De 10 beste speelkleden voor babies en peuters

De 10 beste speelkleden voor babies en peuters

Spelen is een van de beste manieren om de mentale en fysieke ontwikkeling van baby's, peuters en kleuters te ontwikkelen. Maar spelen is niet alleen voor peuters en kleuters- ook baby's kunnen enorm profiteren van speeltijd met de daarbij afgestemde speelgoed voor hun leeftijd! In deze blog bekijken we de beste speelgyms voor baby's en peuters, op basis van hun voordelen en hoe ze het beste kunnen worden gebruikt. Ook bespreken we de beste leeftijd om een speelkleed voor je baby te introduceren, zodat ze alle tijd hebben om te genieten van al het plezier dat speelkleden te bieden hebben. Lees dus vooral verder om de juiste informatie in te winnen over de leukste en beste speelkleden voor jouw kindje!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Beste speelkleed

Beste speelkleed voor peuters - Little Hippo® Speelmat 200x180cm - Foam Speelkleed 'Roads'

Beste speelkleed voor baby's - Tryco Lovely Owl Speelkleed - 5 in 1 Activity Baby Gym Speelkleed

De Little Hippo® Speelmat 200x180cm - Foam Speelkleed 'Roads' is de beste omdat het een comfortabel, duurzaam en veilig speeloppervlak biedt. Het is gemaakt van hoogwaardig EVA-schuim en heeft een veerkrachtige textuur die perfect is voor kinderen om mee te spelen. Het is ook waterbestendig, waardoor het eenvoudig schoon te maken is. De afbeeldingen op de speelmat en wegen zijn leuk en educatief, wat kinderen helpt hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Little Hippo® Speelmat 200x180cm

Deze prachtige XXL speelmat gemaakt van hoogwaardig xpe-schuim maakt van je kinderkamer of woonkamer in een handomdraai een kindvriendelijke speelvloer. Naast het zachte materiaal met anti-slip oppervlakte zijn de matten geluiddempend en houdt hij optrekkende kou van de vloer tegen. De mat is ook ideaal om te leren kruipen en beschermd het kind in het geval van een val. De mat heeft aan elke kant een ander design, en wordt geleverd in een handige en comfortabele draagtas waardoor deze lichtgewicht speelmat makkelijk mee te nemen is.

Voordelen:

Makkelijk mee te nemen dankzij een handige meegeleverde opbergtas

Groot formaat 180x200cm

Dubbelzijdige print

Lichtgewicht

Nummer 1 - Populair

Tryco Lovely Owl Speelkleed - 5 in 1 Activity Baby Gym Speelkleed

Dit Lovely Owl speelkleed van Tryco is multifunctioneel en groeit met je kindje mee!De randen van het speelkleed kunnen omhoog worden gezet, waardoor je kindje veilig en geborgen ligt. De 6 meegeleverde ballen blijven binnen de randen liggen of je kunt ze in het opbergzakje aan de zijkant van het kleed stoppen. Zo creëer je een waren ballenbak! Waardoor niet alleen je baby plezier heeft van het speelkleed, maar ook je kindje in latere leeftijd!

Voordelen:

Geschikt vanaf de geboorte

Muziekje van "Vader Jacob"

Incl ballen om een ballenbak te maken

Verschillende interactieve speeltjes die ook los te koppelen zijn van de boog. Boog kan ook los gekoppeld worden van het kleed

Nummer 2

MIRO Speelmat - Baby - Kinderen - Kruipmat - Speelkleed

Geef jouw kind nu een mooi plekje om vrij te spelen, dit kan vooral door het XL formaat. Met dit kleed heb je eigenlijk 2 kleden in één! Perfect als cadeau Comfortabel – 1 cm dik Isoleert tegen een koude vloer Demping van geluid Absorbeert goed bij een val Gemorste dranken of etensresten worden niet door de mat opgenomen mits gelijk schoonmaken met een (wegwerp)doekje

Voordelen:

Dubbelzijdig (ene kant leren met cijfers en letters andere kant spelen met de olifant en het aapje)

Waterdicht + easy to clean

Antislip

warm

allergie vrij en zacht

Opbergen? Gemakkelijk op te vouwen!

