Het aanbod van drinkbekers voor kinderen is enorm. Van anti-lekbeker tot tuitbeker of een drinkbeker met een rietje en een 360° beker. Wat zijn de voordelen en vanaf welke leeftijd kan je baby uit een beker drinken? Voordat je zomaar klakkeloos een willekeurige drinkfles in je winkelwagen zwiept, delen wij graag eerst nog even wat informatie over de verschillende type drinkbekers zodat jij een weloverwoge keuze kunt maken welke drinkbeker de fijnste is voor jouw kleintje.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste drinkbeker

De beste baby drinkbeker: Mepal – waterfles pop-up Campus

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Mepal – waterfles pop-up Campus de beste op de markt is. De transparante, navulbare waterfles in Roze van Mepal is handig voor op school, tijdens het sporten, na de zwemles en voor onderweg. Je ziet precies hoeveel je al gedronken hebt en wordt gestimuleerd om de drinkfles leeg te drinken. Dit draagt bij aan een gezonde levensstijl.

Mepal – waterfles pop-up Campus – 500 ml

Goed om te weten: Materiaal: Siliconen Inhoud: 0.5 liter Isolerend: Nee Type fles: Drinkfles voor kinderen Vaatwasserbestendig: Ja Kleur: Roze

Voordelen:

Grote inhoud

Gemaakt van "gezond" materiaal

Vaatwasmachine bestendig

Nummer 1 - Favoriet

CamelBak Eddy+ Kids - Drinkfles - 400 ml

Goed om te weten: Duurzaamheidskenmerk: Recycled materiaal 50-100% Isolerend: Nee Kleur: Hip Dinos Groen Vaatwasserbestendig: Ja Inhoud: 0.40 liter Type fles: Drinkfles voor kinderen Materiaal: Tritan

Voordelen:

Duurzaam materiaal

Leuk design

Verkrijgbaar in vele uitvoeringen en volumes

Nummer 2

Difrax Tuitbeker 250 ml - Antilek - 2 stuks

Met de Difrax Antilekbeker zachte tuit Donkerblauw/Grijs kan je kindje drinken zonder de nek te belasten. Een drinkbeker met zachte tuit is de ideale eerste stap in de overgang van een fles naar een drinkbeker. De tuitbeker met zachte tuit bevat een ventiel met twee standen, zo kun je de drinksnelheid zelf aanpassen. De Antilek tuitbeker voorkomt knoeien met sap, handig ook voor onderweg.

Voordelen:

Antilek tuitbeker

Handig voor onderweg

Komt in een set van 2 stuks

Nummer 3

Paw Patrol - Drinkbeker - Skye & Everest

Mooie drinkbeker met print van Paw Patrol. De handige handvaten bieden extra grip en de fles is BPA vrij! Met de handige dop sluit je de fles af waardoor hij niet meer lekt in de tas.

Voordelen:

BPA vrij

Met leuke afbeeldingen van Paw Patrol

Nummer 4

Munchkin Miracle 360 trainer

Munchkin Miracle Trainer Oefenbeker Blauw Laten we wel wezen: peuters kunnen er een geweldige knoeiboel van maken, zeker wanneer ze voor het eerst uit een beker leren drinken. Beeld je nu een wereld in waarin er nooit met drankjes wordt gemorst — niet op het nachtkastje en zelfs niet op jouw leergrage kind. Een wonder? Nee, de Miracle 360° Oefenbeker van Munchkin. De Miracle 360° Oefenbeker is de eerste beker die is ontworpen voor zowel ouders als kinderen. Hij voorkomt geknoei en is tegelijkertijd beter voor de tanden. Drinken langs de hele bekerrand van 360°, zoals bij een gewone beker, ondersteunt de normale spierontwikkeling in kindermondjes. Zonder extra tuitjes, rietjes of andere onderdelen is de Miracle 360° Oefenbeker gebruiksvriendelijk en nog makkelijker schoon te maken. Daar drinken we op!

Voordelen:

Voor kindjes vanaf 6 maanden

Oefenbeker zonder knoeien

In vele leuke kleuren te koop

Nummer 5

Wat is een drinkbeker precies?

Wil je je kindje iets anders dan flesvoeding of moedermelk aanbieden? Dan kun je dit het beste doen in een speciale drinkbeker. Vanaf een leeftijd van 6 maanden, wanneer je kindje zelfstandig rechtop kan blijven zitten, kun je gaan starten met het oefenen om te drinken uit een normale drinkbeker. Door de verschillende type bekers onder de loep te nemen kun jij bepalen welk type fles het beste bij jouw kindje past.

Oefenbeker

Een oefenbeker is een normale drinkbeker welke gemaakt is van een stevig en onbreekbaar materiaal en een handige ergonomische vorm heeft. Je kindje kan het makkelijk vast houden, soms dankzij de handige oren, en kan drinken uit de fijne drinktuit. Dankzij de neusuitsparing zal het neusje niet beknelt komen te zitten in de beker. Dit geeft een vrijere ademhaling en een prettige ervaring met drinken. Oefenbekers zijn open aan de bovenkant dus het kan wat geknoei opleveren.

Drinkbeker met een schroefdeksel

Een drinkbeker met schroefdeksel zijn vaak het type schoolbeker. Een hoge beker met deksel die je makkelijk mee kunt nemen in je tas. Wanneer je kind er uit wilt drinken schroeft hij of zij de deksel er af en houdt een normale open beker open.

360° beker

Dit is een oefenbeker met een antilek deksel. De kap zorgt ervoor dat de oefenbeker een antilekbeker wordt en geknoei niet meer voorkomt. Door de mond aan de rand te zetten van de beker en een zuigbeweging te maken gaat de vloeistof stromen en komt het in de mond. Het vergt een klein beetje oefening want de mondspieren kennen deze manier van drinken nog niet echt. Het fijne aan deze drinkbeker is dat een kindje op een nette normale manier leert drinken uit een normale beker, maar tegelijk niet morst. Ook kun je deze beker makkelijk in je tas meenemen zonder dat het gaat lekken. Ze zijn er in verschillende volumes, kleuren en uitvoeringen.

Tuitbeker

Een tuitbeker is de klassieker van alle drinkbekers voor kinderen. De bekers hebben meestal 2 oren aan de zijkant om goed vast te kunnen houden, en op de beker zit een deksel met een tuitjes en daarin gaatjes. Tuitbekers zijn er ook lekdicht, met een harde tuit en een zachte. Door het gebruik van een tuitbeker kan je kindje makkelijk zelfstandig drinken.

De manier van drinken uit een tuitbeker gaat door het hoofd achterover te doen zodat het water in de tuit loopt en door te zuigen kan je kindje drinken.

Het voordeel van een tuitbeker is dat je kindje makkelijk en vlekkeloos kan leren drinken.

Toch wordt een tuitbeker niet aangeraden door experts. Kinderen kunnen zich met een tuitbeker snel verslikken, omdat ze niet goed zelf kunnen bepalen hoe groot de slok is. Daarbij is een tuitbeker ook niet gunstig voor de mondspieren en de spraakontwikkeling. Plus: bij langdurig gebruik kunnen de kaak en tanden gaan afwijken van de juiste stand. Gebruik een tuitbeker daarom alleen als tussenstap. Een tuitbeker met een zachte tuit is het meest geschikt voor de overgang van fles naar beker.

Rietjesbeker

Een rietjesbeker is een fijne drinkbeker welke voorzien is van een rietje. In tegenstelling tot een tuitbeker is een rietjesbeker een goed alternatief omdat deze de mondspieren niet beinvloed. Rietjesbekers zijn geschikt voor kindjes tussen de 12 en 14 maanden oud. Naast een normale beker is een rietjesbeker ook zeer geschikt voor dreumesen en peuters. Voor het geval dat je ergens naar toe gaat kan een rietjesbeker heel handig zijn om onderweg bij je te hebben.

Het kan in het begin nog een beetje tobben zijn omdat kinderen flinken zuigkracht moeten uitoefenen om het drankje door het rietje naar boven te krijgen, of in sommige rietjes moet je met je tanden bijten om er iets uit te krijgen. Wanneer ze het eenmaal door hebben drinken dreumesen en peuters heerlijk uit deze bekers. Rietjesbekers worden op basisscholen ook vaak gebruikt omdat hieruit makkelijk gedronken wordt door scholieren. Tevens wanneer de fles op de grond zou vallen wordt er niks gemorst. Ook wel zo prettig!

Waarom een drinkbeker kopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je op zoek bent naar een nieuwe drinkbeker. Namelijk omdat je met je baby wilt oefenen om te drinken uit een normale beker. Of omdat je een beker zoekt die je makkelijk kunt meenemen onderweg en daarbij is het fijn als de fles niet lekt en makkelijk te gebruiken is.

Open bekers vs. dichte bekers

Inmiddels weten we dat een open beker prima thuis gebruikt kan worden maar dat deze niet handig is om mee te nemen. Ook kan een open drinkbeker zorgen voor ongelukjes en lekken tijdens het drinken. Daarom is een dichte drinkbeker juist zo fijn. Drinkbekers met een deksel houden de vloeistof binnenin de beker wanneer de beker omvalt, op z'n kop ligt en zorgt het ervoor dat het drankje op een vlekkeloze manier genuttigd kan worden. Zonder morsen. Dit komt doordat deze bekers beschikken over een waterdicht antilek systeem. Een antilekbeker zorgt ervoor dat je tas voortaan droog blijft en je kind zonder knoeien kan drinken. Antilekbekers zijn er trouwens niet alleen voor baby's en kinderen, maar ze zijn er ook voor volwassenen.

