10x de fijnste hoekbeschermers voor in huis.

10x de fijnste hoekbeschermers voor in huis.

Door hoekbeschermers in je huis te installeren, kunt je kind beschermen tegen scherpe randen en hoeken. Wanneer kinderen eenmaal aan de wandel gaan kunnen zij zich makkelijk bezeren als ze per ongeluk vallen of stoten tegen meubels in huis. Er zijn verschillende hoekbeschermers op de markt verkrijgbaar, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen welke passend zijn bij je wensen. Zorg ervoor dat je de beschrijving en beoordelingen leest voordat je een aankoop doet om het best mogelijke product te krijgen. Bovendien worden er installatie-instructies bij het product meegeleverd, zodat je weet hoe de hoekbeschermers op de juiste manier bevestigd moeten worden en je er daarna het langste plezier en veiligheidsvoordelen er van kan ervaren.

Welke verschillende hoekbeschermers er allemaal zijn, lees je in deze blogpost. Wij hebben een top 5 voor je samengesteld zodat je alle type beschermers op een rijtje hebt. De keuze wordt hierdoor eenvoudiger.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste hoekbeschermers

De beste hoekbeschermer - Mibss 16 stuks- safety first hoekbeschermers transparant

Beste hoekbeschermer foam - Roegaarden Hoekbeschermers Baby - Hoekbeschermers tafel - Foam

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Mibss 16 stuks- safety first hoekbeschermers transparant de beste is. Het is een set die bestaat uit maar liefst 16 stuks en de reviews over dit product zijn zeer lovend. De kwaliteit is hartstikke goed, zit stevig vast en zijn makkelijk in gebruik. Daarbij voorkomen ze ongelukken, en dat is nou precies waar ze voor bedoeld zijn. 

Mibss 16 stuks- safety first hoekbeschermers transparant voor baby en kind

Deze safety first hoekbeschermers zijn transparant en onmisbaar in een huishouden waar baby’s en kinderen spelen en rondrennen. De nummer 1 oorzaak van ziekenhuisbezoeken met baby of kind komt door het vallen tegen het meubilair. Met deze transparanten safety first hoekbeschermers kunt u dit tot het minimale beperken. Daarbij zijn ze eenvoudig te bevestigen op tafels, salontafels en ander meubilair.

Voordelen:

16 stuks in verpakking

Transparant

Sterk

Nummer 1 - Beste koop

Hoekbeschermer Baby hoekbeschermers

Deze hoekbeschemers van Roegaarden zijn ontwikkeld met foam om kinderen te beschermen tegen scherpe of harde hoeken van meubels. Doordat deze hoekbeschermers extra dik zijn bieden ze de betere bescherming ten opzichte van de normale hoekbeschermers. Er is bij de ontwikkeling gekozen voor een kwalitatief goed foamsoort waardoor deze hoekbeschermers lang meegaan! De hoebeschermers worden geleverd inclusief speciaal dubbelzijdig tape waardoor deze makkelijk en stevig aan de tafel te bevestigen zijn zonder extra atributen. De voordelen op een rijtje: ? Extra dik foammateriaal waardoor veiligheid ? Makkelijk te bevestigen door middel van meegeleverd bevestigingsmateriaal. ? Geen schade aan meubels door middel van schroeven en of hard bevestigingsmateriaal. ? Duurzaam materiaal zodat de hoekbeschermers lang meegaan. ? 12 stuks per verpakking Bescherm uw baby tegen scherpe of harde hoeken van meubels. Niet tevreden? Geld terug.

