5x de handigste Philips Avent stomer voor de lekkerste maaltijden

5x de handigste Philips Avent stomer voor de lekkerste maaltijden

De Philips Avent stomer is een veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken apparaat dat gebruikt wordt om voedsel te stomen voor baby's en kinderen. Het is een van de beste hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je baby gezond en gevarieerd voedsel aan te bieden. De stomer heeft veel voordelen. Ten eerste is het een veilig en hygiënisch product. Het verwarmt het voedsel op een veilige manier tot het kookpunt, waardoor er geen bacteriën of schadelijke stoffen achterblijven. De voedingswaarden blijven vele malen beter behouden dankzij de bereiding met stoom omdat je het niet in water legt. De kleur, de smaak en vitamine & mineralen gaan dankzij stoom niet verloren.

Daarnaast is de stomer duurzaam en energiezuinig. Je bespaart enorm op kant en klare babyvoeding uit de supermarkt en spaart verpakkingsmateriaal uit. Een Philips Avent stomer is zeer gemakkelijk te gebruiken. Je kunt eenvoudig het gewassen voedsel in het stoombakje plaatsen, de stomer vullen met water en aanzetten om de maaltijd klaar te maken. Het proces neemt slechts enkele minuten in beslag en je hebt een heerlijke en gezonde groente of fruit maaltijd voor je kindje.

Wil je de voordelen en de verschillen van de modellen weten van de Philips avent stomer? Lees dan vooral verder want hieronder tref je alle informatie en bekijk je de 5 beste Philips Avent stomers van 2023!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste Avent stomer

Beste Avent stomer met blender - Philips Avent SCF870/20 - Stomer / Blender

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Philips Avent SCF870/20 - Stomer / Blender de beste is. Het is eenvoudig te gebruiken, veilig en betrouwbaar en heeft een grote capaciteit, waardoor het een perfecte keuze is voor het koken van de juiste porties voedsel. De stomer is ook een blender, waardoor het eenvoudig is om heerlijke, gezonde maaltijden te maken voor je baby en fijn te malen naar de behoeft van je kind.

Philips Avent SCF870.20 - Stomer Blender

Zelf gezonde babyvoeding maken is zo gebeurd met de Philips Avent SCF870/20 - Stomer: stoom eerst fruit, groente, vis of vlees en draai vervolgens de kan om om het voedsel te mengen zonder iets over te scheppen. Niet alleen stomen en blenden is hiermee mogelijk maar ook verwarmen. Ideaal!

Voordelen:

Stomen blenden en verwarmen

Gezond stomen door gelijkmatige garing ingrediënten

Geschikt voor gepureerd en grof voedsel

Met receptenboekje met gezonde recepten voor je baby BPA vrij

Capaciteit: 800 ml (vaste voeding)/ 450 ml (vloeistoffen)

Nummer 1 - Favoriet

Philips Avent SCF883.01 Stomer Blender

Gezonde voeding is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van je baby. Met de Philips Avent SCF883/01 - Stomer/blender maak je zelf heel eenvoudig heerlijke maaltijden, afgestemd op de behoeften van je baby. Niet alleen stomen en blenden is mogelijk maar ook ontdooien en verwarmen. Met deze 4-in-1 babyvoedingmaker van Philips Avent kun je zowel fruit als groenten, vis en vlees in de stomer/ blender bereiden. Ideaal!

Voordelen:

Met deze stomer/blender kun je stomen blenden ontdooien en verwarmen

Gezond koken met stoom

Ontvang een spatel receptenboekje en bewaarkan (120 ml)

Bereid wel 4 maaltijden met de kan van 1 liter

Geschikt voor elke voedingsfase - van gepureerd tot grof

Nummer 2

Philips Avent SCF862.02 - Stomer blender

Maak zelf in 2 stappen heel eenvoudig heerlijke verse maaltijden, afgestemd op de behoeften van je kindje met de Philips Avent SCF862/02 - Stomer/blender. Met deze 2-in-1 Essential babyvoedingmaker van Philips Avent kun je zowel fruit als groenten, vis en vlees in de stomer/ blender bereiden. Ideaal! Gezond koken met stoom voor je kindje Stomen is een gezonde manier van koken. Met deze Philips Avent stomer wordt de stoom van beneden naar boven gecirculeerd. Hierdoor worden alle ingrediënten gelijkmatig gegaard zonder te koken. De voedzame kracht, textuur en het kookvocht blijven behouden tijdens het mengen. Met de stomer is het mogelijk om groenten en fruit zeer fijn te mengen of juist te kiezen voor wat grovere texturen, geschikt voor iedere voedingsfase. Eenvoudig stomen, mengen én serveren Eenvoudig babymaaltijden stomen, mixen en serveren. Deze babyvoedingmaker combineert stomen en mengen, waardoor je eenvoudig babymaaltijden bereidt. Begin de ingrediënten te stomen, meng ze vervolgens eenvoudig totdat de gewenste consistentie is bereikt en serveer de maaltijd.

Voordelen:

Capaciteit voedselmand: 720ml

Capaciteit waterreservoir: 180 ml

BPA vrij

Veiligheid: Kan met vergrendeling voor een veilig gebruik

Nummer 3

Philips Avent Stomer Blender SCF885/01 - 4-in-1 healthy baby food maker

Win kostbare tijd in de keuken dankzij deze stoomkoker 4-in-1 van Philips AVENT. Hij ontdooit, kookt, verwarmt en mixt! Je kleine schat zal overgelukkig zijn met deze extra moment met jou! De stoomkoker 4-in-1 van Philips AVENT heeft een kom van 1000 ml waar je 4 maaltijden in 1 keer kan klaarmaken. Eens je voeding gestoomd is hoef je de inhoud van de kan niet over te gieten. Je hoeft enkel de kan om te draaien om te mixen. Wanneer de ingrediënten klaar zijn, geeft de stoomkoker je een waarschuwing met behulp van een pieptoon. Bovendien is het mandje doorzichtig, zodat je alles goed in de gaten kan houden. Hij is geschikt voor elke voedingsfase van je baby (6 maanden, 6 tot 12 maanden; en 1 jaar en ouder). Specificaties: 4-in-1: ontdooifunctie, stoomkoker, verwarmer en mixer Kom van 1000ml Mixt vlees, vis, groenen en fruit Kookt en mixt in dezelfde kom Met bewaarpotje, spatel en receptenboekje Let op : tijdens het blenden van net gestoomde producten kan het zijn dat men de deksel van de mengbeker iets aan moet drukken tijdens het blenderen door gevolg van lichte materiaal uitzetting van de plastic delen.

Voordelen:

4-in-1: ontdooifunctie stoomkoker verwarmer en mixer

Kom van 1000ml

Kookt en mixt in dezelfde kom

Met bewaarpotje spatel en receptenboekje

Nummer 4

Philips Avent SCF875/02 - Stomer

Gezonde voeding is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van je baby. Met de Philips Avent SCF875/02 - Stomer maak je zelf heel eenvoudig heerlijke maaltijden, afgestemd op de behoeften van je baby. Niet alleen stomen en blenden is mogelijk maar ook ontdooien en verwarmen. Je kunt zowel fruit als groenten, vis en vlees in de stomer/ blender bereiden. Ideaal!

Voordelen:

Gezond stomen door gelijkmatige garing ingrediënten

Geschikt voor gepureerd en grof voedsel

Met receptenboekje met gezonde recepten voor je baby

BPA vrij

Nummer 5

Wat is een Philips avent stomer?

De Philips stomer blender is een all-in-one-apparaat waarmee je sappen, soepen, smoothies, babyvoeding en meer kunt maken. Het is een compact apparaat met verschillende functies dat het mogelijk maakt om gerechten te bereiden met slechts één toestel. Het heeft een dubbelwandige stomerbak en een warmwatersysteem dat water verwarmt om stoom te produceren. Bovenin zit een scherp blender mes. Wanneer je de kom omdraait kun je gebruik maken van de blender en wordt de mes aangedreven.

Het apparaat is eenvoudig te bedienen, waardoor het de perfecte keuze is voor ouders die gezonde, gestoomde maaltijden willen bereiden voor hun jonge kinderen. Het biedt gemak omdat het een gesloten systeem is en je er alles in kunt bereiden. Geschikt voor alle soorten groenten, fruit, vlees, vis en graansoorten.

Philips Avent stomers hebben een aantal handige functies waarmee ouders hun babyvoeding gemakkelijk en efficiënt kunnen stomen. Het apparaat heeft een timer die kan worden ingesteld voor verschillende stomingsduur, wat betekent dat ouders de stomingsduur kunnen aanpassen aan de grootte en textuur van de voedingsmiddelen die ze stomen. Het apparaat heeft ook een warmwatersysteem dat het water verwarmt tot een bepaalde temperatuur, afhankelijk van wat wordt gestoomd. Dit zorgt ervoor dat de voedingsmiddelen optimaal worden gestoomd en vitamine en mineralen behouden worden gedurende de stoomtijd. Het stomen van voedingsmiddelen met een Philips Avent stomer is ook veel gezonder dan andere manieren van bereiden. Omdat het stomen geen olie of vet vereist, behouden de voedingsmiddelen hun voedingswaarde en smaak. Het vereist ook geen onderdompeling van water, waardoor de voedingsmiddelen hun minerale en vitamine-inhoud behouden.

Bovendien hoeven er geen conserveermiddelen of zouten aan toegevoegd te worden tijdens het stomen, wat betekent dat er geen schadelijke stoffen achterblijven in het voedsel. Hoewel er andere stomers op de markt zijn, biedt de Philips Avent met zijn stomers veel voordelen. Het is een veilig, gezond en gemakkelijk te bedienen apparaat waarmee ouders direct babyvoeding voor hun jonge kinderen kunnen stomen zonder al teveel moeite. Het is ook een veelzijdig apparaat dat ouders in staat stelt om verschillende soorten voedingsmiddelen tegelijkertijd te stomen, waardoor ze meer tijd over houden voor andere dingen en geen omkijken meer hebben naar de bereiding van de babymaaltijden.

Waarom een Philips avent stomer kopen?

Met de Philips Avent stomer kun je voedsel gemakkelijk en snel koken. Het voedsel wordt in een korte tijd klaar gemaakt zonder veel moeite en omkijken naar kokende pannen op het fornuis. Het voedsel wordt op een zachte manier gekookt zodat de voedingswaarde en de smaak behouden blijven. De gestoomde maaltijd is perfect gekookt in de meest ideale omstandigheden, dit heeft te maken met tijdsduur en stoom. De handige en kleine apparaatje biedt ook veel gemak. Hij is namelijk eenvoudig te bedienen. Het heeft een duidelijke draaiknop waarmee je de kooktijd en de temperatuur kunt instellen. Het apparaat heeft ook een automatisch uitschakelfunctie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over droogkoken of aanbranden. Verder is de Philips Avent stomer zeer efficiënt. Het gebruikt weinig energie en het voedsel komt snel tot het kookpunt. Kortom, als je op zoek bent naar een veelzijdig en betrouwbaar apparaat voor het maken van gezonde en lekkere maaltijden, dan is de Philips Avent stomer de perfecte keuze.

Blender

Op alle modellen van zit ook een blender functie. De Philips stomer blender is voorzien van een krachtige motor die in staat is om ingrediënten te pureren tot een glad en consistente textuur. Het apparaat heeft verschillende instellingen waarmee je de textuur en de consistentie van de gerechten kunt aanpassen naar de behoefte of fase van je kindje.

Philips avent stomer blender kopen? Houd hier rekening mee

Als je op zoek bent naar een Philips Avent stomer blender, dan is het belangrijk om eerst de verschillende opties te bekijken voordat je een aankoop doet. Er zijn verschillende modellen, met verschillende functies, dus het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je het juiste model kiest dat aan je behoeften voldoet.

Vaatwasmachine bestendig

De kom van alle modellen van Philips avent zijn geschikt om te wassen in de vaatwasser. Het mes en de deksel van de kom kunnen heet worden afgespoeld af met de handwas schoongewassen worden.

Voeding invriezen

Je kunt een ruime hoeveelheid maaltijden maken van gezonde recepten. Hierdoor is het mogelijke om meerdere maaltijden tegelijk te maken om voorraad op te bouwen in de vriezer. Door ingevroren hapjes in de diepvries te hebben heb je altijd binnen een handomdraai een verse voeding op tafel staan voor je kindje. Je bent dus niet afhankelijk van voedsel uit de supermarkt want je hebt de gezonde babyvoeding gewoon binnen handbereik.

Blenderen

Door de blender te gebruiken kun je zelf de gewenste consistentie maken voor je kindje. Heeft je kindje nog geen tandjes? Dan kun je de vaste voeding na het stomen volledig fijn maken. Zonder stukjes waardoor je kindje niet hoeft te kauwen. Heeft je kindje wel al tandjes en wil je de consistentie aanpassen naar babyvoeding met structuur. Dan kun je ervoor kiezen om de maaltijd minder lang te blenderen waardoor er een minder fijne structuur overblijft.

Recepteninspiratie

Het leuke aan een stoomblender van Avent is dat je zeker ook recepten kunt toepassen.

Receptenboekje: Bij de Philips Avent stomer wordt een receptenboekje meegeleverd, waarin voedingsadvies wordt geboden met lekkere, verse recepten en maaltijdideeën waarmee je je baby een gezonde start in het leven geeft en goede eetgewoonten aanleert.

Recepten app: Download de app met voedingsadvies voor je kleintje. Lees de stapsgewijze handleiding, bekijk leuke en informatieve video’s en vind veel nuttige tips en trucs om je te helpen met de overstap voor je kindje naar vast voedsel.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Dit is afhankelijk van het model. De meeste van de stoomblenders hebben een mes die wel in de vaatwasser kan, maar het beste is wel om het even met de hand af te wassen.

Je kunt kiezen uit verschillende modellen Philips Avent stomers. Er zijn stomers met kleinere mengkommen, bijvoorbeeld: Philips Avent SCF870/20 - Stomer / Blender 120ml of er is een model welke groter is: Philips Avent SCF862/02 - Stomer / blender, deze heeft een capaciteit van 1050ml.

Bij stomen maak je eten gaar in de damp van kokend water, met als voordeel dat de smaak en vitamines en mineralen beter intact blijven dan als je het kookt in water. Bij koken wordt de groenten ondergedompeld in water waardoor het zn smaak, vitamine en mineralen sneller verliest.