Wanneer jullie pas trotse ouders zijn geworden van een zoon of dochter, dan komt er natuurlijk een hele hoop op je af. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn en alles staat in het teken van je baby. Nu zal dat op een gegeven moment wel wennen en weet je na een aantal weken vast wel je draai te vinden, maar dan komt het, jullie gaan op vakantie. Een nieuwe situatie, wat dus zorgt voor ontzettend veel spanning en de nodige voorbereiding van jullie vraagt. Waar je met z’n tweeën natuurlijk alleen wat kleding, ondergoed, schoenen en geld hoeft mee te nemen, is dit bij een baby wel anders. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid vertrekt, hebben we een aantal handige tips voor je, waar je allemaal op moet letten.

Zorg voor een goede luiertas

De kans dat je deze thuis hebt is vrij groot, maar is dit niet het geval, dan is een luiertas kopen een van de eerste adviezen die we je willen geven. Een luiertas is namelijk speciaal ontworpen om alle benodigdheden voor je baby te organiseren en binnen handbereik te houden tijdens je reis. Met voldoende ruimte voor luiers, doekjes, flesjes, speentjes en extra kleding, zorgt een goed uitgeruste luiertas ervoor dat je altijd voorbereid bent, waar je ook naartoe gaat. Deze tassen zijn vaak voorzien van handige vakjes en compartimenten, waardoor je gemakkelijk alles kunt opbergen en snel kunt vinden wat je nodig hebt. Met een luiertas op vakantie heb je de geruststelling dat je alle benodigdheden voor je kleintje bij de hand hebt en kun je ontspannen genieten van je reis.

Kies een geschikte accomodatie

Bij het plannen van een vakantie met je baby is het boeken van een geschikte accommodatie van groot belang. Kies voor een verblijf dat babyvriendelijk is en rekening houdt met de behoeften van jouw kleintje. Zoek naar accommodaties die beschikken over babyfaciliteiten, zoals babybedjes, kinderstoelen en verschoningsruimtes. Een appartement of vakantiehuis kan handig zijn, omdat je hier vaak meer ruimte hebt en een aparte slaapkamer voor je baby. Daarnaast is het ideaal als de accommodatie dichtbij voorzieningen zoals supermarkten en kindvriendelijke restaurants ligt. Lees ook recensies van andere ouders om te zien hoe zij de accommodatie hebben ervaren tijdens hun verblijf met een baby. Door zorgvuldig een geschikte accommodatie te kiezen, zorg je ervoor dat zowel jij als je kleintje een comfortabele en zorgeloze vakantie beleven.

Samen naar het strand

Een dagje met je baby naar het strand is een heerlijke ervaring, maar vraagt wel om wat extra voorbereiding. Een strandtas kopen om alles in mee te kunnen nemen is stap één Zorg er daarna voor dat je alle benodigdheden meeneemt, zoals een goede zonnebrandcrème speciaal voor baby's, een strandtentje of parasol om je kleintje in de schaduw te laten spelen en voldoende zachte handdoeken om op te liggen. Vergeet ook niet om voldoende water en babyvoeding mee te nemen, zodat je baby goed gehydrateerd blijft. Kies daarnaast voor luchtige en beschermende kleding voor je kleintje om hem of haar te beschermen tegen de zon en het zand. Een extra setje kleding kan handig zijn voor het geval je baby vies wordt. Met de juiste voorbereidingen kan een dagje strand met je baby een ontspannen en plezierige ervaring zijn voor het hele gezin.

Voeding

Als je borstvoeding geeft, is het handig om een kolfapparaat en -accessoires mee te nemen. Voor flesvoeding heb je uiteraard voldoende flesjes, melkpoeder en warm water nodig. Ook hier geldt: zorg voor een ruime voorraad. Het is belangrijk om voldoende voeding voor je baby bij je te hebben, zodat je altijd genoeg hebt, ook tijdens onverwachte momenten. Denk ook aan koeltassen of -boxen om de melk koel te houden als je onderweg bent. Zo kun je je baby op elk moment voeden en hoef je je geen zorgen te maken over voedingstekorten. Zorg er ook voor dat je wat extra voeding meeneemt, voor het geval je langer onderweg bent dan gepland.