15x het leukste baby- en peuter speelgoed

15x het leukste baby- en peuter speelgoed

Het assortiment babyspeelgoed is overweldigend en je hebt keuze uit tal van soorten speelgoed. Ieder kindje is anders en ontwikkelt zich op een ander tempo. Ook de interesses van kinderen verschillen enorm. Waar het ene kindje enthousiast wordt van rammelaars, kan het andere kindje juist blij worden van bijvoorbeeld poppen. Met speelgoed ontdekt je kind spelenderwijs en zal het tot nieuwe ontdekkingen komen. De wereld zit vol verassingen en avonturen en speelgoed kan bijdragen aan een leerzaam proces. Denk aan de hand oog coördinatie wat wordt gestimuleerd. Maar ook tijdens het buitenspelen is het fijn als je kindje gebruik kan maken van buitenspeelgoed. Lekker spelen in het zand of ravotten in het gras. Omdat het aanbod zo enorm en divers is kan het zijn dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Wij hebben voor jou de 5 leukste items van baby- en peuterspeelgoed op een rijtje gezet om de zoektocht iets makkelijker te maken.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste baby en peuterspeelgoed

Het beste baby en peuterspeelgoed - Stick-O - Basic 10 Set - magnetisch speelgoed

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Stick-O - Basic 10 Set - magnetisch speelgoed de beste is.Stick-O Basic bouwset Dankzij dit magnetische bouwspeelgoed van Stick-O is het zelfs voor peuters vanaf 18 maanden mogelijk om de creativiteit erop los te laten en vele verschillende modellen te bouwen. Goed voor de ontwikkeling van verbeeldingskracht en de fijne motoriek. 

 

Stick-O - Basic 10 Set - magnetisch speelgoed

Stick-O Basic bouwset Dankzij dit magnetische bouwspeelgoed van Stick-O is het zelfs voor peuters vanaf 18 maanden mogelijk om de creativiteit erop los te laten en vele verschillende modellen te bouwen. Goed voor de ontwikkeling van verbeeldingskracht en de fijne motoriek. Stap voor stap de wereld verkennen! Bouw een figuurtje, een rupsje of een toren. Bravo! Knap gedaan van je kleine spruit! Stick-O is combineerbaar met gelijkwaardig magnetisch speelgoed. Specificaties: Kleur: multicolor Geslacht: junior Materiaal: magneet, kunststof Afmetingen: 16 x 8,5 x 16 cm Leeftijd: vanaf 18 maanden Inhoud: 10 Onderdelen Handleiding

Voordelen:

Goed voor de ontwikkeling

Uit te breiden

Lang plezier!

Beste keuze

VTech Baby Swing & Speel Aap

Deze vrolijke aap beweegt en moedigt kleintjes aan om een 'pak me dan' spelletje te spelen. Door de ingebouwde sensors aan de voor- en achterkant ontwijkt de aap obstakels en loopt hij weg wanneer je in de buurt komt. Druk op de toetsen om cijfers en letters te leren of dans mee op verschillende muziekstijlen in de speelstand 'Muziek' Pak me dan als je kan! Deze vrolijke aap beweegt en moedigt kleintjes aan om een 'pak me dan' spelletje te spelen 3 manieren om te spelen: kruip achter de aap aan, dans met de aap én probeer hem te pakken De sensor herkent wanneer het kind de aap optilt en de aap zal hierop reageren 15 melodietjes en 3 gezongen liedjes Stevig en duurzaam design Regelbaar volume Automatische uitschakeling

Voordelen:

Regelbaar volume

Stevig en duurzaam

Automatische uitschakeling

Nummer 2

VTech Baby 5 in 1 Letter Locomotief

Welkom aan boord, we gaan op avontuur! De VTech 5 in 1 Letter Locomotief is eenvoudig om te bouwen en te gebruiken als een loopwagen, loopfiets, tafeltje, activiteitenpaneel en trekkarretje. Hierdoor haal je met de VTech 5 in 1 Letter Locomotief eindeloos speelplezier in huis. Speel met de 13 blokjes en leer spelenderwijs letters, letterklanken, voorwerpen en meer! Druk op de cijfertoetsen om kennis te maken met cijfers en dieren én stop de blokjes in de magische tunnel om te leren tellen. De 5 knipperende toetsen laten kennismaken met kleuren en het dagelijkse weer. De bewegingssensor activeert treingeluiden en vrolijke melodietjes. In totaal heeft de locomotief 10 activiteiten, zoals een walkietalkie en een interactief boekje, die de grove en fijne motoriek stimuleren.

Voordelen:

De 5 in 1 Letter Locomotief werkt op 3 AA-batterijen.

Nummer 3

Speelkleed voor baby met dieren

Met deze educatieve speelmat breng je leven in de brouwerij.

Voordelen:

Instelbaar geluidsniveau

Leren tijdens het spelen

Met dierengeluiden

Nummer 4

Blokkie Blok - Multifunctionele 5 in 1 Activiteiten kubus

Uren speelplezier en dan ook nog eens educatief bezig zijn. Dat is ideaal! Met Blokkie Blok de activiteiten kubus leert de kleine terwijl de uren voorbij vliegen. Deze Multifunctionele activiteiten kubus beschikt over allemaal spelletjes op gebied van educatie en de ontwikkeling van het kind. Het beschikt over 5 spelletjes welke helpen met het ontwikkelen van het leren klokkijken, puzzelen, tellen, het stimuleren van de fijne motoriek, vormen herkennen en zelfs op gebied van muziek maken!

Voordelen:

5 unieke spelletjes om plezier van te hebben

Educatief spelen

Goed voor de ontwikkeling

Duurzaam

Nummer 5

Wat is baby- en peuter speelgoed precies?

Als je baby net geboren is, dan zal hij nog niks hebben aan speelgoed. Je baby zal de wereld ontdekken door alleen maar te kijken en uiteindelijk gaat hij zijn handjes ontdekken. De eerste periode ben jij het favoriete speelgoed voor je baby. Papa of mama is reuze interessant en hij geniet dan ook van het geluid van je stem en je gezichtsuitdrukkingen. Je baby vindt zichzelf ook reuze interessant, dus een spiegeltje in de box zal hem fascineren. 

Baby speelgoed per leeftijdscategorie:

Babyspeelgoed 1 tot 2 maanden

Echt speelgoed is overbodig voor deze leeftijd. Je baby zal vooral gefascineerd zijn van geluiden en de mimiek van gezichten. Knuffelen en lichamelijk contact is voor je baby nu het allerbelangrijkste. Wil je toch iets kopen voor als je baby wakker in de box ligt, dan kan je kiezen voor een muziekdoosje of een muziekmobiel. Het geluid en de bewegende figuurtjes zal je baby enorm boeien. Je kan ook kiezen voor een babygym waar je baby op kan liggen. Is je baby al toe aan de fase om op zijn buik te liggen? - leg hem regelmatig op zijn buik zodat hij zijn nek goed kan trainen. Het helpt hem om zijn hoofdje goed te trainen en je voorkomt hier een afgeplat hoofdje mee.

Babyspeelgoed 3 tot 6 maanden 

Vanaf deze leeftijd wordt je baby steeds actiever en zal het zijn handjes gaan ontdekken. Een rammelaar of bijtringen doen het erg goed op deze leeftijd. Je baby zal ook veel ontdekken met zijn mond. Dus schrik niet als alles wat je baby vast pakt regelrecht afgelebbert wordt. Dit is ook een vorm van ontdekken. Een speelkleed is erg leuk omdat je baby rond deze leeftijd leert om zich om te rollen. Op de grond is een fijne en veilige plek om dit te leren, maar omdat de vloer natuurlijk hard is is een speelkleed zeer comfortabel. Speelkleden beschikken vaak ook over een speelboog waaraan verschillende speeltjes hangen. Denk aan trekfiguurtjes in verschillende kleuren, met geluid en muziek. Het kan trillen, kraken en je kindje kan er vaak ook lekker in knijpen zodat het gaat piepen. Super uitdagend natuurlijk. Daarnaast kun je op het speelgoed wat exstra speelgoed, knuffels of boekjes neerleggen zodat je baby meteen zijn motoriek oefent en niet uitgespeeld raakt. 

Babyspeelgoed 6 tot 9 maanden 

Meestal rond deze leeftijd kan je baby rollen en zelfstandig gaan zitten. Ieder kindje ontwikkelt zich anders, dus maak je geen zorgen als dit bij jouw kindje nog niet het geval is, dit komt vanzelf. Je kindje gaat nu steeds meer begrijpen en kan speelgoed al goed vastpakken. Een leuke bal, boekjes om voor te lezen of een loopkar zijn op deze leeftijd erg leuk! Als je kindje al kan zitten is het ook erg leuk om met blokken te bouwen. Ze kunnen hun fijne motoriek hier uitstekend mee oefenen. Daarnaast ondervinden ze de "actie-reactie" methode. - Het zorgvuldig opbouwen van een blokken toren, en als ik er tegenaan duw dan valt het om. En zo opnieuw. Je kindje zal dit prachtig vinden.

Baby speelgoed 9 tot 12 maanden 

Nu je kindje bijna 1 jaar oud is kan je je helemaal gaan uitleven met speelgoed! Van poppen tot speelgoed met muziek en vrolijk geluidjes. Je kindje zal veel speelplezier beleven. Rond de leeftijd van 1 jaar zal je kindje misschien klaar zijn voor zijn eerste stapjes en dit kan hij mooi oefenen met behulp van een loopkar. Maar denk ook eens aan en de ijverige handjes die willen ontdekken. Met een activiteiten kubus train je de motoriek. Op elke vlak van de kubus is een andere activiteit te vinden. Je kind zal hier uren zoet mee zijn. 

Dreumes speelgoed 1 tot 2 jaar 

Je kindje wordt graag uitgedaagd en geprikkeld. Het juiste speelgoed kan helpen bij de ontwikkeling. Als je kind de leeftijd heeft tussen de 1 en 2 jaar zal hij of zij het heerlijk vinden om te 'moederen' over zijn of haar knuffels of poppen. Door het spelen met poppen leert je kindje beter met emoties om te gaan. Of wat denk je van een leuk doktersset waarmee je kindje zich kan uitleven en iedereen in huis kan "behandelen".

Met wiebelen en hobbelen stimuleer je de grove motoriek van je kind. Hij oefent balans en zijn evenwicht. Een hobbelpaard, of een hobbel board zijn uitermate geschikt om deze vaardigheden te oefenen. 

Waarom baby- en peuter speelgoed kopen?

Spelen met speelgoed is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje, maar samen spelen met je kind versterkt ook jullie band. 
Doordat je kindje in aanraking komt met speelgoed leert je kindje nieuwe dingen en doet hij ervaring op. Deze ervaring is goed voor de ontwikkeling van de hersenen.

Omdat spelletjes fysiek veel inspanning vragen wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd. De fijne motoriek kan je bijvoorbeeld oefeningen door blokjes op te pakken tussen duim en wijsvinger, ook wel de pincetgreep genoemd. 

Door je kind regelmatig te laten samen spelen met andere kinderen leert je kind als hij wat ouder is, om samen te spelen en samen te delen. Dit is goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling. 

Door regelmatig voor te lezen of boekjes met geluid en muziek te gebruiken wordt de taalontwikkeling gestimuleerd. 

Baby en peuter speelgoed kopen? Houd hier rekening mee

Veiligheid 

Ieder speelgoed is voorzien van een leeftijdsetiket. Houd je altijd aan de leeftijdgrens van bepaald speelgoed, dit omdat speelgoed soms kleine onderdelen kan bevatten welke niet geschikt zijn voor bijvoorbeeld kinderen onder de 3 jaar. Kleine kinderen kunnen in deze onderdelen stikken. Controleer zelf altijd voor gebruik het speelgoed. Zorg ervoor dat het speelgoed niet is beschadigd en er geen scherpe randen of uitstekende onderdelen zijn die je kindje kunnen verwonden.

Te veel speelgoed voor baby's

Speelgoed is hartstikke leuk voor je kind, maar probeer het niet te overdrijven. Vooral speelgoed met licht en geluid kan zorgen voor veel prikkels. Overlaad je kind dan ook niet met speelgoed. De kans bestaat dat je kindje niet meer weet waar hij mee moet spelen en zo geen speelgoed meer aanraakt. Bewaar af en toe wat speelgoed op zolder en haal dit na een tijdje weer tevoorschijn. Wissel dus regelmatig van speelgoed, dan blijft zijn interesse gewekt. 

Duurzaamheid 

Duurzaam speelgoed is over het algemeen beter voor het milieu en het gaat langer mee. Houten speelgoed is duurder, maar gaat een stuk langer mee dan bijvoorbeeld plastic speelgoed. Ook de manier waarop een product gemaakt is heeft impact op de wereld. Is het product bijvoorbeeld gemaakt van ecologische materialen in faire omstandigheden? Allemaal redenen om te kiezen voor duurzaam speelgoed.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Je kan je voorstellen dat babyspeelgoed regelmatig schoon gemaakt moet worden. Je baby ontdekt veel met zijn mond en zal het speelgoed dus regelmatig in zijn of haar mond stoppen. Je kan speelgoed afnemen met een sopje en erna goed afspoelen met koud water om de zeepresten te verwijderen. Eventueel desinfecteren kan ook, maar spoel dan altijd goed af zodat het desinfectie middel niet in het mondje van je kind terecht komt.

Jonge kinderen leren veel van speelgoed waarbij ze hun fijne en grove motoriek kunnen oefenen. Denk hierbij aan een wobbel voor het evenwicht of een activiteiten kubus voor de fijne motoriek.