11x de beste houten baby box

11x de beste houten baby box

Een houten baby box is een gemakkelijke, veilige plek waar ouders hun kleine kinderen veilig kunnen neerleggen. Het is een omsloten plek dat is bedoeld om baby's en kleine kinderen een veilige plek te bieden waar ze kunnen spelen, rollen en slapen. Door een box te gebruiken bescherm je ze tegen mogelijk gevaar. Een standaar box heeft meestal een houten of een metalen frame met een scherm of gaas dat aan de buitenkant is bevestigd. Binnenin ligt er meestal een kleurrijke boxkleed met boxmatras om zacht en comfortabel te kunnen liggen.

Baby's zullen als pasgeborenen de eerste tijd alleen nog maar lekker op hun rug liggen en kijken naar alles wat er om hen heen gebeurd. Maar later als je kindje interesse krijgt om te spelen kun je in de box speelgoed neerleggen voor veel speelplezier en ontwikkeling van verschillende zintuigen en interesses. Boxen zijn ideaal voor het veiligstellen van kleine kinderen terwijl ouders bezig zijn met andere taken. Daarnaast is het een fijne manier waar kinderen kunnen slapen, spelen en zij zich mentaal en fysiek kunnen ontwikkelen.

In deze blog bekijken we de beste baby boxen voor baby's en peuters, op basis van hun voordelen en hoe ze het beste kunnen worden gebruikt. Lees dus vooral verder om de juiste informatie in te winnen over de beste box voor jouw kindje. Want zoals je inmiddels hebt gezien is er een groot assortiment houten babyboxen op de markt wat de keuze van een smaakvolle box erg lastig maakt.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste baby boxen

De beste baby box - Cabino Babybox Inklapbaar Met In Hoogte Verstelbare Bodem - Kinderbox - Babybox Met Wielen - Beech

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Cabino Babybox Inklapbaar Met In Hoogte Verstelbare Bodem - Kinderbox - Babybox Met Wielen - Beech de beste is. Hij is mooi naturel van kleur, gemaakt van hout, heeft wieltjes en het geeft een fijne geborgen en veilige plek voor je baby. De box heeft een verstelbare bodem zodat je de box makkelijk kunt aanpassen op de leeftijd en fase van je kindje. Zo blijft het lang een veilige plek in huis, zodat jij even je handen vrij kunt hebben om andere taken te doen.

Cabino Babybox Met In Hoogte Verstelbare Bodem Kinderbox Patrick Zwart

De babybox van Cabino is stijlvol en de bodem is eenvoudig in hoogte verstelbaar. Met deze optie voldoet de babybox zwart, altijd aan de wensen van jouw kindje! Creëer met een bijpassende babybox matras en een leuk boxkleed een fijne speelruimte voor jouw kleintje. De baby box van Cabino is een echte aanwinst in huis! De baby box is voorzien van een in hoogte verstelbare bodem, zo voldoet de box altijd aan de wensen van jouw kindje. In deze baby box kan jouw kindje fijn spelen en dankzij de stijlvolle look past de baby box in ieder interieur. De baby box Patrick is zwart van kleur, maar bij lichtinval kan hij grijs lijken doordat hij gelamineerd is.

Voordelen:

Ook leverbaar in de kleur wit

Stevig en duurzaam materiaal

In hoogte verstelbare bodem

Gewicht: 26 kg

Nummer 1 - Mooi design

Babyduck Houten grondbox met 8 panelen | inklapbaar | 191 x 191 cm

GROTE GRONDBOX VAN 191 X 191 CM! Deze houten grondbox wordt, in tegenstelling tot veel andere grondboxen in zijn prijsklasse, gemaakt binnen Europa en voldoet hiermee dan ook aan alle Europese normen. Het hout en de spijlen zijn dan ook dikker en daardoor is de grondbox steviger uitgevoerd. De grondbox is modulair opgebouwd zodat hij in elke gewenste configuratie kan worden opgesteld (vierkant, achthoekig, rechthoekig, etc.). Om de box inklapbaar te maken is deze uitgerust met 8 koppelpanelen. Dit maakt de grondbox groter dan zijn "broertje" zonder de koppelpanelen. Het is gemaakt van dennenhout zonder houtnerf en zorgvuldig glad gemaakt zodat er geen scherpe randen zijn.

