10x de beste billendoekjes voor de zachte billetjes van je baby

10x de beste billendoekjes voor de zachte billetjes van je baby

Billendoekjes zijn van essentieel belang bij elke gezin met een baby. Ze worden voornamelijk gebruikt om de billen van een baby schoon en comfortabel te houden. Tijdens het verschonen maken we dus gebruik van billendoekjes oftewel vochtige doekjes. Maar wat zijn nou de beste billendoekjes voor je baby? Je wil natuurlijk dat de gevoelige babybilletjes vrij blijven van irritatie en dat hun huid zacht blijft. De ene baby kan er beter tegen dan de ander baby en daarom zijn er een hoop soorten billendoekjes te verkrijgen. Zo zijn er voor geïrriteerde babybilletjes sensitive billendoekjes waarbij rekening is gehouden met de gevoelige babyhuid. Maar ook wordt er tegenwoordig goed rekening gehouden met het millieu waardoor we nu te maken krijgen met plasticvrije- en biologisch afbreekbare babydoekjes.

Maar wat zijn nu de beste babydoekjes? En hoe weet je welke je moet kopen? Lees verder voor alle antwoorden op deze vragen en kijk mee naar onze top 5 die wij voor je hebben samengesteld.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste billendoekjes

Beste billendoekjes - Pampers Sensitive Billendoekjes - 1200 doekjes

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Pampers Sensitive Billendoekjes - 1200 doekjes de beste zijn. Je baby’s gevoelige huid verdient de vertrouwde huidbescherming van Pampers. Pampers Sensitive babydoekjes zijn klinisch getest zachter dan reinigen met katoen en water. De unieke pH-balancerende formule helpt huidirritatie voorkomen doordat ze de natuurlijk pH-waarde van de huid bewaart. 

 

Pampers Sensitive Billendoekjes

Reinigen zachtjes de huid van pasgeboren baby's Je baby’s gevoelige huid verdient de vertrouwde huidbescherming van Pampers. Pampers Sensitive babydoekjes zijn klinisch getest zachter dan reinigen met katoen en water. De unieke pH-balancerende formule helpt huidirritatie voorkomen doordat ze de natuurlijk pH-waarde van de huid bewaart. Pampers Sensitive babydoekjes zijn speciaal ontwikkeld voor de verzorging van je baby’s gevoelige huid en bevatten geen parfum of alcohol. Deze babydoekjes zijn dermatologisch getest, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik vanaf de geboorte van je baby. - pH-neutraal: helpt beschermen tegen huidirritatie - Zonder geur - Zonder parfum en alcohol voor de gevoelige huid - Geschikt vanaf de geboorte - Sluiting die uitdroging van de doekjes voorkomt - Dermatologisch getest

Voordelen:

PH neutraal

Speciaal voor de gevoelige babyhuid

Zonder parfum of alcohol

Beste keuze

Pampers Aqua Pure Billendoekjes

Gemaakt met 99% puur water om de huid zacht te reinigen Gemaakt met biologisch katoen zodat het zacht aanvoelt op je baby's huidje 0% alcohol en parfum 1% dermatologisch getest zacht reinigingsmiddel en ingrediënten die de natuurlijke pH van de huid behouden om huidirritatie te voorkomen Pampers Aqua Pure doekjes zijn gemaakt om de kostbare huid van je baby te beschermen Veilig voor de huid van pasgeboren baby’s, inclusief hun billetjes, handjes, teentjes en delicate gezichtje Ontworpen om de delicate huid van je baby te beschermen

Voordelen:

99% puur water

0% alcohol of parfum

Veilig voor de huid

Nummer 2

Zwitsal Lotion Billendoekjes

Zwitsal Lotion Billendoekjes zijn verrijkt met milde reinigingslotion en bestanddelen van zinkzalf en hebben een mild reinigende werking. Zwitsal Lotion Billendoekjes reinigen en verzorgen babybilletjes Baby billendoekjes met milde reinigingslotion voor een zachte babyhuid Deze billendoekjes helpen luieruitslag te voorkomen De lotion billendoekjes zijn dermatologisch getest Zwitsal Lotion billendoekjes zijn pH-huidneutraal Voor de gevoelige babyhuid heeft Zwitsal ook Sensitive Billendoekjes

