10 x de beste babykruiken om het babybedje mee te verwarmen

10 x de beste babykruiken om het babybedje mee te verwarmen

Een babykruik is een onmisbaar product in de kraamtijd en vaak ook nog wel een poosje daarna. Pas geboren baby's kunnen hun eigen warmte nog niet goed reguleren en daardoor kost het moeite voor ze om warm te blijven. Het is belangrijk dat baby's goed warm blijven en niet teveel afkoelen. Gelukkig zijn hier kruiken voor ontwikkeld om je kindje daarbij te helpen. Door een warme kruik te gebruiken in een koud bedje of kinderwagen verwarm je het plekje alvast voor zodat je je kindje in een heerlijk warm bedje kunt schuiven. Ook wanneer baby's te vroeg geboren zijn, wordt er veel gebruik gemaakt van kruiken. Hier kan het zelfs van groot levensbelang zijn dat baby's voldoende warm gehouden worden en daarbij komt een kruik dus ook goed van pas.

Er zijn door de loop der jaren schillende nieuwe soorten en technologieën bij gekomen op het gebied van kruiken voor baby's. We vertellen je graag alles over deze producten, zodat jij een wel overwogen beslissing kan maken welke babykruik het meest geschikt is en het beste bij je past.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste babykruik

De beste babykruik voor warm water - Briljant Baby - Aluminium Kruiken 2 Pack

De beste elektrische kruik - Living Needs Babykruik - Elektrische kruik – Kruik

Uit ons onderzoek is gebleken dat de beste kruik voor baby's de Briljant Baby - Aluminium Kruiken 2 Pack is. Het is de meest klassieke vorm van verwarmen en omdat je het simpelweg alleen met warm water moet vullen is het een duurzaam en makkelijk product. 

 

Aluminium Kruik - 2 pack

Verwarm het wiegje, ledikantje of kinderwagen van je kleine snel en gemakkelijk met deze kruik. Je kleintje zal heerlijk kunnen slapen. De kruik is gemaakt van aluminium en heeft een verchroomde koperen sluiting. Gebruik altijd een bijpassende kruikenzak om je kleine tegen oververhitting te beschermen. De inhoud van deze kruik is 1 liter.

Voordelen:

Anti-lek dop

Handig in gebruik

Doet goed zijn werk

Populair

Living Needs Babykruik - Elektrische kruik

De Living Needs babykruik zorgt ervoor dat uw kinderbed veilig verwarmt kan worden. Met deze babykruik kunt u met een gerust hart naar bed gaan, terwijl uw kind van zijn of haar nachtrust zal genieten. Veilig en toch zeer efficiënt De oplaadbare babykruik is makkelijk op te laden en werkt zeer eenvoudig en snel. Wanneer u de oplader in het stopcontact steekt, zal de kruik in 8 tot 12 minuten opgeladen zijn en klaar om te gebruiken. De kruik zal vervolgens 2 tot 4 uur warm blijven, er zal een maximum bereikt worden van 65°. Door de 6 lagen bescherming en het recyclebare water hoeft u niet meer te knoeien met gevaarlijk kokendheet water. Uw kind zal genieten van een warme nacht, en u zal op uw gemak zijn door de veiligheid die de kruik u biedt. Om de veiligheid te waarborgen adviseren wij ten aller tijde de temperatuur in de gaten te houden en zo nodig een kruikenzak of handdoek om de kruik te doen om de kruik niet bloot te stellen aan uw baby.

