10x de beste oefenbroekjes om je kleintje zindelijk te laten worden.

10x de beste oefenbroekjes om je kleintje zindelijk te laten worden.

Op het moment dat je kindje gaat oefenen om zindelijk te worden en je gaat starten met zindelijkheidstraining kan het lastig zijn om je kindje zonder luier te laten lopen. Een oefenbroekje is een broekje die je gebruikt in de overgang van luier naar onderbroek. Je kindje zal regelmatig ongelukjes krijgen en dit kan erg vervelend zijn als je kindje alleen een onderbroek aan heeft. Wat denk je als je kindje bijvoorbeeld op het moment van een plasje net op je bank zit? Een oefenbroekje biedt hierbij uitkomst en zorgt ervoor dat de overgang soepel verloopt. Maar waar moet je nu op letten als je wil gaan starten met oefenbroekjes? En wat is een geschikt moment? Het ene oefenbroekje is het andere niet en er zit een groot verschil in. Wil je een leuke dierenprint en heb je verschillende maten nodig? Wij hebben al deze vragen voor je uitgezocht en een top 5 samengesteld van de beste oefenbroekjes van 2022! 

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste oefenbroekjes

Beste wasbare oefenbroekjes - HappyBear - Oefenbroekje Wilde Dieren

Beste wegwerp oefenbroekjes - Huggies pampers Pull Ups Boy - oefenbroekjes - Medium (10-18kg) - 6x14 broekjes - maandbox

HappyBear - Oefenbroekje Wilde Dieren is uit ons onderzoek gekomen als de beste omdat hij comfortabel en duurzaam is. Het is gemaakt van hoogwaardig katoen dat zacht aanvoelt en langer meegaat dan ander materiaal. Het heeft een verstelbare tailleband, zodat het perfect voor ieder kind past. Het is ook goed betaalbaar, waardoor het een ideale optie is voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief goed oefenbroekje.

HappyBear - Oefenbroekje Wilde Dieren

In de laatste fase naar zindelijkheid zijn de oefenbroekjes van HappyBear erg geschikt als een luier vaak niet meer nodig is, maar je kindje nog wel regelmatig ongelukjes heeft. De oefenbroekjes bevatten vrolijke printjes en lijken erg veel op een onderbroek, maar dan met een absorberende vulling die een plas kan opvangen, zonder dat de kleding van je kind nat wordt. Als kinderen in het oefenbroekje plassen voelen ze al snel de ongemakkelijke nattigheid, wat het bewustzijn vergroot. De oefenbroekjes zijn gemaakt van een waterdichte, maar ademende stof. De binnenzijde bevat een zachte comfortabele katoenen stof en heeft een tweelaags kern, gemaakt van microvezel. De oefenbroekjes kunnen een plas opvangen, zonder dat het oefenbroekje doorlekt. Voor extra absorptie kun je altijd een extra bamboe-inlegger gebruiken. HappyBear oefenbroekjes zijn one-size fits all en dankzij de stretchy stof is het oefenbroekje geschikt voor kinderen vanaf 2 tot ongeveer 4 jaar. De leuke printjes maken zindelijkheidstraining helemaal leuk, want welk kind wil er nou in zo’n mooi oefenbroekje plassen?

Voordelen:

Leuke prints

One size fits all

Ademende stof

Beste keuze

Zoocchini Oefenbroekjes

Een leuke set van 3 oefenbroekjes van Zoocchini voor jongens in de kleuren groen, oranje en blauw. Deze stoere broekjes hebben een leuke dierenprint op de achterkant en zijn perfect voor de zindelijkheidstraining. Eens komt het moment dat je kleine kindje de overstap zal maken van de luier naar het potje of de grote mensen wc. Speciaal voor dit grote moment in het leven van een peuter zijn de trainingsbroekjes ontwikkeld. Deze trainingsbroekjes van Zoocchini hebben een dikke laag dubbelzijdig badstof tussen de lagen van katoen. Deze onzichtbare absorptielagen zorgen ervoor dat kleine ongelukjes, die vooral in het begin gebeuren, worden opgenomen. Het ondergoed van Zoocchini is gemaakt van zacht organic katoen en hierdoor heerlijk comfortabel.

