15x de fijnste inbakerdoeken voor de beste nachtrust!

15x de fijnste inbakerdoeken voor de beste nachtrust!

Inbakeren is een eeuwenoude techniek om baby's te kalmeren en beter te laten slapen. Een inbakerdoek kan hierbij helpen. Door de armpjes stevig langs het lichaam te leggen, krijgt je baby het gevoel van geborgenheid dat hij of zij gewend is vanuit de baarmoeder. Dit kan helpen bij het verminderen schokbewegingen en onrustige armen.

Inbakerdoeken zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige zijn kant-en-klaar te koop, terwijl andere volgens de traditionele methode gebruikt worden met twee losse doeken. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken en de doeken groot genoeg te kiezen om veiligheid te waarborgen. Een standaard hydrofiele doek is bijvoorbeeld te klein.

Zo zijn er bij het gebruik van een inbakerdoek nog meer belangrijke weetjes en know-how's. Wij leggen het in dit artikel allemaal aan je uit en vertellen je welke inbakerdoeken volgens ons het beste uit de test zijn gekomen zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw kindje en rustige nachten tegemoet kunt gaan.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste inbakerdoek

De beste inbakerdoek (zak) - Meyco Dots/Uni swaddlemeyco inbakerdoek - 2-pack - pink/light pink - 0-3 maanden

De beste inbakerdoek (losse doek) - Pacco Piccolo Inbakerdoek - 4 tot 7 kg - wit

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Meyco Dots/Uni swaddle meyco inbakerdoek - 2-pack de beste is. Ontdek het comfort van de beste inbakerdoek! Deze 2-pack is perfect voor pasgeboren baby's van 0-3 maanden oud. Het inbakerdoek is gemaakt van zacht katoen en heeft een handige klittenbandsluiting voor een veilige en gemakkelijke pasvorm. De roze en lichtroze stippenprint maakt het ook nog eens een stijlvolle keuze. Natuurlijk is deze er ook in kleuren voor jongetjes. Investeer in rustige nachten voor zowel jou als je baby met de Meyco inbakerdoek.

Meyco Dots/Uni swaddlemeyco inbakerdoek - 2-pack

De SwaddleMeyco 2-pack Dots Uni inbakerdoeken bieden een veilig en geborgen gevoel voor je pasgeboren baby, waardoor hij of zij rustig en ontspannen wordt en beter leert om zelf in slaap te vallen. Gemaakt van 100% katoen voor zacht slaapcomfort, goede ventilatie en vochtopname. Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren om perfect te mixen en matchen met de complete Meyco Baby collectie. Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te wassen en drogen.

Voordelen:

Geeft je baby een veilig en geborgen gevoel: De SwaddleMeyco 2-pack Dots Uni inbakerdoeken creëren het geborgen gevoel van de baarmoeder waardoor je kleintje rustig en ontspannen wordt

Helpt bij het zelfstandig in slaap vallen: Door je baby in te bakeren met deze inbakerdoeken leert hij of zij beter om zelf in slaap te vallen. Dit bevordert een gezonde slaaproutine en kan zorgen voor meer rustige nachten voor zowel de baby als de ouders

Gemaakt van 100% katoen: De inbakerdoeken zijn gemaakt van 100% katoen waardoor je kindje geniet van heerlijk zacht slaapcomfort goede ventilatie en vochtopname.

Nummer 1 - Favoriet

Puckababy inbakerslaapzak Original Piep 0-3 maanden

De Puckababy® Piep inbakerslaapzakje is perfect voor ouders met een onrustige baby die veel huilt, moeite heeft met in slaap vallen en snel weer wakker wordt. Het slaapzakje creëert een lieflijk coconnetje rondom de baby, zonder te strak of warm te zitten. Dankzij de begrenzing en extra buikband slaapt de baby langer en dieper en vermindert het de buikkrampjes. Het slaapzakje is Öko-Tex gecertificeerd en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen voor baby's. Dit unieke ontwerp is bekroond met de Baby Innovation Award en wordt aangeraden door artsen, kraamzorg en verloskundigen.

Voordelen:

Het helpt onrustige baby's om beter te slapen door begrenzing en geborgenheid te bieden

Het voorkomt dat baby's zichzelf wakker slaan met hun maaiende armpjes

Het is veilig en Öko-Tex gecertificeerd en wordt aanbevolen door artsen kraamzorg en verloskundigen

Nummer 2

Jollein Baby Slaapzak Wrapper 0-3 maanden Spickle - Grey

Deze zachte inbakerzak is de perfecte oplossing om je baby te helpen goed te slapen. De klittenbandsluiting en handige rits maken het gemakkelijk om je baby in te bakeren en te verschonen. Het stevige omhulsel geeft je baby een veilig en geborgen gevoel, terwijl het de beentjes vrij kan bewegen voor een gezonde ontwikkeling van de heupgewrichten. Verkrijgbaar in grijs of beige en geschikt voor baby's van 0-3 maanden.