Voordelen:

Veilig in gebruik

Blijft 2 tot 4 uur warm

Geen geknoei met heet water

Nummer 2

Warmwaterkruik - Kruik met hoes

De kruik is op een aantal verschillende manieren te gebruiken. Naast de standaard methode van vullen met warm water, kun je de kruik ook opwarmen in de magnetron. Haal hiervoor wel eerst de hoes van de kruik af. Vul vervolgens de kruik met koud water, en druk resterende lucht uit de kruik (erg belangrijk). Draai de dop stevig aan en plaats de kruik in de magnetron. Let op bij het opwarmen dat je de kruik nooit meer dan 3 minuten in totaal opwarmt. De magnetron die je gebruikt mag niet meer dan 800W verwarmingscapaciteit hebben. Na het opwarmen kun je de kruik weer in de hoes plaatsen. Bij het vullen met warmwater is het van belang dat je de kruik na het vullen ontlucht. Dus druk alle resterende lucht uit de kruik. Na het vullen kun je de kruik weer terug stoppen in de hoes.

Voordelen:

Geschikt voor magnetron

Stevig materiaal

Handig in gebruik

Nummer 3

Little Alva Elektrische warmwaterkruik

Zoekt u een snelle manier om bijvoorbeeld een lekker warm bedje, wiegje of babywagentje voor uw baby te creëren, om uw baby op temperatuur te houden? Dan heeft u nu het juiste product gevonden! Met de elektrische warmwaterkruik van Little Alva kunt u het bedje van de kleine vóórverwarmen én tijdens het slapen nog lekker warm houden. Deze elektrische kruik heeft het perfecte formaat om een baby bedje optimaal warm te maken en zo te houden. Hij is snel opgeladen (8 tot 14 minuten) en blijft gegarandeerd uren lang warm. Daarnaast heeft deze kruik ook een speciaal vak waar u uw handen in kwijt kan. Wat maakt dat u deze kruik ook prima voor uzelf kan gebruiken.

Voordelen:

Perfect formaat voor het babybedje

Elektrisch oplaadbaar

Blijft tot wel 8 uur warm onder de dekens

Nummer 4

Sensillo Baby Kruik - Pittenzak

Een warmwaterkruik gevuld met kersenpitten is een product dat wordt gebruikt om zere plekken te koelen of op te warmen. Dankzij de vulling met kersenpitten loopt dit product geen risico op brandwonden, bevriezing, vergiftiging met de vulstof of huidallergieën. Het is een volkomen veilig product. Het is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit - 100% katoen en kersenpitten van Poolse gewassen. De materialen worden streng geselecteerd.

Voordelen:

Ook fijn bij krampjes

Voor meerdere doeleinde te gebruiken

Fijn in gebruik

Nummer 5

Wat is een baby kruik?

Een baby kruik is een handig hulpmiddel die je gebruikt in de kraamtijd en soms nog daarna om je kindje lekker warm de houden. Voor een pasgeboren baby is het moeilijk zijn eigen lichaamstemperatuur constant te houden en daarom hebben ze een beetje hulp nodig van ons. Huid op huid contact met je baby is natuurlijk het aller beste voor een baby om goed warm te kunnen blijven. Maar een baby'tje ligt ook wel is lekker in zijn wiegje, co-sleeper, ledikant, box of kinderwagen wanneer je kindje gaat slapen, of als je lekker naar buiten gaat om te wandelen. Voor het verwarmen van deze fijne plekjes zijn kruiken ontwikkeld. Door een kruik te vullen met heet water of door de kruik elektrisch te verwarmen kun je hem daarna afgeschermd met een kruikenzak op het plekje leggen waar je je schatje wilt gaan instoppen. Er zijn verschillende soorten kruiken voor baby's tegenwoordig.

Dit zijn de soort kruiken:

