15x de beste gehoorbescherming voor babys

15x de beste gehoorbescherming voor babys

Het gehoor van baby’s en peuters is enorm kwetsbaar. Langdurig en hard geluid is eerder schadelijk dan je denkt. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 8 kinderen hierdoor blijvende gehoorschade oploopt en dit is helaas onomkeerbaar. Oorsuizen en schade die aan het gehoor ontstaan kunnen niet meer hersteld worden. Situaties waarbij je gehoorbescherming zou moeten inzetten is bijvoorbeeld bij feestjes, festivals, kermis, vuurwerk en auto- of motorraces. Een gehoorkap speciaal ontwikkeld voor baby's en kinderen biedt hiervoor een uitkomst. Een gehoorkap is daarnaast ook super handig om te gebruiken als je je kindje ongestoord wilt laten slapen en geen hinder wil laten ondervinden van herrie of achtergrondgeluiden.

Gehoorbescherming voor baby's en kinderen heeft dus multifunctionele doeleinden. Veel ouders vinden het belangrijk om hun kinderen altijd goed te beschermen op alle vlakken. Vergeet daarom als je naar een feestje of optocht gaat niet om een gehoorkap voor je kind aan te schaffen, want je voorkomt er een hoop problemen mee in een later stadium van het leven van je kleintje.

In onderstaande blog vertellen wij alles over gehoorbescherming. Welke vormen van bescherming er zijn, waar je op moet letten en hoe je het dient te gebruiken. Er is genoeg aanbod op de markt, vandaar dat wij je een eindje op weg helpen en je onze top 5 delen. Na het lezen van deze informatie weet jij alles over gehoorbescherming baby en kun je de juiste gehoorbescherming voor kinderen kiezen.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste gehoorbescherming voor baby's

De beste gehoorbescherming - Alpine Muffy Baby Gehoorbescherming voor Baby en Peuter

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Alpine Muffy Baby Gehoorbescherming voor Baby en Peuter de beste gehoorbeschermer voor baby's is. Het is een flexibel systeem welke voor baby's en peuters gebruikt kan worden. Hij gaat daardoor lang mee en je hebt dus veel waar voor je geld. Hij heeft een gecertificeerde en bewezen geluidsreductie van (SNR) 23 dB en geeft dus voldoende demping voor de meeste geluidsoverlast.

Alpine Muffy Baby Pink Gehoorbescherming voor Baby en Peuter

Muffy Baby: gehoorbeschermer voor baby’s en peuters Het gehoor van baby’s en peuters is kwetsbaar. Geluid is eerder schadelijk dan je denkt. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 8 kinderen hierdoor blijvende gehoorschade oploopt. De Alpine Muffy Baby oorkap beschermt het gehoor van baby’s en peuters tegen schadelijk geluid. Bijvoorbeeld bij feesten, optochten, festivals, kermis, vuurwerk en auto- en motorraces. Multifunctionele oorkap De Muffy Baby beschermt niet alleen het gehoor. De oorkap zorgt er ook voor dat een baby’s en peuters onderweg ongestoord kunnen slapen. Ideaal als het kindje bijvoorbeeld meegaat naar een restaurant of op reis. Ook kinderen die last hebben van overprikkeling kunnen baat hebben bij het dragen van de oorkap. Comfortabel en past altijd De Alpine Muffy Baby is zo ontworpen dat de hoofdband nooit te strak zit. Daardoor geeft de gehoorbeschermer nooit te veel druk op het hoofdje. De zachte, elastische hoofdband is eenvoudig af te stellen, dankzij de klittenbandsluiting. De twee afzonderlijke oorkappen kunnen gemakkelijk aan de hoofdband geschoven worden om vervolgens op de juiste positie vast te zetten. Deze unieke oorkap is geschikt voor baby’s en peuters. Voor oudere kinderen is er de Alpine Muffy.

