10x de fijnste hoekbeschermers voor in huis.

10x de fijnste hoekbeschermers voor in huis.

10x de meest veilige hoekbeschermers

Ontdek in deze blog onze top 5 van aanbevolen hoekbeschermers, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken en je kinderen veilig hun omgeving kunnen verkennen. Je bent wellicht bang als je kinderen thuis in en om het huis rondrennen. Bang om zich te stoten of om te vallen tegen punten en meubels aan. Vanaf nu hoeft dat niet meer, doordat je ze een veilige leefomgeving biedt met zelfklevende hoekbeschermers.

Wanneer je kleintjes beginnen rond te kruipen en lopen, transformeren alledaagse meubels ineens een mogelijke gevarenzone met scherpe hoeken en randen. Gelukkig kun je je interieur kindvriendelijker maken met behulp van hoekstukjes. Deze zijn er in diverse soorten en maten, en het is cruciaal om degene te vinden die het beste bij jouw situatie passen. De meeste hoekbeschermers werken met een handige plakrand en een gebruiksaanwijzing zodat jij zeker weet dat je optimaal van de hoekbeschermers gebruik kunt maken.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste hoekbeschermers

De beste hoekbeschermer - Mibss 16 stuks- safety first hoekbeschermers transparant

Beste hoekbeschermer foam - Roegaarden Hoekbeschermers Baby - Hoekbeschermers tafel - Foam

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Mibss 16 stuks- safety first hoekbeschermers transparant als het beste uit de test is gekomen. Zeker na het lezen van de reviews zijn wij enthousiast. Met maar liefst 16 universele stuks is de kans vrij klein dat jij te weinig hoekbeschermers zal hebben. De plak strips zijn sterk en vallen er niet snel vanaf. Met dit pakketje kun je er zeker van zijn dat je kindje in een goede beschermde omgeving de wereld kan ontdekken.

Mibss 16 stuks- safety first hoekbeschermers transparant voor baby en kind

Deze hoekbeschermers van Safety first zijn transparant en zijn praktisch onmisbaar in de wereld van een ontdekkende dreumes en peuter. Ze zijn transparant van kleur en vallen zo goed als weg in je interieur. Met maar liefst 16 stuks heb jij genoeg hoekbeschermers om de meeste hoeken in huis te kunnen bedekken met een zacht kussentje. Hierdoor is je kind veilig en zal het de grootste ongelukken helpen voorkomen.

Voordelen:

Het beschermt je kinderen tegen het stoten aan scherpe punten en randen

Er zit een zeer sterke plakrand op waardoor het niet makkelijk losgemaakt kan worden door kinderen

Het is een veilig en zeer sterk materiaal om jouw kindje op de beste manier te beschermen

Ze blijven goed zitten en laten geen resten van de plakrand achter als je het verwijderd

Ze zijn transparant van kleur en hierdoor zijn ze minder opvallend

Nummer 1 - Beste koop

Hoekbeschermer Baby hoekbeschermers

Deze hoekbeschermers van roegaarden zijn de geschikte hoekbeschermers om voor je baby een veilige plek te maken. Je meubels zijn hierdoor een stuk veiliger omdat de hoeken van je meubels omgetoverd worden tot zachte kussens. Ze zijn gemaakt van foam gemaakt en hebben een zwarte kleur. Ze zijn gemaakt zodat jij je kindje langdurig kunt beschermen.

Voordelen:

Stijlvolle afwerking welke bij vrijwel interieur passen

Voor baby’s en kinderen

Eenvoudig te bevestiging binnen enkele minuten

Nadelen:

Kan makkelijk kapot gebeten worden door bijtgrage kindjes

Nummer 2

Transparant hoekbeschermers 12 Stuks

Deze hoekberschermers creëren een veilige omgeving voor uw kind. Het zijn mooie transparante beschermers die goed blijven zitten en ze kunnen op elk type meubelstuk bevestigd worden. Deze hoekbeschermers waarborgen de veiligheid van uw kind. Deze mooie transparante hoekbeschermers blijven goed zitten en zijn te bevestigen op alle typen meubelpunten. Zorg voor een veilige omgeving voor u en uw kind!

Voordelen:

Te gebruiken op alle meubelstukken Per 12 geleverd

Afmeting is 3 x 4

Wordt verstuurd als brievenbus pakketje dus je hoeft er niet voor thuis te blijven

Nummer 3

101Products Hoekbeschermers - 4 stuks

Leef je in een omgeving waar er veel punten en meubels zijn? Dan is het wellicht slim om je woning kind-proof te maken met deze hoekbeschermers. De kwaliteit is erg hoog en ze zijn 100% kindveilig. Dankzij de hoogwaardige PVC hoekbeschermers maakt je kindje tegenwoordig een zachte landing als hij of zij valt of stoot.