Aluminium kruik

Een aluminium kruik is een klassieke heet water kruik van zilverkleur aluminium. Hij is doorgaans van een liter te verkrijgen met een draaidop van verchroomde koperen sluiting. De draaidop is voorzien van een rubberen ring welke ervoor zorgt dat de kruik niet zal lekken. Je vult de kruik zelf (elke keer opnieuw) met kokend water tot aan de bovenkant zodat de fles helemaal gevuld is. Pas op voor je handen, dus gebruik een pannenlap of een keukendoek om de fles vast te houden. Hierna sluit je de kruik met de dop en draai je hem goed vast. Check nog even goed of de kruik niet lekt door hem ondersteboven te houden. Hierna verpak je de kruik met een speciale kruikenzak om de fles niet in contact te kunnen laten komen met huid. De aluminium kruik wordt namelijk heel erg heet aan de buitenkant wanneer je hem niet verpakt met een daarvoor bestemde kruikzak. Hierna leg je de kruik op het betreffende plekje waar je je kindje dadelijk wilt gaan neerleggen. Wanneer je een voorverwarmd bedje hebt gemaakt haal je de fles van de plek, schuif je je kindje lekker in het bedje en dek je je kindje lekker toe met een dekentje . Daarna leg je de kruik aan de zijkant bovenop het deken om je kindje op die manier nog extra goed warm te kunnen houden. Dit laatste doe je enkel in de periode dat je kindje zijn eigen temperatuur nog niet goed kan regelen. Wanneer je merkt dat je kind zijn of haar temperatuur constant kan houden (37 graden of 37,5 graden) dan is voorverwarmen in sommige gevallen enkel nog nodig. Bijvoorbeeld met koud weer.

Vroeger werd er geadviseerd om twee kruiken in huis te halen, maar tegenwoordig is volgens de nieuwe richtlijnen, 1 kruik genoeg.

Het voordeel van een ouderwetse aluminium kruik is dat je geen stopcontact nodig hebt omdat je alleen flink heet water uit de kraan gebruikt om de juiste temperatuur te krijgen. Een aluminium kruik wordt al heel wat jaren gebruikt in de kraamtijd en is zeker een veilige manier van verwarmen. Als je maar zorgt dat de dop goed afgesloten is, je beschikt over een nieuw rubbertje en het kruikje goed in zijn hoesje of hydrofiel luier verpakt zit. Deze kruik is een prima kruik voor je baby. 

Silicone of rubberen kruik

Een rubberen of silicone kruik zien we vaak als zak. Een flexibele zak welke gevuld kan worden met kokend heet water. Deze materialen kunnen goed hitte verdragen en hebben als kenmerk dat ze lang warm blijven. Het is bij dit type kruik ook echt heel belangrijk om ook deze kruik goed in te pakken met een daarvoor geschikte kruikzak of hydrofiel luier zodat de hete buitenkant niet per ongeluk tegen de huid kan komen. Op deze manier is het een veilige kruik en blijft hij ook nog is het langste warm.

En silicone of rubberen kruik kan lang gebruikt worden. Maar wij adviseren wel om er goed op te letten of dat het materiaal nog steeds deugt en blijft deugen gedurende de jaren. Rubber heeft als eigenschap om uit te kunnen drogen en te kunnen barsten of scheuren, zeker als het een tijdje niet gebruikt wordt. Wanneer de kruik na een tijdje uit de kast komt, dan adviseren wij goed te letten op scheurtjes en barstjes in het materiaal van de zak en de rubberen ring of dop. Het heeft helaas geen eeuwig leven, maar het kan gerust een aantal jaren mee.

Pittenzak

Een pittenzak is een afgesloten zak, meestal van katoen, welke gevuld is met kersenpitten, tarwe- of vlaszaad. Dit natuurlijke materiaal heeft als eigenschap zich goed laten verwarmen en dit uitstekend te kunnen vast houden. Het verwarmen geschiedt door magnetron verwarming of sommige kunnen ook in de oven. Het voordeel van deze pittenzakken is dat er gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen. Hij kan gebruikt worden om een slaapplekje voor baby's voor te verwarmen maar voornamelijk is hij zeer prettig om in te zetten bij lichamelijke ongemakken. Bij baby buikkrampjes bijvoorbeeld. Of bij oudere kinderen en volwassenen kan hij natuurlijk ook op nek en rugklachten verlichting bieden. Omdat de pittenkussen omhult is met een zijdezachte hoes van katoen, ligt hij prettig op de huid vormt zich zeer flexibel op de pijnlijke plek. De pitten vallen als het ware naar de zijkant waar elke pijnlijke plek voorzien wordt van een aangename warmte.

