15 x de beste co-sleepers om veilig samen te slapen met je baby

15 x de beste co-sleepers om veilig samen te slapen met je baby

Een co-sleeper wordt gebruikt als wiegje naast het tweepersoonsbed zodat ouders en baby veilig samen kunnen slapen. Een co-sleeper is een gewoon wiegje welke naast het ouderlijkbed staat en aan één zijkant open is. Met de open kant staat het wiegje aan het grote matras geschoven zodat je kindje op gelijke hoogte met jou ligt. Het wordt een co sleeper genoemd omdat hiermee samen slapen veilig gemaakt wordt doordat je baby in zijn eigen bed slaapt en tegelijkertijd dicht naast je ligt. Zo kun jij je kindje goed in de gaten houden en hem of haar makkelijk laten weten dat je er bent. Even een warme hand toerijken wanneer je baby onrustig is of een aai over het buikje geven wanneer je kleintje buikkrampjes heeft. Het wordt met een co-sleeper heel makkelijk en je hoeft er niet meer voor je bed uit.

Een kindje zit in de meeste gevallen 9 maanden veilig bij mama in haar buik en het is dus logisch dat wanneer een baby geboren wordt, hij of zij de warmte van zijn mama nogsteeds hard nodig heeft. Een geborgen gevoel van mama of papa is dus essentieel. Ouders vinden het vaak ook heel fijn om hun kleintje goed in de gaten te kunnen houden. Om die redenen is een co-sleeper dus ontwikkelt.

Met een flinke upgrade ten opzichte van een normaal wiegje is hierbij dus gedacht aan meer comfort en gebruiksvriendelijkheid voor de ouders en dat heeft een gunstig effect op je baby.

De vele voordelen van een co-sleeper vertellen we je graag in dit artikel, daarbij laten we zien welk beste co sleepers er het beste uit de test zijn gekomen en waarop je moet letten bij de aanschaf van zo'n handige sleeper.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste co-sleeper

De beste co-sleeper - Baninni Co-Sleeper Elia Donker Grijs

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Baninni Co-Sleeper Elia Donker Grijs de beste is. In de Elia co-sleeper van Baninni slaapt je baby veilig naast jou. Deze co-sleeper kan met riemen veilig bevestigd worden aan het bed maar kan ook dienst doen als losstaand wiegje. Wanneer je naast je baby slaapt wordt de vertrouwensband versterkt en kan je jouw baby makkelijk eten geven. Het bedje kan op verschillende hoogtes en licht hellend ingesteld worden om de spijsvertering van je kindje te verbeteren.

 

Baninni Co Sleeper Wieg

Laat je kleine 's nachts lekker dicht bij jou slapen in deze Baninni Elia co-sleeper. Het wiegje is licht van gewicht, is eenvoudig te monteren en demonteren, en de bekleding kan verwijderd en gewassen worden. Het grote voordeel van de Elia wieg is dat het mogelijk wordt om samen met je baby te slapen. Dit helpt pasgeborenen te wennen aan het dag-nacht-ritme, het vereenvoudigt het geven van borstvoeding voor de moeders, het stelt je gerust en geeft je kind een veilig gevoel. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat samen slapen de band versterkt tussen jou en je kind en helpt het je kind om zelfverzekerder en sociaal op te groeien. Onderaan het bedje bevindt zich nog een handige opbergmand waarin je dekentjes, tetradoeken of andere slaapspullen voor je baby bij de hand kunt houden. Het wiegje heeft 4 anti-slip steunvoeten. Het wiegje is op 7 verschillende hoogtes in te stellen zodat het aan vrijwel ieder bed past. Ook kan het wiegje licht hellend ingesteld worden om de spijsvertering van je baby te verbeteren. Met de meegeleverde riemen is het bedje veilig aan je bed te bevestigen. Het Elia co sleeper wiegje wordt geleverd met zacht matras.De wieg is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot max. 9 kg.

Voordelen:

Licht van gewicht

Eenvoudig te monteren

Wasbare bekleding

Best verkocht

Chicco Next2Me Co-Sleeper

De Chicco Next 2 Me wieg is een evolutief 'co-sleeping'-wiegje, waardoor de baby 's nachts in jouw slaapkamer toch in zijn eigen wiegje ligt. De Chicco Next 2 Me is geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot 9 kg en is in 6 standen in hoogte verstelbaar, van 35cm tot 52cm. Daardoor is het wiegje aan de hoogte van uw bed aan te passen. Het wiegje kan ook half-hellend vastgemaakt worden om de vertering te bevorderen, beter te ademen en oprispingen na de maaltijden te voorkomen. Uiterst veelzijdig, ook geschikt voor bedden met lades eronder door de uitgesproken steunvoeten. De Chicco wieg wordt inclusief handige opbergtas geleverd zodat de wieg ook makkelijk mee op reis kan.

Voordelen:

Inclusief handige opbergtas

In 6 hoogtes verstelbaar

Uitgesproken steunvoeten

Nummer 2

Maxi-Cosi Iora Co-Sleeper

Gun jezelf wat gemoedsrust na een lange dag en vertrouw erop dat je baby in luxe slaapt op slechts een armlengte van je verwijderd. Maxi-Cosi Iora is een geavanceerde babywieg aan bed dat gemakkelijk kan worden aangepast, en heeft bovendien de comfortabelste matras waar je baby van droomt. Comfortabele matras Er is geen betere manier om een ​​dag af te sluiten, wetende dat je baby allerlei nieuwe dingen heeft ontdekt en veilig en gezond slaapt, terwijl jij in luxe ontspant. De matras van Iora is de meest comfortabele matras waar je baby ooit van kan dromen. Past altijd Het is niet omdat het bedtijd is dat je niet meer verbonden kan blijven met je baby. Dankzij de vijf verschillende hoogteposities en de eenvoudige schuiffunctie voor samen slapen past je baby altijd precies naast je. Ga je weg voor een kleine trip? Gaat je kindje naar een logeerpartij in oma's huis? Geen probleem. Je kunt Iora makkelijk opvouwen en meenemen in de bijhorende handige reistas. Grote opbergmand Het leven van een baby zit vol met primeurs. Dat kan voor hen vermoeiend zijn! Er is geen betere manier voor een baby om een intense dag te eindigen met een goede nachtrust. Of je nu je baby moet eten geven, zijn luier verschonen of nieuwe lakens moet leggen midden in de nacht, alles ligt naast je in de grote opbergmand van Iora. Dit betekent dat je zelf altijd kunt rusten terwijl je kleintje droomt over alle mooie dingen van de dag, net als jij. Klaar om je kindje zijn eigen ruimte te geven? Verhuis eenvoudigweg Iora naar de babykamer. De comfortabele matras en het stevige frame zijn perfect om te gebruiken als alleenstaande wieg. En je baby kan blijven slapen in zijn eigen, vertrouwde bed.

Voordelen:

Grote opbergmand

Past altijd

Comfortabel matras

Nummer 3

Safety 1st Calidoo Co-Sleeper

Baby zal dankzij Calidoo dichter bij mama en papa kunnen slapen. Calidoo is een 2 in 1 babybedje dat gebruikt kan worden als co-sleep bed of als zelfstandig babybedje. Dit co-sleeping bed wordt vastgemaakt aan het bed van de ouders en heeft een gemakkelijk opvouwbare zijkant zodat de baby veilig naast de ouders kan slapen. Baby zal ook comfortabel slapen op een zacht gevoerde matras en zal goed kunnen verteren, dankzij dit verstelbare ledikantje. Calidoo is ook in hoogte verstelbaar, zodat het in de meeste soorten ouderbedden past.

Voordelen:

Makkelijk te verplaatsen door de wieltjes

Zacht gevoerd matras

Verstelbaar

Nummer 4

Snuzpod 4 co-sleeper wiegje

De Snüzpod 4 is een co sleeper, gemaakt om veilig met je baby naast je te slapen. De Snüzpod 4 kun je gebruiken tot om en nabij de 6 maanden*. Uniek in zijn soort, kun je de Snüzpod 4 op 3 manieren gebruiken: Uiteraard als co-sleeper; waarbij het aanschuifwiegje ingesteld kan worden op verschillende hoogtes (tot 73cm) en kan worden vastgemaakt aan jouw eigen bed. Door de nieuwe zijwand die voor de helft naar beneden te ritsen is (deze stop je tussen het bedje en jouw eigen bed) kun je je kindje ten alle tijden zien en in de gaten houden. Met de bijgeleverde banden bevestig je hem aan je frame- of boxspring bed. Hij is ook te gebruiken als een losstaand wiegje; met beide kanten van het bedje omhoog en vast kun je hem ook als een wiegje overal neerzetten. Hij kan dan ook zachtjes wiegen als je hem een zetje geeft. Als laatste is hij ook te gebruiken als mozesmandje; de bovenkant van het wiegje kan gemakkelijk uit het onderstel getild worden, hierdoor kun je het overal in huis neerzetten en gebruiken. Ook mee op vakantie en uit logeren is geen probleem.