Voordelen:

BPA vrije hoekbeschermers

dus veilig als kindjes er aan sabbelen Afgeronde randen en hoeken

Snelle bevestiging

Laat geen plakresten achter na verwijdering

100% niet goed geld terug garantie

Nummer 4

Zelfklevende Hoekbeschermers Set 12 Stuks

Vanaf nu kun jij je kinderen met een gerust hart laten rond spelen in de kamer. Zonder dat je steeds maar bang hoeft te zijn dat je kind zich pijn doet aan een punt van een meubel. Dankzij deze stootkussens van Eldur is dat probleem opgelost en zal niemand zich meer bezeren. Het zorgt voor een veiligere leefomgeving. De hoekstukken zijn makkelijk te bevestigen door de meegeleverde plakstrips. Ze zijn flexibel, zacht en van PVC gemaakt, dus veilig!

Voordelen:

Bieden bescherming tegen gevaarlijke hoeken en punten

Zelfklevende strips meegeleverd waardoor de bevestiging eenvoudig is

Ze zijn schoon te maken door een vochtige doek

12 stuks in de verpakking

Nummer 5

Wat is een hoekbeschermer?

Een hoekbeschermer is een plastic of foam beschermhoekje wat je op een hoek of een punt kunt plakken van meubels in en rond het huis. Het zorgt ervoor dat uitstekende obstakels een zachtere vorm krijgen en in geval van stoten de schade beperkt blijft. Door hoekbeschermers te gebruiken voorkom je het risico dat je kind zich tijdens het spelen verwond of pijn doet. Er zijn tal van varianten verkrijgbaar. Het is essentieel om de juiste stijl en maat te kiezen en bekijk ook de verschillende materialen. Met hoekbeschermers kun jij je ontdekkende dreumes, peuter of kleuter met een gerust hart rond laten lopen.

Veiligheidsmaatregelen

Zodra je kindje mobieler wordt en begint te kruipen en lopen, is het tijd om je huis om te toveren tot een kindvriendelijke zone. Hoekbeschermers spelen hierin een cruciale rol. Andere veiligheidsaanpassingen kunnen bestaan uit het instaleren van stopcontactbeveiliging, kastvergrendeling en het plaatsen van scharnierbescherming om vingers veilig te houden.

Hoewel het een flinke klus lijkt om deze aanpassingen in huis te doen, is elk van deze voorzorgsmaatregelen van vitaal belang om ongelukken te voorkomen. Vooral omdat kinderen de wereld op hun eigen onvoorspelbare manier verkennen.

Type hoekbeschermers

Ze zijn er van schuim tot siliconen en ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Ze zijn over het algemeen heel eenvoudig te installeren en je hoeft daarom geen klusser of handige Harrie te zijn. Het is van tevoren wel handig om te bepalen welke meubelen hoekbeschermers nodig hebben zodat je goed kunt bepalen welke vorm hoekbeschermer en hoeveel je nodig hebt. Beschermers kunnen discreet voor het zicht zijn als je ze transparant neemt of in de zelfde kleur van het meubel uitkiest.

Er zijn ook hoekbeschermers die strak over de hoek passen en langere hoekbeschermers die je over de hele rand van de meubel kunt plaatsen, namelijk een zogeheten ‘U’-vormige variant. Deze bieden een wat uitgebreidere bescherming omdat het de hele rand beschermd wordt.

De montage varieert van zelfklevende strips tot meer complexe bevestigingssystemen, waardoor ze desgewenst eenvoudig te verwijderen of te verplaatsen zijn.

Hoekbeschermers zijn de grootste prioriteit als het aan veiligheid voor je kleintje gaat!

Materiaal

In het assortiment tref je een verscheidenheid aan hoekbeschermers van diverse materialen aan. Siliconen en PVC zijn de meest populaire materialen vanwege hun flexibele vormgeving en weerbaarheid. Ze zijn stevig en het materiaal gaat niet snel kapot. Siliconen en PVC worden vaak in transparante kleur geleverd en vallen minder op in het interieur. Foam varianten bieden een zachter, kussenvormige bescherming en zijn doorgaans verkrijgbaar in kleuren zoals zwart en wit.

Installatie

Voordat je begint met installatie, is het belangrijk om het aantal benodigde hoekbeschermers te inventariseren. Ook de maten die nodig zijn, zijn belangrijk. Zorg ervoor dat je de instructie van het product ook goed doorleest zodat je weet hoe je het het beste kunt installeren. Gebruik de bijgeleverde plak strips of dubbelzijdige tape om de beschermer te bevestigen. Maak het oppervlak eerst vetvrij en laat het aan de lucht drogen. Maak de plakstrip daarna los en druk de hoekbeschermer goed aan op de plek waar je het wilt plaatsen.

Na het plaatsen kun je er zeker van zijn dat je huis veiliger is met hoekbeschermers. Het is een veiligere plek voor je kindje en je hoeft geen doe-het-zelver- te zijn om dit voor mekaar te krijgen!