Voordelen:

Afmetingen grondbox in een vierkant ongeveer 191 x 191 cm

Speciale anti-slip pads voor extra grip op gladde vloeren

Montage: zelf monteren ± 40 minuten

Nummer 2

Cabino Babybox Inklapbaar Met In Hoogte Verstelbare Bodem - Kinderbox - Babybox Met Wielen

De babybox inklapbaar van Cabino, neem je gemakkelijk overal mee naar toe. Het inklappen van de babybox gaat heel gemakkelijk en is perfect voor thuis of bij opa en oma. De babybox is stijlvol en veilig. Je kunt de bodem van de babybox eenvoudig in hoogte verstellen. Super handig zijn de wielen onder de babybox! Zo kun je zonder te veel gedoe de babybox verplaatsen.

Voordelen:

Gelamineerde bodemplaat L 70.5cm x B 97cm

Babybox is eenvoudig in te klappen

Vastzetbare wieltjes

Gewicht babybox: 18 kg

Nummer 3

Prénatal Box met platte spijlen - In hoogte verstelbare Baby Box - Zwart

De Prénatal box is ookwel onze basis box. Deze variant is voorzien van platte spijlen. Deze box is te verstellen in twee verschillende hoogtes waardoor hij langer gebruikt kan worden. De bodemplaat van de box is afgewerkt met een zachte topping met daar over heen een waterafstotende laag waardoor de box naast comfortabeler ook praktisch in gebruik is. De bodemplaat heeft een afmeting van 95x70. De buitenmaat van de box is 100x75 cm. de spijlen van deze box zijn plat. Aanbevolen wordt om een box altijd met een boxkleed te gebruiken. De Prénatal boxkleden zijn perfect van formaat voor deze box waardoor de box nog comfortabeler wordt en hij er ook aangekleder oogt.

Voordelen:

De bodemplaat heeft een afmeting van 95x70 - geschikt voor de meest gangbare boxmatrassen

Verstelbare bodem kan op 2 hoogtes

2 jaar fabrieksgarantie

Nummer 4

Colorful Home Box - Met Wieltjes - Park - Babybox - 80 x 100 cm - Zwart

Box met Wieltjes Standaard Zwart Box met Wieltjes Standaard is een stevige babybox met een standaard afmeting van 80x100cm in het zwart. De box wordt geleverd inclusief bodemverhogers waarmee je deze box op verschillende hoogtes kunt afstellen. De box wordt ook geleverd inclusief wielen die je er onder kunt monteren, zodat de box makkelijk van plaats kan wisselen in jouw huis.

Voordelen:

Makkelijk te verplaatsen door wieltjes rondom

Ronde spijlen

Binnenmaat 75x95cm

Inclusief bodemverhogers

Verkrijgbaar in nog 2 andere kleuren

Nummer 5

Wat is een babybox voor baby's precies?

Als je opzoek ben een mooie baby box voor je kleine dan zie je dat er veel verschillende soorten te koop zijn. Kies je voor een houten box gemaakt van beukenhout, berkenhout, grenen of eikenhout? Of heb je al nagedacht over opties zoals een lade of wieltjes om te kunnen verplaatsen. Misschien dat een inklapbare box wel tot de mogelijke optie behoord. Wil je een box voorzien van een leuke kleur of kies je voor een stevige gelakte box welke een sterke finish heeft. Het zijn allemaal vragen die belangrijk zijn bij het kiezen van een houten box. We lichten het graag toe.

Een babybox is een klein meubel welke bedoelt is voor baby's en jonge kinderen om veilig te kunnen liggen, spelen en slapen. Er zijn vele verschillende modellen, maar zo bestaat een babybox meestal uit een houten of metalen frame, voorzien van spijlen of is afgedekt met een stof of een fijnmazig gaas omheining. In de meeste gevallen wordt er vaak gekozen voor een houten box omdat het een natuurlijk materiaal is, het is stevig en stabiel en van hoge kwaliteit zodat het lang meegaat.