Elektrische kruik

Deze kruik is nieuw soort kruik. Hij is voorzien van de laatste nieuwe ontwikkeling op het gebied van kruiken voor newborns. Heb je het over high-tech dan is dit wel echt een hip ding. Een elektrische kruik is een draadloze kruik die ook, net als de rubberen en aluminium kruik, gevuld is met (koud) water. Dit is vanuit de fabriek zo geleverd en het is niet nodig om deze later nog is bij te vullen. Door het kruikje via stroom aan de meegeleverde oplader te leggen, heb je binnen 5 a 8 minuten een verwarmde kruik van maximaal 65 graden Celsius. Wanneer hij warm is, schakelt hij vanzelf uit, koppel je de kruik los en verwarm je er het bedje mee. Na ongeveer 10 minuutjes haal je de kruik van de plek weg en verplaats je deze bovenop het deken naast je kindje. Zo blijft je baby lekker warm. De kruik koelt ten opzichte van een aluminium kruik of een rubberen kruik iets sneller af. De fabrikanten geven ongeveer een duur van 6uur aan. Maar natuurlijk is elk moment mogelijk om de kruik weer opnieuw op te warmen naar 65 graden zodat je kruik weer warm genoeg is. Dit is handig voor bijvoorbeeld; wanneer je tijdens de nachtvoeding je kleintje even uit bed haalt kun je tijdens het verschonen van de luier, de elektrische kruik even aan de lader zetten en daarna de kruik in het wiegje of ledikant leggen, zodat je op deze manier de slaapplek kan warm houden. Je baby zal na het voeden weer heerlijk terug in slaap vallen op zijn behagelijke plekje. Het scheelt jou ook weer een nachtwandeling naar de waterkoker om je kruiken opnieuw te vullen. Super fijn!

Waarom een babykruik kopen?

Een baby kruik heb je nodig in de beginfase wanneer je baby pas geboren is. Een kersvers kindje kan zijn of haar lichaamstemperatuur moeilijk constant tussen de 37 en 37,5 graden houden. Door het gebruik van een kruik kun je in deze fase je kindje hiermee helpen zodat zijn of haar temperatuur niet teveel schommelt. Vaak heb je deze kruik niet langer dan een week hiervoor nodig. Wel is het zo dat een willekeurige kruik natuurlijk altijd nog gebruikt kan worden voor andere doeleinde en leeftijden. 

