10 x de beste Soothie spenen van 2023

10 x de beste Soothie spenen van 2023

Iedereen kent de fopspenen en heeft deze waarschijnlijk zelf als kleintje ook gebruikt. Bijna alle baby'tjes vinden het prettig om een fopspeen te gebruiken. Een gewone fopspeen is vaak te zwaar en te groot voor een premature baby, een lichtgewicht baby, of andere kleine baby'tjes.

Soothie spenen werden speciaal voor deze baby'tjes ontwikkeld. Ze worden gebruikt in ziekenhuizen en door medici over de hele wereld. De vorm is ontworpen zodat het prettig is voor het gezicht van jouw kleintje, maar ook zodat het makkelijk schoon te maken is.

Soothies zijn heel fijn voor kleintjes, en als ze deze in het ziekenhuis al gebruiken, dan kan het een gemis zijn thuis. Het is dan fijn dat jij dezelfde fijne en veilige soothies ook voor jouw kleintje kan halen. Er zijn soothies te krijgen voor alle leeftijden.

Het kan wel lastig zijn om te kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten soothies. Gemaakt van diverse materialen, in verschillende vormen en formaten.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste Soothie speen

De beste Soother Speen: MijnNami Soother Speen - 2 stuks - Turqouise - Nicu - 100 % Voedselgraad Siliconen - Newborn Fopspeen - 0-6 Maanden - Soothie Alternatief  

De beste Soother Speen onder de 15,- euro: Philips Avent Soothie Fopspeen Blauw 0-6 maanden 2 stuks 

De beste Soother Speen vanaf 3 maanden: Philips Avent Soother Fopspeen Klassieke Speen Orthodontisch Siliconen 3+ Maanden 

Uit ons onderzoek is gebleken dat de MijnNami Soother Speen 2 stuks Turqouise Nicu 100 procent Voedselgraad Siliconen Newborn Fopspeen de beste soother fopspeen op de markt is. Dankzij de voedselgraad siliconen fopspeen is deze niet alleen veiliger, maar ook hygiënischer. De MijnNami Soother Spenen 2 stuks Turqouise Nicu 100 procent Voedselgraad Siliconen Newborn Fopspeen biedt jou de beste prijs/kwaliteitverhouding. 

 

MijnNami Soother Speen - 2 stuks

Deze soothie wordt niet voor niks gebruikt in ziekenhuizen in Nederland en België. Deze fopspeen is gemaakt van voedselgraad siliconen, waardoor het niet alleen heel hygiënisch is om te gebruiken, maar ook hartstikke veilig. Het vermindert de kans op duimen en stimuleert de borstvoeding. Het voorkomt ook tepel-speenverwarring en zuigverwarring. Het is ook helemaal vrij van BPA, ftalaten en andere schadelijke stoffen. Prematuren vanaf 34 weken kunnen deze fopspeen gebruiken.

Voordelen:

Voedselgraad siliconen

Wordt gebruikt in Nederlandse en Belgische ziekenhuizen

Voorkomt zuigverwarring en tepel-speel verwarring

Nummer 1 - Favoriet

Philips Avent Soothie SCF099.21 - Fopspeen

Deze fopspeen is ontworpen naar de natuurlijke vorm van het gezicht van jouw kindje. Het hartvormige schildje is gebogen en drukt niet tegen de neus van jouw baby. De gebruikte siliconen is van medische kwaliteit, en deze fopspeen wordt dan ook door ziekenhuizen gebruikt. Deze fopspeen is zo gevormd dat jij jouw vinger in de speen kan plaatsen. Je kan jouw baby dan helpen met zuigen en daardoor krijg je een sterkere band. De natuurlijke ontwikkeling wordt ondersteund, terwijl het tandvlees, de tandjes en het gehemelte geen last ondervinden van de soothie.

Voordelen:

Silicone van medische kwaliteit

wordt gebruikt door ziekenhuizen

Bevordert de natuurlijke ontwikkeling van het zuigreflex en stimuleert de band met jouw baby

Natuurlijke vorm passend bij het gezicht van kinderen

Nummer 2

Philips AVENT Soothie SCF194/03 fopspeen Klassieke speen 3+ MAANDEN

Deze Philips Avent Soothie wordt in de USA gebruikt door medische professionals. Het is een klassieke fopspeen, gemaakt van orthodontische siliconen. Hierdoor is het veilig voor jouw baby vanaf 3 maanden. De nippel is in de vorm van een tepelspeen. Hierdoor wordt het zuigreflex gestimuleerd en doorgaat een natuurlijke ontwikkeling. Je krijgt 2 fopspenen in de kleuren roze en paars. Deze fopspeen is eenvoudig schoon te maken.

Voordelen:

Medische professionals in Amerika gebruiken de Philips Avent Soothie fopspeen

Gemaakt van orthodontische siliconen

Twee fopspenen in roze en paars

Nummer 3

Philips Avent Soothie 3+ Maanden - SCF194.03

Dit schattig beerontwerp met fopspeen is uit een stuk silicone gemaakt, en het flexibele schildje zal het gezicht van jouw baby niet irriteren. De fopspeen is orthodontisch en bevordert de natuurlijke ontwikkeling van het tandvlees en de tandjes. Je kan de fopspeen steriliseren in een sterilisator en het is ook vaatwasmachinebestendig. De fopspeen bevat geen BPA en is gemakkelijk schoon te maken en veilig in gebruik. Er zitten twee fopspenen in deze set.

Voordelen:

Schattig beerontwerp uit een stuk silicone

Kan gesteriliseerd worden in sterilisator

Vaatwasmachinebestendig

Nummer 4

Philips Avent - Soothie Fopspeen - 0-6 maanden - 2 stuks - SCF099.20

Het ontwerp van de ze Philips Avent Soothie volgt de natuurlijke vormen van het gezicht van baby's. De hartvormige fopspeen is gemaakt uit 1 stuk, van medische siliconen. Met de bijgeleverde houder kan je de fopspeen steriliseren in de magnetron of in de Philips Avent Sterilisator. Het orthodontische design bevordert de natuurlijke ontwikkeling van de tanden en het tandvlees. De fopspeen is BPA-vrij en wordt gebruikt door ziekenhuizen. Waterdruppels hopen ook niet op in fopspeen, dankzij het speciale ontwerp.

Voordelen:

Kan op meerdere manieren gesteriliseerd worden

Speciaal hartvormig design met veel voordelen

Wordt gebruikt in ziekenhuizen

Nummer 5

Wat is een Soothie speen?

Iedereen kent de fopspeen wel, maar de soothie is een hele speciale fopspeen. Het was in eerste instantie bedoeld voor premature baby's en laaggewicht baby's. Deze fopspenen zijn heel licht en klein, en speciale apparatuur kan er makkelijk op aangesloten worden. Doordat de fopspeen uit 1 stuk bestaat, kan er ook geen vuil inkomen.

Ze voelen natuurlijk aan en hebben vaak de vorm van een tepel. Vaak zit er ook nog een opening in waar jij jouw vinger in kan doen. Hiermee kan jij het zuigreflex van jouw baby stimuleren en werk je meteen aan jullie band.

Waarom een Soothie speen kopen?

Een fopspeen kan een baby kalmeren. De zuigbehoefte bij baby's kan heel groot zijn en met een fopspeen biedt dan troost en rust, en dat heeft een stress-verlagend effect. Ook een baby met startproblemen kan veel baat hebben bij een soothie. In ziekenhuizen worden soothies dan ook gebruikt voor pasgeboren baby'tjes.

Het kan jouw kleintje ook helpen met in slaap te vallen. De fopspeen werkt ontspannend en geruststellend, waardoor jouw kindje veel makkelijker in slaap gesust wordt. Het blijkt volgens verschillende onderzoeken ook wiegendood te voorkomen.

Het idee is dat door het zuigen de ontwikkeling van de mond- en kaakspieren gestimuleerd wordt. De tong komt daardoor meer naar voren en de luchtwegen blijven vrij. Kinderen die aan een fopspeen zuigen, slapen minder diep, draaien minder in bed, en leren veel sneller hoe zij hun hoofdje naar de zijkant moeten draaien. Hierdoor liggen deze kinderen veel minder snel met hun mond en neus tegelijk in het matras.

Soothie speen kopen? Houd hier rekening mee

Er zijn ontzettend veel soorten soothies te krijgen, en het kan dan heel lastig kiezen zijn. Jij wil vooral een fijne en veilige soothie voor jouw kindje. Dan zijn er enkele punten belangrijk om rekening mee te houden wanneer jij een soothie wil kopen voor jouw kleintje.

Vooral de grootte, de vorm en het materiaal zijn aandachtspunten. Daarnaast wil je ook een fopspeen die bij de leeftijd van jouw kleintje past. De soothie is ontwikkeld voor hele jonge kindjes. Te vroeg geboren of te licht van gewicht. De soothie wordt dan ook vaak in ziekenhuizen al gebruikt.

Nog een keer alle punten op een rijtje: 

* Een natural of fysiologische fopspeen wordt ook wel een kersvorm genoemd. Het zuiggedeelte lijkt op een tepel en is rond en bol.

* De dental of orthodontische fopspeen heeft een andere vorm. Het zuiggedeelte is ietwat gebogen en komt tegen het gehemelte aan. De tong en kaakspieren worden hierdoor gestimuleerd.

* Een soothie is lichter en kleiner dan de andere fopspenen. Het schild en het zuiggedeelte zijn dan ook aangepast.

* Je kan kiezen voor een latex of een silicone fopspeen. De latex of rubber fopspenen zijn meestal van 100 procent natuurlijk materiaal en zijn vrij van BPA, weekmakers en parabenen. De silicone fopspenen zijn sterker en er kan geen allergie door ontstaan.

* En natuurlijk let je ook op voor welke leeftijd de fopspeen bedoeld is.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Het is vooral afhankelijk van het type soothie of jij die voor jouw kleintje kan gebruiken. Dit staat altijd duidelijk aangegeven. Er zijn soothies voor alle leeftijden vanaf een premature newborn tot een peuter. Je dient de soothie regelmatig te vervangen. Zo ongeveer om de twee maanden. Dit heeft te maken met de slijtage van de soothie. Jouw kleintje groeit en het is dan aan te raden om goed in de gaten te houden wanneer jouw kleintje toe is aan een nieuwe fopspeen qua formaat. Let altijd goed op de dat de fopspeen niet te groot of te lang is. Die kan dan tegen de huig aankomen en jouw kleintje zal dan moeten kokhalzen of zelfs overgeven.

Soothie speentjes zijn hartstikke veilig, als je ze goed gebruikt. Zodra kindjes tandjes krijgen, kan de soothie onveilig worden. Kindjes kunnen dan op de fopspeen kauwen en er kunnen stukjes loskomen. Ze slijten dan niet alleen sneller, maar als jouw kleintje een te groot stukje afkauwt, dan kan dat de luchtwegen belemmeren. Er zijn ook fopspenen te krijgen waarbij je het speentje kan verwisselen. Je kan dan makkelijker overgaan van een soothie naar een regulier speentje.

Hoe je een soothie precies schoonmaakt, ligt aan het type en merk soothie dat jij kiest. Er zijn soothies die in een sterilisator komen, de Philips Avent Soothie heeft zelfs een eigen Philips Avent Sterilisator. Sommige soothies kunnen in de vaatwasmachine. Er zijn soothies die je kan uitkoken. Dit doe je elke dag. Is jouw kleintje 6 maanden of ouder, dan kan het naar eens per week. Tussendoor maak je de speentjes schoon door ze onder de kraan af te spoelen, doe dit iedere keer voor dat jij het speentje aan jouw kleintje geeft.