Voordelen:

Verschillende kleuren verkrijgbaar

Elasische band

Past altijd

Nummer 1 - Favoriet

Gehoorbescherming Kind - Gehoorbeschermers Oorkappen Kinderen - 3-16 jaar

Coole Kindergehoorbeschermers voor Jongens en Meisjes in Kleuren Blauw Roze Groen en Zwart. De leukste events zijn niet altijd het minst luidruchtig. Daarom bieden wij gehoorbescherming die voorkomt dat uw kind blijvende gehoorschade oploopt. Deze oorkappen voor kinderen zijn uitermate comfortabel en zijn verstelbaar. Vanderfields - 'Experience Safely'. Producteigenschappen kinder Gehoorbescherming Sterk geluidsreducerend vermogen 26dB SNR CE Gecertificeerd volgens EN 352-1 Richtlijn Maat is verstelbaar (zie instructies in productfotos) Compact en Inklapbaar Dempt Geluid (je kan nog steeds geluid horen) Keuze uit 6 Kleuren Doelgroep 3 tot 16 jaar oud

Voordelen:

Lang te gebruiken tot 16 jaar

Dempt geluid

Geeft concentratie aan scholieren

Nummer 2

Alpine x Sophie La Girafe Muffy Baby Gehoorbescherming - Verstelbaar

Bescherm de oren van baby's en kinderen Het gehoor van baby's en peuters is kwetsbaar. Geluid is eerder schadelijk dan je denkt. Veel ouders stellen hun kind dan ook regelmatig bloot aan te hard geluid. Zonder dat zij daar bij stilstaan. Onderzoek wijst uit dat 1 op de 8 kinderen hierdoor blijvende gehoorschade oploopt. De Alpine Muffy Baby is speciaal ontwikkeld om gehoorschade bij de allerkleinsten te voorkomen. De oorkappen beschermen het gehoor van baby's en peuters tegen schadelijk geluid. Bijvoorbeeld bij feesten, optochten, festivals, kermis, vuurwerk en auto- en motorraces. De Muffy Baby zorgt er bovendien voor dat een kind onderweg ongestoord kan slapen. Ideaal als het kind bijvoorbeeld meegaat naar een restaurant of op reis. Ook kinderen die last hebben van overprikkeling kunnen baat hebben bij het dragen van de oorkap. Comfortabel en past altijd.

Voordelen:

Pat altijd

Comfortabel

Leuke kleuren

Speciaal voor baby's en peuters

Nummer 3

Luvion Gehoorbeschermers - Premium gehoorbescherming voor kinderen - baby

De Luvion Protective Ear Muffs, premium gehoorbeschermers, zijn speciaal ontworpen voor kinderen, om blijvende gehoorschade te voorkomen maar vooral ook om de concentratie te verbeteren. Onderzoek toont aan dat 1 op de 8 kinderen blijvende gehoorschade heeft overgehouden door blootstelling aan een luidruchtige omgeving zoals festivals, evenementen, concerten of vuurwerk. De Luvion Protective Ear Muffs zijn ideaal voor betere concentratie op school: Kinderen worden overal waar ze komen geconfronteerd met prikkels. Het blokkeren van geluid kan helpen om de concentratie te verbeteren, in de klas (tijdens een toets) of thuis bij het maken van huiswerk. De Protective Ear Muffs zijn verkrijgbaar in drie trendy kleuren: Petrol Blue, Misty Mint en Dusty Pink. De hoogwaardige materialen zijn zacht, comfortabel en makkelijk te reinigen. Door de verstelbare hoofdband passen ze altijd goed over de oren. De maat is goed aanpasbaar voor zowel kleine peuterhoofdjes als grotere kinderen. De gehoorbeschermers zijn Inklapbaar en worden geleverd met een stijlvolle beschermhoes hierdoor zijn ze makkelijk zeer compact op te bergen en mee te nemen.

Voordelen:

Handig in gebruik

Comfortabel

Makkelijk te bevestigen

Nummer 4

Baby Gehoorbescherming - Oorkap voor Baby en Kleuter (0-3 jaar)

Iedereen wilt natuurlijk het beste voor zijn kind, zo ook een goed gehoor. Het gehoor van je baby of kind is gevoelig. Gehoorschade komt steeds vaker voor door harde en schadelijke geluiden rondom jouw kind. Denk bijvoorbeeld aan hard geluid van feesten, motorrijders, geschreeuw en meer. Deze gehoorbescherming zorgt er dan ook voor dat jouw baby ten alle tijden beschermd is tegen harde geluiden. Hiermee voorkom je dat jouw baby gehoorschade oploopt. Voordelen ? Zachte oorkussens ? Verstelbaar ? Lichtgewicht ? Beschikbaar in meerdere kleuren

Voordelen:

Verstelbaar

Zacht en comfortabel

Verkrijugbaar in meerdere kleuren

Nummer 5

Wat is gehoorbescherming voor baby's?

Gehoorbescherming is er in alle vormen en maten voor volwassenen. Van oordoppen, gehoorbeugels tot gehoorkappen met radio- en speakerfunctie. Allemaal met verschillende type geluidsdempingen. Voor baby's en kinderen is dit anders. Omdat het systeem goed op zijn plek moet blijven zitten zijn er voor baby's en kinderen alleen maar gehoorkappen of zogeheten Ear muffs.

Modellen gehoorkap

Er zijn twee type gehoorkap voor baby's en kinderen verkrijgbaar.

Baby Ear muffs

Ear muffs zijn ontwikkeld voor de allerkleinsten. Ze hebben twee kappen welke over beide oorschelpen vallen en beschikken over zachte kussens zodat het rondom het oor niet gaat knellen. De oordoppen zijn aan elkaar gekoppeld door een elastieken band welke gesloten kan worden door middel van klittenband. Hij is op deze manier dus ook verstelbaar zodat de juiste maat gerealiseerd kan worden. De band is van zacht en flexibel materiaal en het elastiek loopt over het voorhoofd zodat het drukverschil niet over de kwetsbare fontanel loopt.

Doordat de elastische band te verstellen is past deze gehoorbescherming voor baby's altijd en zal hij je helpen het geluid te reduceren en gehoorschade tegen te gaan.

Gehoorkap met beugel

Dit type gehoorbeschermers is het klassieke model gehoorbescherming. Iedereen kent ze wel. Ze zijn er voor kleine kinderen en te gebruiken tot verschillende leeftijden. Sommige zijn zelfs zo te verstellen dat je er nog heel lang mee kunt doen, zelf volwassenen zouden ze nog op kunnen. Ze zijn zeer aanpasbaar aan het hoofd van het kind.

Deze gehoorkappen beschikken over twee oorkappen welke over beide oren vallen en rusten over de oorschelp door middel van zachte padding. De twee gehoorkappen zijn verbonden aan elkaar door een metalen hoofdband welke makkelijk verstelbaar is naar verschillende maten van het hoofd. De hoofdband is voorzien van zachte padding en rust op het bovendeel van het hoofd.

Schadelijke geluiden

Gehoorbescherming is essentieel voor kinderen van ouders die regelmatig aan lawaai worden blootgesteld. Het maakt niet uit wat voor soort geluid het is - van het geluid van muziek tot het geluid van draaiende machines - de juiste type gehoorbescherming en geluidsniveaumeters kunnen helpen om de blootstelling te meten en de nodige aanpassingen te maken.

Aanbevolen limiet blootstelling aan lawaai

Jonge kinderen zijn minder goed in staat zelf maatregelen te nemen om gehoorschade te voorkomen. Het advies maakt daarom onderscheid tussen maximale geluidniveaus voor jonge kinderen tot en met 13 jaar (gemiddeld 91 decibel over een kwartier), kinderen van 14 en 15 jaar (gemiddeld 96 decibel over een kwartier) en mensen vanaf 16 jaar (gemiddeld 102 decibel over een kwartier).

