10x de fijnste voedingsdoeken voor een rustig voedings moment met je baby.

10x de fijnste voedingsdoeken voor een rustig voedings moment met je baby.

Een voedingsdoek biedt bescherming, privacy en warmte op koude dagen tijdens het voeden van je baby of kolven. Wil jij een voedingsdoek aanschaffen omdat je borstvoeding geeft of wil gaan geven? Of heeft je kindje de behoefte aan privacy tijdens het voedingsmoment met de fles? Dan hebben wij voor jou alles wat je moet weten over voedingsdoeken op een rijtje gezet en een top 5 samengesteld van de 5 beste voedingsdoeken van 2023! Hoe weet je nou waar je op moet letten? Iedere moeder kent de struggle, er is tegenwoordig zoveel keus dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Biologisch katoen, organisch katoen, goede lucht circulatie, functionaliteit, het zijn allemaal punten waar je rekening mee moet houden om de beste borstvoedingsdoek te vinden die voldoet aan jouw wensen. Lees snel verder en vind jouw voedingsdoek!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste voedingsdoek

De beste voedingsdoek: Moments Borstvoedingsdoek premium

De beste voedingsdoek onder de 10,- euro: MINIIYOU Voedingsdoek

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Moments Borstvoedingsdoek premium de beste voedingsdoek op de markt is. Deze oprolbare borstvoedingdoek To- Go zorgt ervoor dat je overal en op je gemak je kind kunt voeden.De voedingsdoek heeft een buigzame baleinen band waardoor het contact en de toevoer van frisse lucht behouden blijft.

Moments Borstvoedingsdoek premium

Deze oprolbare borstvoedingdoek To- Go zorgt ervoor dat je overal en op je gemak je kind kunt voeden. De voedingsdoek heeft een buigzame baleinen band waardoor het contact en de toevoer van frisse lucht behouden blijft. Ademende stof Volledige privacy Contact met je kind Geen afleiding voor het kind Gemakkelijk mee te nemen (oprolbaar) Makkelijk wasbaar, snel droog Ook te gebruiken bij flesvoeding

Voordelen:

Contact met je kindje

Ademende stof

Volledig privacy

Beste keuze

MINIIYOU Voedingsdoek

Deze borstvoedingsdoek is ideaal om te gebruiken tijdens het borstvoeding geven buitenshuis. Je kan de doek over je nek heen hangen, waardoor deze niet afzakt (zoals bij een gewone doek). Het doek is in maat verstelbaar, waardoor elke moeder deze past! Daarnaast zorgt deze doek ervoor dat je baby genoeg lucht en zuurstof krijgt tijdens het drinken. De bovenzijde van de doek is lichtgebogen, waardoor jij je baby goed kan zien en er voldoende lucht en zuurstof bij je baby terecht komt. De doek geeft jou en je MINII privacy en beschermt je baby tegen zon en wind. Een super handig product om in huis te hebben! De doek is verkrijgbaar in verschillende mooie printen. Inclusief klein opbergzakje om je borstvoedingsdoek in te bewaren.

Voordelen:

Inclusief opbergzakje

Verschillende prints

Verstelbaar in maat

Nummer 2

Borstvoedingsdoek voedingsdoek naturel

Deze borstvoedingsdoek maakt het voor moeders mogelijk om de baby tijdens het voeden af te schermen van de buitenwereld. Voor moeders meer privacy en de baby wordt niet afgeleid door prikkels en kan in alle rust gevoed worden. Boven in de voedingsdoek zit een beleining. Deze beleining heeft een bolling van een halve cirkel. Doormiddel van de bolling boven in de voedingsdoek blijf je het oogcontact behouden en krijgt de baby genoeg toevoer van frisse lucht. Je creëert geborgenheid voor de baby. De voedingsdoek is gemaakt van 100% katoen (Ademende stof). De voedingsdoek is makkelijk en volledig wasbaar en is snel droog.

Voordelen:

100% katoen

Wasbaar

Snel droog

Nummer 3

Borstvoedingssjaal - voedingssjaal

Mooie borstvoedingssjaal in klein Leo design (zandkleurig). Snelwisselkunstenaar: van mooi accessoire tot verzorgingsoase. Dubbellaags, tweekleurig en bijpassend klein leo-patroon. In één kleur of in twee kleuren te dragen en op vele manieren te combineren. Beschermt de baby tegen vervelende afleiding tijdens het drinken. Met hygiënisch inzetstuk voor zoogkompressen. Liefdevol en duurzaam gemaakt in een klein naaiatelier in de EU. Samenstelling: Materiaal: 95% Oeko-Tex katoen + 5% elastaan Wij adviseren machinewas op 30 graden. Om lang van de voedingssjaal te kunnen genieten, mag de droger niet worden gebruikt.

