Als ouder wil je natuurlijk dat je kindje veilig en comfortabel slaapt. Een goed passende en kwalitatieve matras is daarbij van groot belang. Maar hoe zorg je ervoor dat de matras van je kind ook schoon en hygiënisch blijft? In deze blog geven we je tips voor het beschermen van een kindermatras.

Kies voor een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer is een handig hulpmiddel om je kindermatras te beschermen tegen vuil, vocht en bacteriën. Een goede matrasbeschermer is gemaakt van ademend materiaal en biedt een goede bescherming zonder dat het ten koste gaat van het comfort. Je kunt kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer als je kindje nog in de fase van luierbroekjes en potjes training zit. Deze zijn ook nog vaak geschikt als je kindje al zindelijk is. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. 

Gebruik een hoeslaken

Een hoeslaken zorgt niet alleen voor extra comfort, maar ook voor bescherming van de matras. Kies voor een hoeslaken dat goed om de matras past en was het regelmatig op hoge temperatuur om bacteriën te doden.

Laat het bedje goed luchten

Zorg ervoor dat het bedje van je kindje regelmatig goed kan luchten. Haal het beddengoed eraf en laat het matrasje een paar uur in de zon liggen. Hierdoor verdwijnen eventuele geurtjes en wordt het vocht dat in de matras is getrokken verdampt.

Controleer de matras regelmatig

Controleer regelmatig de staat van de matras en vervang deze op tijd. Let op slijtageplekken, deuken en vlekken. Hierdoor voorkom je dat je kindje op een versleten en onhygiënische matras slaapt.

Gebruik geen chemische middelen

Gebruik geen chemische middelen om de matras te reinigen, aangezien deze middelen giftig kunnen zijn voor je kindje. Kies in plaats daarvan voor een mild reinigingsmiddel en laat de matras goed drogen voordat je hem weer in het bedje legt.

Was het beddengoed regelmatig

Was het beddengoed van je kindje regelmatig op hoge temperatuur om bacteriën te doden. Vergeet niet om ook het hoeslaken en de matrasbeschermer regelmatig te wassen.

Conclusie

Een schone en hygiënische matras is belangrijk voor de gezondheid en het comfort van je kindje. Door het gebruik van een matrasbeschermer, een hoeslaken en het regelmatig luchten en reinigen van het bedje, zorg je ervoor dat de matras van je kindje in optimale conditie blijft. Controleer de staat van de matras regelmatig en vervang deze op tijd om ervoor te zorgen dat je kindje veilig en comfortabel slaapt.