Het blijkt onmogelijk om maximale geluidsniveaus te adviseren die voor ieder individu absoluut veilig zijn, en dus geen risico op gehoorschade opleveren. Dat komt omdat de mate waarin mensen gevoelig zijn voor harde muziek per individu verschilt. Ook is de totale hoeveelheid (hard) geluid waaraan mensen blootstaan, ook los van muziek, niet voor iedereen gelijk.

* Bron: RIVM Briefrapport 2017-0159

Bescherming

In Nederland is er geen landelijke wet- of regelgeving die bezoekers van uitgaansgelegenheden beschermt tegen gehoorschade door te harde muziek. Iedereen moet zich er dus zelf bewust van zijn en weten wat de consequenties zijn als je je voor een langere tijd in lawaai bevindt. Zorg dus altijd voor passende gehoorbescherming voor kinderen en voor jezelf, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Beschermingsklasse

Een gehoorbeschermer heb je in verschillende beschermingsklasse.

De meeste gehoorbeschermers geven een bescherming tussen de 23 en 30 dB. Het sluit omgevingsgeluiden niet af, maar het geeft een demping van luide muziek en hard geluid. Je kind kan nog steeds genieten van zijn of haar favoriete muziek, maar wordt beschermd tegen schadelijk geluid.

Waarom baby gehoorbescherming kopen?

Het investeren in een gehoorbeschermer voor je kind heeft als hoofddoel - het beschermen van het gehoor van je kindje. Veel harde geluiden, zoals Bass geluid, muziek en lawaai van bijvoorbeeld vuurwerk, optochten of auto- motorraces geven te veel en te hard geluid waardoor het gehoor van je kind kan beschadigen. Je wilt dit natuurlijk te alle tijden voorkomen want op latere leeftijd kan dit voor je kind ongekende problemen op gaan leveren.

Algemene informatie over gehoorschade

Wat is gehoorschade?

Gehoorschade ontstaat doordat de trilharen in de oren beschadigd raken en kapot gaan. Dit kan in één keer gebeuren als het geluid erg hard is, maar het kan ook gebeuren als er te vaak of te lang naar harde geluiden geluisterd wordt. Hierdoor slijten de trilharen in het oor. Als de trilharen beschadigd zijn geven ze geen of de verkeerde informatie door, zoals een piep of ruis.

Hoe ontstaat gehoorschade?

Gehoorschade kan direct ontstaan na één hard geluid, maar ook langzaam opbouwen door te vaak of te lang luisteren op hoge geluidsniveaus. Bij het luisteren van muziek, films kijken en gamen met een koptelefoon of oortjes staat het geluid vaak onbewust te hard. Ook op feestjes en evenementen als carnaval, koningsdag of oud en nieuw hebben we meestal niet in de gaten hoe hard het omgevingsgeluid en de muziek zijn.

Wat merk je van gehoorschade?

Als de trilharen in je oren eenmaal beschadigd zijn, kunnen ze niet meer herstellen. Gehoorschade is dus onomkeerbaar. Of de gehoorschade nu plotseling of over een langere periode ontstaat, de gevolgen zijn niet mis. Je kunt last krijgen van een constante piep, oorsuizen, doofheid of geluidsvervorming. Gehoorschade kan (in het ergste geval) leiden tot concentratie- en leerproblemen, sociaal isolement en zelfs depressie.

Het gehoor van een kind is kwetsbaarder

Het mag geen verrassing zijn dat kinderen een gevoelig gehoor hebben. Jongere kinderen nog meer dan oudere kinderen. Als er beschadigde trilhaartjes zijn ontstaan in de oren van je kind dan is er geen herstel meer mogelijk. Je moet daarom echt rekening houden met de kwetsbaarheid van het gehoor van kinderen. Voor jezelf is dit trouwens ook raadzaam. Als eenmaal een verminderd gehoor is ontstaan kan een kind problemen krijgen in de toekomst mijn zijn algemene ontwikkeling. Dit kan grote effecten hebben op het leven. Het leven thuis, het leven op school, het leven met vrienden of vriendinnen, kortom met alles in het dagelijks leven. Om dit te voorkomen biedt je je baby, dreumes, peuter of tiener de beste gehoorbescherming.