De meeste babyboxen bieden ook extra functies, zoals een in hoogte verstelbare bodem welke op verschillende hoogtes gebruikt kan worden. Of er zijn boxen met een extra lade wat handig is om bijvoorbeeld speelgoed in op te bergen.

De meeste babyboxen zijn ontworpen met stevige poten, zodat ze stevig op de vloer blijven staan. Andere modellen hebben wieltjes zodat de box verplaatsbaar is naar een andere plek in huis. Deze handige wieltjes zijn vaak ook verwijderbaar. Je hoeft dus niet perse de wieltjes standaard te gebruiken. Er is veel keuze uit verschillende vierkante modellen, maar er zijn ook rechthoekige en ronde boxen. Ook zijn er speciale boxen voor tweelingen. Daarnaast zijn er sommige modellen die zelfs een verstelbare scharniermechanisme hebben zodat het gemakkelijk wordt om de box plat in te klappen en op te bergen. Dit is super handig als je weinig ruimte in de huiskamer hebt.

Waarom een houten box kopen?

Met het hebben van een houten box creeer je in huis een veilige en stijlvolle ligplek en speelplek voor je kindje. De box biedt een bescherming voor het kind zelf, omdat kindjes hier geen gevaar lopen zichzelf pijn te kunnen doen of situaties op te zoeken die mogelijk gevaarlijk zouden kunnen zijn. Anderszijds, kan er van buitenaf ook moeilijker gevaar toetreden. Een box heeft namelijk hoge spijlen en door de beschutting erom heen kunnen andere kinderen of huisdieren ook moeilijker bij de baby komen. Het is dus een zeer veilige plek in huis waar ouders met een gerust hart hun kindje even kunnen laten liggen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun kleintje. Ze weten dat hun kind veilig is.

Inklapbare box

Een inklapbare box is gemaakt om na gebruik in te klappen en op te bergen. Het maakt het handig voor kleine ruimtes, zoals appartementen. De stevige gelakte box kun je los maken en inklappen om vervolgens dubbel te vouwen en in de kast zetten. Helaas is niet elke babybox inklapbaar. Vind je dit belangrijk, let er dan op dat je een houten box kiest die dat kan.

Zachte ondergrond

In een box wordt een boxkleed gebruikt. Dit is een dik kussen voorzien van een mooie stof, kleur of print. Je kunt de box aankleden zoals jij dat wilt en kiest dus een boxkleed bijpassend bij de uitstraling van je interieur of bij jouw smaak. De juiste maat van het boxkleed kies je door de binnenmaat van de box op te meten.

Ben je van plan je kindje ook te laten slapen in de box? Weet dan dat je met een box matras extra comfort in huis haalt. Standaard boxkleden zijn maar 5 cm dik ongeveer. Als je kind daarop wat uurtjes ligt te tukken dan is dat niet comfortabel voor je kleintje. Door een boxmatras onder het boxkleed te leggen verdik je de ondergrond en creeer je een heerlijk zachte slaapplek voor je schatje. De reden dat je er een boxkleed overheen legt, is omdat matrassen er vaak saai uitzien. Namelijk wit, en ze zijn niet makkelijk wasbaar. En boxkleed daarentegen wel, deze gooi je na een ongelukje zo 'hop' de wasmachine in.

Voor peuters

Ook oudere kindjes zoals peuters vinden een box ook nog heel erg leuk. Omdat een box hen een ruimte biedt om te verkennen en te bewegen, maar tevens een fijn en veilig gevoel geeft. Het geeft grenzen aan. Een box geeft urenlang speelplezier als je er het juiste speelgoed aan toevoegd. Zo zijn er speciale box mobielen, met muziek, geluidjes en spiegeltjes. Maar er is nog meer. Je kunt bijvoorbeeld een activitycenter tussen de spijlen klemmen. Hiermee leren peuters zich te ontwikkelen en hen motorische vaardigheden te ontdekken. Je nieuwsgierige baby of peuter zal met een activitycenter vermaakt worden en verschillende ontdekkingen doen.