Voordelen:

Wiegstand

Ook te gebruiken als mozesmandje

Makkelijk mee te nemen

Nummer 5

Wat is een co-sleeper precies?

Een co-sleeper is een losstaande wieg die je naast het grote bed kunt zetten. Door de cosleeper aan het tweepersoonsbed te bevestigen creëer een veilige slaapplek voor je kindje. Dit babybedje is aan één kant open, of hij kan aan een andere zijde opengemaakt worden d.m.v. een rits of rek te verwijderen. Welke zijde je open zet, is afhankelijk van aan welke kant je hem wilt gebruiken. Ze hebben een variabele zijde. Je kunt een co sleeper gebruiken om je baby dichtbij je te laten slapen maar wel zodat je kindje in een eigen babybedje ligt. Zo ligt je baby vlak naast je om makkelijk voeden, troosten, in de gaten houden, en beide veilig en lekker tot rust te kunnen komen. Je verhoogt de co-sleeper op bijna dezelfde hoogte als het ouderlijkbed en maakt hem daarna stevig vast. Dit type wordt ook wel een aanschuifbedje of aanschuifwieg genoemd. Er zijn co-sleepers van bekende merken welke wel tot 2 jaar mee kunnen groeien omdat je hem kunt uitschuiven of ombouwen tot een groter formaat. Dit wordt ook wel een meegroeibedje genoemd.

Dit soort bedjes zijn bedoelt voor de beginfase van een baby. Namelijk tot ongeveer 6 maanden. Hierna zal een baby naar een ledikant verplaatst moeten worden of een ander type bed. Zolang het bedje maar de juiste afmetingen heeft voor zijn of haar leeftijd/ontwikkeling. Een co sleeper wordt meestal inclusief matras geleverd, maar dit is niet altijd van zelfsprekend. Vaak is dit wel een dun matrasje. Dit heeft als reden dat een dik matras de ruimte tussen de opstaande randen korter maakt. Vandaar dat er bij een co-sleeper gekozen is voor een matrasje die perfect is voor jouw kleine.

Bekende merken co-sleeper zijn bijvoorbeeld: Chicco next2me, Baninni elia co sleeper, Tutti bambini cozee bedside, maxi cosi iora of bednest co sleeper. Welke de beste co sleeper is, lees je in onze top 5.

Waarom een co-sleeper kopen?

Omdat een co-sleeper een nieuw generatie wieg is, is hierbij dus gedacht aan bepaalde oplossingen om het ouderschap te vergemakkelijken ten opzichte van een normale wieg of ander bedje. Buiten dat het natuurlijk verschikkelijk fijn kan zijn voor ouders en baby dat je baby dichtbij je ligt te slapen, kun je aan nog meer dingen denken waarom een co-sleeper een fijn product is om te hebben.

Veilig samen slapen

Met stip op nummer 1 staat wel "veilig samen slapen". Hiervoor is een co-sleeper de beste reden om te hebben. De meeste mensen vinden het prettig om samen met hun kleintje te slapen, maar hoe doe je dit zo veilig mogelijk? Door je baby dichtbij in je eigen bed te hebben slapen, kunnen er risico's ontstaan welke heel erg gevaarlijk kunnen zijn voor je kindje. Wanneer je dit risico wilt nemen is dit natuurlijk helemaal prima. Ouders voelen tenslotte zelf het beste aan wat goed is om te doen. Alleen wanneer je je daar niet prettig bij voelt dan zijn er gelukkig andere oplossingen. Met een co sleeper bijvoorbeeld. Je zorgt er met een co sleeper voor dat je kindje lekker dicht naast je slaapt, je baby veilig is, en jij er snel bij bent om contact te maken.