Waarom hoekbeschermers kopen?

Hoekbeschermers zullen je kinderen veiliger houden. Kinderen zijn speels en kruipen overal onderdoor waardoor ze soms niet goed inzien dat ze zich kunnen stoten of pijn doen. Zeker ook omdat kinderen het inlevingsvermogen nog niet hebben waardoor ze weten dat als ze omhoog komen er mogelijk een tafelpunt uitsteekt. En jij als ouder bent er soms ook niet altijd bij om je kindjes maar de hand boven het hoofd te houden. Kinderen vallen of stoten zich wel eens, dat is ook normaal. Door hoekbeschermers te plakken vang je de meeste klappen op en komen de stootjes en vallen minder hard aan. Je beperkt de schade die je kindje nadien oploopt. Wanneer je kindje zich stoot wanneer er stootkussentjes op de hoeken en randen van de tafels of kasten zitten, zal hij of zij een zachtere landing krijgen en zal hij of zij niet snel verwonden.

Scherpe hoeken

Scherpe punten en hoeken zitten overal. Ze zitten aan kasten, tafels, bedden, dressoirs en aan het tv meubel. Ze zitten aan trappen, aan nachtkastjes en aan keukenkastjes. Kortom, ze zijn overal in huis te vinden. Alles op de hoogte van je kind is handig om af te dekken. Dat betekend namelijk dat als je kindje er in de buurt is en valt of stoot hij of zij zich niet zo snel pijn doet of verwond. Je weet dan dat je kindje op deze manier gewoon veilig in huis kan rondlopen en spelen. Weer een zorg minder.

Hoekbeschermers kopen? Houd hier rekening mee

Verwijderen

De hoekbeschermers zijn weer makkelijk te verwijderen als je ze niet meer wilt gebruiken. Het laat geen restjes achter doordat je ze makkelijk kunt los peuteren. Let op! Ze zijn zeker niet makkelijk door kindjes er af te halen. Ze zijn zo ontwikkeld dat het simpelweg met de kleine kinderhandjes een lastig taakje is, maar wel door de ouders los te wrikken en los te trekken. Pas er ook op dat je tijdens het verwijderen geen puntige voorwerpen of bijtende middelen gebruik waarmee je schade aan de oppervlakte kunt maken.

De aantallen in de verpakking

De meeste setjes bestaan uit meerdere stukken. Dat is handig omdat je zo meerdere hoeken of punten kunt afdekken. Ze zijn er van 4, 8, 12 en 16 stuks. Wanneer je er meerdere nodig hebt is het handig als je van tevoren even goed kijkt hoeveel je er nodig hebt zodat je later niet nog moet bijbestellen.

Er zijn ook hoekbeschermers die op een rol zitten. Dat zijn vaak foam hoekprofielen. Deze schuif je over de gehele lengte van bijvoorbeeld de tafel zodat je het tafelblad rondom veilig maakt. Meestal zijn deze foam beschermers er op rollen van 1 meter lengte en op maat af te knippen. Hiervoor heb je dan geen plakstrip nodig.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Absoluut kan dat, een hoekbeschermer is er niet alleen voor kinderen beschermen. Heb jij dieren die ook tegen een scherpe hoek of tegen scherpe randen van de tafel aanstoten omdat ze groot en druk zijn? Dan is dat zeker een handige oplossing om je dieren ook een prettigere omgeving te geven.

Ja, ze kunnen op elke ondergrond geplaatst worden. Dankzij de krachtige maar niet agressieve plak strip kun je de hoekbeschermers over op plakken en zal het netjes verwijderbaar zijn. De plak strips laten geen schade achter als je de gebruiksaanwijzing nauwlettend volgt.

Kinderen ontdekken veel met de handjes en mondjes. Daarom is het slim om te kiezen voor hoekstukken die BPA vrij zijn. Wij raden aan om de hoekstukjes ook altijd eerst af te nemen met warm water en goed droog te maken. Wanneer de hoekstukken goed droog zijn kun je de transparant hoekbeschermers vetvrij maken en beplakken met de plak strips. Bijt jouw kindje nou graag in meubels? Dan is de kans groot dat hij of zij ook de tanden in de hoekstukken gaat zetten. Kies daarom dan niet voor foam. Foam is ontzettend zacht. Er kunnen daardoor dus stukken loslaten en dit kan in de mond terecht komen. Kies dan voor PVC of siliconen.

Nee, er is geen hoekbeschermer per stuk verkrijgbaar. Je kunt wel een verpakking van 2 kopen, dan heb je er 1 reserve.

Meestal zitten er extra strips in de verpakking zodat je deze plak strip weer kunt verversen. Maar je kunt makkelijk dubbelzijdig tape bestellen en deze op maat knippen.