10x de beste loopfiets voor je snelle peuter

10x de beste loopfiets voor je snelle peuter

Alle ouders weten dat loopfietsen een van de beste manieren zijn om jonge kinderen actief en veel te laten bewegen. Ze leren om op een veilige en speelse manier onderdeel te zijn van het verkeer en daarnaast leren ze spelenderwijs ook om de motorische ontwikkeling verder onder controle te krijgen. Als het gaat om het kiezen van de juiste loopfiets voor je peuter, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zullen we elk van deze in detail bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke loopfiets het beste is voor jouw kind. Laten we eerst eens kijken wat een loopfiets is en hoe deze werkt. Een loopfiets is een zonder pedalen aangedreven voertuig dat kinderen helpt om evenwichts- en coördinatievaardigheden te leren en onder controle te krijgen. Ze werken door het kind op een zadel te laten zitten en de fiets met de voeten en de benen voort te bewegen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste loopfiets

De loopfiets - Chillafish Charlie lichtgewicht 10 inch loopfiets met handvat, voor 18 maanden tot 4 jaar, blauw

De Chillafish Charlie 10 inch loopfiets met handvat is de beste omdat hij lichtgewicht is en geschikt is voor kinderen van 18 maanden tot 4 jaar. Hij is ontworpen om veiligheid en stabiliteit te bieden en heeft rubberen banden voor optimale grip op verschillende ondergronden. Bovendien is de loopfiets voorzien van een comfortabel zadel en sportieve look. De blauwe kleur maakt het leuk voor jongens en voor meisjes om op te rijden.

 

 

Charlie lichtgewicht 10 inch loopfiets met handvat

Chillafish Charlie is je ideale eerste loopfiets, een extreem lichtgewicht 10 loopfiets met een hoogwaardig metalen frame en een gewicht van slechts 2,5 kg. Het is de perfecte fiets om de grove motoriek, het evenwicht en de stuurvaardigheden van je peuter te oefenen. Met deze loopfiets leert uw zoon of dochter in een mum van tijd met een echte fiets rijden! Dankzij het lichte fietskader kan je peuter de fiets gemakkelijk besturen, en dankzij de geïntegreerde draagbeugel wordt het ook voor u als ouder makkelijk en leuk om het favoriete fietsje van je kind overal mee te nemen. De 10-inch rubberen EVA-banden zijn echt comfortabel en kunnen niet lek gaan: u hoeft de banden niet meer op te pompen, vanaf nu alleen maar plezier!

Voordelen:

In verschillende kleuren leverbaar

Zadel is verstelbaar

Luchtbanden

Nummer 1 - Favoriet

Kinderfeets houten loopfiets driewieler Tiny Tot - Bamboe

Ontdek de wereld op wielen! Staat je kleintje te popelen om te gaan rijden, maar nog niet helemaal klaar voor een loopfiets? De Kinderfeets Tiny Tot 2-in-1 loopfiets biedt zelfs de allerkleinsten de mogelijkheid om hun vaardigheden van balans en coördinatie te ontwikkelen. De Tiny Tot 2-in-1 is zowel een driewieler als een tweewielige loopfiets. Wanneer kinderen er klaar voor zijn, is dit de kleinste loopfiets op de markt - geschikt voor kinderen van 12 tot 24 maanden. Met een verstelbare zithoogte van 21,5-28 centimeter en een draagvermogen van 18 kg, zorgt het comfortabele en hippe ontwerp ervoor dat peuters veilig en onbevreesd kunnen rijden.

Voordelen:

Bamboo is duurzaam materiaal

Lichtgewicht

Met 2 of 3 wielen te gebruiken

Nummer 2

2Cycle Mini-Bike Loopfiets - Jongens en Meisjes

Over deze unieke loopfiets met 3 wielen is goed nagedacht. Doordat deze loopfiets slechts 1 wiel heeft aan de achterkant komen de voetjes niet tegen het wiel. (let hier goed op sommige modellen van andere merken hebben 2 wielen aan de achterkant) Verder heeft deze mini bike antilek banden en is leverbaar in diverse kleuren. Deze loopfiets is de ideale loopfiets voor de starters vanaf 1 jaar. Door de twee wielen aan de voorkant, is het makkelijker om het evenwicht te bewaren. Zo wordt het 'fietsen' gemakkelijker en kan uw zoon of dochter helemaal zelf rondrijden.