Voordelen:

Stevige en zachte klittenbandsluiting voor gemakkelijk aan- en uittrekken

Armpjes en borst worden stevig ingepakt voor een geborgen gevoel en goede nachtrust

Nummer 3

Love to Dream™ Babyslaapzak Swaddle Up

De Swaddle Up™ is een unieke slaapoplossing voor onrustige baby's. Dankzij de wetenschappelijk bewezen inbakermethode geeft deze slaapzak een veilig gevoel om te slapen terwijl de baby toegang heeft tot hun handen om zichzelf te kalmeren en terug in slaap te vallen. Met het ARMS UP™ en SELF-SOOTHING™ principe kunnen baby's in een natuurlijke positie slapen en zichzelf troosten door op hun handen te zuigen, wat leidt tot langere en betere slaap. Het heeft een vlinderontwerp dat zorgt voor veilig inbakeren en een tweewegrits voor gemakkelijke luierverandering. Verkrijgbaar in verschillende TOG-waarden en trendy ontwerpen.

Voordelen:

Veilig: De Swaddle Up™ babyslaapzak biedt een veilige manier van slapen omdat het voorkomt dat de baby zichzelf per ongeluk bedekt met een deken en hierdoor risico loopt op verstikking

Comfortabel: De Swaddle Up™ babyslaapzak is ontworpen om de natuurlijke slaaphouding van de baby na te bootsen en biedt voldoende bewegingsruimte voor de armen en benen waardoor de baby zich comfortabel voelt en beter kan slapen

Nummer 4

Pacco Piccolo Inbakerdoek

De Pacco inbakerdoek is de meest verkochte inbakerdoek en wordt aanbevolen door het consultatiebureau. Gemaakt van 100% flanellen katoen met klittenbandsluiting, is het geschikt voor baby's tot ongeveer 5 maanden oud. Inbakeren helpt je baby in slaap te vallen en te blijven slapen, waardoor ze zich veilig en geborgen voelen. De inbakerdoek wordt geleverd met een uitgebreide gebruiksaanwijzing en het advies om het voor gebruik drie keer te wassen voor een betere luchtigheid en vochtopname.

Voordelen:

Veilige en eenvoudige manier om je baby in te bakeren

Beter en langer slapen betekent minder huilen en minder last van krampjes en reflux

Uitgebreide gebruiksaanwijzing voor stapsgewijs inbakeren en veilig slapen

Nummer 5

Wat is een inbakerdoek?

Een inbakerdoek is een veilige en effectieve manier om je baby strak in te bakeren en te helpen bij een goede nachtrust. Vooral voor onrustige baby's kan het inbakeren met een inbakerdoek een uitstekende oplossing zijn. Er zijn veel verschillende merken en producten beschikbaar, zoals de Pacco inbakerdoek, Meyco duopack, Love to Dream inbakerslaapzak, en de Little Unicorn inbakerdoek, gemaakt van 100% katoen.

Door de armpjes langs het lichaam te wikkelen, creëert de doek een geborgen gevoel en voorkomt het gevaarlijke situaties, zoals wakker slaan of omrollen in bed. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen zodat je de juist voor jouw baby hebt. Inbakeren met een doek of slaapzak kan helpen om het gevoel van geborgenheid vanuit de baarmoeder te recreëren en de bewegingsvrijheid van het kindje te beperken voor een goede nachtrust. Het vouwen van de flappen van de inbakerdoek vereist wel enige oefening als het een losse lap stof is. Er zijn verschillende modellen op de markt. Losse lappen stof die je zelf moet vouwen, of je kunt voorgevouwen inbakerzakken kiezen die beschikken over klitteband of een rits. Het is belangrijk om het inbakeren af te bouwen zodra de baby ouder dan 3 maanden is.

Een inbakerdoek kan een uitstekende oplossing zijn voor ouders van onrustige baby's. Het kan helpen om de baby te kalmeren en te zorgen voor een goede nachtrust voor zowel de baby als de ouders.

Waarom een inbakerdoek kopen?

Een inbakerdoek biedt een gevoel van geborgenheid aan de baby, wat lijkt op het gevoel van veiligheid in de baarmoeder. Door de baby strak in te bakeren met de armpjes langs het lichaam, voelt het kleintje zich veilig en geborgen. Dit kan ervoor zorgen dat de baby minder beweegt en daardoor beter slaapt. Bovendien voorkomt het dat de baby zichzelf wakker slaat met de armpjes.

Een van de bekendste inbakerdoeken is de Pacco inbakerdoek, maar er zijn veel merken en producten op de markt, veel van deze doeken zijn gemaakt van 100% katoen, wat zacht en comfortabel is voor de babyhuid, ademt en makkelijke te wassen is in de wasmachine.