Nummer 3

Little Dutch Speelkleed - Boxkleed Little Goose

Op dit zachte, gewatteerde boxkleed van Little Dutch bevinden baby’s zich bij de boerensloot op het platteland. Omringd door Little Goose en zijn vriendjes, zullen ze zich niet gauw vervelen want er valt veel te beleven met de verschillende materialen en activiteiten, zoals een spiegeltje, rammelaar, knisper en verstopte speeltjes. Ideaal voor in de box of om mee te nemen op reis.

Voordelen:

Ook geschikt voor in een box van 100x80 cm

Geschikt voor kinderen vanaf de geboorte

Little Dutch heeft nog meer uitvoeringen speelkleden en mooi speelgoed in verschillende kleuren en karakters

Nummer 4

Fisher Price - Rainforest Speeldeken

De Fisher-Price Regenwoud Muziek & Lichtjes Luxe Gym bevat urenlang speelplezier voor je baby, thuis én onderweg! Het knusse regenwoud komt tot leven met muziek, lichtjes en natuurgeluiden die reageren op de bewegingen van je baby, en bestaat uit meer dan 10 speeltjes die je kunt verplaatsen zodat je baby voortdurend iets nieuws kan verkennen. Met drie manieren om te spelen, een superzachte speelmat, een toekan voor onderweg en 20 minuten aan muziekjes en lampjes, zal je baby urenlang zoet zijn met deze luxe babygym.

Voordelen:

Meer dan 10 speeltjes en activiteiten

en een verwijderbare toekan voor onderweg met muziek en kleurrijke lampjes

Als je baby trappelt en beweegt worden de grappige geluidjes en melodietjes van de toekan geactiveerd

Wasbare mat

Kan worden opgevouwen voor eindeloos veel speelplezier onderweg

Nummer 5

Wat is een speelkleed voor baby's precies?

Baby's en peuters zijn dol op speelkleden omdat ze hen een ruimte bieden om te verkennen en te bewegen. Een speelkleed geeft urenlang speelplezier. Het beschikt over een zachte mat om op te liggen en meestal een speelboog met verschillende geluidjes, kleuren, vormen en van verschillende materialen. Je nieuwsgierige baby of peuter zal in de babygym vermaakt worden en vele ontdekkingen doen. Op de zachte ondergrond ligt je kleintje heerlijk comfortabel en kan het op een veilige plek rollen, omdraaien en bewegen. Het vloerkleed biedt een heerlijke en geweldige plek waar je kindje dus fijn en veilig kan spelen.

De voordelen van een speelgym voor baby's en peuters

Speelgyms is het perfecte speelgoed voor baby's en peuters omdat ze eindeloos kunnen ontdekken. Ze bieden oneindige entertainment, evenals een veilige plek om te spelen. Baby's en peuters zullen het geweldig vinden om zelf verschillende activiteiten in de speelmat uit te kunnen proberen. Daarnaast kunnen speelgyms helpen bij het bevorderen van een gezonde lichamelijke ontwikkeling bij kinderen omdat er veel gebruik gemaakt wordt van verschillende materialen, geluiden, kleuren en vormen. Kindjes kunnen de hele gym aftasten en ontdekken. Dit doen zij met hun handjes, voetjes en mondje. Alle materialen zijn vriendelijk, tastbaar en voorzien van de beste stofjes, geluidjes en vormen, zonder scherpe randen en te kleine voorwerpen. Dus als je op zoek bent naar een geweldige plek om je kind of kinderen te geven, dan is een speelkleed het perfecte cadeau!

Waarom een speelkleed kopen?

Ontwikkeling

Met een babygym help je je kindje verschillende geluiden en bewegingen te onderscheiden en stimuleert het de coördinatie van de handjes, voetjes en de oogjes. Het zorgt voor een oorzaak-gevolg reactie en je kindje wordt er nieuwsgierig van. Hij leert ontdekken wat er gebeurd als hij of zij ergens tegen aan slaat, ergens aan trekt of in een speeltje knijpt. Er komt geluid uit, er is een muziekje te horen of iets knispert of kraakt. Ook kunnen speeltjes een verrassing in petto hebben door een trekband of tril speeltje. Een speelkleed geeft gegarandeerd urenlang speelplezier voor je klein schatje. Ze zijn er speciaal voor meisjes en voor jongens voorzien van de leukste motieven en kleuren van de fijnste en zachtste stoffen en materialen. Denk hierbij aan vilt, fleece en foam zodat het speeltapijt een heerlijk zachte ondergrond biedt op de vloer om nieuwe dingen te leren ontdekken en te kruipen. Zo een heerlijk groot speelkleed is waanzinnig waarop je kind niet uitgespeeld raakt!