Voordelen:

Zeer stabiel model dankzij 3 wielen

In verschillende kleuren leverbaar

Degelijk materiaal

Nummer 3

Sajan Loopfiets - Jongens en Meisjes

Op zoek naar een unieke loopfiets? Nederland is natuurlijk hét land van de fiets. Iedereen heeft hier een fiets, van jong tot oud. Voordat je op een normale fiets kunt fietsen is het van belang om eerst te oefenen. Dit doe je natuurlijk op een loopfiets van Sajan. Ben je op zoek naar een unieke loopfiets voor jouw zoon of dochter dan hoef je niet meer verder te zoeken. Met de Sajan Loopfiets weet je namelijk dat je een unieke aankoop in handen hebt. Tijd om je hier wat meer over te laten zien! Hoogwaardige materialen voor een lange levensduur

Voordelen:

Lage instap maakt het fietsen makkelijker

Zadel in hoogte verstelbaar

Stoer design

Voor jongens en meisjes

Nummer 4

Bandits & Angels loopfiets Little Starter mint

Een mint-kleurige loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar. De zadelhoogte is 22 cm, de stuurhoogte is 37 cm. De vier wielen maken deze Bandits & Angels loopfiets lekker stabiel. Ideaal dus als eerste fietsje! De wielen zijn bovendien geluidsarm, dus het loopfietsje kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. De stuurbegrenzer zorgt ervoor dat jouw kleine niet te ver door kan sturen.

Voordelen:

Beschikbaar in 7 verschillende kleurstellingen

Unisex

Stabiel met 4 wielen

Lichtgewicht

Nummer 5

Wat is een loopfiets precies?

Peuters groeien snel en hun evenwichtsvaardigheden verbeteren ook snel. Daarom is het belangrijk om de juiste loopfiets voor hen te kiezen. Een loopfiets is een geweldig speelgoed omdat het peuters helpt veilig te leren fietsen en hun te stimuleren in hun ontwikkeling. Een loopfiets is een voorganger van een normale kinderfiets met trappers en ze lijken er ook op. Kinderen kunnen dus al vanaf jongs af aan leren om goed hun balans te bewaren en deel te nemen aan het verkeer. Er zijn verschillende maten en soorten loopfietsen. Zo zijn er kleine loopfietsen voor de allerkleinsten en grotere voor wat oudere kindjes. Er zijn ook loopfietsen met een omkeerbaar frame zodat je de loopfiets zelfs kunt ombouwen tot een step, 3 wieler of kleine loopfiets.

Hoe werkt een loopfiets?

Peuters groeien sneller dan ooit tevoren en dat betekent dat ze voortdurend nieuwe dingen leren. Een van deze dingen is hoe je moet fietsen, en dat is waar een loopfiets van pas komt. Een loopfiets is ontworpen om peuters te helpen veilig te leren loopfietsen. De fiets heeft geen pedalen. Je peuter moet met zijn voeten aan weerszijde lopen om de fiets naar voren te laten bewegen. Het is een mooie leermethode om je kind alvast kennis te laten maken met een fiets. Hoe het te besturen en hoe het balans en evenwicht kan bewaren. Kinderen die op een loopfiets fietsen, kunnen vaak ook veel sneller op een normale fiets met trappers fietsen. Dus waarom kies je dit jaar niet voor een loopfiets voor je kleintje? Het is een geweldige manier voor hen om te leren rijden!

Voor wie?

Een loopfiets is een geweldige manier om peuters en kleuters te helpen veilig te leren fietsen. Vanaf het moment dat je kind rechtop kan staan en interesse toont in wat groter speelgoed kun je beginnen met een loopfietsje. - Zo ongeveer voor kinderen vanaf 1 jaar. Het is belangrijk om de juiste maat voor je kind te kiezen - deze mag niet te groot of te klein zijn. Stevig en in staat om het gewicht van je peuter te dragen zonder te wiebelen of te kraken. Reken daarbij ook op de groei van je kind. Kies dus een loopfiets die ook voor een iets zwaarder gewicht geschikt zijn zodat je kindje er even mee vooruit kan. De meeste fietsjes hebben een in hoogte verstelbare zadel om de zithoogte aan te passen naar de lengte van je kind. Ook kan in de meeste gevallen het stuur aangepast worden zodat je kind lang plezier kan hebben van zijn of haar loopfiets. Loopfietsen zijn een geweldige manier om vroeg fietsen aan te moedigen en kunnen vele jaren meegaan - dus het is de moeite waard om in een kwaliteitsfiets te investeren!