Makkelijk contact maken

Het makkelijk contact maken wil zeggen; een warme hand toerijken wanneer je kindje onrustig is en hierbij dus troost van zijn papa of mama nodig heeft. Doordat er één kant open is van het wiegje, namelijk de kant welke direct aan het tweepersoonsbed grenst, hoef je eigenlijk alleen maar een arm uit te steken om je baby te voelen. Je baby voelt jouw, weet dat je er bent en is weer snel gerustgesteld. Hierdoor hoef je als ouder niet meer uit je warme bedje op te staan en volledig uit je slaap te ontwaken om (oog)contact te kunnen maken met je kleintje. Als je kindje heerlijk verder slaapt, vat jij ook de slaap weer snel.

Borstvoeding

Je kunt gemakkelijker borstvoeding geven door het hebben van een co sleeper. Vaak drinken baby's die borstvoeding krijgen gedurende de nacht steeds wat slokjes bij mama. Hiervoor moet je als moeder steeds je bed uit wanneer je een normaal bedje voor je kleintje hebt. Bij de verwachting dat je baby 's nachts doorslaapt kom je vaak bedrogen uit, helaas! Wanneer je over een co-sleeper beschikt ga je echt bijzonder veel gemak ervaren omdat je niet 10x opnieuw je eigen bedje uit hoeft. Dit is echt wat een co sleeper eenvoudig maakt en daarom durven we te zeggen dat een goede co sleeper het beste past bij moeders die hun kind borstvoeding willen gaan geven. Doordat je kind binnen handbereik ligt schuif je je baby met gemak jouw kant op om te komen drinken. Nadien leg je je kindje met zelfde gemak weer terug op zijn of haar plekje in de veilige co-sleeper en kan iedereen weer veilig en snel verder slapen. Zonder al te veel handelingen.

Na de bevalling

Als je net bevallen bent, dan kan het zo zijn dat je er lichamelijk nog niet best aan toe bent. Wanneer je bijvoorbeeld bevallen bent d.m.v. een keizersnede, of er zijn heftige lichamelijke complicaties opgetreden waardoor je nog niet gelijk fit bent. Alhoewel het natuurlijk helemaal logisch is dat je nog niet gelijk de oude bent na een bevalling, kan een bedje best nog wel voor ongemakken zorgen voor jezelf, mits je de juiste niet hebt.

Ervan uitgaande dat je bijvoorbeeld bent bevallen d.m.v. een keizersnee. In dit geval kan een co-sleeper een geschenk uit de hemel zijn. Ook wanneer je weinig hulp hebt of er vaak alleen voor staat is een co-sleeper geen slechte keuze. Waarom? Omdat we vinden dat jij je het jezelf vooral wat makkelijker moet maken. Een co-sleeper is een product wat vooral is ontworpen om het de ouder(s) makkelijker te maken. In de nacht moeten een aantal zaken gedaan worden. Namelijk; het verschonen, voeden en troosten. Het kan heel erg zwaar zijn, zeker de eerste periode na de geboorte van je liefje. Als je lichaam dan nog niet op volle kracht is en je hebt nog veel pijn van bijvoorbeeld een buikwond of complicaties na de bevalling dan kan het uit bed komen een flinke opgave zijn. Een co-sleeper kan er zeker voor zorgen dat jij beter door deze zware periode heen komt.

"Hoe kan een co-sleeper daarbij dan extra helpen?" Doordat je jezelf niet meer uit bed hoeft te hijssen om uit bed te komen, maar lekker kunt blijven liggen omdat je kindje binnen handbereik ligt. Aangezien je kind op gelijke en veilige hoogte met je eigen bed ligt, schuif je je kindje met gemak naar je toe. Je zorgt dat je de verschoningsspullen bij de hand hebt incl. flesvoedingtoren met gekookt en koud water erbij om een fles te kunnen maken, of in geval van borstvoeden kun je je kind direct aan de borst leggen. Je hoeft niet uit bed te komen, je hoeft niet te bukken en te tillen om je kind uit bed te halen en na de hele rattaplan weer terug te leggen. Wanneer je een keizersnede hebt gehad, wat dus een zware buikoperatie is (onderschat dat vooral niet!), kun je het jezelf het beste maar zo fijn mogelijk maken en daarbij is een co-sleeper echt je grootste vriend. (We kunnen er over meepraten.)