Voordelen:

Geen schreoven nodig door plakstrip bevestiging

Duurzaam materiaal

Dik foam

Nadelen:

Kan makkelijk kapot gebeten worden door bijtgrage kindjes

Nummer 2

Transparant hoekbeschermers 12 Stuks

Deze hoekbeschermers waarborgen de veiligheid van uw kind. Deze mooie transparante hoekbeschermers blijven goed zitten en zijn te bevestigen op alle typen meubelpunten. Zorg voor een veilige omgeving voor u en uw kind! -Door de bijgeleverde tape op de hoekbeschermers blijven ze goed zitten. -Voorkom ongelukken zoals hoofdletsel - Creëer een veilige leefomgeving - te gebruiken op alle meubelpunten. - Word geleverd per 12 ( 3 x 4 ) - Word geleverd in verzendenvelop dus u hoeft er niet op te wachten!

Voordelen:

Makkelijke montage

Practisch vormgegeven

Nummer 3

101Products Hoekbeschermers - 4 stuks

? High-Power plakstrip ? Transparant ? 100% kindveilig ?Hoogste kwaliteit PVC materiaal Heb je in de ruimte waar je kleintje zich veel bevindt meubels met scherpe hoeken dan is het verstandig deze te voorzien van hoekbeschermers. Zeker als het om echt scherpe hoeken gaat waaraan je kind zich serieus kan verwonden. Dat kan een hoop ellende voorkomen. Kinderen zijn zich van geen kwaad bewust en dienen veilig te kunnen spelen, lopen en leven in huis. Door een gevaar weg te halen, kun je het speel- en leefplezier van je kind maximaliseren. Tevens geeft het jou als ouder een rustig en veilig gevoel, omdat de kans op een ongeluk aanzienlijk verminderd. Waarom al duizenden klanten hebben gekozen voor onze hoekbeschermers: ? Gemaakt van duurzaam, bpa vrij, zonder gifstoffen en geurloos PVC-materiaal om jouw geliefden te beschermen tegen scherpe randen. ? De high-power plakstrip maakt het voor kinderen onmogelijk de beschermer los te krijgen. ? Snel en eenvoudig te bevestigen ? Geschikt voor alle soorten meubilair, blijven op alle oppervlakte zitten en laten geen plakresten achter. ?Hoekbeschermers zijn transparant zodat de originele uitstraling van de meubels behouden blijft. Bescherm jouw geliefden en jezelf tegen vervelende ongelukken. Duizenden mensen worden iedere jaar naar de eerste hulp gebracht met verwondingen doordat ze per ongeluk tegen het meubilair zijn opgelopen. De 101Products® hoekbeschermers zijn speciaal ontwikkeld om dit soort incidenten te voorkomen. Kies voor jou en je geliefden voor een veilige speel- en leefomgeving. 100% Geld terug garantie We staan achter de duurzaamheid van onze goederen en bieden een onvoorwaardelijke garantie. Wanneer je niet volledig tevreden bent met één van onze producten zullen wij het aankoopbedrag terugbetalen zonder dat er vragen worden gesteld.

Voordelen:

Handig in gebruik

comfortabel

makkelijk te bevestigen

Nummer 4

Zelfklevende Hoekbeschermers Set 12 Stuks

Heb je kinderen thuis die graag speels zijn en door heel het huis rondrennen? Dan ben je wellicht bang dat jouw kinderen zich ergens stoten of zichzelf bezeren. Met deze Eldur hoekbeschermers voorkom je dat jouw kind zich erg pijn doet aan gevaarlijke hoeken. Het zorgt voor een veiligere leefomgeving voor jouw baby, peuter of kind. De zelfklevende Eldur hoekbeschermers zijn gemakkelijk te bevestigen op de hoeken van bijvoorbeeld een tafel. Onze hoekbeschermers zijn gemaakt van zeer flexibel en zacht PVC materiaal met stevige bijgeleverde plakstrips. Voordelen van onze hoekbescherming; Jouw kinderen zijn gegarandeerd beschermd tegen gevaarlijke hoeken bij meubilair Het is zelfklevend Heel eenvoudig te reinigen met een vochtige doek Makkelijk en snel te bevestigen 12 stuks in een verpakking Gebruikersaanwijzing; Voor het gebruik, met een vochtige doekje het oppervlak schoonmaken. Oppervlak daarna droog maken en zet de plak strips op de hoekbeschermer. Druk stevig aan.

