10 x de beste vliegtuigbedjes om comfortabel te reizen.

10 x de beste vliegtuigbedjes om comfortabel te reizen.

Als je op vliegvakantie gaat met kinderen kan de reis een hele uitdaging zijn. Daarbij vergt het van ouders heel veel geduld en kalmte om een vliegreis rustig te laten verlopen. Je moet als ouders tijdens een vlucht vaak aan veel dingen denken, bijvoorbeeld; eetmomenten, vermaak, comfort en slaapjes. Daarbij is het een gegeven dat kinderen op korte en lange reizen niet lang stil kunnen zitten en zich snel gaan vervelen. Aan boord van een vliegtuig heb je meestal maar weinig ruimte en met een beetje geluk heb je je baby de hele reis bij je op schoot zitten, omdat baby's tot 24 maanden met een ouder meereizen. Door het gebruik van een vliegtuigbedje kun je jezelf, je peuter, dreumes en baby optimale reiscomfort bieden.

Sommige vliegtuigbedjes kunnen al vanaf de geboorte gebruikt worden. Het helpt niet alleen om het je baby comfortabel te maken, maar ook jij krijgt daardoor ietsjes meer bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn vliegtuig bedjes niet alleen bedoeld voor mensen met kinderen. Het is een accessoire welke door iedereen gebruikt kan worden. Er zijn namelijk vliegtuigbedjes of kussens speciaal voor grotere kinderen en volwassenen. De meeste kun je ook omtoveren tot een voetbankje of hoofdkussen. Heel handig en praktisch wanneer je een product aanschaft die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste vliegtuigbedje 

Beste vliegtuigbedje - Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje - Reiskussen - Voetensteun - Antislip

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje - Reiskussen - Voetensteun - Antislip de beste is. Het is een heel comfortabel voetensteun of reisbedje welke je makkelijk meeneemt. Hij is goedgekeurd door de meeste vliegtuigmaatschappijen en kan op verschillende niveaus gebruikt worden. 

Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje - Reiskussen - Voetensteun

Wick Air vliegtuigbedje, het originele kwaliteits vliegtuigbedje met 3 standen, extra zacht voor het kind en zeer stabiel. KLM OFFICIALLY APPROVED Ga je binnenkort vliegen met je kind? De Wick Air van Wick Wings wordt geadviseerd door KLM als vliegtuigbedje. Niet voor niks, want Wick Wings is het Nederlandse merk dat continu onderzoek doet naar veiligheid en het beste slaapcomfort voor het kind in het vliegtuig, de auto en de trein. Veilig en gezond vervoer van het kind in het vliegtuig. De Wick Air is een kwaliteits vliegtuigbedje, extra zacht en nog stabieler. Leeftijd: geschikt bevonden vanaf 0 t/m 182 CM. Uiteraard is de Wick Air ook te gebruiken als reiskussen en voetensteun. Multifunctioneel vliegtuigbedje en voetensteun Door de Wick Air hebben kinderen hun eigen vliegtuigbed. Slaap lekker! Volwassenen kunnen hun voeten op de Wick Air plaatsen. Deze heeft 3 standen. Je komt dan in de foetushouding te zitten waardoor je veel beter kunt slapen in een vliegtuig. Heeft je kind nog geen eigen stoel? Geen probleem! De Wick Air wordt ook veel gebruikt tussen de benen zodat ook de allerjongsten heerlijk kunnen slapen.

Voordelen:

Makkelijke montage

Compact opbergen

Nummer 1 - Populair

Deryan AirTraveller Vliegtuigbedje - Reiskussen met matras - compact

Dat reizen met jonge kinderen niet lastig hoeft te zijn bewijst de AirTraveller van DERYAN! Hoe lief ook, je kindje zit niet altijd stil en het is best een belasting voor je bovenbenen. De DERYAN AirTraveller is een uniek twee-in-een product: een stoeltje én babybedje. De AirTraveller van DERYAN biedt een eenvoudige, maar unieke oplossing om samen met je kindje onbezorgd op reis te gaan. Wist je dat in een vliegtuig een baby tot 2 jaar bij zijn papa of mama op schoot mag zitten? Dankzij de gelijke verdeling van de druk bij de DERYAN AirTraveller, is het minder zwaar om jouw kindje op schoot te hebben en worden je bovenbenen niet zo warm. Ook kun je het zitje makkelijk draaien, om je baby naar je toe of van je af te laten kijken. Voordelen: ? Compact en lichtgewicht: weegt minder dan 500 gram! ? Zowel stoel als bedje ? Voldoet aan alle vliegcriteria Wordt je kindje moe? Dan klik je de gespen los en verander je het stoeltje in een bedje voor een slaapje. Ook het geven van borst- of flesvoeding is met de AirTraveller geen probleem. Om beide armen helemaal vrij te hebben kun je de veiligheidsgordel erin vastzetten. De AirTraveller weegt minder dan 500 gram, is compact verpakt en kan gewoon als handbagage mee in het vliegtuig. De omslaghoes is machinewasbaar