- Ervarings verhaal van een mama: "Na de geboorte van ons eerste kindje maakte wij gebruik van een jaren oude familiewieg welke hoge opstaande randen had. Ik was bevallen middels een keizersnede waar ik nog zeker 6 weken erg veel pijnklachten van had, en er weinig hulp in huis was. Deze periode was erg zwaar en pijnlijk voor mij omdat ik veel moeite had om uit bed te komen door de buikwond, ik kon amper bukken en tillen deed erg veel pijn. Elke keer uit bed komen was dus een ramp en daarna moest er nog een baby uit- en in het wiegje getild worden. Het was dramatisch. En dat soms wel 8 keer in de nacht! Uiteindelijk resulteerde dit taffareel in dat de baby bovenop mij sliep in het grote bed. Niet handig en niet veilig natuurlijk. We hebben er van geleerd want toen eenmaal het tweede kindje onderweg was, lieten we dit ons niet nog een tweede keer gebeuren en besloten we direct voor een co-sleeper te gaan. Het was de beste beslissing ooit. Ondanks dat de tweede bevalling niet via keizersnede gescheidde, merkte we dat het toch ontzettend prettig was om je baby zo dichtbij te hebben en makkelijk naar je toe te kunnen schuiven, zonder uit bed te hoeven opstaan. Ik kon de hongersignalen snel horen en zien dus onze baby kreeg niet eens de kans om te huilen want hij lag snel aan de borst. Naderhand lag ons ventje ook weer makkelijk in zijn eigen veilige co-sleeper. Het bleek een groot succes. Hadden we dit maar eerder geweten! -

Co-sleeper kopen? Houd hier rekening mee

Belangrijk aan een co-sleeper is dat hij veilig stabiel naast het tweepersoonsbed van de ouders staat. Er worden banden meegeleverd zodat het bed vastmaken je makkelijk wordt gemaakt. Bij de beste co sleepers is er aan alles gedacht om de comfort en veiligheid van je kleintje te waarborgen. Met een co sleeper kun je er echt van uitgaan dat je er een stukje gemak mee in huis haalt ten opzichte van een normale wieg.

Waar kun je nog meer op letten? We hebben nog een aantal aandachtspuntjes voor je om rekening mee te houden.

Gevaar

We proberen natuurlijk niemand bang te maken of tegen het verkeerde been te stoten als we het over gevaar hebben wat er kan gebeuren als je wel met je kind in 1 bed wilt slapen. We snappen het heel goed hoor, want ooh wat is het fijn om je kleintje zo dichtbij te hebben, en andersom geloven wij ook dat huid op huid contact één van de essentiele dingen is wat een kindje nodig heeft. Maar toch willen we graag vertellen wat de mogelijke risico's kunnen zijn als je er voor kiest om met je baby in 1 bed te slapen. 

Situaties die je moet zien te vermijden zijn: dat je over je kindje heen rolt terwijl je diep slaapt. Jij of je partner het dekbed over het gezichtje trekt en je baby komt in ademnood. Ook kun je een onverwachte beweging maken en je kind per ongeluk slaan. Oververhitting veroorzaken doordat hij of zij tussen- in ligt. Oftewel dit soort sytuaties vallen onder wiegendood. Probeer dit te voorkomen door de gevaren te zien en op de juiste manier te handelen. 

We willen natuurlijk geen van allen dat dit soort dingen gebeuren maar toch heb je niet altijd controle hierover wanneer je diep in slaap bent. Daarom is het heel erg belangrijk om een veilige en eigen slaapoppervlak voor je baby te verzorgen. Met een co sleeper kan dit. Zo combineer je een warm nestje, dichtbij mama of papa, in een veilige slaapplek.

Hoogte verstelbaar

Een co sleeper is in hoogte verstelbaar. Vaak kan deze trapsgewijs omhoog en omlaag versteld worden. Wijkt de hoogte van het ouderlijk bed nou heel erg af van de meest standaard hoogtes? Dan adviseren wij om even te kijken naar hoe hoog het wiegje maximaal kan. Het is niet prettig als het babybedje heel veel lager is dan je eigen bed.

Ook kun je de meeste co-sleepers  aan het hoofdeinde hoger zetten dan aan het voeteneinde. Dit is een prettige stand wanneer een kindje verkouden is of wanneer het nog melk teruggeeft. 

Afmetingen

De cosleeper wiegjes zijn doorgaans iets groter dan klassieke wiegjes, maar weer kleiner dan een baby ledikant. Hou er rekening mee dat je kind er echt maar een korte tijd in gaat slapen. Het kan goed zijn als je baby groot geboren is of snel groeit, hij of zij snel niet meer in het bed past. Gemiddeld staat er ongeveer 6 maanden voor omdat baby's in deze periode gaan rollen en kunnen gaan zitten. We willen natuurlijk niet dat ze uit het bed gaan vallen. 

Materialen en kleuren

Een co sleeper wordt dus een co sleeper genoemd omdat ouder en kind allebei zo veilig mogelijk kunnen slapen. Veiligheid en geborgenheid is heel belangrijk voor baby's. Er mogen geen losse onderdelen of losse lappen aan en rondom het bed van een baby zitten waardoor eventuele stikkingsgevaar op de loer ligt. Ook kleine gaatjes waar vingertjes in kunnen vast komen te zitten, zijn heel gevaarlijk. Je kunt er van uit gaan dat deze bedjes strenge veiligheideissen hebben doorstaan voordat ze op de markt uitgebracht mochten worden, maar toch raden wij aan hierop te letten.

Er zijn cosleepers die bekleed zijn met strak gespannen stof zoals: Chicco next2me, tutti bambini cozee bedside, snuzpod 4 co sleeper baby, Baninni co sleeper wieg, en de maxi cosi iora. Deze bedjes bieden dus een zachte en veilige bumper, en laten goed lucht door. De "raampjes" zijn van een soort fijnmazig net gemaakt waardoor ze doorzichtig zijn. Je kunt je kind, ook wanneer de zijkanten omhoog zijn, dus goed zien liggen.

 

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een cosleeper is een hoog wieg op pootjes en is bedoelt voor baby's tot ongeveer 6 maanden. De meeste co sleepers hebben pootjes die je kunt blokkeren zodat de wieg niet van zijn plek af kan komen en stevig staat. Door bijgeleverde banden kun je het bed aan een hoge boxspring of ander bed bevestigen. Je zorgt er hiermee voor dat er geen spleet ontstaat tussen de co-sleeper en het tweepersoons bed en dat de co sleeper wieg niet van zijn plek verplaatst. Ook de goedkope co sleeper beschikt hierover. Want alleen op deze manier sluit het ouderlijk matras naadloos aan op het matrasje van de cosleeper. Co sleepers beschikken ook nog over een klein opstaand randje tussen de twee matrassen waardoor het omrollen wordt tegengegaan. Een cosleeper is in hoogte verstelbaar en kan hierdoor op elke gewenste hoogte worden aangepast aan het bed. Er wordt geadviseerd om het co-sleeper matrasje iets lager dan je eigen matras te plaatsen zodat je baby niet naar het andere matras rolt. Als je baby kan rollen hoeven nog niet gelijk alle alarmbellen af te gaan maar wanneer er sprake is van dat het kindje uit zichzelf wil gaan zitten of staan, dan is het heel belangrijk dat je gaat kijken naar een grotere co-sleeper of ledikant met verstelbare bedbodem met spijlen. Dit is het moment dat gevaar op de loer ligt. Wanneer je baby zelf kan gaan zitten of zelfs gaan staan, dan zijn de zijkanten van de cosleeper veel te laag en kan hij of zij uit bed klimmen en vallen. Wees dus optijd met het verplaatsen naar een groter bed.

azeker, deze bestaat! Je kleintjes zijn natuurlijk altijd samen geweest en het is natuurlijk logisch dat je ze ook samen wilt laten slapen. Babybay heeft een inheems, massief beukenhouten aanschuifbed welke ruim is. Namelijk de Babybay maxi. Hij is zeer geschikt voor een tweeling maar kan ook voor 1 baby gebruikt worden natuurlijk. Let op, dit bedje wordt exclusief matras en overige assoccoires geleverd.

Ja, dat kan bij de meeste wel. In de meeste gevallen zijn de "stoffen" co sleepers dicht te ritsen of met knopen dicht te maken. Een co sleeper van hout of ander solide materiaal, daarbij zal je een spijlen hek terug kunnen plaatsen. Er zijn enkele co sleepers welke maar met 3 dichte zijden wordt geleverd en 1 open. Hier staat het ook bij omschreven in de advertentie dat hij niet dicht te maken valt.