15x het beste wieglaken van 2023

15x het beste wieglaken van 2023

Wanneer je zwanger bent en ouder gaat worden of net ouder bent geworden, dan komen er opeens allemaal nieuwe dingen op je af, waar je eerder misschien nog nooit van had gehoord. Het wieglaken is daar een goed voorbeeld van.

Een baby slaapt in een wieg en voor een wieg heb je beddengoed nodig, zodat jouw baby zo comfortabel mogelijk slaapt. Je kan een wieglaken ook gebruiken voor de hangwieg of de schommelwieg. Het beddengoed voor een wiegje bestaat uit 3 lagen.

De onderste laag is een moltononderlegger, met daar bovenop een hoeslaken. Jouw baby wordt in een wieglaken gewikkeld en in het bedje gelegd, en daarboven op komt een wiegdeken. Het wieglaken maakt dus direct contact met jouw kindje.

Er zijn ontzettend veel soorten, maten, kleuren, en materialen wieglakens te krijgen. In verschillende kleuren, met een leuke print, van zacht materiaal. Het kan dan lastig zijn om te kiezen. In de top 5 beste wieglakens krijg jij een goede indruk van wat er te krijgen is, en je kan meteen jouw wieglakens bestellen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste wieglaken voor kinderen    

Het beste wieglaken: Meyco Cheetah/Uni Wieglaken 2-pack Taupe 75 x 100 cm

Het beste wieglaken onder de 10,- euro: Jollein Baby Laken Wieg 75 x 100 cm Wild Flowers  

Het beste wieglaken met tekst: Jollein Baby Laken Wieg 75 x 100 cm Love You Nougat  

Uit ons onderzoek is gebleken dat het Meyco Cheetah/Uni Wieglaken 2-pack Taupe 75 x 100 cm het beste wieglaken op de markt is. Het is niet alleen heel erg populair bij nieuwe ouders omdat het betaalbaar is, maar ook omdat de kwaliteit heel goed is, en omdat je het kan krijgen in diverse tinten. Het past dus altijd bij jouw babykamer. Meyco Cheetah/Uni Wieglaken 2-pack Taupe 75 x 100 cm biedt jou de beste prijs/kwaliteitverhouding.  

 

Meyco Ikat/Uni wieglaken - 2-pack - sand/toffee - 75x100cm

Deze heerlijke zachte wieglakens zijn gemaakt van 100 procent katoen, waardoor ze vocht uitstekend opnemen en luchtdoorlatend zijn. Het slaapklimaat van jouw kleintje wordt daardoor fris en droog. Je kan deze wieglakens in de wieg, de kinderwagen en het ledikant gebruiken. Deze lakentjes worden onder een dekentje gebruikt. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, zodat het altijd bij jouw babykamer past.

Voordelen:

Gemaakt van 100 procent katoen

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Te gebruiken in de wieg

de kinderwagen en het ledikant

Nummer 1 - Mooi design

Jollein Baby Laken Wieg 75 x 100 cm Wild Flowers

Dit schattige wieglaken van Jollein is bedrukt met zachte, wilde droogbloemen in verschillende kleuren, en geeft een romantische, lieve, zachte stijl aan jouw wiegje. Dit wieglaken is gemaakt van 100 procent katoen en kan gewassen worden op 40 graden in de wasmachine. Je kan hetzelfde lakentje ook krijgen als ledikantlaken, dan is het dubbel dit formaat. Dit wieglaken is 75 bij 100 centimeter en het ledikantlaken is 100 bij 150 centimeter. Je kan dit wieglaken heel goed combineren met ander beddengoed van Jollein.

Voordelen:

Wassen op 40 graden

lees de was instructies

Ook verkrijgbaar als ledikantlaken

Gemaakt van 100 procent katoen

Nummer 2

Jollein Baby Laken Wieg 75 x 100 cm Love You Nougat

Liefde, liefde, liefde, en Love You past daar fantastisch bij. Dit heerlijke lakentje voor in de wieg is effen wit en past bij elke stijl. De letters Love You zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor het altijd bij jou deken en onderlaken past. Jouw kindje zal heerlijk slapen onder dit katoenen wieglakentje, want het voelt niet alleen heerlijk aan, maar je kan het wiegje er ook strak en kort mee opmaken. Je kan deze lakentjes ook in de kinderwagen gebruiken. Voor het ledikantje is er een groter formaat te krijgen.

Voordelen:

Letters verkrijgbaar in diverse kleuren

Gemaakt van 100 procent katoen

Ook voor in de kinderwagen

Nummer 3

Meyco Uni Wieglaken White 75 x 100 cm

Dit effen, katoenen lakentje voor in het wiegje is verkrijgbaar in 3 kleuren en in 2 maten. Deze lakentjes gaan onder het dekentje en kunnen matchen met alle designs. Het is wasbaar in de wasmachine op 40 graden, en het kan zowel in de droger als aan de waslijn gedroogd worden. Ook aan de waslijn blijft het stofje lekker zacht. Je kan deze lakens ook heet strijken. Het wieglaken is 75 x 100 centimeter en het ledikantlaken is 100 x 150 centimeter. Je kan et wieglaken ook in de kinderwagen gebruiken.

Voordelen:

Wasbaar in wasmachine

Kan in de droger

blijft zacht aan waslijn

100 procent katoenen lakens

Nummer 4

Meyco Uni Wieglaken 2-pack Taupe/Offwhite 75 x 100 cm

Er zitten twee kleuren lakentjes in dit pakket, en je kan kiezen uit twee verschillende pakketten. De lakens zijn effen van kleur, waardoor je ze altijd kan matchen met andere designs. Zo past het altijd bij de rest van jouw beddengoed. De lakentjes zijn gemakt van 100 procent katoen, heerlijk zacht, vocht opnemend en luchtdoorlatend. Jouw kleine zal heerlijk slapen onder dit wieglaken. Ze kunnen in de wasmachine, tot 40 graden, in de droger en ze blijven zelfs zacht aan de drooglijn.

Voordelen:

Twee effen kleuren

Wasbaar in de wasmachine

Kunnen heet gestreken worden

Nummer 5

Wat is een wieglaken?

De eerste drie tot zes maanden slapen de meeste baby's in een wiegje. Daarna gaan ze slapen in een ledikant. Een wiegje heeft eigenlijk dezelfde beddenopmaak als een ledikantje. Over het matrasje doe je een moltononderlegger, daaroverheen doe je een hoeslaken, vervolgens komt het wieglaken, en daarna, als laatste een wiegdeken.

Een wieglaken maakt direct contact met jouw baby. Het is dus belangrijk dat dit een veilig lakentje is. De beste wieglakens zijn gemaakt van katoen. Dit neemt voldoende vocht op en is luchtdoorlatend, waardoor jouw baby fris en droog slaapt.

Een wieglaken past perfect in een wieg. Het is namelijk aan te raden om baby's lekker strak en kort in te pakken.

Waarom een wieglaken kopen?

Een wieglaken maakt direct contact met jouw kleintje en wanneer deze van een goede kwaliteit is, dan zal jouw kindje er beter onder slapen. Het is ook veel veiliger en warmer. In plaats van een dik dekentje, wat onveilig is voor pasgeboren baby's, is het veel beter om meerdere lagen te gebruiken.

Doordat jouw kleintje lekker strak en warm onder het wieglaken ligt, voelt jouw kleine zich ook veilig en geborgen. Hierdoor is jouw kindje veel kalmer en rustiger, en dan is het veel makkelijker om in slaap te vallen.

De stof van een deken is niet altijd fijn voor kindjes en kan zelfs de huid irriteren. Een katoenen wieglaken voorkomt dat allemaal. Daarnaast is het ook nog eens zo dat jouw kleintje minder goed kan bewegen, wanneer het wieglaken lekker strak om het lijfje zit. Zo neemt verstikkingsgevaar drastisch af.

Wieglaken kopen? Houd hier rekening mee

Je zou denken dat er niet heel veel is om over na te denken wanneer je een wieglaken wil kopen, maar er zijn wel een paar belangrijke punten om rekening mee te houden. Zo wil je de juiste afmetingen nemen. Het wieglaken moet goed in de wieg passen, niet te groot en ook niet te klein zijn.

Tegenwoordig hebben wieglakens een TOG-waarde. De Thermal Overall Grade. Hiermee wordt aangegeven hoe goede het wieglaken de lichaamswarmte van jouw kleintje vasthoudt. Bij een kamertemperatuur van 23 of 24 graden, bijvoorbeeld in de zomer, dan kies je voor TOG-waarde 1. Is de kamertemperatuur 20 tot 22 graden, dan kies je voor TOG-waarde 2. Bij een kamertemperatuur tussen de 16 en de 19 graden, kies je voor TOG-waarde 2.5.

Eigenlijk is een katoenen wieglaken het beste, maar mocht je toch voor een ander stofje kiezen, kijk dan goed of jouw kleintje ertegen kan. Je wil niet dat jouw kleintje een allergische reactie krijgt. Daarnaast wil je dat het stofje vocht opneemt en luchtdoorlatend is.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Je zal online een veel verschillende informatie vinden over hoe je een wiegje nou precies opmaakt. De beste keuze is daarom om het advies van Kraamzorg Het Groene Kruis te volgen. Dit is heel wat uitgebreider dan de meeste adviseurs jou zullen vertellen. Om te beginnen heb je maar liefst 9 lagen. Het matras, een molton onderlegger, een hoes/onderlakentje, een zeiltje, een moltononderlegger of een flanellen luier, een hydrofiel luier, het wieglaken, en twee dekentjes. Leg het zeiltje alleen ter hoogte van de billen van jouw kleintje, en niet over het hele matras. Je wil dat jouw kleintje met de voetjes zo dicht mogelijk tegen de onderkant ligt, dit is het veiligste, en zo maak je dus ook het bedje op. Vouw het wieglaken onder het matras en leg 20 centimeter onder de bovenkant van het wieglaken een deken, waarna je het lakentje daarop terugslaat. Het wieglaken reikt maar tot de schouders van jouw kindje.

Het ligt echt aan het wieglaken dat je kiest, hoe je het schoonmaakt. Lees dan ook goed de was instructies door. Wanneer je kiest voor een katoenen wieglaken, dan kan dit meestal tot 40 graden in de wasmachine gewassen worden. In alle gevallen gebruik je het beste een wasmiddel zonder parfum en gebruik je geen wasverzachter.