Voordelen:

Duurzaam

Inclusief inzetstuk voor zoogcompressen Dubbellaags

Nummer 4

Borstvoedingsdoek - Voedingsdoek

Deze borstvoedingsdoek is ideaal om te gebruiken tijdens het borstvoeding geven buitenshuis. Je kan de doek over je nek heen hangen, waardoor deze niet afzakt (zoals bij een gewone doek). Het doek is in maat verstelbaar, waardoor elke moeder deze past! Daarnaast zorgt deze doek ervoor dat je baby genoeg lucht en zuurstof krijgt tijdens het drinken. De bovenzijde van de doek is lichtgebogen, waardoor jij je baby goed kan zien en er voldoende lucht en zuurstof bij je baby terecht komt. De doek geeft jou en je MINII privacy en beschermt je baby tegen zon en wind. Een super handig product om in huis te hebben! De doek is verkrijgbaar in verschillende mooie printen.

Voordelen:

Gebogen bovenzijde

in maat verstelbaar

Diverse mooie prints

Nummer 5

Wat is een voedingsdoek precies?

Een voedingsdoek kan een belangrijk hulpmiddel zijn om borstvoeding te kunnen geven in het openbaar. Het is een soort kledingstuk dat over de schouder of rondom de nek van de moeder die borstvoeding geeft wordt gedragen en die haar afschermt voor het zicht van anderen. Je baby ligt daaronder rustig te drinken en heeft op deze manier ook geen afleiding van de buitenwereld. Het doel van een voedingsdoek is om de moeder en baby veilig, privé en comfortabel te houden tijdens het geven van borstvoeding. Er zijn tegenwoordig veel soorten en stijlen voedingsdoeken op de markt, dus het is belangrijk om er een te vinden die bij jouw behoeften past. 

Waarom een voedingsdoek kopen?

Borstvoeding is natuurlijk ontzettend gezond voor je kindje, en buiten dat natuurlijk ook heel erg magisch. Het 1 op 1 moment dat je hebt met je kindje is waardevol. In het begin kan je kindje vaak willen drinken. De eerste dagen kan dit wel 12 keer op een dag zijn. Als je er op een gegeven moment op uit wil met je baby dan ontkomt je er bijna niet aan om ook buitenshuis je kindje te voorzien van borstvoeding. Met een stijlvolle voedingsdoek zorg je ervoor dat je discreet kunt voeden waar je ook bent. Borstvoeding moet gewoon gegeven kunnen worden waar dan ook, het is immers een natuurlijk proces en als je kleintje honger heeft moet het te alle tijden kunnen drinken bij zijn moeder. Het is een levensbehoefte! Maar toch kan het voor veel moeders ongemakkelijk zijn om in een restaurant of andere openbare ruimte borstvoeding te moeten geven. Dan is een voedingsdoek een enorm handige uitvinding om toch comfortabel je kindje te kunnen voeden waar je ook bent.

Voedingsdoek kopen? Houd hier rekening mee

Verschillende types

Als het om een voedingsdoek gaat heb je diverse types die je kunt kopen. 

  • Klassieke voedingsdoek

    De klassieke voedingsdoek zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Deze voedingsdoek hang je om je nek of schouder en op deze manier hangt het als een soort deken naar beneden waardoor je kindje en de blote borst niet zichtbaar zijn.

  • Borstvoedingsschort

    Deze is handig om te voorkomen dat een voedingsdoek afzakt. Het borstvoedingschort hang je om je nek als een schort. Het grote voordeel van dit type voedingsdoek is dat het niet van je af kan glijden of kan afzakken. En als je kindje wat ouder is en beweeglijker wordt kan hij het doek niet van je aftrekken. Zo ben je er altijd zeker van dat het voedingsdoek netjes blijft zitten. 

  • Borstvoedingshawl 

    Dit type voedingsdoek is multifunctioneel. Op de momenten dat je niet aan het voeden bent kun je deze voedingsshawl op je nek dragen zoals je ook een shawl draagt. Op het moment dat je gaat voeden hang je het doek over je schouder heen en kan je ongestoord je kindje borstvoeding geven. 