Voordelen:

Makkelijk en snel te bevestigen

Handig in gebruik

Veilig voor kinderen

Nummer 5

Wat is een hoekbeschermer?

Hoekbeschermers zijn een handig product dat de hoeken van je meubels in huis kan helpen beschermen tegen vallen en stoten. Ze functioneren als een soort van stootkussentjes als je kind rond wandelt en zich stoot. Hoekbeschermers zijn er in veel verschillende soorten en maten, dus het is belangrijk om degene te vinden die bij je past.

Met hoekbeschermers zijn sneeën, schrammen en blauwe plekken verleden tijd en tover je jouw ruimte om tot een veilig speelparadijs.

Veiligheidsmaatregelen

Als de wereld van je baby eenmaal wat groter wordt omdat hij of zij kan kruipen of lopen, is het tijd om van je huis een veilige leefomgeving te maken. In een huis waar kinderen wonen is veiligheid door middel van hoekbeschermers een onmisbaar item.

Wat je kunt doen aan veiligheidsmaatregelen zijn bijvoorbeeld; stopcontact beschermers plaatsen in alle stopcontacten waar je dreumes bij kan, traphekjes plaatsen zodat zelfstandig traplopen voor je kleintje niet kan, keukenkast beschermers zetten op kastjes waar gevaarlijke spullen staan, hoekbeschermers op meubelstukken vastmaken zodat je kleintje beschermd wordt tijdens vallen en stoten, en scharnierbeveiliging bevestigen zodat vingertjes niet tussen deuren kunnen komen.

Het is natuurlijk heel wat om deze aanpassingen in huis te doen, maar ze zijn één op één belangrijk omdat de gevaren bij rondkruipende of rondlopende dreumesen en peuters op de loer liggen. Je komt soms ogen tekort en een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Dus kies voor veiligheid, lees je in over de nodige maatregelen die je moet nemen om je huis kind-proof te maken. In dit artikel bespreken we in het bijzonder; hoekbeschermers.

Type hoekbeschermer

Hoekbeschermers zijn er in verschillende soorten en maten en zijn eenvoudig te installeren.

Voordat je een set koopt, is het handig als je weet voor welke meubels je ze wilt gaan gebruiken. Zo kun je gerichter inkopen en koop je niet teveel of te weinig. Er zijn bijvoorbeeld foam en siliconen hoekbeschermers te koop in de kleuren; wit, zwart en transparant zodat je deze beschermers bijpassend bij je tafel of kast hebt. Of juist wanneer je het minder op wilt laten vallen kun je kiezen voor een siliconen hoekstuk welke doorzichtig van kleur zijn.

Hoekbeschermers zijn er in de vorm van een hoek om over elke hoek van het meubelstuk te plaatsen en ze zijn er in lange 'U' vorm welke over de hele rand van het meubelstuk passen zodat er een hele bumper aan de bovenkant en onderkant ontstaat. Deze bescherming zit niet vastgeplakt doormiddel van een plakstrip, maar zit makkelijk gemonteerd door een U-profiel. Je kunt deze bescherming dus ook weer eenvoudig verwijderen wanneer jij dat nodig vindt of meenemen als je op visite of op vakantie gaat.

'Veiligheid in huis is het belangrijkste als het om je kleintje gaat'

Materiaal

Er zijn hoekbeschermers van verschillende type materiaal. Siliconen en PVC zijn een zacht flexibel en sterk materiaal, welke in de meeste gevallen transparante hoekbeschermers zijn. Ze beschikken over een plakstrip. Deze mooie transparante hoekbeschermers vormen geen hinder voor het oog want ze zijn neutraal van kleur en vallen niet op.

Er bestaan ook foam hoekbeschermers. Foam is een zacht kussen-achtig materiaal welke dik en zacht zijn. Foam is niet transparant maar in kleuren zoals; zwart en wit.

Ze worden ook wel zelfklevende hoekbeschermers genoemd.

Installatie

Zorg ervoor dat je weet hoeveel hoekstukken je nodig hebt of dat je afmeting zorgvuldig meet van de benodigde bescherming.

- Lees vooraf aandachtig de gebruiksaanwijzing.

Gebruik de plakstrip welke vast zit aan het hoekstuk of strip. Of gebruik (meegeleverd) dubbelzijdig tape om de stootrand te bevestigen. Zorg dat je meubel(s) vetvrij zijn bij het oppervlak waar je de beschermer wilt plakken. Laat opdrogen, druk stevig aan en hou even goed vast. Zodra de installatie is voltooid, kun je genieten van het beschermende effect van de hoekbeschermer! Zoals je leest hoef je er niet bepaald een handige Harry voor te zijn ;)

Waarom hoekbeschermers kopen?

Hoekbeschermers waarborgen de veiligheid van je kind(eren). Kinderen zijn graag speels en leven soms in hun eigen fantasie wereld en daardoor hebben ze niet altijd erg in gevaren om hen heen. Wanneer ze het huis rondrennen of onder de tafel verstoppertje spelen ligt het stoten van het hoofd tegen een scherpe hoek op de loer. Het is dan bijzonder fijn als jij als ouder gedacht hebt aan de veiligheid in huis zodat je kleine avonturier onbezorgd kan bewegen zonder zich pijn te doen aan het meubilair.

Scherpe hoeken

Scherpe hoeken zitten niet alleen aan meubilair zoals; kasten, tafelbladen, bedjes of een tv meubel. Denk ook aan de hoeken van trappen en keukenkastje bijvoorbeeld. Alles hoeken op de zelfde hoogte van je kind(eren) vormen een gevaar. Ze zijn speciaal ontwikkeld om op elke willekeurige hoek te plakken zodat kinderen thuis veilig kunnen spelen en bewegen.

Hoekbeschermer kopen? Houd hier rekening mee

Verwijderen

Je kunt de hoekbeschermers weer makkelijk verwijderen als je de hoekbeschermers niet meer nodig hebt. Een hoekbeschermer kun je er afhalen door een stukje los te peuteren en los te trekken. Pas op met scherpe voorwerpen! Je kunt hiermee beschadigingen aanbrengen aan je meubelen.

Aantal stuks in verpakking

De meeste hoekbeschermers worden per set geleverd van meerdere stukken. Zo zijn er setjes van 4, 8, 12, en 16 stuks. Bekijk van tevoren goed hoeveel hoekbeschermers er nodig zijn om jouw woning tot een veilige leefomgeving te maken.

Het kan ook zijn dat je liever de tafelbladen rondom een bescherming wilt geven. Hiervoor zijn tafelhoek beschermers op een rol uit 1 stuk van minimaal 1 meter lang verkrijgbaar. Je kunt de gewenste lengte dan afknippen en rond de tafel plakken met het meegeleverde tape.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Nee, de plakstrips zijn ontwikkeld geen lijmresten of schade achter te laten. De lijm die gebruikt wordt op de plakstrip is ook weer niet van zulke grote plakkracht dat je er stukken mee lostrekt na het verwijderen ervan.

Nee, dat is niet het geval. De lijm is voldoende krachtig om een goede stevigheid te garanderen zodat kleine kinderen ze niet makkelijk los krijgen met de vingers.

De ontwikkeling van een kind geschiedt onder andere ook door speelgoed en materialen in de mond te doen en met de mond aan te raken. Daarbij zou het kunnen voorkomen dat je kind de hoekbeschermers van de tafel of tv meubels in de mond neemt. In dit geval is siliconen en PVC veilig omdat het zacht en flexibel is. Maar weet je dat je kind er ook graag zijn tanden in zet, dan is het handig om dan niet voor foam te kiezen. Foam kan namelijk makkelijk afbrokkelen wanneer er op gebeten wordt. Dit is niet veilig voor je kind.