Voordelen:

100% organic katoen

Dubbelzijdig badstof

Heerlijk comfortabel

Nummer 2

My Carry Potty oefenbroekje Pinguin

Er is een groot verschil tussen luiers, luierbroekjes en trainingsbroekjes. Luiers worden gebruikt voor de allerkleinste. Er zit een handige plastrip aan de zijkant, waar je een baby makkelijk liggend kan verschonen. Veel ouders beginnen met het gebruik van luierbroekjes als onderdeel van de zindelijkheidstraining. Een luierbroekje is een luier zonder plakstrip. Een luierbroek trek je aan als een onderbroek. Zo kan je je kind verschonen wanneer deze staat en zodra een kind oud genoeg is, kan deze zelf een luierbroekje optrekken als een onderbroek. Luiers en luierbroekjes absorberen een plasje, waardoor een kind niet voelt wanneer deze een ongelukje heeft gehad. De broek voelt nog gewoon droog, dus een kind ervaart het niet als iets oncomfortabels. Een trainingsbroekje vangt ook een plasje op, maar geeft wel het gevoel van een natte broek. De binnenkant voelt nat aan, terwijl de buitenkant droog blijft. Het voordeel is dat je je kind dan niet steeds helemaal hoeft te verschonen, maar een kind voelt wel het oncomfortabele gevoel van een natte onderbroek. Hiermee help je een kind tijdens de zindelijkheidstraining. In het begin kan je kind een terugval krijgen of lukt het ’s nachts nog niet om helemaal droog te blijven. Wanneer je dan overstapt naar luiers, kun je in feite weer helemaal overnieuw beginnen. Met een trainingsbroekje zorg je ervoor dat een kind voelt wanneer deze een plasje gedaan heeft, maar blijven de kleding of het bed wel droog. Dat scheelt een hoop wassen!

Voordelen:

Mooie pasvorm

Leuk design

Comfortabel

Nummer 3

4 Stuks Oefenbroekjes Zindelijkheidstraining

Ben je klaar om de luiers langzaam maar zeker achterwege te laten? Ben je al een tijdje bezig met de zindelheidstraining van je kleintje? Help je kindje om het nodige zelfvertrouwen op te bouwen in het proces. De oefenbroekjes voelen namelijk bijna aan als een gewoon onderbroekje, maar bij een ongevalletje vermijd je natte kleren. Extra comfort dus voor jezelf en je allerkleinste. Oefenbroekjes zijn de ideale tussenstap naar volledige zindelijkheid. De broekjes zijn gemaakt van een vochtabsorberende stof, maar voelen niet langer aan als een veilige luier. Je kleintje zal daardoor minder geneigd zijn om in het oefenbroekje te plassen. Het grote voordeel tegenover een gewone onderbroek is dat het oefenbroekje een volledige plas kan opvangen zonder dat het broekje doorlekt.

Voordelen:

Helpt zindelijkheid te stimuleren

Vochtabsorberend voor voldoende bescherming

Past voor alle peuters tussen 1

5 tot 2

5 jaar

Nummer 4

HappyBear | Oefenbroekje - Roar

Is je kindje bijna zindelijk, maar gebeuren er nog regelmatig ongelukjes? De HappyBear oefenbroekjes met vrolijke prints maken de zindelijkheidstraining helemaal leuk. Want wie wil er nou in zo’n mooi oefenbroekje plassen? De oefenbroekjes lijken veel op een onderbroek, maar hebben een absorberende vulling die de plas kan opvangen. Als kinderen in het oefenbroekje plassen, voelen ze al snel de ongemakkelijke nattigheid. Dit vergroot het bewustzijn, waardoor je kindje sneller zindelijk is. Voor extra absorptie kun je altijd een extra bamboe inlegger gebruiken. Door de stretchy stof kan je kindje het oefenbroekje dragen van 2- tot ongeveer 4-jarige leeftijd!