Voordelen:

Met milde reinigingslotion

Dermatologisch getest

pH neutraal

Nummer 3

WaterWipes Billendoekjes Bio

WaterWipes babydoekjes, grotendeels op waterbasis. Het bevat slechts twee ingrediënten: 99,9% gezuiverd water en 0,01% grapefruit extract. Chemicaliënvrij: gewoon een prettig idee, of als antwoord op geïrriteerde billetjes Voor steeds meer ouders is het gewoon een prettig idee: een babydoekje zonder chemicaliën. Daardoor zijn WaterWipes ook erg geschikt om mondjes en handjes schoon te maken. Voor anderen is WaterWipes het langverwachte antwoord op allergieën en irritaties. Voor alle ouders is een WaterWipe een fijn doekje dat gewoon goed schoonmaakt.

Voordelen:

99

9% gezuiverd water

Chemicaliënvrij

Maakt goed schoon

Nummer 4

Pampers Fresh Clean Billendoekjes

Milde reiniging van de billetjes, handjes en het gezicht - Helpt de natuurlijke pH-waarde van de huid te behouden - Zacht en sterk voor een milde reiniging - Bevat lotion met een zachte frisse geur - Dermatologisch getest en zonder alcohol - Sluiting zorgt ervoor dat de doekjes niet uitdrogen Ontdek Pampers Fresh Clean Babydoekjes Al onze kostbare hartendiefjes verdienen liefdevolle zorg, zoals een zachte reiniging. Daarom combineren Pampers Fresh Clean babydoekjes gebalanceerde vochtigheid met een voedende pH-neutrale formule die helpt om de delicate huid van je baby schoon te maken en de natuurlijke pH-waarde te bewaren. Deze babydoekjes hebben een verfrissende geur en maken het verschonen van je baby nog aangenamer. Geen paniek bij het verschonen met Pampers Fresh Clean babydoekjes.

Voordelen:

Frisse geur

Zacht en Sterk

Goede sluiting

Nummer 5

Wat zijn billendoekjes precies?

Iedere ouder kent ze wel, billendoekjes of vochtige doekjes. Billendoekjes worden over het algemeen gebruikt zolang je baby luiers draagt. Het is een makkelijke manier om met vochtige billendoekjes de billen van je baby te reinigen en te verzorgen. Het is daarom ook handig om een flinke voorraad thuis te hebben liggen zodat je nooit misgrijpt. Billendoekjes zijn namelijk heel veelzijdig te gebruiken. Je kunt namelijk ook de vieze handjes en het snoetje van je kind ermee schoon poetsen na het eten. Zelfs je make up zou je ermee kunnen verwijderen omdat billendoekjes een verzorgende werking hebben en mild zijn voor de huid.

Wist je dat borstvoedende moeders het ook gebruiken om zichzelf op te frissen? Deodorant kan namelijk een onrustige werking hebben op je baby doordat dit parfum bevat. Dit zijn niet eigen lichaamsgeuren waardoor dit verwarrend kan zijn voor je baby. Met billendoekjes of vochtige doekjes fris jij je oksels weer lekker op.

Een aantal soorten billendoekjes op een rijtje:

  • Billendoekjes voor de normale huid

  • Hypoallergene billendoekjes voor de allergische huid

  • Alcohol- en parfumvrije billendoekjes voor de kwetsbare babyhuid

  • Billendoekjes biologisch afbreekbaar

  • Vrij van micro-plastics voor een beter milieu en gezonder lijf

    Zoals je ziet zijn er een hoop soorten billendoekjes waaruit je kunt kiezen. Hoe maak je nu de juiste keuze? Allereerst moet je eens nagaan bij jezelf wat je belangrijk vindt. Veel vochtige doekjes bevatten namelijk geen natuurlijke ingrediënten en zitten vol met schadelijke stoffen die door het huidje van jouw baby worden opgenomen in de bloedbaan. Als jij het dus belangrijk vindt dat de billendoekjes zo natuurlijk mogelijk zijn, dan kan je hierop je keuze maken door te kijken naar billendoekjes die zo min mogelijk ingrediënten bevatten en voornamelijk bestaan uit water.

    Alle babydoekjes zijn tegenwoordig dermatologisch getest en de meeste billendoekjes zal je baby dus prima verdragen, maar mocht je baby een gevoelig huid hebben dan is het verstandig om te kiezen voor billendoekjes speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Babyhuidjes kunnen namelijk gevoelig zijn voor de parfum die vaak wordt verwerkt in billendoekjes zodat het lekker ruikt. Billendoekjes voor de gevoelig huid bevatten of minder parfum, of helemaal geen parfum.

Waarom billendoekjes kopen?

Met billendoekjes of vochtige doekjes reinig je niet alleen het babyhuidje van je baby na een vieze luier, ze zijn ook nog eens multifunctioneel doordat je ze ook kan gebruiken wanneer je kind een vieze toet heeft, om vieze handjes na het eten. Billendoekjes worden vaak makkelijk in de luiertas gestopt of op plekken neergelegd zoals in de keuken, woonkamer, badkamer en natuurlijk de slaapkamer van de kleine waar jij meestal de vieze luier zal gaan verschonen. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan door zelf billendoekjes te maken of de babybilletjes schoon te maken met een hydrofiele doek of washand en water, maar dit kan onderweg onhandig zijn en pak je niet even snel bij de hand. Je hebt hierdoor extra was erbij en onderweg kan je niet zo snel een hydrofiele washand gereed maken na een vieze luier, om nog niet te spreken over waar je die hydrofiele washand moet laten na gebruik. Een billendoekje is dus erg handig omdat je die meteen in de luieremmer kan gooien en dit een effectieve reiniging heeft. De babybilletjes van je kleine zijn daarna weer schoon en voelen weer zacht en verzorgd aan.

Billendoekjes kopen? Houd hier rekening mee

Gevoelige babyhuidje

Je baby zijn huidje is erg kwetsbaar en gevoelig. Zoek dus een billendoekje uit die zo min mogelijk ingrediënten bevat. Om de billen schoon te maken, heb je echt niet een billendoekje nodig vol met parfum en andere onnodige ingrediënten. Bekijk de ingredientenlijst goed en kies zo nodig een merk welke natuurlijke ingredienten gebruikt. Probeer dus altijd zo dicht mogelijk bij de natuur te bijven.

Droge huid

De babyhuid is erg dun en kwetsbaar. Het kan nog al eens voorkomen dat de billen van de baby erg droog zijn of uitslag hebben. Hiervoor zijn speciale billendoekjes voor de gevoelige huid of billendoekjes met aloë vera voor extra verzorging en bijvoorbeeld zonder parfum of alcohol. 

Verpakking

Meestal heb je één hand vrij tijdens het verschonen om billendoekjes uit de verpakking te trekken. Het is dan ook super fijn dat de billendoekjes makkelijk uit de verpakking komen en je niet staat te tobben terwijl je je baby aan het verschonen bent. Kijk daarom naar de verpakking en of de billendoekjes makkelijk eruit te trekken zijn. Zorg dat je een verpakking kiest die ook weer makkelijk te sluiten is na gebruik. Zo drogen de billendoekjes niet uit. 