Het is wel belangrijk om de juiste maat inbakerdoek te kiezen, aangezien een te kleine doek gevaarlijke situaties kan veroorzaken. De meeste inbakerdoeken zijn verkrijgbaar in twee maten: voor baby's van 0-3 maanden en voor baby's van 3-6 maanden. Zo is er altijd wel een inbakerdoek die je baby past.

Het is ook belangrijk om veilig in te bakeren en de techniek goed te leren. Ouders kunnen hiervoor advies vragen aan het consultatiebureau of aan de kraamzorg. Het is aanbevolen om te stoppen met inbakeren als de baby 3-4 maanden oud is of als de baby zich begint om te rollen. In dat geval kan een slaapzak zonder mouwen een goede opvolger zijn, die meer bewegingsvrijheid biedt maar nog steeds een gevoel van geborgenheid geeft.

Inbakerdoek kopen? Houd hier rekening mee

Als je overweegt om een inbakerdoek te kopen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt.

Kies de juiste maat

Ten eerste is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, want een te grote of te kleine inbakerdoek kan oncomfortabel zijn voor je baby en niet de gewenste rust en ontspanning bieden. Ook kan je baby er in gaan draaien of kunnen er armpjes door een te grote halslijn wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Meet je baby op voordat je een inbakerdoek koopt en controleer de maattabel van de fabrikant om de juiste maat te kiezen.

Gebruiksgemak

Controleer of de inbakerdoek gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden is. Sommige inbakerdoeken hebben een klittenbandsluiting of een rits om het inbakeren te vergemakkelijken, terwijl andere inbakerdoeken worden vastgebonden met flappen. Controleer ook of de inbakerdoek veilig is om te wassen in de wasmachine, want dit kan veel tijd en moeite besparen.

Meerdere inbakerdoeken

Overweeg meerdere inbakerdoeken aan te schaffen voor het geval er een inbakerdoek in de was moet. Ongelukjes gebeuren regelmatig en zo heb je altijd een extra inbakerdoekje in de kast liggen.

Tot ongeveer 3 maanden

Inbakeren wordt aanbevolen tot een leeftijd van ongeveer 3 maanden. Kindjes van die leeftijd krijgen steeds meer behoefte aan meer bewegingsvrijheid en kunnen dan gaan omrollen. Als armen strak langs het lijfje zijn vastgemaakt dan is het moeilijk voor een baby om zelf terug te rollen. Wanneer een baby op z'n buik ligt kan het gevaarlijk worden om adem te halen en dus is deze situatie zeer gevaarlijk. Stop daarom optijd met het inbakeren en houd je kind scherp in de gaten.

Inbakeren is niet voor ieder kindje fijn

Het is wel belangrijk om te onthouden dat niet alle kindjes van inbakeren houden en sommige kindjes al beginnen met omrollen na een paar maanden waardoor het gebruik van de inbakerdoek niet meer veilig is. Bespreek altijd het gebruik van inbakerdoeken met je consultatiebureau.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Inbakeren kan worden geprobeerd als je merkt dat je baby onrustig is tijdens het slapen. Als baby's zichzelf met de armen wakker slaan bijvoorbeeld, kun je ervoor zorgen dat je kindje meer rust krijgt. Baby's ontspannen veel beter wanneer ze strakker zijn ingepakt.

Inbakeren kan de slaap verbeteren doordat het een gevoel van geborgenheid en veiligheid creëert. Het kan ook helpen bij onrustige baby's en het voorkomen van het wakker slaan door de eigen armbewegingen. Het allergrootste voordeel is wel dat iedereen zijn welverdiende nachtrust terug krijgt!

Een rits of klittenband is over het algemeen het meest praktisch bij inbakerzakken, omdat deze makkelijk en snel te openen en sluiten is. Kies je een inbakerdoek die geen sluiting heeft dan zal je zelf je kindje moeten inwikkelen en vouwen. Dit vereist enige oefening maar dat krijg je vanzelf onder de knie.

Dit kan al vanaf de geboorte. In de eerste weken is het meestal juist fijn omdat het geborgen gevoel van inbakeren lijkt op de compacte baarmoeder van de moeder. Vraag de kraamzuster of ze je helpt met inbakeren zodat je weet dat je je kindje goed en veilig inbakeren kan.

Gebruik dan een normale slaapzak voor je kindje. Slaapzakken zijn er ook in vele verschillende uitvoeringen. Zomer- winter- en 4seizoenen slaapzakken zijn slaapzakken die door veel ouders gebruikt worden.

Bij het inbakeren wordt het kindje strak ingewikkeld in een doek of zak, waardoor het zich veilig voelt en beter kan slapen. Het is belangrijk om het kindje veilig in te bakeren, met de armpjes langs het lichaam en de beentjes gestrekt in de slaaphouding. Armpjes liggen meestal strak langs het lijfje en de beentjes kunnen meestal iets meer bewegen. Hoe je baby precies ingebakerd moet worden is afhankelijk van het type inbakerdoek. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing.