15x de fijnste borstvoedingsaccessoires voor een fijne borstvoedingsperiode

15x de fijnste borstvoedingsaccessoires voor een fijne borstvoedingsperiode

Als je borstvoeding geeft aan je kindje zal je er al snel achter komen dat er meer bij komt kijken dan alleen je kind aan de borst leggen om lekker te drinken. Ondanks dat niks zo gezond en makkelijk is als het geven van borstvoeding (wanneer het eenmaal lukt) willen er daarnaast een aantal situaties kunnen voorkomen die wat minder prettig zijn of waar je geen weet van hebt. Situaties zoals; lekkende borsten op de meest onverwachte momenten, pijnlijke en kapotte tepels, dit hoeft geen reden te zijn om te stoppen met borstvoeding. Ook zijn er oplossingen voor stuwing, overproductie, en moeders die weer aan het werk moeten zullen moeten gaan kolven. Het uitzoeken van een geschikte borstkolf is daarbij noodzakelijk want dit zorgt er namelijk voor dat jij en je kindje de borstvoeding niet hoeven af te bouwen. Er komt nog een stukje hygiëne bij kijken en onmisbare accessoires zoals moedermelk bewaarzakjes en andere accessoires zoals flessen en spenen.

Er is een uitgebreid assortiment accessoires welke kunnen helpen ondersteunen bij talloze situaties. Verschillende type borstvoedings accessoires kunnen problemen oplossen, verzachting bieden, en het leven met een kind aan de borst iets makkelijker maken. Wij hebben er een heel blogartikel aan toegewijd zodat jij de juiste keuze kunt maken welke producten jij nodig hebt in jouw situatie.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste borstvoedingsaccessoire

De beste baby borstvoedingsaccessoire: Medela Moedermelk Bewaarzakjes 

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Medela Moedermelk Bewaarzakjes de beste op de markt zijn. De moedermelk bewaarzakjes van Medela maken het bewaren, vervoeren en verwarmen van moedermelk gemakkelijk en hygiënisch. De gebruiksvriendelijke platte vorm is ruimtebesparend en zorgt ervoor dat de moedermelk snel kan worden ontdooid. Daarnaast hebben de zakjes een groot oppervlak waarop je eenvoudig etiketten en datums kunt aanbrengen. 

 

 

Medela Moedermelk Bewaarzakjes

De moedermelk bewaarzakjes van Medela maken het bewaren, vervoeren en verwarmen van moedermelk gemakkelijk en hygiënisch. De gebruiksvriendelijke platte vorm is ruimtebesparend en zorgt ervoor dat de moedermelk snel kan worden ontdooid. Daarnaast hebben de zakjes een groot oppervlak waarop je eenvoudig etiketten en datums kunt aanbrengen. Handige sta-zak waardoor je makkelijk ruimte bespaart in je koelkast of vriezer.

Voordelen:

BPA-vrij

Lekvrij door dubbelwandig materiaal

Koelkast- en vriezer bestendig

Nummer 1 - Populair

Etos Zoogcompressen

Etos Mama Zoogkompressen zijn speciaal ontwikkeld voor zwangere en pas bevallen vrouwen.

Voordelen:

Sterk en groot absorptievermogen

Voorzien van kleefstripje aan de achterkant

Ademend en zijdezacht materiaal

Nummer 2

Nutrea – 100 Stuks – Moedermelk Bewaarzakjes met Schenktuit – 220 ml

Onze nieuwe en verbeterde bewaarzakjes zijn de perfecte oplossing voor het bewaren van moedermelk, in de koelkast of in de vriezer. Ze kunnen zowel rechtop als liggend worden ingedeeld en nemen vooral weinig ruimte in beslag. Ze zijn ook ideaal voor het vervoeren en verwarmen van uw kostbare moedermelk. De handige schenktuit voorkomt morsen tijdens het schenken. De dubbelwandige zakjes beschikken over een volledig lekvrije gripsluiting, zodat je de melk lange tijd veilig kunt bewaren. Tevens zijn de zakjes vooraf gesteriliseerd en BPA-vrij, waardoor ze zeer hygiënisch zijn. De zakjes laten geen lucht en vocht door. De vitamines en voedingsstoffen worden dus optimaal bewaard en de moedermelk behoudt haar goede eigenschappen. De zakjes worden vervaardigd van beproefd BPA-vrij materiaal dat geschikt is voor voeding. Je kindje wordt dus niet blootgesteld aan schadelijke stoffen. Bewaar de melk op een correcte manier en vermeld de datum op het etiket.

Voordelen:

Dubbele zipsluiting

Lekvrij

Grote inhoud

Schenktuit

Nummer 3

Medela Purelan Tepelzalf Lanoline tepelcreme

Medela Purelan™ lanolinezalf is vernieuwd! De tepelzalf heeft een nieuwe formule welke zorgt voor snelle verlichting bij pijnlijke tepels. De vernieuwde tepelcreme blijft langer op de huid zitten en is daarom langer werkzaam. Bovendien heeft de tepelzalf een hoge waterabsorptie, waardoor het vocht in de opperhuid vastgehouden wordt.

Voordelen:

Vrij van additieven

conserveringsmiddelen en geurstoffen

100% natuurlijk product

Tegen tepelkloven

Droge tepels en huid

Nummer 4

Medela Tepelhoedje

De contact tepelhoedjes van Medela zijn een duurzame, comfortabele en handige manier om gemakkelijker borstvoeding te geven. Deze tepelhoedjes beschermen tegen tepelkloven en geven baby's die moeilijk kunnen aanhappen een steviger houvast. De tepelhoedjes zijn een hulpmiddel voor moeders met platte, ingetrokken of pijnlijke tepels of met een te sterke toeschietreflex. De tepelhoedjes van Medela zijn speciaal vormgegeven om het intieme contact met je baby tijdens de borstvoeding te behouden. Let op: Gebruik het Contact tepelhoedje in overleg met een lacatiekundige.

Voordelen:

100% BPA-vrij

Smaakvrij en geurloos

Incl bewaardoosje

Maten S M en L

Nummer 5

Wat zijn borstvoedingsaccessoires precies?

Borstvoedingsaccesoires is een randassortiment met producten welke je nodig hebt of kunt gebruiken als je borstvoeding geeft aan je kindje. Het hoeft niet perse te betekenen dat er zich alleen problemen voordoen waarvoor dit assortiment een oplossing kan bieden maar je kunt ook gewoon spullen nodig hebben welke de periode van borstvoeden makkelijker maken. Deze tijd met je baby aan de borst, zo dichtbij en puur, moet een fijne en mooie tijd zijn en behoord niet gepaard te gaan met veel pijn en ongemakken. Maar in de realiteit wil het nog wel eens zo zijn dat de beginfase soms een beetje tobben is. Zeker wanneer je een nieuwe mama bent zonder ervaring.

Waarom borstvoedings accessoires kopen?

Misschien wil je je (alvast) inlezen in de verschillende situaties voordat je borstvoeding gaat geven? Heel goed, want zo kom je niet voor verrassingen te staan als je gaat beginnen met borstvoeding geven. Of misschien ben je al even aan het tobben en denk je zelfs al aan stoppen met borstvoeding omdat je ongemakken te groot worden? Het hoeft geen geheim te zijn dat het geven van borstvoeding soms best een lastige opgave kan zijn. Het geeft helemaal niet als je het even niet meer ziet zitten. Het is echt geen gegeven dat een kind aan de borst voeden altijd makkelijk gaat, ookal lijkt dat bij de mensen om je heen altijd wel zo te zijn. Maar weet ook dat als het eenmaal goed loopt en je de juiste tools in handen hebt, je een ontzettend fijne en makkelijke borstvoedings-tijd kunt hebben samen met je kindje, waar je als moeder positief en trots op terug kan kijken. Borstvoeding geven aan je kindje is zo ontzettend waardevol, het is iets wat niemand anders voor jou kindje kan doen. Je geeft alles van jezelf aan je kindje en het mooie er aan is, dat jouw kleine schatje er van groeit en bloeit. Hoe bijzonder is dat?!

Het gebruik van borstvoedingaccessoires kan vele voordelen bieden op de kwaliteit van voeden.