Baby kruik kopen? Houd hier rekening mee

We hebben het hier gehad over een kruik die een plekje voorverwarmd voor pasgeboren baby's. Maar de kruik kan natuurlijk ook prima gebruikt worden met bijvoorbeeld; koudere dagen om lekker op te warmen, bij spierpijn, en voor kinderen en volwassenen. Met buikpijn, buikkrampjes, onderrugpijn, of nekpijn. Of wat dacht je voor puber meisjes of vrouwen met heftige menstruatie en PMS klachten. Hier kan een kruik zeker ook een uitkomst zijn. Het is dus absoluut niet zo dat je een kruik maar heel kort gebruikt omdat je hem alleen maar in de kraamtijd nodig hebt. Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je jarenlang plezier van een kruik kunt hebben.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Dit hangt dus af van welk soort kruik je gebruikt. Wij leggen per soort het gebruik van een kruik aan je uit, maar lees altijd ook de gebruiksinstructies. Kies je voor een metalen kruik samen met een kruikenzak die je om de kruik heen doet. Dan vul je deze met kokend water en sluit je hem af met een dop voorzien van een nieuw rubbertje. Je verpakt de kruik in een zak of hydrofiele luier. Daarna knoop je de kruik vast met een dubbele knoop. Dezelfde manier gebruik je bij een rubberen of siliconenkruik. Deze kruiken worden ook wel een heetwater kruik genoemd. Heb erg dat beide soorten kruiken aan de buitenkant gloeiend heet worden wanneer je deze vast hebt dus gebruik altijd uit voorzorg een ovenwant om vast te houden. Het is overigens niet mogelijk deze type kruiken in de magnetron te verwarmen omdat een magnetron verwarmt namelijk met microgolven en deze gaan niet goed op metaal houdende voorwerpen. Er kunnen hierdoor vonken ontstaan in de magnetron en je magnetron kan hierdoor kapot gaan. Kies je voor een kruik die d.m.v. elektriciteit verwarmd, dan koppel je het element aan de oplader unit en je wacht een aantal minuutjes tot hij warm is. Hierna koppel je hem los en wikkel je hem in een hoesje en leg de kruik in bedje. Een pittenkussen kun je in de magnetron verwarmen. In de oven op lage temperatuur zou ook kunnen als je niet over een magnetron beschikt. Het gebruik van een warme kruik is als volgt; Wanneer je de kruik opgewarmd hebt volgens de instructies, is het de bedoeling dat je de kruik onder de dekens van het bed of in de kinderwagen legt op een droge ondergrond. Door de opgewarmde kruik er een minuut of 10 in te leggen verwarm je de slaapplek voor zodat je baby niet in een koud bed te liggen komt. Na ongeveer 10 minuten verwijder je de kruik en leg je je kindje lekker op dat voorverwarmde plekje. Je dekt je kindje lekker toe met een dekentje en je kunt indien nodig de kruik nog op handbreedte afstand bij het voeteneinde leggen zodat de warmte nog een beetje doorstraalt. Waarschuwing: Leg absoluut nooit de kruik tegen je baby aan onder het dekentje. Dit kan brandwonden en oververhitting veroorzaken!

Een kruik kan gevaarlijk zijn mits je de gebruiksinstructies niet goed kent. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing door voordat je het product in gebruik neemt. Een waterkruik kan lekken of je kan jezelf of je kind er brandwonden mee bezorgen. Het is dus heel belangrijk dat je weet hoe je de kruik dient te gebruiken zodat je er zeker van bent dat hij op de juiste en veilige manier ingezet kan worden. Wanneer je de kruik op de juiste manier opwarmt, controleert en gebruikt dan is een babykruik niet gevaarlijk. We hebben nog een paar tips hoe je extra zeker kunt zijn van veilig gebruik: Wanneer de kruik warm is, voel eerst zelf aan de buitenkant van de fles hoe warm hij aanvoelt (met hoes). Check bij een warm waterkruik altijd of het rubber niet uitgedroogd of gebarsten is. Dit kan voor lekkage zorgen in het bed. Droog de heet water kruik en rubberen ring altijd goed af als je hem opbergt. De kruik blijft op deze manier in de beste staat.

De tijd dat een babykruik in de kraamperiode gebruik dient te worden hangt af van hoe goed jouw kindje zijn eigen temperatuur al kan regelen. Het verschilt ook met of je bent bevallen in de zomermaanden of wintertijd. In de winterperiode is het sowieso aannemelijker dat de kruik langer en vaker gebruikt wordt omdat de omgeving kouder is. Bijvoorbeeld wanneer je gaat wandelen met de kinderwagen, kun je vooraf de reiswieg lekker opwarmen met een kruikje. Het is ook afhankelijk of dat je kindje te vroeg, op tijd of later dan de uitgerekende datum geboren is. Als je een vroege bevalling hebt, dan is het aannemelijker dat je kind langer en vaker een kruik nodig hebt ten opzichte van een kind die op tijd of langer in de buik heeft gezeten. Kortom, baby's die hun lichaamstemperatuur zelf stabiel kunnen houden, namelijk rond de 37 graden, hebben in principe geen kruik meer nodig. Uiteraard kan je een kruik altijd nog gebruiken voor andere lichamelijke klachten of ongemakken voor alle leeftijden. Het blijft altijd een handig ding om in huis te hebben, dus gooi je kruik vooral niet weg.