Handen vrij

Wat we niet moeten vergeten is dat je natuurlijk als ouder ook wel eens je handen vrij moet hebben. Daarbij is het fijn als je iets hebt waarbij je je kindje veilig kunt neerleggen en hij of zij zich op die plek even kan vermaken. Een speelkleed is de perfecte plek waar je kindje heerlijk spelen kan. De speelmat samen met de speelboog biedt genoeg vermaak en leerzame tools om je kind bezig te houden. Jij kunt zo even makkelijk de was in de machine doen, terwijl je kleine schatje even lekker bezig is met het leuke kleed.

Speelmat kopen? Houd hier rekening mee.

De beste leeftijd

Er gaat niets boven een goede speelmat om de kleintjes actief en betrokken te maken. De beste leeftijd om te beginnen is 0-6 maanden oud. Deze gyms helpen bij de motorische ontwikkeling en stimuleren creativiteit en verbeeldingskracht. Peuters zullen veel plezier beleven aan het ontdekken van verschillende kleuren, vormen en muziekjes. Een speelkleed kan na de babytijd nog lang dienst doen. Zeker als het speelkleed voorzien is van leuke motieven of een leuke stad waarop je peuter kan spelen met blokken, speelgoedauto's of andere toys. In de meeste gevallen is de speelboog los te koppelen van het kleed zodat alleen het vloerkleed overblijft waar nog jaren mee gespeeld kan worden door ook oudere kindjes.

Veiligheid

Het is van groot belang dat het speelkleed op een veilige plek ligt zodat je baby geen ongelukken kan krijgen. Leg een speelmat dus daarom nooit op hoogte - bijvoorbeeld op een bank of bed. Wanneer je baby omrolt of ineens gaat kruipen dan kan het hard vallen. Heel belangrijk is dus daarom dat een speelkleed plat op de grond ligt zodat het geen letsel kan krijgen door een onverwachte val. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk dat je zoon of dochter onder toezicht blijft van een volwassene. Laat je kind nooit alleen. Gebruik een speelkeed buiten het bereik van scherpe en los hangende voorwerpen en warmtebronnen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Het is belangrijk dat je erg hebt in waar je het speelkleed plaatst. In ieder geval niet op een locatie bij scherpe punten of randen en in de buurt van een verwarming of hittebron. Daarbij mogen kinderen nooit alleen gelaten worden tijdens het spelen in een speelmat. Kinderen kunnen gaan kruipen of omrollen waarbij er een situatie ontstaat waarbij hulp van een volwassene gewenst is. Speelkleden zijn zacht genoeg om op de vloer te leggen. Het is daarom dus mogelijk om het speelkleed op elke gewenste plek te leggen waar jij als ouder bezig bent. Je kunt je kleine ontdekker daarom altijd goed in de gaten blijven houden en zo je kindje heerlijk spelen kan.

Nee, dit wordt afgeraden. Omdat kinderen op hun rug of buik liggen is het onverstandig om hierbij te eten. De beste manier om iets te eten is rechtop zittend in een stoel zodat de kans op verslikken en stikken kleiner wordt.

Je kunt gebruik maken van een babygym vanaf 6 maanden tot ongeveer 2 jaar. Dit is per kind afhankelijk wanneer en wat de interesse hiervoor is. Kinderen van 2 jaar zullen niet meer op hun rug blijven liggen en spelen met speelboog, maar als het speelkleed voorzien is van een leuke bedrukking is een speelkleed om te bouwen naar een speelmat waarop nog lang plezier beleefd kan worden door peuters van 2 jaar en ouder. Het is perfect voor het ontwikkelen van coördinatie, inlevingsvermogen en rollenspel.

Meestal kun je een speelkleed makkelijk opvouwen of oprollen. Dit is makkelijk en ruimtebesparend. Sommige modellen worden geleverd incl. handige opbergtas.

Zeker, doordat het op te rollen of opvouwbaar is kan het makkelijk ergens mee naar toe. Het is gemaakt om gemakkelijk te verplaatsen en mee te nemen in de auto of onderin de boodschappenmand van de kinderwagen. Kies voor een leuk speelkleed zodat je altijd en overal het leukste speelgoed hebt voor in huis.