Waarom een loopfiets kopen?

Een loopfiets is een geweldige manier om je peuter te helpen evenwicht en coördinatie te ontwikkelen. Door ze te leren hoe ze op de fiets moeten balanceren, help je ze met de vaardigheden die ze nodig hebben om veilig te blijven tijdens het verkennen van hun wereld. Jong geleerd is oud gedaan! Peuters vinden het heerlijk om hun omgeving te verkennen en hun lichaam op unieke manieren te gebruiken. Door een loopfiets te gebruiken, kunnen peuters leren hoe ze hun lichaam, balans en coördinatie kunnen beheersen. Ze kunnen ook kracht en uithoudingsvermogen opbouwen als ze langere tijd op de fiets zitten. Daarnaast leren loopfietsen kinderen over sociale vaardigheden zoals samenwerken, delen en elkaar helpen.

Lees voordat je een loopfiets koopt echter eerst onze tips voor het kiezen van de juiste loopfiets voor je kind.

5 tips bij het kopen van een loopfiets

Bij het kiezen van de juiste loopfiets voor je peuter is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Eerst moet je beslissen over de gewichtslimiet. Ten tweede, zorg ervoor dat je rekening houdt met de leeftijden van de rijders. Ten derde, zorg ervoor dat je beoordelingen leest om een idee te krijgen van wat andere ouders nuttig hebben gevonden aan de desbetreffende modellen. Tot slot, kies bewust voor het juiste materiaal, - er zijn loopfietsen van hout, metaal en plastic te koop. Kies een kwaliteitsproduct want dat zorgt ervoor dat je kleintje urenlang en vele jaren plezier heeft van de loopfiets!

Loopfiets kopen? Houd hier rekening mee

Kies de juiste Wanneer je op zoek bent naar een loopfiets voor je peuter, zijn er enkele belangrijke factoren waarmee je rekening kunt houden. Het gewicht van de fiets, de leeftijd en grootte van het kind en de flexibiliteit in bewegingsvrijheid zijn allemaal van belang bij het kiezen van de perfecte loopfiets voor je peuter. Daarnaast moet je bedenken waar je deze loopfiets kunt stallen en wat de beschikbare ruimte daarvoor is. Er zijn namelijk ook loopfietsen die inklapbaar zijn. Dus check ook of het mogelijk is om de fiets gemakkelijk op te vouwen/op te bergen is. Bekijk ook hoe duurzaam de loopfiets is en de gebruiksvriendelijkheid van de loopfiets zodat het zelfvertrouwen groeit. Bekijk de verschillende materialen, hout, plastic, of metaal. Bepaal welke wielen het beste zijn, - luchtbanden, rubberen banden of plastic wielen. En daarbij is het slim om te bepalen welk model het prettigst is voor de kleine bestuurder, zoals een tweewieler, een fietsje met drie wielen of wat dacht je van een 2 in 1 model? Er is een groot aanbod op het gebied van loopfietsjes. Buiten een standaard loopfiets voor kinderen, zie je bijvoorbeeld ook loopfietsen in de vorm van een scooter, een wishbone fietsje of houten loopscooter.

Ontwikkeling

Loopfietsen zijn een geweldige manier om te helpen bij hand-oogcoördinatie, ontwikkeling van fijne motoriek en balanstraining. Ze worden geleverd met verstelbaar stuur en zadel die zorgen voor een goede pasvorm zodat leren fietsen een makkie wordt. Zeg maar "met de paplepel ingegoten"!

Helm

Een helm is in Nederland niet verplicht maar wel aan te raden bij het gebruik van een loopfiets. Omdat kinderen best hard kunnen gaan met de loopfiets is een val nooit uitgesloten. Bij het dragen van een helm wordt de bovenkant van de hoofd beschermd en door de kinbeschermer wordt de kaak beschermd.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een slot kan handig zijn als je ergens heen gaat en de fiets buiten moet laten staan. Je kunt in dit geval ook een kettingslot of een cijferslot gebruiken. Dit zijn sloten die zijn geschikt voor kleinere fietsen.

Vaak ontwikkelt een kind zichzelf daarin. Een kind volgt zijn eigen tempo. Je kunt natuurlijk wel vertellen dat hij of zij met de beentjes naast de fiets moet lopen terwijl hij op het zadel zit, maar je kind zal het zelf ervaren. Je zult zien dat hij/zij dit snel doorheeft.