Op de zachte ondergrond ligt je kleintje heerlijk comfortabel en kan het op een veilige plek rollen, omdraaien en bewegen. Het matras biedt een heerlijke en geweldige plek waar je kindje fijn en veilig kan spelen.

Lade

Door te kiezen voor een box welke voorzien is van een lade zal je in de toekomst het speelgoed van de kleine netter kunnen opbergen. In het begin lijkt het nog niet zoveel speelgoed te zijn en misschien denk je dat een lade niet overbodig te zijn. Maar wij verzekeren je dat het speelgoed heel snel zal groeien tot veel speelgoed. Voordat je het weet moet je een extra kast aanschaffen om orde in je huishouden te scheppen. Populaire merken hebben baby boxen die een opberglade hebben. Zie het als gratis opslagruimte. Deze komt altijd van pas.

De hoogte van de spijlen wordt overigens niet korter door een opberglade. De houten babybox zal in totaal iets hoger uitkomen. De stevige box heeft altijd een hoogte van ongeveer 75 cm.

Baby box kopen? Houd hier rekening mee.

Spijlen

Vroeger was een houten box gemaakt van beukenhout met ronde spijlen. Tegenwoordig zien we bij de moderne box dat er platte spijlen op zitten. De platte spijlen wijzen dan met de platte kant naar het kind toe zodat je kind zich niet kan bezeren. Ronde spijlen worden tegenwoordig nog steeds gebruikt.

De vorm waarvan de houten box gemaakt is

De vorm die je kiest is afhankelijk van smaak en beschikbare ruimte in de huiskamer. Vaak kiezen mensen met een strak design een vierkant model of rechthoekige vorm. Houten babyboxen kunnen op veel verschillende manieren gecombineerd worden met het interieur, zo ook een ronde box.

Handen vrij

Wat we niet moeten vergeten is dat je natuurlijk als ouder ook wel eens je handen vrij moet hebben. Daarbij is het fijn als je iets hebt waarbij je kindje veilig is en zichzelf kan vermaken. Een babybox is de perfecte plek waar je kindje heerlijk spelen kan. De box biedt genoeg vermaak en leerzame tools om je kind bezig te houden. Jij kunt zo even makkelijk de was in de machine doen, terwijl je kleine schatje even lekker bezig is in de veilige box.

De beste leeftijd

Er gaat niets boven een fijne plek waar je kleintje veilig neer te kunnen leggen. Je kunt een box daarom al direct na de geboorte gebruiken. De meeste ouders zullen dus een babybox vanaf het begin gebruiken. Voor baby's van 0-6 maanden gebruik je de baby box op de hoogste stand. Baby's tot 6 maanden liggen namelijk vaak nog alleen op hun rug (uitzonderingen daargelaten) en daarom is het veilig om de box nog op de hoogste stand te gebruiken. Gaan baby's rollen en aanstalten maken om te gaan staan? Dan wordt het gevaarlijk om de verstelbare bodem om de hoogste stand te laten staan. Als je dit ziet, dan is dat het moment om de bodem te laten zakken. Deze gyms helpen bij de motorische ontwikkeling en stimuleren creativiteit en verbeeldingskracht. Peuters zullen veel plezier beleven aan het ontdekken van verschillende kleuren, vormen en muziekjes. Een speelkleed kan na de babytijd nog lang dienst doen. Zeker als het speelkleed voorzien is van leuke motieven of een leuke stad waarop je peuter kan spelen met blokken, speelgoedauto's of andere toys.