Voordelen:

Handig in gebruik

Comfortabel

Makkelijk te bevestigen

Nummer 2

Premium Voetkussen Opblaasbaar - Vliegtuig Voet Kussen - Vliegkussen

Ondervind jij ook pijn of ongemakken bij langdurig zitten? Dan is de ergonomische voetensteun de ideale uitkomst voor jou. Een onjuiste zithouding kan leiden tot veel lichaamsklachten zoals last van de onderrug, gezwollen voeten, etc. Ben je minder lang, dan is het lastig om de ideale zithouding te vinden op een stoel. Het reiskussen helpt je bij het creëren van een comfortabelere reis. Hij is overal voor te gebruiken en hij voelt ook nog eens lekker zacht aan. Kinderen kunnen languit of in foetushouding slapen, jij kunt hem als (voeten)steun of kussen gebruiken. Zo kom jij een stuk meer ontspannen aan op je bestemming! Het reiskussen is eenvoudig en snel op te blazen met je mond. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal keer diep blazen in het ventiel terwijl je de klep openhoudt.

Voordelen:

Voor volwassenen en kinderen

Voorkomt lichamelijke klachten

Nadelen:

Geen pompje bijgesloten

Nummer 3

Voetkussen opblaasbaar - Voetensteun - Voetenbankje - 3 Hoogte standen

Opblaasbaar lichtgewicht voetensteun. In 3 verschillende hoogten. Handig als voetensteun voor bij je bank of gebruik m bij je thuiswerkplek. Ook te gebruiken als vliegtuigbedje - Reisbedje met 3 verstelbare hoogten voor baby’s en peuters. Gemakkelijk tijdens lange vluchten, een lange autorit of treinreis. GEMAKKELIJK OP TE BLAZEN; LICHTGEWICHT & MAKKELIJK MEE TE NEMEN. Dubbel ventiel; een groot ventiel voor snel opblazen en een kleinere met eenrichtings ventiel om te vullen tot het gewenste niveau. MULTIFUNCTIONEEL: 2 in1 werkt als voetensteun of als vliegtuigbedje. Gemaakt mooie, zware kwaliteit materiaal dat zacht als fluweel aanvoelt. GEEN STRESS TIJDENS REIZEN; altijd een comfortabel bedje bij de hand. Gemakkelijk op te blazen, zodat kleine kinderen lekker kunnen slapen tijdens een vlucht of auto reis. Zo heb je zelf ook een relaxte reis. NIET GOED GELD TERUG: ons vliegtuigbedje / voetensteun kan kosteloos geretourneerd worden. Bevalt het product niet, dan krijg je je geld gewoon terug.

Voordelen:

3 standen

Makkelijk in gebruik

Nummer 4

Flyebaby baby - vliegtuigbedje - (0-10kg) - minichair - kinderzitje - kinderstoel

Veilig vliegen met je kindje (baby) zonder eigen stoel. Vliegtuig babystoeltje/hangmatje met baby comfortsysteem. Vliegen met een baby is spannend. Je wilt het je kind en jezelf zo aangenaam mogelijk maken. Misschien lukt dat met de Flyebaby, een stoeltje dat in een vliegtuig mag worden gebruikt. De FlyeBaby is de gebruiken t/m gemiddeld 6 maanden. Na het opstijgen kun je het stoeltje aan het dienblad voor je en rond de taille bevestigen. Op deze manier ligt de baby als een vorst, maar zit jijzelf ook comfortabel. Fijn is ook dat er constant oogcontact met de kleine is. Ook te bevestigen aan vrijwel alle stoelen. Je kunt de Flyebaby ook gebruiken om het kindje vast te zetten aan een normale eetkamerstoel zodat jij je kindje altijd kunt meenemen naar een restaurant. Als ouders zijn we altijd op zoek naar producten om het leven gemakkelijker te maken. Dit geldt met name als het gaat om reizen met een baby. FlyeBaby is een van die producten. VLIEGTUIG GEBRUIK: - De Flyebaby mag niet gebruikt worden tijdens het opstijgen, landen of turbulentie - De Flyebaby mag alleen gebruikt worden tijdens het cruise gedeelte tijdens de vlucht (na het opstijgen en voor het landen) - Vijf-punts gordel systeem goed vastmaken - Laat uw kindje nooit alleen - Geschikt voor baby's tot 10 kg STOEL GEBRUIK - Uitsluitend voor gebruik door baby's die in staat zijn om hun hoofd omhoog te houden NIET TE GEBRUIKEN IN - Business class en niet toegestaan bij KLM.