Voordelen:

Versnelt de zindelijkheid

Stretchy stof voor een perfecte pasvorm

Waterdichte & ademende buitenlaag

Nummer 5

Wat is een oefenbroekjes precies?

Oefenbroekjes zijn de ideale oplossing als je met zindelijkheidstraining gaat starten. Een oefenbroekje is een onderbroek, maar met een absorberende vulling. Je kindje zal de nattigheid ervaren als dat het in zijn of haar broek heeft geplast, maar de kleding en omgeving blijft droog. Zo leert je kindje dat hij of zij op tijd naar het toilet moet, zodat hij geen ongemak ervaart. 

Oefenbroekjes zijn er en in twee soorten.

Oefenbroekjes met een sluiting aan de zijkant

Dit broekje is makkelijk zodat de ouders het broekje makkelijk aan- en uit kunnen trekken. Je legt in dit broekje een absorberende pad. Omdat dit broekje veel weg heeft van een luier, vinden kleine kinderen deze vaak heel fijn. Het kan tenslotte best spannend zijn voor een peuter om ineens op de wc of op het potje te moeten zitten. 

Oefenbroekje in de vorm van onderbroek

Dit broekje heeft het meeste weg van een echte onderbroek en dit heeft als voordeel dat een peuter sneller doorheeft wat de bedoeling is doordat het niet lijkt op een luier. Dit broekje is ideaal voor s'nachts, mocht er nog weleens een ongelukje gebeuren dan vangt het broekje het plasje op.

Waarom oefenbroekjes kopen?

Elk kindje is anders en zo is het proces met zindelijk worden ook bij ieder kind anders. Het ene kind heeft zo door dat het op de wc moet poepen en plassen en het andere kindje heeft er wat meer moeite mee. Soms kan een kindje het ook eng vinden om naar de wc of het potje te gaan. Op het moment dat je geen luier meer omdoet bij je kindje, voelt het kind niet altijd goed aan wanneer het naar de wc moet. Of soms is hij/zij zo druk aan het spelen dat hij er helemaal geen erg in heeft gehad dat hij/zij nodig moest en plots is het al te laat. Een oefenbroekje is dikker dan een onderbroek omdat het een plasje kan absorberen, maar dunner als een luier. Op deze manier maakt het het een beetje oncomfortabel voor je kind wanneer hij of zij per ongeluk in het oefenbroekje heeft geplast of gepoept. Zo krijgen ze snel door dat het plasje of poepje de volgende keer in de wc of op het potje gedaan moet worden. Je traint hierdoor de zindelijkheid en je helpt je kind begrijpen dat het op de wc moet plassen en poepen. Oefenbroekjes kunenn prima gebruikt worden in combinatie met een systeem voor zindelijkheidstrainining of een ander beloningssysteem.

Oefenbroekjes kopen? Houd hier rekening mee

Leeftijd

Als een kindje tussen de leeftijd van 2 en 3 jaar is krijgen ze controle over hun lichaam en begrijpen kinderen beter wat je bedoelt. Zindelijk worden zal vanaf dan makkelijker worden. Dit is dan ook een goede leeftijd om te gaan beginnen met zindelijkheidstraining. Voor het 2e jaar is het moeilijker omdat je kindje de blaas nog niet kan controleren. Je kan ook merken of je kindje eraan toe is doordat hij of zij interesse gaat tonen in een potje of wc.

Design

De overstap van een luier naar een oefenbroekje kan voor sommige kinderen best lastig zijn. Ze houden vast aan het vertrouwde want dat geeft een veilig gevoel. Door een oefenbroekje aan te trekken die er leuk uit ziet maakt het het voor je kind net wat aantrekkelijker om deze te dragen en hun best te willen doen. Stoere dierenprints of schattige kleurtjes maken het proces leuk en leerzaam. Gegarandeerd succes!