15x de beste luierbroekjes voor beweeglijke kindjes.

15x de beste luierbroekjes voor beweeglijke kindjes.

Luierbroekjes zijn een essentieel onderdeel bij het zindelijk worden van elk kind. Ze zijn gemaakt van een zacht en ademend materiaal dat je baby, dreumes of peuter comfortabel kan dragen. Het is flexibel en zeer rekbaar zodat het makkelijk meebeweegt met het lichaam van je kindje maar wel dat het nog genoeg vocht en ontlasing kan absorberen. Je kindje zal zich zeer comfortabel voelen tijdens het dragen van een luierbroekje.

Luierbroekjes zijn verkrijgbaar van diverse merken en voorzien van vele prints en kleuren. Maar qua model zullen ze niet snel van elkaar verschillen. Het is een broekje voorzien van veel elastiek zonder plakstrips sluiting. Het wordt met een luierbroekje makkelijker om de luier aan en uit trekken. Dat is niet alleen makkelijk voor de gene die de luier verschoond, maar ook voor je peuter zelf die aan het zindelijk worden is. Zo kan hij/zij zelf de luier uit doen als er een plasje of poepje gedaan moet worden. Het is net een onderbroekje, maar dan absorberend zoals een luier. Super handig dus!

Ben je aan het onderzoeken welke luierbroekjes de beste zijn voor jouw kindje? Check onze top 5 en bekijk de beste prijs via de links.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste luierbroekjes

De beste merk luierbroekjes - Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes

De beste eigen merk luierbroekjes - Etos Luierbroekjes - Megabox

Uit ons onderzoek is gebleken dat de luierbroekjes van Pampers baby dry pants luierbroekjes de beste zijn. Deze luierbroekjes bieden een superabsorberende kern welke vocht absorbeert en maar liefst 12u lang rondom bescherming biedt tegen lekken dankzij de dubbele beschermrandjes rond de beentjes. Ze hebben een 360graden pasvorm en in verschillende maten verkrijgbaar.

Pampers Baby-Dry Pants Luierbroekjes

Pampers Baby-Dry luierbroekjes bieden tot 12 uur rondom bescherming tegen lekken dankzij de combinatie van een revolutionaire Stop & Protect Pocket en een 360° pasvorm. Ze hebben ook een superabsorberende kern die vocht onmiddellijk absorbeert en dubbele beschermrandjes die lekken rondom de beentjes helpen voorkomen. Wanneer je baby tijdens het verschonen begint te wriemelen, zijn de Pampers Baby-Dry luierbroekjes eenvoudig om te verschonen: dankzij hun flexibele tailleband trek je ze in één beweging aan. Je scheurt de zijkanten los om ze uit te trekken, rolt ze op en plakt ze dicht met de plakstrip om ze weg te gooien. Net zoals bij jou, komt jouw baby's veiligheid bij ons op de eerste plaats: Pampers Baby-Dry luierbroekjes zijn dermatologisch getest en bevatten 0% EU-parfumallergenen (zoals gereglementeerd in de regelgeving voor cosmetica (EC) No 1223/2009). Ze zijn goedgekeurd door de dermatologen van de Skin Health Alliance en getest en gecertificeerd Standard 100 van Oekotex.

Voordelen:

Flexibele tailleband die zich aanpast aan het buikje van je baby

Superabsorberende kern die vocht onmiddellijk absorbeert

Helpen lekken rond de beentjes voorkomen

Past zich aan de lichaamsvorm van je baby aan om mooi aan te sluiten en lekken te helpen voorkomen.

Nummer 1 - Favoriet

Etos Luierbroekjes - Megabox

De Magical Air Channels® zorgen ervoor dat het luierbroekje zich perfect naar het lichaam van je kindje vormt. Dit zorgt voor een optimale pasvorm en maximale bewegingsvrijheid en voorkomt een doorhangeffect.

Voordelen:

Hebben ultra absorberende kanalen Magical Air Channels®

Ze zijn geschikt voor overdag en 's nachts

Ze bieden tot wel 12 uur bescherming

Nummer 2

Huggies Luierbroekjes

Nieuw! Huggies luierbroekjes hebben nu een vernieuwde ultrazachte tailleband. Dankzij de Quick Dry-technologie absorberen deze luierbroekjes in enkele seconden en zo blijven de billetjes van jouw kleintje droog en beschermd. De combinatie van de zijdezachte tailleband, dubbele lekrandjes en vochtigheidsindicator zorgen voor extra bescherming. Voorkom huidirratie en probeer Huggies luierbroekjes voor het allerzachtste huidje.

Voordelen:

Dubbele lekrandjes voor extra bescherming

Met vochtigheidsindicator die verandert van kleur wanneer het tijd is om je kleintje te verschonen

0% parfum 0% latex 0% chloor

Unisex

Nummer 3

Etos Luierbroekjes Puur & Zacht

Etos Luierbroekjes Puur & Zacht Junior 5 bevatten zorgvuldig geselecteerde materialen, waaronder FSC® gecertificeerde cellulose en hoogwaardig, verantwoordelijk geteeld katoen. De luiers zijn tevens allergy certified wat betekent dat de huidvriendelijkheid voor het gevoelige babyhuidje wordt gewaarborgd. De zachte, geperforeerde toplaag zorgt ervoor dat vocht snel doordringt tot in de kern van de luier en houdt het gevoelige huidje van je baby extra lang droog, zowel overdag als 's nachts. Respecteert de gevoelige babyhuid. De papieren tas waarin de luiers zijn verpakt is 100% biologisch afbreekbaar. De binnenlaag van de tas is voorzien van een biologisch afbreekbaar laagje coating ter bescherming van de luiers tegen invloeden van buitenaf. Op de tas wordt uitsluitend inkt op waterbasis gebruikt.

Voordelen:

bevatten zorgvuldig geselecteerde materialen waaronder FSC® gecertificeerde cellulose en hoogwaardig verantwoordelijk geteeld katoen

Zijn extra zacht door de geperforeerde toplaag

Je kindje blijft extra lang droog door de Magical Air Channels

De luiers hebben een zachte flexibele tailleband waardoor je ze makkelijk kan aan- en uittrekken

Nummer 4

Pampers Harmonie Pants

Zachte huidbescherming. Met materialen van plantaardige oorsprong. Pampers Harmonie pants luierbroekjes zijn gemaakt met zachte plantaardige materialen, ze zijn hypoallergeen*, dermatologisch getest en zacht voor de huid van je baby. Ze bevatten geen parfum, lotion en geen enkele van de 26 EU allergenen en garanderen tot 12 uur droogheid van Pampers, zodat elke ouder er zeker van is op de Pampers kwaliteit te kunnen rekenen. Dankzij hun 360° rekbare tailleband zijn ze gemakkelijk te verwisselen, zelfs als je niet wil stilliggen. Ze hebben schattige prints en een handige Pampers urine-indicator: jij en je baby zullen er helemaal weg van zijn. Deze luierbroekjes worden ook gemaakt met verantwoord geproduceerde cellulose en zijn gecertificeerd door het onafhankelijk label Standard 100 van Oeko-Tex, een van de meest veeleisende certificeringen ter wereld.

Voordelen:

Gemaakt met zachte plantaardige materialen

De verpakking bevat materialen van plantaardige oorsprong

Gecertificeerd door het onafhankelijk label Standard 100 van Oeko-Tex

Verantwoord geproduceerde cellulose

Zonder lotion

parfum

en zonder een van de EU 26 allergenen

Nummer 5

Wat is een luierbroekje precies?

Een luierbroekje is een verzorgingsartikel dat wordt gebruikt om baby's en jonge kinderen aan te doen als ze nog niet zindelijk zijn. Het is een soort kledingstuk dat wordt gedragen onder de kleding om te voorkomen dat er urine en ontlasting lekt. Luierbroekjes worden meestal niet gelijk gebruikt vanaf de geboorte. Bij pasgeboren baby's zijn normale luiers het beste om te gebruiken omdat die vaak kleiner zijn en makkelijker aan te trekken. Luierbroekjes beginnen meestal bij de maat 3 (voor kindjes van 6 tot 11 kg).

Een luierbroekje is een onmisbaar product voor ouders van baby's en peuters in de overgangsfase naar zindelijkheid. Dit ingenieuze product is speciaal ontworpen om ouders te helpen bij de zorg voor hun kleintjes, door zowel comfort als bescherming te bieden.

Net als gewone luiers zijn luierbroekjes gemaakt van absorberende materialen die vocht vasthouden, maar ze verschillen in ontwerp en gebruik. Waar een gewone luier vastgezet wordt met kleefstrips of klittenband, wordt een luierbroekje aangetrokken zoals gewoon ondergoed. Dit ontwerp maakt het makkelijker voor actieve peuters om te bewegen zonder beperking, en het helpt ook bij het trainen van zindelijkheid. Kinderen kunnen het broekje zelf omhoog trekken en naar beneden doen, wat hen een gevoel van onafhankelijkheid geeft.

Hoewel luierbroekjes vooral bekend staan om hun gebruiksgemak, zijn er nog andere voordelen. Voor kinderen die beginnen met de zindelijkheidstraining, kunnen ze dienen als een geweldige tussenstap tussen luiers en echt ondergoed. Door het ontwerp van het luierbroekje krijgt het kind het gevoel "groot" te zijn en moedigt het hen aan de volgende stap te zetten in hun ontwikkeling.

Maar, zoals bij elk product, zijn er ook enkele overwegingen bij het kiezen van het juiste luierbroekje voor jouw kind. Ouders moeten letten op de juiste maat om ervoor te zorgen dat het broekje goed past en niet lekt. Ook is het belangrijk om een merk te kiezen dat is gemaakt van zachte en hypoallergene materialen om huidirritaties te voorkomen.

Waarom luierbroekjes kopen?

Het voordeel van het dragen van luierbroekjes is wel dat je daarmee extra voorzien bent van gemak en je kan het je kind makkelijker maken om zindelijkheid te stimuleren. Bij een normale luier moet je je kindje neerleggen op een verschoontafel of commode om de luier te verschonen. Bij luierbroekjes gaat het verschonen vele malen makkelijker, namelijk staand of je kindje kan het zelf doen. Het is net een onderbroekje, je schuift hem zo naar beneden of je scheurt de zijkanten open om de luier af te doen. Super easy dus en veel makkelijker en sneller dan een normale luier met sluitingen. Een ander fijn voordeel is dat een luierbroekje makkelijker aan te doen is bij baby's die nog al bewegelijk zijn. Vaak is het dan een gevecht op de commode om de luier te verwisselen. Met een luierbroekje is die strijd verledentijd want vanaf nu kleed jij je kleintje gewoon staand aan op de grond.

Als je peuter toe is aan zindelijkheidstraining dan is het vaak niet zo dat je kindje gelijk droog is en blijft. Sommige zijn overdag wel al zo goed als droog maar in de nacht nog niet. Of je kindje heeft nog regelmatig ongelukjes. Dat is helemaal niet erg natuurlijk. Het enige vervelende er aan is dat mama of papa een hoop wasgoed heeft omdat het perongeluk mis is gegaan. Om dat te voorkomen kun je gebruik maken van luierbroekjes. Een luierbroekje lijkt heel erg op een onderbroekje en daardoor kan je kleintje zijn broekje ook makkelijk zelf naar beneden doen op het toilet. De bedoeling is natuurlijk dat het broekje droog blijft maar het voordeel ervan is dat je peuter geen natte kleding krijgt als er per ongeluk toch een ongelukje is gebeurd. Je kleintje zal door het dragen van een luierbroekje zekerder worden en het helpt je kindje zindelijk worden te stimuleren.

Luierbroekjes bieden een soepele overgang van het dragen van luiers naar het gebruik van gewoon ondergoed, en spelen een cruciale rol in de zindelijkheidstraining van een kind. Dit overgangsproduct is ontworpen met het oog op zowel de behoeften van het kind als de uitdagingen van ouders.

Een bijkomend voordeel van luierbroekjes is dat ze ontworpen zijn met het oog op comfort. Ze knellen niet en snijden niet in de tere babyhuid, omdat ze rekbaar zijn en zich vormen naar het lichaam van je kind. Hierdoor voelt je kleintje zich vrijer en minder beperkt, wat vooral gunstig is voor actieve peuters die constant in beweging zijn.

De ontwerpen en prints op luierbroekjes maken ze ook aantrekkelijker voor kinderen. Vrolijke kleuren en personages kunnen je peuter enthousiast maken over het dragen ervan, wat het proces van zindelijk worden nog meer kan stimuleren. Bovendien kan het kiezen van hun eigen 'grote kinderen' broekje een gevoel van volwassenheid en trots geven, wat het zelfvertrouwen van je kind verder kan versterken.

Luierbroekjes kopen? Houd hier rekening mee

Wasbare luierbroekje

Er zijn ook een assortiment wasbare luierbroekjes te koop. Dit is natuurlijk een veel mileuvriendelijkere oplossing in tegenstelling tot de wegwerp varianten. Je gebruikt ze en wast ze als ze vies zijn. Hiermee bespaar je op vele terugkomende kosten en belast je het mileu niet met het afval ervan.