Voordelen:

Handig in gebruik

Duidelijke gebruiksaanwijzing

Nummer 5

Wat is een vliegtuigbedje precies?

Een vliegtuigbedje is eigen bedje voor je baby, dreumes of peuter. Ook zijn sommige vliegtuigbedjes geschikt om te gebruiken door volwassenen.

Hangmatje

Een vliegtuigbedje van het merk Flybaby kenmerkt zich als een hangmatje. Het wordt bevestigd aan de stoel voor je eigen stoel. Op deze manier creëer je een lekker plekje waar je baby aangenaam kan slapen of languit liggen.

Matrasje 

Dit matrasje is van Deryan AirTraveller. Het is een bedje en stoeltje in 1. Het 3 delige matrasje zit zeer compact opgevouwen in een zakje. Zo kun je het gemakkelijk mee nemen in de handbagage en erbij pakken als je hem nodig hebt. Een matrasje en stoeltje is fijn om te hebben voor korte en lange vluchten om je baby lekker te laten slapen of zitten. Hij is geschikt bevonden door vele vliegtuigmaatschappijen en kan gebruikt worden voor baby's vanaf 0 maanden. Door de twee delen van het luchtbed op te blazen kun je daarna de opgeblazen delen achterin in het slaapzakje schuiven. Klaar is je vliegtuigbedje.

Multifunctioneel opblaasbaar kussen

Dit is een reiskussen en voetensteun in 1. Dit fijne reiskussen kun je gebruiken (sommige op 3 standen) voor je baby, dreumes of peuter en voor jezelf als voetensteun. Je verlengt er hiermee als het ware je vliegtuigstoel mee omdat het kussen de beenruimte opvult. Voor kinderen is het fijn want dankzij deze verlenging kan je kindje languit liggen en wordt lekker slapen makkelijker. Het kussen zit wanneer het niet opgeblazen is in een zakje zodat het makkelijk mee te nemen is in de handbagage. Door een multifunctioneel vliegtuigbedje te gebruiken tijdens het vliegen zorg je voor extra comfort voor je kinderen en voor jezelf.

Waarom een vliegtuigbedje kopen?

Voor jezelf

Je kunt jezelf met een vliegtuigbedje ontlasten van het gewicht van je baby. Als je reist met een baby op schoot kan het behoorlijk zwaar worden voor je benen en je rug. Natuurlijk is het logisch dat je eigen zithouding daardoor ook niet constant optimaal is. Met een vliegtuigbedje zorg je dat je een veilig plekje hebt waar je baby kunt neerleggen zonder dat het steeds op je schoot ligt. Op deze manier kun jij zelf ook even normaal zitten of slapen. We weten als geen ander dat je jezelf als ouder vaak wegcijfert, maar vervolgens ben jij de degene die de hele reis met een baby loopt te zeulen. Gun jezelf een vliegtuigbedje, want hiermee maak je het jezelf echt een stuk makkelijker en vooral veel comfortabeler.

Wanneer je het opblaasbare kussen vliegtuigbedje gebruikt voor je kind naast je, dan creëer je daarmee in zekere zin ook weer rust voor jezelf. Dankzij het comfortabele bedje, weet je zeker dat jouw kindje helemaal relaxed op de lange vlucht zichzelf kan vermaken en slapen.

Je kind(eren)

Om je kind of kinderen een comfortabelere manier van reizen te geven en de beste slaapcomfort. Je kinderen kunnen hiermee met gestrekte benen slapen, of in de feutes houding liggen. Dit is natuurlijk veel beter dan rechtop slapen. Rechtop slapen zorgt voor nekklachten en het geeft geen totale ontspanning van het lijfje. Door je kinderen een horizontale slaapplek in het vliegtuig te geven, door het gebruik van een vliegtuigbedje, zullen je kindjes beter ontspannen, beter slapen en worden ze uitgeruster wakker. Wie wil dat nou niet? Een vliegreis is voor veel kinderen (en ouders ;) )al spannend genoeg.