Materiaal 

Het is erg belangrijk om goed te kijken naar welk materiaal je wil gaan gebruiken. Het is de bedoeling dat je kindje tijdens het voeden comfortabel ligt en het niet te warm krijgt. Het is daarom noodzakelijk om te kiezen voor een luchtige ademende stof.

Formaat 

Het formaat van het voedingsdoek moet groot genoeg zijn zodat je ontblote borst en je kindje goed bedekt zijn. Kies dus voor een grotere voedingsdoek. Maar ook als je bijvoorbeeld moet gaan kolven en je wil beide borsten tegelijk kolven is het handig om goed naar het formaat te kijken zodat het groot genoeg is en beide borsten bedekt zijn tijdens het kolven. Sommige vrouwen kolven tijdens het werk en dan kan het prettig zijn om gebruik te maken van een voedingsdoek. Het is echter niet prettig als je collega onverwachts om de hoek komt kijken terwijl jij rustig zit te kolven met je pompjes aan je tepels.

Design 

Omdat het oog ook wat wil, is het natuurlijk leuk om een stijlvolle voedingsdoek te kiezen die helemaal bij jouw stijl past! Gelukkig zijn er heel veel soorten voedingsdoeken op de markt met enorm veel keus uit verschillende kleuren en prints! Zo kies je de meest stijlvolle voedingsdoek die helemaal bij jouw past! 

Oogcontact

Het is fijn, maar ook heel belangrijk om tijdens het voeden je kindje te kunnen zien. Gelukkig hebben veel voedingsdoeken hier rekening mee gehouden zodat jij je kindje in de gaten kunt houden tijdens het voeden. Een goede borstvoedingsdoek staat dan ook iets open aan de bovenkant zodat je in het doek naar je kindje kunt kijken. Dit heeft ook als voordeel dat er voldoende frisse lucht de doek in kan stromen. Dit geeft een goede lucht circulatie. 

Wasbaar

Een goede voedingsdoek kan worden gewassen op 30 graden. Zeker voor kleine baby's is hygiene erg belangrijk en daarom moet de doek goed schoon zijn. 

Flesvoeding 

Je zou denken dat een voedingsdoek alleen te gebruiken is voor moeders die borstvoeding geven, maar niets is minder waar. Op een gegeven moment komen baby's op een leeftijd dat ze alles willen bekijken en nieuwsgierig zijn naar wat er gebeurt in hun omgeving. Drinken lukt dan niet goed meer omdat er teveel afleiding is. Als je thuis bent kan je rustig in de kamer zitten zonder afleiding voor je kindje, maar als je buiten de deur gaat voeden zijn er al gauw mensen om je heen en geluiden wat voor veel afleiding zorgt. Met het gebruik van een voedingsdoek zorg je voor rust en privacy waardoor je je kindje rustig kunt voeden ook als je een fles geeft. 

Openbaar voeden

Helaas leven we ook in een maatschappij waarbij het geven van borstvoeding in het openbaar niet altijd genormaliseerd is of geaccepteerd wordt. Voor vele wel gelukkig maar er kunnen zich nogsteeds momenten voordoen dat je je niet prettig voelt om in het openbaar borstvoeding te geven omdat de situatie om je heen het niet toelaat. Een borstvoedingsdoek helpt je in dit soort situaties zodat jij wel op je gemak kunt zitten om je baby borstvoeding te geven. Als je namelijk zelf niet relaxed bent dan kan het ook zijn dat je melk minder snel op gang komt en dat je baby moet wachten op het toeschietreflex. 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Als je een voedingsdoek op de juiste manier gebruikt, is deze veilig. Hang het voedingsdoek nooit afgesloten over een kinderwagen om je kindje uit de zon te houden, dit kan voor oplopende temperaturen en dus gevaarlijke situaties zorgen. Zorg altijd voor een goede luchtcirculatie zodat je kindje altijd frisse lucht heeft.

In principe wel, maar mocht het zo zijn dat je dagelijks en voedingsdoek wil gaan gebruiken dan kan het fijn zijn om een reserve voedingsdoek aan te schaffen. Mocht je voedingsdoek vies zijn geworden en in de was zitten, dan heb je er altijd nog één voedingsdoek op voorraad.