Inhoud

In billendoekjes zitten verschillende ingredienten. Het ene merk werkt met natuurlijkere ingredienten zoals water met fruit- of planten extracten en het andere merk gebruikt andere reinigingsmiddelen. De doekjes zelf zijn over het algemeen gemaakt van een papiersoort of natuurlijke vezel. Ze zijn daarom biologisch afbreekbaar. Maar let er op dat er wel micro-plastics in kunnen zitten. Deze zijn niet gezond voor het milieu en ook niet voor het menselijk lichaam. Iedereen weet inmiddels wel dat plastics niet worden afgebroken in de natuur. Maar over micro-plastics die het lichaam binnen dringen via de huid, daarover weten veel mensen nog niet veel. Er zijn daarom micro-plastic vrije billendoekjes waarbij je weet dat je gezond bezig bent. 

Chemische stoffen 

In meer dan 75% van de doekjes werden conserveringsmiddelen gevonden zoals phenoxyethanol. Deze stof zorgt voor houdbaarheid maar kan ook leiden tot huidirritatie en ontvetting van de huid met roodheid als gevold. Daarnaast bevatten veel doekjes parfum. Het kan goed zijn dat jouw baby hier geen problemen ondervindt. 

Propylene Glycol (ook wel PG, PEG of PPG) is een goedkope vochtdrager die goed door de huid wordt opgenomen. Het ontvet, kan de huid uitdrogen en het kan opgenomen worden in de bloedbaan. In het lichaam kan het diverse allergische reacties veroorzaken. Heeft jouw bbay een gevoelige huid? Huidirritaties, of wil je deze stoffen niet op de huid van je baby? Geen probleem. Er zijn genoeg merken welke billendoekjes hebben die vrij zijn van deze stoffen en daarnaast nogsteeds prima dienst doen.  

Prijs

Goedkope billendoekjes bevatten vaak enorm veel onnodige ingrediënten die je baby echt niet nodig heeft als zijn zachte billetjes worden gereinigd. Kijk dus altijd verder dan de prijs en kijk goed naar de ingrediënten die erin zitten.

Billendoekjes etui of commodemandje

Vind jij het niet mooi dat er een pak billendoekjes op de commode ligt en wil jij dit stylisch verbergen? Er zijn tegenwoordig super leuke billendoekjes etuis verkrijgbaar waar je je pak billendoekjes in kunt doen. Op die manier geeft het een heel leuk effect in de babykamer en maak jij je babykamer helemaal af! Ook handig om mee te nemen in de luiertas die je kan matchen met de billendoekjes etui. Of berg je billendoekjes netjes op bij de andere verzorgingsspullen in een commodemandje. Zo hou je alles netjes bij elkaar en raak je niks kwijt. 

 

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

De formule op waterbasis is zacht voor de huid, waardoor het een goede keuze is voor pasgeborenen en zuigelingen. De doekjes zijn ook gemaakt met ingrediënten die huidoliën en vuil helpen verwijderen zonder agressieve chemicaliën. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn babydoekjes eigenlijk heel effectief in het doden van ziektekiemen - iets dat uiterst nuttig kan zijn bij het voorkomen van luieruitslag of andere irritante problemen in de loop van de tijd.

Babydoekjes zijn een populair artikel dat mensen dagelijks gebruiken. Voordat je ze gebruikt, is het echter altijd het beste om de ingrediënten zorgvuldig te lezen. In sommige gevallen bevatten deze doekjes agressieve chemicaliën die bij onjuist gebruik de huid van uw kind kunnen beschadigen. De meeste luierdoekjes kunnen worden doorgespoeld, maar raadpleeg de instructies van de fabrikant voor het geval dat!

Billendoekjes zijn te koop in de drogist, supermarkt en ook online makkelijk te bestellen.

Billendoekjes hebben een houdbaarheidsdatum die jaren na de productiedatum ligt. Je hoeft je dus niet zoveel zorgen te maken over de houdbaarheidsdatum. Bovendien bevatten de billendoekjes conserveringsmiddelen tegen bacteriën en schimmels.

Het gemiddelde ligt op 10 billendoekjes per dag , per kind. Dat is ongeveer 1 pak billendoekjes per week.