15x de leukste groeimeters voor de kinderkamer

15x de leukste groeimeters voor de kinderkamer

Tussen de geboorte en tot in het begin van de pubertijd groeit een kind erg snel. Vaak staat het gewicht en de lengte van je pasgeborene op het geboortekaartje, maar ook in je hoofd geprent. Het duurt echter maar een paar jaar voordat jouw kind een lengte van een meter bereikt en verder groeit tot volwassen lengte. Meestal hebben kinderen aan het einde van de pubertijd de maximale lengte al wel bereikt. Het leuke is dat jij de groeispurten van jouw kinderen bij kan houden met een stoere groeimeter op de muur. Hier vertellen we je graag alles over een groeimeter en welke jij het beste kan aanschaffen. 

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste groeimeter

De beste groeimeter: Groeimeter babykamer kinderkamer dieren van MiniYou

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Groeimeter babykamer kinderkamer dieren van MiniYou de beste groeimeter op de markt is. Deze leuke canvas groeimeter is een onwijs leuke toevoeging aan de kinderkamer! De mooie print is erg neutraal en past bij meerdere stijlen. En natuurlijk erg leuk om de groei van je MINII bij te houden!

Groeimeter babykamer kinderkamer dieren - Canvas meetlat kind

Met de kindermeetlat van MINIYOU is het mogelijk om de groeispurt van jouw kind of kinderen met eigen ogen te zien. Je kunt bijvoorbeeld elke maand jouw kind opmeten of elk kwartaal. Dankzij het leuke printje met bosdieren vinden jouw kinderen het ook nog eens een interessant attribuut voor aan de muur. Een giraffe, een bosuil, een egel, een vos, een eekhoorn en een schattig hertje: elke keer als je kind weer een stuk is gegroeid komt een nieuw beestje in zicht. De maximale lengte waar een kind met deze meetlat naartoe kan groeien is 200 centimeter: dat duurt wel even voordat je kind zo lang is: zo krijgen kinderen overigens ook een idee van lengte. De meetlat komt in een eenvoudig en vrij kleine verpakking en is makkelijk aan te brengen op de muur: je hangt de meetlat op aan een spijker op ongeveer 2 meter 20 hoogte. Hij is dus niet geschikt voor aan de deur, daar is hij te lang voor.

Voordelen:

Leuke print

Eenvoudig aan te brengen

Mooie kwaliteit

Nadelen:

Past niet aan de deur

Favoriet

Vitamo Groeimeter Giraf & Co - Dieren

De Vitamo groeimeter werkt eigenlijk net als de MINIYOU en heeft ook een vergelijkbaar, hoewel heel anders, printje. De giraffe staat natuurlijk als teken voor lengte en groei. De maximale hoogte van deze meetlat is ongeveer 195 centimeter. De Vitamo moet ook aan een spijker worden opgehangen en is niet geschikt voor op een deur. Om de groeistrook op de hangen is het belangrijk hem exact 5 centimeter boven de grond aan te brengen. Het item is 20 centimeter breed over de hele lengte. De kindermeter is leuk als (kraam)cadeau, maar ook bij andere gelegenheden zoals een eerste verjaardag. Hij is niet alleen functioneel, maar staat ook gewoon leuk in een kinderkamer. De kindermeetlat is gemaakt van canvas en aan de bovenkant een blokje hout om het makkelijk te fixeren.

Voordelen:

Vrolijk design

Makkelijk op te hangen

Leuk cadeau

Nummer 2

Konges Slojd groeimeter giraf

De originele kindermeetlat van Konges Slöjd is een groeimeter in de vorm van een giraffe. Om nog maar eens te herhalen, een giraffe staat als teken van lengte en groei. De lange dunne nek van de giraffe dient dus al gauw makkelijk als kindermeetlint. De giraffe moet ongeveer 70 centimeter boven de grond worden opgehangen, want het meten begint pas bij 70 centimeter. De maximale hoogte van de kindermeetlat is 160. Het product is gemaakt van duurzaam hout. In het midden zitten kleine scharniertjes, waardoor het item makkelijk is op te vouwen en op te bergen is. Kortom, een leuke groeimeter om jouw kinderen van een jaar of één tot een jaar of 10 mee op te meten.

Voordelen:

Stevig materiaal

Duurzaam hout

Makkelijk op te hangen

Nummer 3

Atmosphera Kindermeetlat Giraf - Groeimeter - Van 70 tot 140 cm - Hout

De kindermeetlat van Atmosphera lijkt erg op de Konges Slöjd. Wie alleen de foto bekijkt van het item denkt dat het een grote sticker is, maar dat is gezichtsbedrog. Het product is van natuurlijk hout en is te bevestigen aan de muur met een of meerdere schroeven. Kopers bestempelden het product als een ‘eye catcher’. Met andere woorden: het staat leuk in een kinderkamer en is een opvallende verschijning. De Atmosphera giraffe heeft, net als de groeimeter hierboven, scharniertjes, waardoor het makkelijk is op te vouwen en op te bergen als dat nodig is. De kindermeter begint met meten op een centimeter of 50 en is geschikt voor kinderen tot 140 centimeter. Het is een leuke meetlat om de groei van je kinderen bij te houden.

Voordelen:

Natuurlijk hout

Makkelijk op te vouwen

Tot 140 cm

Nummer 4

Groeimeter met houten latten - Geschikt als Meetlint - Groeimeter kinderkamer

Met de leuke jungle kindermeetlat van Textile Posters wordt het opmeten van kinderen extra leuk. Met elke nieuwe leeftijd en elke nieuwe lengte van jouw kind leer je weer nieuwe dieren kennen. Zo gromt er een leeuw, is er een aapje, een flamingo een olifant en ga zo maar door. Het meetlint is gemaakt van stevig textiel materiaal. Het kindermeetlint van Textile Posters heeft een enorm handig ophangsysteem. Dankzij de magneetjes is het mogelijk om de poster simpel en snel op te hangen. De meetlat van textiel moet ongeveer 30 centimeter van de grond worden opgehangen om de juiste lengte te meten van je kinderen: met kan vanaf ongeveer 40 centimeter tot 200 centimeter. De meetlat staat mooi op een egale muur, maar ook in andere interieurs

Voordelen:

Handig ophangsysteem

Leuk design

Canvas

Nummer 5

Wat is een groeimeter?

Een groeimeter is een soort meetlat voor op de muur om de lengte van kleine kinderen op te meten. Je zou het praktisch gezien kunnen vergelijken met een rolmaat of een liniaal, maar dan speciaal om kinderen mee op te meten. Dat kan handig zijn. In het alledaagse leven moet er altijd wel wat opgemeten worden, zo ook de kinderen. Het is soms belangrijk om de groei bij te houden van kinderen. En omdat de kindermeetlat speciaal geschikt is voor in kinderen heeft het vaak een stoer design en is het voorzien van bonte kinderkleuren. Er is altijd wel een kindermeter te vinden die past bij het interieur van jouw kinds kinderkamer.

Waarom een groeimeter kopen?

Misschien heb je wel eens willen weten hoe snel jouw kind groeit om zo de groei ontwikkeling van je kind bij te houden. Sommige mensen zetten met een potlood kleine streepjes op het behang hoe lang een kind is met een datum erbij: zo kun je over pak ‘m beet een half jaar weer eens kijken. Met een goede, leuke en stoere groeimeter hoef je nooit meer het behang te bekladden. Een groeimeter hang je op de juiste hoogte van de grond en zo kan je elke paar maanden de lengte van je kind opmeten. Vaak kun je op de groeimeter zelf aantekeningen maken.

Een groeimeter kopen kan een leuke en praktische toevoeging zijn aan je huishouden, vooral als je kinderen hebt. Hier zijn enkele voordelen van het bezitten van een groeimeter:

  1. Vastleggen van groei: Kinderen groeien snel en het is vaak moeilijk om hun groei bij te houden. Met een groeimeter kun je de groei van je kind bijhouden en de veranderingen door de jaren heen zichtbaar maken. Dit helpt niet alleen om de fysieke ontwikkeling van je kind te volgen, maar biedt ook een tastbaar bewijs van hun groei en ontwikkeling. 

  2. Educatieve tool: Een groeimeter kan ook een educatieve tool zijn. Kinderen kunnen leren over metingen, getallen en vergelijkingen terwijl ze hun groei volgen. Het maakt leren leuk en interactief, en helpt kinderen om praktische toepassingen van wiskunde te zien.

  3. Gepersonaliseerd aandenken: Veel groeimeters kunnen worden gepersonaliseerd, waardoor ze een uniek aandenken worden. Je kunt de naam van je kind, geboortedatum of andere speciale berichten toevoegen. Het wordt een levenslange herinnering die je kind kan koesteren, zelfs als ze volwassen zijn.

  4. Esthetische waarde: Groeimeters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, ontwerpen en kleuren. Ze kunnen een leuke, kleurrijke toevoeging zijn aan de kinderkamer of een ander deel van het huis. Ze voegen een vleugje persoonlijkheid en charme toe aan elke ruimte.

  5. Interactie en betrokkenheid: Het meten en markeren van de groei kan een leuke activiteit zijn voor het hele gezin. Het bevordert interactie en betrokkenheid tussen ouders en kinderen. Het kan ook een familietraditie worden die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

  6. Gezondheidsbewaking: Hoewel groeimeters niet bedoeld zijn als medische instrumenten, kunnen ze wel een vroege indicatie geven of de groei van je kind binnen een gezond bereik ligt. Als je merkt dat de groei stagneert of te snel plaatsvindt, kun je het met een arts bespreken.

Samengevat, een groeimeter is meer dan alleen een meetinstrument. Het is een hulpmiddel voor educatie, een gepersonaliseerd aandenken, een esthetisch decorstuk, een middel voor gezinsinteractie en een hulpmiddel voor gezondheidsbewaking. Het biedt vele voordelen en kan een waardevolle investering zijn voor elk gezin met kinderen.

Groeimeter kopen? Houd hier rekening mee

Voordat je een lengtemeter aan gaat schaffen is het belangrijk om stil te staan bij wat voor een kindermeetlat je precies wilt. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met het materiaal, maar ook of het past bij jouw interieur. Hier is in het kort waar jij bij het kopen van zo’n kindermeetlat rekening mee moet houden:

Materiaal

Verschillende soorten kindermeetlat zijn gemaakt van verschillende soorten materiaal. Dat heeft niet alleen effect op het design, maar bepaalt ook hoe je de meetlat aan de deur van de kinderkamer of de muur vast moet maken. Houten groeimeters vergen een wat stevigere bevestiging, een schroef in de muur. Papieren meters zijn kwalitatief vaak wat minder bestand tegen het geweld van kinderen, maar zijn eenvoudiger te bevestigen aan de muur, vaak met tweezijdig plakband. Ook zijn er vinyl kindermeetlatten. 

Soorten

Er zijn verschillende soorten groeimeters. Niet alleen is het design verschillend, maar ook de lengte. Ben je op zoek naar een meetlat van vooral kleine kinderen, dan volstaat er eentje van 1 meter of 1 meter 25. Er zijn natuurlijk ook kindermeetlatten van 200 centimeter: voor de meeste mensen volstaat dat de hele groeitijd, op een enkeling na natuurlijk. Per merk en product verschilt de lengte van de kindermeter. Het is dus belangrijk rekening te houden met de lengte en voor jezelf na te gaan hoe lang je de groei van jouw kinderen wil meten. 

Ondergrond

Groeimeters zijn op verschillende ondergronden te bevestigen. Dat is afhankelijk van het materiaal waar de kindermeter van gemaakt is en de manier waarop de kindermeetlat moet worden bevestigd. Sommigen zijn geschikt voor een houten deur van een kinderkamer. Anderen voor op bijvoorbeeld een kastdeur. Sommigen voor op het raam in de vensterbank en weer anderen voor op de muur. Je kunt er zelfs voor kiezen om groeimeter behang te gebruiken voor de muren in jouw kinderkamer. Kortom, er zijn veel verschillende mogelijkheden op welke ondergrond de kindermeetlat te bevestigen is.   

Design

Het is ook belangrijk om rekening te houden met hoe het product eruitziet. Het gaat bijvoorbeeld om de kleuren: passen die in het interieur van de kinderkamer? Er zijn groeimeters in verschillende printjes en vormen. Er zijn ook nog eens speciale designs voor jongens en meisjes. Sommige groeimeters zijn te gebruiken voor één, anderen voor meerdere kinderen. Wat ook een leuk idee is, is om een groeimeter zelf te maken. Bijvoorbeeld zelf een groeimeter borduren
 

Tip: DIY groeimeter: Creatieve ideeën om de groei van je kind bij te houden

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wil jij een groeimeter kopen voor in je kinderkamer of bijvoorbeeld als kraamcadeau? Kindermeetlatten zijn in elke winkel met baby- en kinderprullaria wel te koop. Ook is het makkelijk een kindermeter te bestellen via bijvoorbeeld bol.com of andere webwinkels. Sommige winkels maken het zelfs mogelijk om een groeimeter te personaliseren: zet bijvoorbeeld je naam erop of breng je eigen lay-out erop

Voordat je een muursticker aanbrengt op de muur in de kinderkamer is het belangrijk om de muur af te nemen. Zo ben je er zeker van dat de muur schoon is. Maak vervolgens de sticker vrij van het papier aan de kleefkant. Daarna kan je de muursticker met de klevende zijde tegen de muur aan duwen en met een pinpas bijvoorbeeld er overheen strijken, zodat er geen plooien zijn in de sticker. Als laatst verwijder je ook de bovenste papieren laag van de sticker. Et voila, je muursticker zit op je muur. Er zijn wel wat ‘maren’: als de muur net geverfd is, is het raadzaam om een maandje te wachten.