Veiligheid

Het is van groot belang dat het box op een veilige plek staat zodat je baby geen ongelukken kan krijgen. Houd rekening met loshangende gordijnen en verwarmingselementen. De meeste boxen hebben vast pootjes. Dat betekend dat je ze niet kan verstellen of verplaatsen. Kies je een box met wieltjes? Zet de wielen dan altijd op de rem zodat de wielen blokkeren. Zorg dat je de bodemplaat lager zet als je kindje gaat zitten of als je kindje gaat staan. Check ook altijd eerst of de beveiliging goed zit van de bodemplaat en als je een inklapbare box hebt, check ook de scharnieren of de box stevig in elkaar staat.

Zorg ook dat je de box goed schoonmaakt voordat je de box in gebruik neemt. Was het boxkleed eventjes zodat het materiaal opgefrist is en alle chemische middelen er uit zijn.

De maat

De standaard afmeting van een houten babybox is ongeveer 100 x 80 cm. Er zijn ook ronde houten babyboxen. Deze hebben meestal een diameter van 102 cm. De maat van de geschikte houten babybox hangt af van de leeftijd van je baby en van de ruimte van woonkamer. Kies altijd een babybox die het beste in de ruimte past.

Een grondbox

Een grondbox is een afgezonderde ruimte waar kinderen in kunnen spelen. Het heeft meestal een ruime omheining die op de grond staat van hout. De omheining is ongeveer 65 tot 70 hoog en heeft de vorm van een kooi met soms meerdere afgesloten openingen, waardoor kinderen er in en uit kunnen. Het biedt veiligheid en bescherming voor kinderen. Maar tevens een fijne plek waar kruipende kinderen vrij kunnen bewegen en ontdekken zonder dat ze gevaar lopen. Ze zijn er in verschillende maten. Met een houten grondbox kun je zorgen dat je woonkamer een mooi speelparadijs wordt voor je kleintje en kies je een mooie variant op een normale box.

Het kan gemakkelijk worden opgevouwen, waardoor het een geweldige optie is voor kleine huizen of appartementen. Een inklapbare box is ideaal voor een huishouden welke zich bijvoorbeeld aan het water bevindt. Je geeft hiermee een fijne grens aan, een ruimte waar je kindje heerlijk kan spelen. Het is geschikt voor binnens- en buitenshuis.

Met een houten grondbox gebruik je geen boxkleden. Je kunt hierbij matten gebruiken die je als een puzzel in elkaar klikt. Zo creeer je met gemak een zachte ondergrond zodat je kindje comfortabel kan kruipen en spelen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

De beste maat hangt af van de leeftijd van je kind, de beschikbare ruimte en het type box. Voor een baby zou je een kleine playpen met een minimale afmeting van 1,20 bij 1,20 meter moeten kiezen. Als je kind groter wordt, zou hij een grotere ruimte kunnen gebruiken. Je zou kunnen overwegen om een grondbox aan te schaffen. Deze zijn groter en kunnen heel flexibel gebruikt worden in huis of tuin.

Het duurt ongeveer 30-45 minuten om een box op te zetten, afhankelijk van welke box het is. Het meeste tijd wordt besteed aan het plaatsen van de spijlen en het bevestigen van alle onderdelen.

Een stevige babybox kan gemaakt zijn van verschillende soorten hout zoals massief beukenhout, eikenhout, berkenhout of MDF. Hout is het meest voorkomende materiaal en is de beste keuze als je een stevige babybox wilt met veel stijl. De verf die gebruikt wordt op een babybox is altijd veilig voor kinderen, vaak op waterbasis. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken over het materiaal als je kindje de houten babybox met zijn mond aanraakt. Of je nu kiest voor een massief beukenhout box of een smaakvolle box voorzien van een kleurtje.

Dit is per model verschillend. Je kunt de box ook op verschillende hoogtes zetten en instellen naar de fase van je kindje. Er zitten speciale klemmen aan die je op verschillende hoogtes kunt plaatsen en vastmaken. Het is gebruikelijk dat dit op een makkelijke manier aan te passen is zodat je snel de box kunt aanpassen als dat nodig is.

Een box met platte spijlen geeft vaak een andere uitstraling. Deze wordt meestal gebruikt in een modern en strak design. Qua stevigheid maakt het geen verschil in tegenstelling tot een box met een ronde spijl.