10x de beste doppler om opzoek te gaan naar de hartklopping van je baby.

10x de beste doppler om opzoek te gaan naar de hartklopping van je baby.

Allereerst, van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Er breekt nu een mooie en spannende tijd voor je aan met een hoop geregel. Als het goed is ben je al op de hoogte van de babyuitzetlijst voor spullen die je moet gaan aanschaffen voor je kleintje die onderweg is, maar denk ook is aan handige en noodzakelijke tools voor jezelf. In dit artikel vertellen we je daarom alles over; Dopplers!

Een doppler is een handig apparaatje waarmee je thuis naar het geluid van de hartslag van je ongeboren kind kunt luisteren. Door de hartslag van je ongeboren kindje te controleren, kunt je eventuele afwijkende ritmes of gezondheidsproblemen in een vroeg stadium identificeren, wat kan helpen de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om de gezondheid van de ongeboren baby te waarborgen. Het kan een prettig en geruststellend idee zijn om hier zelf thuis controle over te hebben en niet alleen maar afhankelijk hoeft te zijn van een verloskundige die met echoscopie en doptone apparatuur werkt. Door het gebruik van een thuis-doppler kun je d.m.v. lichte geluidsgolven de trilling opvangen en proberen het geluid van het kloppende hartje te horen op elk moment dat jij dat wenst.

Staat er al een doppler op je wensenlijstje? Maar weet je niet welke je moet kiezen? Wij helpen je bij het uitzoeken van de beste. Lees onze blog zodat je weet waar je op moet letten en waarom een doppler een ongelooflijk handig hulpmiddel is om te hebben in je zwangerschap.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste doppler

De beste doppler: cuteyBaby® Premium - Doppler Baby

Uit ons onderzoek is gebleken dat de cuteyBaby® Premium - Doppler Baby de beste  op de markt is. De CuteyBaby doppler is de nieuwste generatie baby hartje monitor met gratis APP functie die we speciaal voor jou ontworpen hebben. Het is een professionele hartslagmeter voor thuisgebruik die nauwkeurig de hartslag van de baby detecteert vanaf 12 weken tot de uitgerekende datum.

 

CuteyBaby® Premium baby doppler met gratis App

Wil je graag contact maken met je ongeboren baby en dit ook kunnen vastleggen? Dan biedt onze baby doppler dé oplossing! Of je nou een alleenstaande moeder bent, gezondheidsklachten hebt of gewoon kerngezond bent, wij weten als geen ander dat je momenteel een spannende reis meemaakt. Het is daarom onze missie om je te helpen genieten aan een leuke en probleemloze zwangerschap. Voel het hartje van je baby al voor de ontmoeting! Waarom de CuteyBaby doppler De CuteyBaby doppler is de nieuwste generatie baby hartje monitor met gratis APP functie die we speciaal voor jou ontworpen hebben. Het is een professionele hartslagmeter voor thuisgebruik die nauwkeurig de hartslag van de baby detecteert vanaf 12 weken tot de uitgerekende datum. App-Functies Met de App kun je alle onvergetelijke momenten van je baby waaronder de baby hartslag, hartslag geluiden, schopjes en zelfs notities opslaan. Hierdoor is het altijd mogelijk om het zelf terug te luisteren en om het te laten luisteren aan vrienden en familie!

Voordelen:

Handige app functies

Nieuwste generatie doppler

Nummer 1 - Favoriet

Pro Bellia® Professionele Doppler

Onze Doppler is DE musthave voor ieder koppel waarvan de vrouw in verwachting is. Het is zo prachtig om samen met jouw geliefde of familie de hartslag te kunnen beluisteren van jou ongeboren kindje. Dit is de meest complete set voor het ultieme zwangerschapscadeau! ?Voordelen ? Duidelijke display ? Inclusief gel ? Inclusief batterijen ? Inclusief opbergdoosje ? Oordopjes

Voordelen:

Incl. Gel oordopjes batterijen en opberghoes

Nummer 2

Honeyy - Professionele Doppler

De Pocket Fetal Doppler van Honeyy is de musthave voor als je in verwachting bent. Het is zo mooi om de hartslag te kunnen beluisteren van jou nog ongeboren kindje. Dit kun je natuurlijk alleen doen, samen met je partner of met famillie en vrienden. Dit is ook het ideale zwangerschapscadeau! De pocket fetal doppler brengt keer op keer veel vreugde met zich mee. De fetal pocket Doppler van Honeyy zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag naar het kloppende hartje van jouw baby kunt luisteren, en tevens de hartslag af kan lezen van het digitale scherm. Dit is mogelijk vanaf 16 weken. De hartmonitor werkt met geluidsgolven en is daardoor geheel onschadelijk voor je baby. Hoor je het hartje niet meteen kloppen? geen paniek! Om de doppler goed te kunnen gebruiken moet je eerst een paar keer oefenen. Beweeg de sonde langzaam over uw buik en blijf proberen, tot u de hartslag vindt. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met de huisarts of vraag een specialist. Zij willen je maar al te graag helpen hoe je het beste resultaat krijgt.

Voordelen:

In de giftbox zit een gel en batterijen bijgevoegd

Kan gebruikt worden met oordopjes

Nummer 3

Professionele Doppler® - Baby hartje monitor

Benieuwd hoe het met je ongeboren kindje gaat? Met de LoBy® Doppler kun jij op ieder moment de hartslag van jouw kindje beluisteren. Geniet alleen of samen met je partner van dit magische moment. Onze doppler maakt gebruik van geluidsgolven welke niet schadelijk zijn voor je kindje. Zo kan jij zonder zorgen naar het kloppende hartje van jouw baby luisteren. Luister samen met familie en vrienden en geniet van de eerste onvergetelijke momenten met je kindje! Wat zit er allemaal bij? Onze vernieuwde doppler wordt aangeboden als complete set. Zo ben jij ervan verzekerd dat je alles meteen in huis hebt. Met de meegeleverde ultrasound gel en batterijen kun je eenvoudig van start gaan. Wij streven ernaar om het ouderschap zo leuk mogelijk te maken! Daarom hebben wij een E-book bij jouw nieuwe doppler gevoegd. Hierin staat beschreven hoe je de doppler het beste kan gebruiken. Daarnaast hebben we verschillende tips samengesteld om jouw zwangerschap zo aangenaam mogelijk te maken. Als extraatje zit er een hartslagboekje bij waarin je eenvoudig kan bijhouden hoe de hartslag tijdens de zwangerschap varieert.

Voordelen:

Complete set

Incl. gratis E-book manual

Nummer 4

Luvion Doppler – Angelsounds - Baby hartje monitor

Met de ORIGINELE Luvion Angelsounds doppler kun je thuis de hartslag en bewegingen van je ongeboren baby vanaf de 14e week van de zwangerschap horen. Geniet van het luisteren naar zijn of haar hartslag, schopjes en hikjes en neem deze via de computer op om later terug te luisteren of om het te delen met familie en vrienden. De ORIGINELE Luvion Angelsounds is veilig en makkelijk in gebruik en wordt geleverd met GRATIS headset. Dit betreft dus de ORIGINELE XL versie! • Luister thuis naar het hartje van uw baby • Te gebruiken vanaf de 14de week van de zwangerschap • Van het Nederlandse premium babymerk Luvion • Neem baby geluiden op via de computer om deze te kunnen delen met familie en vrienden • Veilig en makkelijk in gebruik • Instelbaar volume • Twee audio uitgangen Let op: Gel wordt niet standaard meegeleverd. Deze dien je apart erbij te bestellen voor het beste geluid.

Voordelen:

Vanaf 14 weken te gebruiken

Twee audio uitgangen voor twee sets oordopjes

Opname functie

Nadelen:

Geen gel meegeleverd

Nummer 5

Wat is een Doppler precies?

Als zwangere vrouw wil je al het beste uit je zwangerschap halen - en dat betekent dat je zijn of haar gezondheid constant in de gaten wilt houden. Met een doppler kun je dat doen zonder dat je constant maar afhankelijk hoeft te zijn van een verloskundig praktijk of ziekenhuis. Natuurlijk ga je naar alle afspraken bij de verloskundige of gynaecoloog, maar om tussentijd extra comfortabel te zijn, gebruik je thuis een doppler.

De uitstraling van een doppler

Een doppler is een apparaatje welke zo groot is als een babyfoon. Er zit een lcd scherm aan de voorkant en het heeft een snoer met een bedieningsstuk. In de doppler zit een ingebouwde stereo welke het geluid goed hoorbaar maakt. Daarnaast zijn er ook dopplers welke je kunt gebruiken met een koptelefoon of oordopjes.

Bij het gebruik van een doppler heb je speciale gel nodig. Zonder deze gel kun je het hartje van je baby niet horen. Het is een optisonic ultrasound contactgel welke een goede geleiding geeft van de geluidsgolven.

Zo werkt een doppler

Een doppler meet de beweging van het hart van je baby en kan realtime waarschuwingen geven als er iets mis is.

Een doppler werkt door de hartslag van de baby te registreren en te bewaken - en als er veranderingen in de hartslag zijn, wordt dit gedetecteerd en weergegeven op de monitor. Dit is een ongelooflijk handig hulpmiddel om thuis het welzijn van je baby tijdens de zwangerschap te controleren.

Zorg voordat je de doppler op de buik geplaatst hebt dat je op de hoogte bent van de beste aanpak en dat je je bewust bent van het feit dat het hartslagje van je ongeboren kindje misschien nog niet hoorbaar is. Het kan ook zo zijn dat het soms enorm lastig is om de juiste plek te vinden waardoor het voor ouders onnodige stress oplevert. Een fetal doppler geeft dus niet altijd een geruststellend gevoel.

1) Plaats batterijen in de achterzijde van het toestel en sluit de cover.

2) Koppel het snoer aan de monitor.

3) Druk op de aan/uit knop om het toestel aan te zetten. Het scherm zal oplichten of je hoort een geluidssignaal.

4) Ontbloot de buik en breng gel op de onderkant van de buik aan.

5) Plaats het biedingsstuk op de ontblootte buik en zoek naar het hartsignaal.

Het verschil met medische apparatuur welke in het ziekenhuis gebruikt worden

Er zit wel degelijk verschil in de thuis dopplers ten opzichte van de apparatuur welke in het ziekenhuis of verloskundige praktijken gebruikt worden.

De doppler die je zelf kan kopen, gebruikt vele malen minder geluidsgolven dan de apparaten in het ziekenhuis en bij de verloskundige. Dit is om de doppler compact en makkelijk in gebruik te houden. Het werkt het zelfde maar het kan moelijker zijn om de geluidsgolven op te vangen.

Vanaf wanneer tot wanneer gebruiken

In theorie zou je tussen 10 a 12 weken zwangerschap de doppler kunnen uitproberen. Dan begint de foetus boven je schaambeen uit te groeien en zit er geen bot in de weg om de geluidsgolven te kunnen detecteren.

Wanneer je je baby eenmaal voelt bewegen wordt de spanning wat kleiner om steeds maar de bevestiging te krijgen of het hartje nog klopt. Je voelt je kindje immers zo rond de 20 weken echt wel vaker bewegen. Als je je kind voelt bewegen hoef je niet perse meer te luisteren naar het hartje.

Waarom een doppler kopen?

Zwangerschap kan een fijne tijd zijn waarbij gezonde spanning normaal is, maar het kan voor sommige zwangere vrouwen ook een uitdaging zijn. Een van de manieren om stress in de zwangerschap te verlichten, is door een doppler te hebben in huis. Deze techniek geeft live registratie van je baby in je buik, zodat je er altijd zeker van kunt zijn dat alles gezond en wel is daarbinnen. Zodra je het geluid van het kloppend hartje hoort is alles meteen weer goed.

Dopplers zijn zeer nauwkeurig dat het niet alleen de hartkloppingen meet maar daarnaast pikt hij ook hik, schop en draai geluiden op en legt deze zonder moeite vast.

Zwangerschapssignalen

Het is belangrijk om zwangerschapssignalen goed te herkennen. Deze signalen kunnen alle veranderingen in je lichaam omvatten, zoals vermoeidheid, misselijkheid, braken, verandering van geur en smaak, het vaker moeten plassen, pijnlijke opgezette borsten en/of stemmingswisselingen. Als je een van deze symptomen opmerkt, is het altijd het beste om even een zwangerschapstest te doen. Dit kun je zelf thuis doen of bij de huisarts. Als je daadwerkelijk zwanger bent maak je een afspraak bij de verloskundige om de eerste echo te laten maken en het hartje te horen kloppen.

De hartslag van je ongeboren kind

Er gaat niets boven het geluid van de hartslag van je baby in je buik. Het vult je met warmte en geluk elke keer als je het hoort. Je weet dat alles oké is daarbinnen en je hart stroomt over van liefde. Daarom alleen al is het waardevol om een doppler in huis te hebben tijdens je zwangerschap. Je kunt je in de eerste periode namelijk behoorlijk ongerust maken. Daarnaast bieden dopplers gemoedsrust door de gezondheid van je baby te bewaken. Dit kan ook enorm fijn zijn als je bijvoorbeeld eerder te maken hebt gehad met miskramen of vroeggeboortes. De bevestiging dat alles goed gaat in je buik is dan ontzettend fijn! Je checkt het op momenten dat je daar zelf behoefte aan hebt of verandering voelt aan je buik.

Een doppler wordt gebruikt voor o.a.:

Dopplertechnologie kan ook helpen bij het diagnosticeren van cardiovasculaire problemen, zoals aangeboren hartaandoeningen.  

Hoe wordt een doppler gebruikt

Een doppler is een apparaat dat foetale doppler-technologie gebruikt om de beweging van het hart te meten. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de gezondheid en ontwikkeling in de baarmoeder te volgen.

De foetale dopplertest kan worden gedaan tijdens de vroege zwangerschap, tussen 12 en 20 weken zwangerschap, om verschillende redenen. Als je informatie zoekt over de gezondheid van je baby en ontwikkeling, kunnen dopplers een waardevol hulpmiddel zijn om thuis te gebruiken naast de reguliere afspraken bij de verloskundige.

Doppler kopen? Houd hier rekening mee

Niet ter vervanging van regulier medisch onderzoek

Let op, een doppler voor thuis vervangt niet de medische onderzoeken bij de verloskundige en gynaecoloog in het ziekenhuis. Het is heel erg belangrijk voor het welzijn van je kindje in je buik om de afspraken in het medische traject te volgen en de thuis doppler enkel te gebruiken als ondersteuning naast de reguliere onderzoeken bij de verloskundige of behandelaar in het ziekenhuis.

Voor- en nadelen van het gebruik van een doppler

Dopplers zijn een waardevol hulpmiddel voor ouders. Ze kunnen waardevolle informatie geven over de gezondheid van de ongeboren baby, zoals hartslag, zuurstofsaturatie en ademhalingssnelheid. Er zijn echter enkele dingen die je moet overwegen voordat je de aankoop doet.

1) Het kan ouders onrustig maken op momenten wanneer ze geen baby hartje horen kloppen. Er is daarom wel een enkele geoefende hand nodig om het apparaat waarmee gezocht wordt op de juiste manier te gebruiken. Het gebruik van een doppler kan best lastig zijn.

2) Dopplers kunnen erg duur zijn en worden maar kort gebruikt (tijdens de hele zwangerschap vanaf ongeveer 12 weken)

3) Zorg er voor dat je de instructies zorgvuldig leest, zodat je goed begrijpt hoe je de monitor op de juiste manier dient te gebruiken.

4) Als je eenmaal een doppler hebt, moet je deze regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat je er het maximale uit haalt.

5) Dopplers kunnen ouders gemoedsrust bieden en hen helpen de gezondheid van hun baby beter te monitoren.

Hoor je het hartje niet meteen kloppen?

Geen paniek! Om de doppler goed te kunnen gebruiken moet je eerst een paar keer oefenen. Beweeg het bedieningsstuk langzaam over je buik en blijf proberen, tot je de hartslag vindt. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met de huisarts of vraag een specialist. Zij willen je maar al te graag helpen.

De prijs

Dopplers zijn speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik en zijn goedkoper dan doptones die in ziekenhuizen en verloskundige praktijken gebruikt worden. Dit heeft te maken met dat de medische apparatuur welke voor professionele doeleinde gebruikt worden sterkere ultrasone golven kunnen ontvangen. Dopplers welke je online koopt hebben voor thuisgebruik zwakker ontvangst en hebben een zogeheten pocket formaat. Hierin zit het prijsverschil. Ze hebben beide het zelfde doel, en dat is om naar het hartje van je ongeboren kind te luisteren.

Online liggen de prijzen zo tussen de 25 en 75 euro. Check de link om zeker te weten wat de actuele prijzen zijn.

Schadelijke effecten

Of de doppler schadelijk is daar zijn de mening over verdeelt. In de eerste 12 weken worden de organen gevormd en het is nog onbekend welke effecten de geluidsgolven hebben op de ontwikkeling van de foetus. Ook daarom wordt afgeraden om de Doppler voor de 12e week te gebruiken en om deze vaker dan 1x per week 1 tot 2 minuutjes te gebruiken.

Uitwendig gebruik

Dopplers zijn er online alleen voor uitwendig gebruik op de huid van de buik. Ondanks de smalle hals van het bedieningsstuk is het niet de bedoeling om deze inwendig in te brengen.

Ultrasound gel

In de meeste gevallen zit de gel bij de doppler ingesloten. Wanneer dit niet zo is kun je de speciale gel geschikt voor dopplers los aanschaffen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Enkele veelvoorkomende problemen met dopplers zijn dat de monitor de hartslag van een baby niet goed kan volgen, problemen bij het aansluiten van de monitor op het apparaat van de baby en interferentie van andere elektronica in huis.

Een Doppler kan ouders waardevolle informatie geven over de gezondheid en het welzijn van hun baby. Deze informatie kan worden gebruikt om betere beslissingen te nemen over de zorg voor de baby en kan ouders ook helpen om 's nachts beter te slapen.

Jazeker, je kunt het hartje van je baby ook horen kloppen met het gebruik van een hartjeshoorn. De hartjeshoorn kan gebruikt worden vanaf de 26e week van de zwangerschap en is vooral voor andere gezinsleden leuk omdat jij als moeder er niet makkelijk bij kunt met je oor. Plaats de hoorn op de buik en luister naar het hartje van je kindje. De hartjeshoorn is gemaakt van hout.