Kosten

Voordat je luiers gaat kopen is het verstandig om de prijzen te vergelijken. Er zijn heel vaak aanbiedingen van luierbroekje. Luiers en luierbroekjes kunnen een enorme kostenpost zijn en hier kan je jaarlijks rond de 800 euro aan kwijt zijn, maar als je goed de aanbiedingen in de gaten houdt kan dit enorm veel schelen in je portemonnee!

Luiers zijn enorm slecht voor het milieu. Dagelijks gooien we enorm veel luiers weg, maar ook het produceren van luiers kost veel water en energie en dit heeft een negatief effect op het milieu. Een aantal tips om rekening mee te houden:

Verschoon je kindje niet vaker dan nodig. In een luierbroekje kunnen meerdere plasjes opgevangen worden.

Begin optijd met een zindelijkheidstraining. Hoe eerder je kindje zindelijk is, hoe sneller hij of zij uit de luiers is. Dit scheelt in je portomonee, maar is ook goed voor het milieu!

Gebruik biologische luiers of broekjes die makkelijk afbreekbaar zijn.

Luierbroekjes maat

De luiermaat is gebaseerd op het gewicht van je kindje. Hieronder een tabel om te bepalen welke luiermaat je baby of peuter nodig heeft:

Maat 3 4-9 kg

Maat 4 7-16 kg

Maat 5 12-18 kg

Maat 6 16+ kg

Maat 7 17+ kg

Het is heel afhankelijk welk merk luiers je gebruik, maar over het algemeen wordt altijd op de verpakking aangegeven voor welk gewicht de luiermaat geschikt is. Dit schema is een richtlijn.

Maandbox

Er bestaat tegenwoordig een handige maandbox die je kunt kopen. Dit houdt in dat je een voorraad geleverd krijgt voor 1 maand. Je kan je zelfs abonneren op een maandbox waardoor je nooit zonder luiers zit! Hoe handig is dat?!

Hypoallergeen

70 tot 95% van de luiers bevatten plastic en chemische stoffen. Het huidje van een baby is erg gevoelig en kan op deze stoffen reageren en last krijgen van enorme luieruitslag. Om dit te voorkomen kan je kiezen voor hypoallergene luierbroekjes. Deze luiers zijn voor 50% van natuurlijk materiaal en zijn natuurlijk afbreekbaar, wat weer heel fijn is voor het milieu. Super huidvriendelijk dus en goed voor het milieu die je daardoor meteen een handje helpt.

Lees tip: De beste zwemluiers van dit moment

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ze stimuleren de motoriek van het kind. Dit komt omdat een kind door een luierbroekje te dragen zichzelf makkelijk kan leren aan en uitkleden. Dat gaat natuurlijk anders met een normale luier met plakstrips.

Nee, je kiest de luierbroekjes maat n.a.v. het gewicht van je kindje. In grote lijnen is het broekje dan ook het broekje dat bijpassend is aan het postuur van jou kindje.

Pampers is natuurlijk een heel mooi merk en zij besteden heel veel tijd en aandacht aan nieuwe productontwikkelingen. Het is een zeer hoogwaardig merk en de kans dat je kleintje een prettige luier aan krijgt is groot. Daarnaast heb je natuurlijk ook luierbroekjes van eigen merken zoals Etos. Met deze luierbroekjes is niks mis. Je krijgt een prima luierbroekje geleverd met een mooie prijs. En hierin heb je ook vele verschillende modellen als keus voor je baby.

Ja zeker kan dat. Als je zindelijkheidstraining gaat introduceren is het gebruik van luierbroekjes perfect. Je zult merken dat dat makkelijker gaat dan een normale luier met plakstrips.

Ja hoor die zijn er. De meeste hebben wel plakstrips maar de zijkant is van zeer flexibel materiaal gemaakt zodat het een luierbroekje is.

Een luierbroekje heeft precies dezelfde binnenkant als een normale luier. Als de luier voldoende absorberend werkt en de luier niet te lang aan is, zou er geen luieruitslag moeten ontstaan. Het ene kindje kan wel gevoeliger zijn voor luieruitslag dan het andere kindje. Het kan aan het merk luier liggen waar de huid van je kindje slecht op reageert. In dit geval kun je het beste een ander merk proberen. Ook kan luieruitslag ontstaan doordat er bijvoorbeeld een virusje aan zit te komen of tandjes die door beginnen te komen. Je kunt in dit geval maar een fijne tube billencreme in huis hebben om te verzachten.