Zoogkompressen

Zoogkompressen zijn een soort van inlegkruisjes die je in je bh schuift om lekkende borsten tegen te gaan. Ze kunnen gebruikt worden in de zwangerschap en als je baby geboren is. Als je last hebt van stuwing op bepaalde momenten dan krijgen je borsten een toeschietreflex en dan kan er melk uit je borsten gaan druppelen. Om te voorkomen dat je bh en je shirt gaan doorlekken zijn er zoogkompressen ontwikkeld die deze vochtigheid opvangen. Zoogkompressen zijn er in wegwerp voor 1 malig gebruik en er zijn wasbare zoogkompressen welke herbruikbaar zijn.

Tepel crème

In de beginfase van het opstarten met borstvoeding wil het voor kunnen komen dat door het vele en harde zuigen van je baby aan de borsten, je tepels geïrriteerd raken. Er moet simpelweg eerst nog een soort van "eeltvorming" op komen en dit kan helaas een paar weekjes duren. Het is pijnlijk en tepels kunnen er rood en kapot van gaan. Zorg dus voor dat je een goede hydraterende en verzachtende tepel crème in huis hebt zodat je na de voeding (niet voor de voeding) je tepels ermee kunt insmeren. Het zorgt ervoor dat de wondjes snel herstellen en de huid flexibel en zacht blijft. Een lanoline tepelzalf zorgt voor snelle verlichting en herstel bij pijnlijke tepels.

Tepelhoedjes

Tepelhoedjes zijn opzetstukjes welke van heel dun en flexibel silicone materiaal gemaakt zijn om over je tepels heen te zetten. Je gebruikt deze tijdens het voeden van je kindje zodat je je eigen tepels even kunt ontzien van de directe zuigkracht van je baby's mondje. Ook wanneer je eigen tepels te vlak zijn kan een tepelhoedje uitkomst bieden. Door een tepelhoedje over je tepel heen te plaatsen verleng je als het ware je eigen tepel met een kunsttepel. Een tepelhoedje kan zeker extra comfort bieding als je baby problemen heeft met het aanhappen aan je eigen tepel.

Gel tepelpads

Heb je stuwing na je bevalling? of heb je pijnlijke borsten tijdens de periode van opstart van borstvoeden? Deze gel tepelpads zijn beschermende en verkoelende pads die verzachting bieden bij deze ongemakken. Maar ook tijdens pijnlijke en geïrriteerde tepels zijn deze pads een ware uitkomst. Je kunt ze in de koelkast of een uur in de vriezer leggen waardoor je een extra verkoelend effect krijgt als je de pads op je borsten plakt. Ook zijn er pads welke verwarmd kunnen worden en over een kolf geplaatst kunnen worden zoals een borstschild zodat het toeschieten tijdens kolven makkelijker gaat door de warmtestimulatie. Dit soort pads zijn dus verkoelend en vochtinbrengend, of het zijn verwarmende en verzachtende pads die geen absorptievermogen hebben en dus niet kunnen dienen als zoogcompressen.

Kolven

Een kolf is een handige manier om borstvoeding te kunnen blijven geven als je bijvoorbeeld weer aan het werk moet gaan. Vele borstkolven kun je onderweg gebruiken om moedermelk af te kolven op momenten dat je je baby eigenlijk aan de borst zou laten drinken. Je borsten lopen gedurende de dag vanzelf vol met melk en als je niet kolft dan krijg je overvolle en pijnlijke borsten. Het kan zelfs voor ontstekingen zorgen. Buiten dat, is het natuurlijk gewoon heel onprettig want de borsten kunnen gaan lekken en je gooit hiermee het afgestemde drinkritme van je kindje overhoop. Daarnaast neemt de hoeveelheid voeding af en dat is natuurlijk alles wat je niet wil voor je baby. Om de productie op gang te houden tijdens je werkuren gebruik je dus een kolf en de gekolfde melk sla je op in de koelkast om later via de fles aan je kindje te kunnen geven of als voorraad op te sparen in de vriezer.

Bewaren

Om moedermelk te bewaren gebruik je moedermelk bewaarzakjes of moedermelk flesjes. Ben je onderweg zonder in het bezit te zijn van een koelkast, gebruik dan ook een koeltas met koelelement. Moedermelk moet je ook koel vervoeren want anders bederft het.

Moedermelk bewaarzakjes zijn speciale bewaarzakjes die geschikt zijn voor moedermelk. Het plastic is BPA-vrij en mag in de vriezer. De zakjes zijn voorzien van een maatstreep welke aangeven ongeveer 200 ml moedermelk op te kunnen vangen. Het zakje wordt gesloten door een dubbele zipsluiting. De meeste moedermelk zakjes kunnen rechtop staan en moeten worden weggegooid wanneer ze gebruikt zijn.

Moedermelk flesjes zijn kleine flesjes welke speciaal ontwikkeld zijn voor het opvangen van moedermelk. Ze zijn BPA-vrij en je kunt ze in de vriezer of koelkast bewaren. Flesjes zijn goed stapelbaar en je kunt kiezen voor verschillende volumes.

Borstvoedingsaccessoires kopen? Houd hier rekening mee

Nog meer producten die kunnen helpen bij het succesvol geven van borstvoeding:

Borstvoedingsthee

Borstvoedingsthee is een kruidenmelange welke bestaat uit de juiste selectie kruiden die de productie van de melk helpt stimuleren en jou zelf helpt ontspannen. De Borstvoedingskruidenmix kun je gebruiken als thee ter ondersteuning van de melkproductie tijdens de lactatieperiode.

Borstvoedingsdoek

Een borstvoedingsdoek is een kleed, bijvoorbeeld van Udder covers, waarmee je discretie kunt creëren tijdens het voeden of kolven in het openbaar. Maar natuurlijk kun je hier ook een XL-swaddle of draagdoek voor gebruiken.  

Flessen met spenen

Er zijn vele populaire merken die flessen en spenen verkopen. Als je voor borstvoeding kiest dan is het niet ondenkbaar dat je daarbij flesjes nodig hebt. Want als je eenmaal gaat afkolven dan heb je melk in de koelkast staan die via de fles gegeven kan worden. Je creëert er tegelijkertijd ook een beetje meer vrijheid mee want zo kun jij heel even naar de supermarkt bijvoorbeeld, of nog leuker - lunchen met vriendinnen, zonder dat je perse thuis moet zijn om een voeding te geven via de borst. Je kunt dit dan makkelijk overlaten aan oma en opa of de babysit die de melk met de fles geeft.

Reinigen

Spullen die met de huid, mond en melk in aanraken komen moeten gereinigd worden om bacteriegroei te voorkomen. Dit kan door het uit te koken in een pannetje met kokend water, of door het te steriliseren in een speciale sterilisator of sterilisatiezakje die je in de magnetron kunt gebruiken.

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wij adviseren niet direct om alle genoemde artikelen uit het blogartikel gelijk aan te schaffen. Het kan natuurlijk zo lopen dat ondanks je overtuigd bent van het feit dat je borstvoeding gaat geven, dit niet daadwerkelijk zo uitpakt. Er kan iets anders lopen met de bevalling, of soms wil het gewoon niet lukken. Het zou zonde zijn als je dan alle borstvoedingsaccessoires hebt aangeschaft. Wat je wel kunt doen? is de wat simpele artikelen aanschaffen waarvan je weet dat je ze sowieso nodig zult hebben. En dat zijn; zoogkompressen en lekkere verzorgende zalf. Om te weten te komen welke artikelen je het beste al voor de bevalling kunt aanschaffen kun je onze uitgebreide baby uitzetlijstje gebruiken, deze vindt je onder button: Blogs.

Dat is omdat je er feitelijk gezien maar 1 per keer nodig hebt. Uitgaande van 1 baby aan de borst tegelijk gebruik je maar 1 tepelhoedje. Je kunt dus met het wisselen naar de andere borst, het tepelhoedje meeverhuizen naar de andere tepel.

Ja, alleen niet gekookt. Door koken gaan de waardevolle voedingsstoffen verloren dus dat is niet aan te raden. De beste manier om borstvoedingszakjes (en tevens flesjes) te gebruiken is, door optijd de voldoende mililiters uit de vriezer te halen en te laten ontdooien in de koeling of op het aanrecht. Is er last minute nog meer melk nodig dan gepland, dan kun je het in een pannetje lauwwarm water een zakje laten ontdooien.