Voor onderweg

Met een afgesloten drinkbeker ga jij overal goed voorbereid naar toe. Je hebt altijd je eigen water bij je zodat je je dorstige kinderen (of jezelf) van vocht kunt voorzien. Wat fijn is aan een drinkfles voor kinderen is dat ze de fles op den duur eventueel zelf open kunnen maken. Dit is fijn als jullie in de auto zitten en jij niet makkelijk bij de achterbank kunt. Je schuift met gemak een waterfles voorzien van een makkelijk te openen dop in de autostoel organizer en je kindje kan zichzelf bedienen. Een schroefdop zou misschien minder goed werken omdat kindjes deze vaak zelf niet makkelijk open krijgen of je kind vergeet de dop er terug op te doen na het nemen van een slokje.

Drinkbekers voor naar school

Zoek je een drinkfles voor school? Let er dan vooral op dat je kind de beker zelf makkelijk open en dicht kan doen en dat de drinkbeker lekvrij is. Niets is zo vervelend als iedere dag een natte schooltas te hebben. Kijk naar drinkbekers met een speciale lekvrije afdichtring in de schroefdeksel. Ook drinkbekers met een lekvrije sportdop zijn handig voor op school. Of kies voor een drinkbeker met een rietje. Ze klappen de rietjes vaak eenvoudig zelf uit door 1 druk op de knop en zijn weer snel lekdicht dichtgeklapt. Kinderen kunnen hier makkelijk en snel een slok uit nemen, en hoeven hiervoor hun hoofd niet helemaal naar achteren te buigen. Ze blijven rechtop in de stoel zitten en tegelijkertijd kan de fles op de tafel blijven staan. Zo kunnen scholieren weer snel verder met hun schoolwerkjes.

Drinkbeker kopen? Houd hier rekening mee

Infuser

Een drinkbeker met infuser is ook een dikke aanrader. Wil je dat je kindje meer water drinkt i.p.v. fruitsapjes? Dan kun je deze handige waterfles vullen met verse fruitstukjes om het water een lekker fruitsmaakje te geven. Een infuser fles is een fles die aan de binnenkant een korfje heeft zodat het fruit of kruidenblad niet opdwarrelt door je water. Op deze manier krijg je alleen geÏnfusde water naar binnen en niet de losse stukjes.

Voor wie?

Waar het een gegeven is dat sommige bekers best prijzig zijn, willen we je wel vertellen dat de meeste drinkbekers best wel een tijdje meekunnen. Kies daarom een drinkbeker waarvan je weet dat je kind hem langer kan gebruiken. Koop je een beker voor je dreumes? Kies dan bijvoorbeeld een rietjesbeker zodat je weet dat je dreumes hem in de peutertijd ook nog kan gebruiken en sla de tuitbeker lekker over.

Gaat je baby net pas starten met het leren drinken uit een normale beker? Begin dan ook weer niet gelijk met een rietjesbeker. Ze moeten eerst door krijgen hoe ze de mondspieren onder de knie moeten krijgen. Drinken aan de borst en aan de fles gaat op een hele andere manier namelijk. Begin daarom eerst met een; oefenbeker, gesloten oefenbeker of tuitbeker.

BPA vrij

Al sinds 1 juni 2011 is in heel Europa BPA in babyflessen verboden. Drink je regelmatig uit een plastic waterflesje? Dan kan het zijn dat je de weekmaker binnenkrijgt via het water. Vooral als het flesje warm wordt in de zon komt er meer BPA vrij. Ook bij hergebruik wordt de kans groter dat er BPA vrijkomt. Steeds meer mensen kiezen daarom voor BPA-vrije drinkflessen of bekers. Daarnaast zijn RVS drinkflessen ook een gezond alternatief. Zo weet je zeker dat er geen BPA in je dorstlesser terecht komt! Lees de beschrijving altijd goed of de drinkbeker die je op het oog hebt vrij is van BPA.

Vaatwasmachine bestendig

De meeste drinkbekers kunnen in de vaatwasser. Dit is lekker makkelijk en kunnen handig mee met de rest van de vaat. Vindt je het belangrijk dat jouw beker in de vaatwasser kan? Bekijk van te voren goed hoe het systeem uit elkaar gehaald moet worden om het goed te kunnen reinigen. Het zou jammer zijn als het een heel gedoe is om de fles uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Nee, drinkbekers zijn van stevige materialen gemaakt zoals; stevig kunststof, siliconen of RVS. Wanneer het een keertje valt is er niks aan de hand.

Dat is geheel afhankelijk van hoeveel vocht je wilt gebruiken. Is de fles om mee te nemen? Dan is het misschien handig om iets meer drinken voor je kindje bij je te hebben zodat je voldoende voorraad bij je hebt. In dit geval kun je beter voor een iets grotere fles kiezen dan een te kleine. Of heb je als uitgangspunt dat je kindje een bepaald aantal milliliters moet drinken per dag? Dan kun je daarop je keuze baseren. Gebruik je de drinkbeker alleen thuis? Dan beschik je natuurlijk elk moment over hervul mogelijkheden dus een kleinere beker is dan prima.