Voor iedereen

Kortom, voor iedereen is een vliegtuigbedje een uitkomst. Zelfs als je helemaal geen kinderen hebt kun je gebruik maken van een opblaasbare kussen, bijvoorbeeld om je voeten lekker op te laten leunen. Sommige luchtkussens hebben zelfs de beschikking over een 3 standen functie. Zo kun je het luchtkussen ook als hoofdsteun gebruiken. Door de compacte manier van opvouwen kun je elk vliegtuigbedje makkelijk in je laptoptas of handbagage stoppen.

Vliegtuigbedje kopen? Houd hier rekening mee

We weten inmiddels dat je een stuk meer ontspannen aankomt op je bestemming door het gebruik van een reisbedje. Maar waar moet je nog meer op letten?

Vliegtuigmaatschappijen

Ze zijn goedgekeurd door vele vliegtuigmaatschappijen, maar niet door alle. Er zijn uitzonderingen. Door op de link te klikken kun je zien waar het vliegtuigbedje wel en niet gebruikt mag worden. Het staat in de omschrijving vermeldt.

Start en landing

Tijdens de start en de landing van het vliegtuig moet iedere passagier verplicht in de gordel en op de eigen stoel zitten. Een vliegtuigbedje mag daarom niet gebruikt worden op deze momenten. Baby's tot en met 24 maanden zitten bij de meeste vliegtuigmaatschappijen bij een volwassenen op schoot tijdens de reis. Hier is ook gedacht aan een eigen verlengstuk van de gordel zodat ook je baby of dreumes veilig vast zit gedurende de vlucht. Wanneer het signaal "stoelriemen vast" uit gaat, betekend dat dat je de gordel kunt losklikken en het vliegtuigbedje kunt gebruiken.

Turbulentie

Bij turbulentie zal het lampje "stoelriemen vast" weer aan gaan en moet iedereen uit voorzorg weer op de stoel gaan zitten met de gordels vast. Op dit moment is het gebruik van een vliegtuigbedje niet toegestaan.

Kind nooit alleen laten

Het is belangrijk dat je altijd bij je kindje blijft voor de veiligheid. Bij het gebruik van een vliegtuigbedje kan het gevaarlijk zijn als je kindje alleen laat liggen. Zorg altijd dat je in de buurt blijft of dat er even iemand op je kind let als je even naar het toilet moet.

Installatie

Hangmat

Het hangmatje maak je vast d.m.v. 4 banden om het uitgeklapte tafeltje heen te vouwen met klittenband. Het tafeltje klap je terug en blokkeer je met het schuifje. Hierna zorg je dat de onderkant van het hangmatjes vast zit rondom je middel. Het hangmatje is klaar voor gebruik. Je baby kun je vastmaken met het veiligheidsgordeltje in het hangmatje.

Matrasje

Het matrasje bestaat uit 2 delen welke je met de mond opblaast. Het zijn kleine matrasjes gelukkig zodat je snel klaar bent en niet buiten adem komt. Na het opblazen van de twee delen schuif je de losse opgeblazen delen achterin het slaapzakje en rits je het dicht. Je matras is klaar voor gebruik.

Opblaasbare kussen

Het opblaasbare kussen bestaat soms uit 3 compartimenten, zodat hij in 3 standen gebruikt kan worden. Als hoofdkussen, voeten kussen of bedje. Bij de meeste zit hier een bijgeleverde pompje bij om het opblazen makkelijker te maken.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja het slaapzakje is machine wasbaar. Dit is prettig in geval van een ongelukje of om lekker opgefrist weg te kunnen leggen na de reis.

Vliegtuigbedjes zijn wel echt zo ontworpen dat ze precies passen in vliegtuigen. Ook aan de manier van bevestigen en instaleren is gedacht dat dit zo makkelijk en veilig mogelijk gaat tijdens de reis. Wanneer je een oplossing zoekt om je kind buitenshuis te laten slapen of neer te leggen, raden we aan om dan een reiswieg aan te schaffen. Lees hierover meer in ons informatieve artikel: reiswiegje

Vliegtuigbedjes zijn veilig mits ze gebruikt worden volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing.