10x de beste babydan traphekjes voor een veilige omgeving van je kindje

10x de beste babydan traphekjes voor een veilige omgeving van je kindje

Eén van de gevaarlijkste voorwerpen voor jouw kind in je huis is de trap. Jouw grote angst is dat je kinderen op een moment dat jij even niet kijkt de trap opklimmen, struikelen en vallen. Voorkom dat met een BabyDan traphekje. Een hekje om de trap af te zetten geeft jou rust en zorgt voor veiligheid in huis. Het barricadeert de trap zowel van onder - je kinderen zullen niet meer naar boven klimmen - als van boven, zodat je kinderen niet meer zelf de trap afkomen. Jaarlijks krijgen ruim 3000 kinderen serieus letsel vanwege een val van de trap. 

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste Babydan traphekje

Het beste babydan traphekje: BabyDan Traphekje zonder boren Perfect Close 

Uit ons onderzoek is gebleken dat het BabyDan Traphekje zonder boren Perfect Close  de beste op de markt is. Met het Perfect Close traphekje weet je zeker dat jouw kinderhekje geen geluid maakt: hij sluit perfect en stil. Ook maak jij jouw trap veilig voor kinderen. Niet alleen klimmen jouw kinderen meer zomaar de trap op en af, maar ook is het makkelijk om het kinderhekje te openen met één hand. Dat is wel zo handig als je met je baby in de hand naar boven moet.

BabyDan Traphekje zonder boren Perfect Close

Met het Perfect Close traphekje weet je zeker dat jouw kinderhekje geen geluid maakt: hij sluit perfect en stil. Ook maak jij jouw trap veilig voor kinderen. Niet alleen klimmen jouw kinderen meer zomaar de trap op en af, maar ook is het makkelijk om het kinderhekje te openen met één hand. Dat is wel zo handig als je met je baby in de hand naar boven moet. Ook kan het veiligheidshekje naar twee kanten open. Er is een speciaal mechanisme waardoor het traphekje ook als een klem past tussen muren of deurkozijnen. Het is dus niet alleen een veiligheidshekje, maar ook een hekje van de speelkamer naar de rest van het huis. Op die manier hoef je de deur niet te sluiten en kan je jouw spelende kinderen altijd horen en zien. Het kinderhek wordt ook nog eens geleverd met twee verlengstukken waardoor je ongeveer 20 centimeter speling hebt. De kleur van dit product is wit en het materiaal is van metaal.

Voordelen:

Soft close

Met één hand te openen

Met 2 verlengstukken

Opent in beide richtingen

Beste keuze

BabyDan Traphekje Schroefhekje Flexi Gate

Dankzij de Flexi Gate kan jij een hekje installeren op bijna alle mogelijk denkbare plekken in huis. Natuurlijk is de meest logische plek voor een Flexi Gate hekje bij de trap: je wilt immers niet dat jouw kinderen van de trap vallen. En met een hoogte van wel 70 centimeter weet je zeker dat jouw kinderen er niet overheen weten te klimmen. Waar de Perfect Close maar 20 centimeter speling heeft, kun je openingen in huis van 69 centimeter tot wel 106,5 centimeter dichtzetten met de Flexi Gate. Het kinderhekje is enorm makkelijk te installeren: je hebt geen gereedschap nodig om het kinderhekje te plaatsen. Ook is Flexi Gate voorzien van een speciaal systeem waardoor het mogelijk is het hek in een kwestie van seconden weer weg te halen. Staat de Flexi Gate eenmaal, dan kan je simpel het hekje met één hand openen.

Voordelen:

Eenvoudig met één hand te openen

Eenvoudig te installeren en te gebruiken

Beslag zowel binnen als op kozijn mogelijk

Nummer 2

BabyDan Traphekje Deurhekje Klemhekje Danamic

Het Danamic kinderhek is een makkelijk te installeren BabyDan traphekje. Het product past op verschillende plaatsen in huis. Is de plek waar het kinderhekje moet worden geïnstalleerd breder dan 85 centimeter, dan is het nodig om de extra ‘wallcups’ te gebruiken. Deze worden standaard meegeleverd en zijn makkelijk te installeren. Wist je dat er een indicator bijzit die laat zien of het hekje goed staat en stevig is gemonteerd? Dat is wel zo veilig voor de kinderen: niet langer moet je ze elke seconde in de gaten houden en ze van de trap weghouden. Maar ook op andere plekken in huis is het mogelijk om het hekje te installeren: in een deurgat, tussen twee muren of zelfs buiten. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld je kinderen in een speelkamer te laten spelen zonder de deur te hoeven dichtdoen. Jouw kinderen zien jouw door het BabyDan traphekje heen.

Voordelen:

Makkelijk te installeren

Inclusief indicator voor extra veiligheid

Past op verschillende plaatsen in huis

Nummer 3

BabyDan Premier Klemhek

Het Premier Plus kinderhek is een traphekje met een doorloop deurtje van 58 centimeter. Dat hekje is makkelijk met één hand te openen: ideaal voor als je snel naar boven of beneden moet met spullen (of je kinderen) in je handen. Het hekje werkt als een ‘klemhek’ en wordt als het ware tussen het kozijn of de twee muren geklemd. Het metalen hekje is enorm makkelijk te installeren. Als de opening waar het hekje moet komen breder is dan 85 centimeter kun je gebruikmaken van de extra spijlen. Er zijn 4 extra spijlen te gebruiken, waardoor de opening kan variëren tussen de 79 en 106 centimeter. Ook kun je de speciale transparante plastic plaatjes (wallcups) gebruiken die zijn meegeleverd. Het kinderhek is eenvoudig en zonder gereedschap te installeren, zelfs voor mensen met twee linkerhanden.

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk

Goede prijs/kwaliteit

Zonder gereedschap te installeren

Nummer 4

Babydan Guard Me Traphek Vouwhek Harmonica

Het Guard Me vouwhekje van BabyDan is net een ander soort veiligheidshekje dan de andere vier hekken in de top 4. Het veilige hek hoeft niet per se alleen op een trap te worden geïnstalleerd maar past ook op andere plaatsen in huis. Het vouwhek past in openingen tussen 65 en 90 centimeter. Het vouwhek is met één hand open te vouwen: eenmaal geopend vouwt het hekje zich automatisch zelf op. Het Guard Me vouwhek is ideaal voor als je een hekje zoekt waar niet doorheen te kijken is. Soms is het handig dat een kind niet kan kijken naar de andere kant van het hek. Ook is het vouwhek handiger dan andere soort traphekjes omdat er geen drempel bij zit. Andere traphekken in de top 5 hebben dat wel, maar het vouwhek niet. De installatie is niet heel moeilijk en maakt gebruik van schroefbevestiging.

Voordelen:

Met één hand te openen

Vouwt automatisch tot een klein pakketje

Geen drempel

Nummer 5

Wat is een BabyDan traphekje?

Een BabyDan traphekje is een heel flexibel hekje voor eenvoudig gebruik. Er zijn verschillende hekjes in het assortiment van de traphekjes fabrikant. Er zijn klemhekjes, spijlenhekjes en vouwhekjes. De kinderhekjes van de fabrikant zijn extreem eenvoudig te installeren en meestal is er geen extra gereedschap nodig. Dit is ideaal voor ouders met twee linkerhanden, maar ook voor de snelheid van installeren. Je hoeft geen uren kwijt te zijn aan het montageproces. Op die manier ben je snel en eenvoudig verzekerd van een veilige trap voor jouw kinderen. 

Waarom een BabyDan traphekje kopen?

De traphekjes fabrikant staat al jaren bekend als producent van betrouwbare en veilige traphekjes. De hekjes worden gezien als veilig en flexibel en makkelijk te installeren. Alle hekjes van BabyDan zijn onderzocht door organisaties zoals de Consumentenbond en zijn voorzien van alle benodigde labels. Daardoor kun jij je minder zorgen maken over je kind en genieten van rust in huis.  

BabyDan traphekje kopen? Houd hier rekening mee

Voordat je een BabyDan traphekje aanschaft is het goed om rekening te houden met een aantal aspecten. Denk goed na over deze punten, zodat je niet voor onverwachte en onprettige verrassingen komt te staan als het hekje thuis wordt bezorgd.

Boren of niet boren

Bij sommige traphekjes is het nodig om schroeven in de muur te boren. Maar er zijn ook speciale klemhekjes. Die zijn heel simpel te installeren maar ook weer weg te halen. Het grote voordeel van de klemhekjes is dat er geen sporen achterblijven als je het eenmaal hebt weggehaald. Met schroeven is het hekje toch wat meer permanent.

Materiaal

Een BabyDan traphekje is over het algemeen van metaal gemaakt, maar er zijn ook houten traphekjes. Er zijn daarnaast ook varianten gemaakt van kunststof. Wil je dus liever geen metalen of houten hekje, dan is het vouwhek Guard Me van BabyDan een goed alternatief van kunststof. Natuurlijk is een houten hekje het meest natuurlijk en het meest duurzaam. 

Afmeting

Er zijn verschillende versies van het kinderhekje te krijgen voor verschillende breedtes. Meestal passen de traphekjes tussen 73 centimeter en 93 centimeter. Maar er zijn ook speciale verlengstukken of extra spijlen te krijgen waardoor je het kan verbreden tot 105 centimeter. Er zijn zelfs traphekjes die dubbel zo lang zijn voor plekken meer dan 2 meter breed en met twee hekjes. Ideaal voor een dubbel trapgat dat zowel naar boven en beneden leidt.

Kleur

Er zijn traphekjes van veel verschillende kleuren. Wit en zwart zijn de meest gangbare kleuren naast de natuurlijke houtkleur van de traphekjes die van hout zijn gemaakt. 

Conclusie

Kortom, er zijn verschillende goede traphekjes. Wil je een duurzaam traphekje, dan is het goed om een traphekje van hout te kopen. Hout is een duurzaam, natuurlijk en hernieuwbaar materiaal dat ook nog eens lang meegaat. Ben je meer uit op veiligheid – dat is overigens ook de belangrijkste reden om een traphekje te installeren – dan is het goed om een vouwhek te nemen. Het vouwhek zorgt voor meer veiligheid voor jouw kind dan enig andere BabyDan traphekje. Wil je het liefst een zacht sluitend traphekje, dan is het goed om de Perfect Close aan te schaffen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een veiligheidshekje om de trap mee af te schermen is over het algemeen geschikt voor kinderen tot een jaar of twee. Na ongeveer 24 maanden zullen ze vaak doorkrijgen hoe het kinderhekje te openen is, maar weten ze ook beter hoe ze veilig een trap op en af kunnen lopen. Let wel op: als je oudere kinderen hebt in combinatie met een één- of tweejarig kind dan kan het zijn dat de oudere kinderen het hek open laten staan. Houdt daar rekening mee en blijf dus ondanks het hekje altijd alert.

Elk jaar zijn er ruim 3000 kinderen die letsel oplopen door een val van de trap. Toch is een kinderhekje niet verplicht. Volgens sommige onderzoekers biedt zo’n veiligheidshekje schijnveiligheid. Je denkt dat je veilig bent, maar als je hem vervolgens niet goed sluit of oudere kinderen laten het open staan, kan jouw kleintje alsnog vallen. Deskundigen denken dus dat door een traphekje ouders minder alert worden en daarom is het niet verplicht.

Niet alle traphekjes zijn natuurlijk even veilig. De veiligheid is afhankelijk van de kwaliteit. Met het juiste BabyDan traphekje ben je gegarandeerd van een veilig traphekje. De meeste traphekjes zijn veilig voor kinderen tot 24 maanden. Met het juiste traphekje zorg je ervoor dat het risico op een val wordt verkleind.

Er zijn verschillende manieren en systemen die worden gebruikt om een kinderhekje te bevestigen. Soms zijn er schroeven nodig en moet er worden geboord in de muur of in het hout van de trap. Maar vaak is het ook een simpel klemsysteem. Sommige traphekjes hoef je dus niet te boren.

Volgens de Consumentenbond zijn vouwhekjes het meest veilig voor kinderen. Kinderen kunnen namelijk niet door het hekje heen kijken en zullen minder vaak naar ‘de andere kant’ willen klimmen. Ook kunnen ze geen ledematen tussen spijlen doordringen en zo toch op de trap belanden. Er zijn ook geen delen waar een kind op kan staan.