15x de beste badthermometer voor in het babybadje

15x de beste badthermometer voor in het babybadje

Badtijd kan een leuke en ontspannende tijd zijn voor ouders en baby, maar het kan ook een tijd van zorg zijn als de badtemperatuur niet correct is. Om een ??veilige badtijd voor je baby te garanderen, is het belangrijk om een ??betrouwbare badthermometer te gebruiken. De beste thermometers hebben een snelle leestijd en zijn niet te groot of te klein om in de mond van de baby te passen. Bovendien moeten ze een temperatuurbereik van 0-100 graden hebben, zodat je er zeker van kunt zijn dat het badwater op de juiste temperatuur is. Als je op zoek bent naar een babybadthermometer, let er dan goed op de functies die je nodig hebt. Sommige thermometers hebben bijvoorbeeld een waterniveau-indicator, watertemperatuurweergave en zelfs een timer. De juiste veiligheid voor je kindje is het belangrijkste wat er is.

Om er achter te komen welke verschillen er allemaal zijn en waar je op moet letten bij het aankopen van een badthermometer is hier een overzicht met diverse modellen thermometers voor in bad. Daarnaast delen wij onze top 5 met je zodat je in een oogopslag ziet welke er als beste uit de test zijn gekomen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste badthermometer

De beste baby badthermometer: Badabulle Wasbeer Grijs Digitale Badthermometer

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Badabulle Wasbeer Grijs Digitale Badthermometer de beste op de markt is. Met deze handige badthermometer van Badabulle meet je gemakkelijk de temperatuur van het water in het badje. De badthermometer geeft in cijfers weer wat de temperatuur van het water in het badje is

 

Badabulle Wasbeer Grijs Digitale Badthermometer

Met deze badthermometer verbeter je de badervaring van je baby. Deze handige tool zorgt er niet alleen voor dat je kleintje veilig kan badderen, maar heeft ook nog eens een super leuk design! Pluspunten: Leuk Design: Het wasbeerontwerp maakt de thermometer aantrekkelijk voor baby's, wat de badervaring leuker maakt. Nauwkeurige Temperatuurmeting: Digitale weergave zorgt voor een nauwkeurige meting van de watertemperatuur. Duurzame Batterij: Met een batterijduur van ongeveer 2 jaar bij 30 minuten gebruik per dag hoef je je geen zorgen te maken over regelmatige vervanging. Veilig Materiaal: Gemaakt van zacht en veilig materiaal, compleet met afgeronde hoeken voor extra veiligheid. Handige Veiligheidsfuncties: De thermometer beschikt over een automatische uitschakeling om energie te besparen en een alarmfunctie die waarschuwt als het water te heet is. Leeftijdsflexibiliteit: Geschikt voor baby's vanaf 0 maanden, wat het een veelzijdige keuze maakt voor gezinnen. Ideale Temperatuurindicatie: Geeft aanbevelingen voor de ideale watertemperatuur, wat ouders helpt om het bad comfortabel en veilig te houden. Minpunten: Kleurbeperking: Alleen beschikbaar in grijs, wat voor sommigen wellicht niet de voorkeurskleur is. Geen Multifunctionaliteit: Deze thermometer is voornamelijk bedoeld voor badtemperatuur en heeft geen extra functies zoals het meten van kamer- of lichaamstemperatuur. Prijs: Afhankelijk van het prijspunt kan dit model duurder zijn dan andere eenvoudigere badthermometers op de markt.

Voordelen:

Geeft alarm af wanneer de temperatuur te hoog is

Zacht materiaal

Batterijduur: ongeveer 2 jaar

Nummer 1 - Favoriet

Bébé-jou badthermometer - wit

Zorg voor een veilige en comfortabele badtijd voor je kleintje met de bébé-jou badthermometer. Ontworpen met het oog op zowel nauwkeurigheid als veiligheid, is dit een onmisbaar hulpmiddel voor elke ouder.

Voordelen:

Nauwkeurige meting

Duidelijk af te lezen

Makkelijk in gebruik

Veilig materiaal

Nummer 2

Luvion - 3 in 1 Baby Thermometer Set

Met de Luvion digitale thermometer set ben je in één keer volledig uitgerust om de temperatuur van je kind op verschillende manieren te meten. Deze veelzijdige set bevat een digitale lichaamsthermometer met een kindvriendelijk flexibel uiteinde en een nauwkeurigheid van 0,1 graad. De duidelijke display maakt het eenvoudig om de lichaamstemperatuur af te lezen. Geschikt voor zowel baby's als volwassenen. De set bevat ook een speenthermometer, waardoor het meten van de lichaamstemperatuur van je baby stressvrij verloopt. Maar dat is niet alles; deze set komt tevens met een bad- en kamerthermometer. Deze helpt je de ideale watertemperatuur van tussen de 36°C en 38°C te handhaven en geeft een visueel alarm als de temperatuur buiten dit bereik valt. Als extraatje dient de drijvende bloem als een leuk speeltje voor je kind tijdens het baden. Met deze complete set van Luvion ben je verzekerd van veiligheid en gemak.

Voordelen:

Hele set

Mooie kwaliteit

Ziet er leuk uit

Nummer 3

Philips Avent SCH480 00 - Bad thermometer Digitaal

De digitale thermometer van Philips Avent is een veelzijdige aanwinst voor je huishouden, ontworpen om zowel de slaap- als badtijd voor je kind zo aangenaam mogelijk te maken. Deze thermometer is uitgerust met snelle, nauwkeurige metingen waarmee je eenvoudig de water- of kamertemperatuur kunt controleren. Het zorgt voor een veilige badtemperatuur en helpt bij het handhaven van de ideale kamertemperatuur voor een goede nachtrust.

Voordelen:

Gemaakt om ook mee te spelen

Zacht materiaal

Kan ook als kamerthermometer gebruikt worden

Nummer 4

Alecto Baby BC-11 Thermometer nijlpaard

Geniet van zorgeloze badmomenten met je kleintje dankzij de BC-11 Grappige Nijlpaard Badthermometer! Deze gebruiksvriendelijke en nauwkeurige thermometer meet de temperatuur van het badwater in een handomdraai en zorgt voor een veilige en plezierige badtijd. De BC-11 drijft moeiteloos op het water en beschikt over een groot, gemakkelijk afleesbaar display waarop je de actuele watertemperatuur kunt zien. Met een ingebouwd alarm waarschuwt de BC-11 je als het water heter wordt dan 39 graden. Dit stelt je in staat om je volledig te concentreren op het baden en spelen met je kind, zonder zorgen over de watertemperatuur. De thermometer is ontworpen met het oog op duurzaamheid en energie-efficiëntie; hij schakelt zichzelf uit na een uur om de batterij te sparen.

Voordelen:

Alarm bij te heet badwater (39°C of hoger)

Drijvende waterdichte badthermometer

Verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen

Nummer 5

Wat is een badthermometer voor baby's?

Als het gaat om badtijd voor je baby, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de watertemperatuur precies goed is. Dan komt een badthermometer goed van pas. Het zal je helpen de temperatuur van het badwater te controleren en ervoor te zorgen dat het comfortabel is voor je kleintje. Er zijn veel verschillende soorten badthermometers op de markt, dus het is belangrijk om er een te vinden die aan je wensen voldoet. Houd er bovendien rekening mee dat een te warm of koud bad enorme ongemak kan veroorzaken, dus neem de tijd om de juiste badthermometer uit te kiezen! Wanneer je niet zeker bent van de juiste temperatuur van het badwater kan dat voor traumatische ervaringen zorgen, voor je kleintje en voor jezelf. Natuurlijk willen we dat het liefste voorkomen dus ga voor "safe" en kies een badthermometer om zeker te zijn van je zaak.

Analoge thermometers

Een analoge badthermometer is een thermometer welke speciaal gemaakt is om in bad te gebruiken en af te lezen is door middel van een onschadelijk en onbreekbaar meetvloeistof (op basis van koolzaadolie) in een meetschaal. De stevige en onbreekbare materialen zorgen ervoor dat het een veilige constructie is zodat je baby het niet kapot kan maken en de vloeistof of scherven in het badwater terecht kunnen komen. De analoge thermometers zijn vaak in simpelere uitvoeringen te koop, maar doen absoluut dienst. Deze type thermometers werken zonder batterij.

Digitale badthermometers

Een digitale thermometer geeft de temperatuur van het water weer op een digitaal display. Het heeft al voordelen - dat het vaak een wat snellere meetsnelheid heeft, ze projecteren de temperatuur heel nauwkeurig, en ze zijn er vaak en de meest leuke vormen en maten. Digitale badthermometers zijn gemaakt van zacht silicone materiaal zodat je kindje er mee kan spelen en zich niet zal bezeren tijdens het badderen. Dit type badthermometers zijn te koop met en zonder batterij en vallen onder de meest favorieten. Sommige digitale badthermometers geven een alarm signaal wanneer het water afwijkt van de ideale temperatuur.

Drijvende badthermometer

Deze type badthermometers zijn handig omdat ze in het water blijven drijven. Ze zijn eenvoudig af te lezen en hebben vaak een leuk ontwerp waardoor het ook nog eens leuk is voor je kindje. Het is dus ook makkelijk om tijdens de gehele badsessie af te kunnen lezen wat de temperatuur van het water is zodat je kindje weer uit bad kan als het teveel afkoelt.

Ingebouwde thermometer

Sommige babybadjes zijn voorzien van een ingebouwde thermometer. Zo kan je je thermometer dus niet kwijtraken en is deze altijd bij de hand! Deze badjes zijn vaak iets duurder dan de badjes zonder deze functie.

Waarom een babthermometer kopen?

Om de ideale temperatuur van het water te krijgen van je kleine is het gebruik van een badthermometer essentieel. Je kunt natuurlijk ook het puntje van je elleboog gebruiken maar dit blijft altijd een risico omdat je het niet nauwkeurig kunt meten. Door een badthermometer te gebruiken in het babybad zorg je dat je zelf zekerheid krijgt over de juiste temperatuur van het water en daarom het beste doet voor je liefste schatje.

Gevaren

We willen natuurlijk altijd het beste voor onze kinderen en daarbij horen fijne badmomenten. Maar het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je zelf in de vluchtigheid vergeet om het badwater te checken op de juiste temperatuur. Als het water te koud is, kan je kind snel onderkoeld raken, wat gevaarlijk kan zijn voor je kleine. Anderzijds loop je met een te heet bad weer risico op brandwonden. Voorkom dit soort senarios, koop een badthermometer en het overkomt je niet.

Tips voor het kopen van badthermometers voor baby's

Baby's hebben in de beginperiode en lang daarna een badthermometer nodig. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je er een voor je baby of kind koopt. Zorg er allereerst voor dat je weet welke type babybadthermometer je nodig hebt (digitaal of analoog), houd er ten tweede rekening mee dat je baby er op den duur mee gaat spelen en of het dus tegen een stootje kan en geen scherpe randen heeft. Het is je misschien niet onbekend dat baby's speelgoed en alles wat ze op hun tocht tegen komen in de mond stoppen. En bekijk ten derde de gewenste kleur en figuur. Er zijn badthermometers in vormen van een; ster, dieren, en bloemen.

Voordelen badthermometer

  1. Veiligheid

  2. Nauwkeurigheid

  3. Gemoedsrust

  4. Gemak

  5. Extra Functies

  6. Kindvriendelijk Ontwerp

  7. Consistentie

  8. Voorkomt Verspilling van Water

  9. Multifunctionaliteit

Badthermometer kopen? Houd hier rekening mee

Veilige temperatuur van het water

Baby's zijn kwetsbaar en moeten te allen tijde warm worden gehouden. Daarom is het zo belangrijk om het veilige temperatuurbereik voor hen te kennen. Houd altijd de lichaamstemperatuur van je baby in de gaten en als deze buiten het aanbevolen bereik valt, neem dan maatregelen. Een badthermometer kan je helpen de juiste temperatuur voor je baby te bepalen door het badwater temperatuur af te lezen. Het water mag niet kouder zijn dan 36 graden en niet warmer dan 38 graden. De temperatuur van het water controleer je met een badthermometer of je elleboog. Je kraamverzorgende kan je in de kraamperiode voordoen hoe je je baby in bad doet. Met een badthermometer binnen handbereik zorg je zo goed mogelijk voor je kleintje.

De juiste badtemperatuur krijgen

De beste badtemperatuur voor een baby ligt dus tussen 36-38 graden Celsius. Als het badwater te heet is, kan je baby last krijgen van brandwonden. Omgekeerd, als het badwater te koud is, kan je baby het koud krijgen en snel onderkoeld raken. Het is belangrijk om de temperatuur op de thermometer te controleren voordat je je kleintje in bad doet om er zeker van te zijn dat ze comfortabel en veilig zijn tijdens het badderen. Wanneer je niet de juiste temperatuur van het water afleest op de thermometer dan kun je iets meer van koud of warm water in het bad toevoegen om uit te komen op de juiste aangename temperatuur van het water.

Badthermometer met meerdere functies

Er bestaat een badthermometer welke niet alleen geschikt is om te gebruiken voor je kindje in bad gaat, -maar ook kunt gebruiken in de kinderkamer als kamerthermometer. Deze badthermometer heeft dus meerdere voordelen dan alleen voor het gebruik in bad.

Veiligheid

Kies altijd voor een badthermometer die beschikt over een CE keurmerk. Zo weet je zeker dat de badthermometer gekeurd is en voldoet aan de europese veiliheidsnormen.

Materiaal

Een badthermometer die makkelijk schoon te maken is, is essentieel. Een badthermometer met hoekjes en gaatjes die nat blijven kan schimmel in ontstaan. Deze schimmel kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je pasgeboren baby. Het is dus belangrijk dat een thermometer uit makkelijk schoon te maken materiaal bestaat.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ze gaan doorgaans vanzelf uit na 30-60 min. Je leest het in de gebruiksaanwijzing of in de productomschrijving via de link.

Door het droog op te bergen heb je het langst plezier van je badthermometer.

Ongeveer een jaar zal de batterij van een badthermometer meegaan. Sommige modellen leveren zelfs nog extra batterijen mee om te garanderen dat je nog langer plezier zult hebben van de badthermometer.

De ideale temperatuur is tussen de 37 en 38 graden celsius. Dit is vergelijkbaar met de lichaamstemperatuur en word dus als comfortabel beschouwd.

Het belangrijkste is om het water voordat je baby erin gaat te controleren op de juiste temperatuur. Gedurende het baden kun je af en toe het water nog controleren, word het te koud dan is het tijd voor je baby om uit bad te gaan. Maar dit is eigenlijk alleen belangrijks als je tussen het baden door warm water toevoegt.