Baby gehoorbescherming kopen? Houd hier rekening mee

Ben je er in middels over uit dat je een gehoorbeschermer voor je kleine wilt aanschaffen dan vertellen wij je graag waar je op moet letten.

Voor wie?

Belangrijk is om te bepalen voor wie het gehoorkapje nodig is. Is het voor een kleine baby? - Ga dan voor de zachte ear muffs welke je makkelijk met een elastische band vast kunt maken op het voorhoofd. Door de klittenband sluiting is het kapje te verstellen naar een grotere maat. Je kunt er daarom nog wel even mee vooruit. Door de zachte padding zitten de ear muffs niet bij je baby in de weg. Je kind kan gewoon lekker in de kinderwagen of buggy liggen zonder dat hij of zij er last van heeft. Wil je een gehoorbeschermer voor je peuter? - Kijk dan naar een gehoorbeschermer welke met een beugel te verstellen is. Deze geeft meer stevigheid om het hoofd, en zit comfortabel bovenop de kruin. Daarnaast kun je ook kiezen voor gehoorkappen welke te gebruiken zijn vanaf 0 maanden tot in de tienertijd. Deze kappen gaan dus lang mee en zijn goed te verstellen speciaal voor hele kleine kinderen en grotere kinderen.

Welke demping?

De demping is belangrijk. Het sluit het gehoor niet af maar het dempt de harde geluiden. Je kind kan dus alsnog genieten van de lekkere muziek en jij kunt als ouders nog steeds makkelijk contact maken met je kleintje. Hoe hoger de demping uitgedrukt staat in decibel, hoe hoger de bescherming van de oorkappen.

Kleuren

Gehoorbeschermers koop je in veel vrolijke kleuren. Dat maakt het opzetten van een gehoorkap wel een stuk leuker natuurlijk. Check via de link of jouw favoriete kleur te koop is.

Oordopjes (niet aanbevolen voor baby's of jonge kinderen)

Lawaai is een veelvoorkomend en onvermijdelijk gegeven in het leven. Als het echter om het gehoor van je kind gaat, neem dan voorzorgsmaatregelen! Harde geluiden kunnen bij kinderen blijvende gehoorschade veroorzaken - zelfs als ze volwassen zijn. Dus wat kan je doen? De beste manier om het gehoor van je kind te beschermen, is door waar mogelijk een gehoorkap te gebruiken. Oordopjes werken door de hoeveelheid geluid die hun trommelvlies bereikt te verminderen en het risico op oorletsel of doofheid aanzienlijk te verminderen maar deze zijn niet geschikt voor baby's en jonge kinderen. Oordopjes zijn klein van stuk en daar kunnen kleine kinderen in stikken.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Je kunt door een speciale decibelmeter het geluid opmeten. Als je dit apparaat gebruikt is er geen twijfel over mogelijk of het schadelijk is of niet. Daarnaast bestaan er verschillende apps om de geluidssterkte te meten. Vanaf 80 decibel kan gehoorschade ontstaan. Elke 3dB harder, verdubbelt het geluid. 103 dB is dus twee keer zo hard als 100 dB. Als het geluid te hard staat, gebruik dan oordoppen of zoek een rustige plek. Ga ook niet te dicht bij de geluidsboxen staan.

Gehoorbescherming is essentieel voor ouders van jonge kinderen. De American Academy of Otolaryngology heeft een veilige limiet voor het gehoor van kinderen vastgesteld op 80 dB. Alles boven dat limiet is te luid en kan schade aan de oren van je kind veroorzaken.

Is de situatie voorgekomen dat je kind wel in een omgeving is geweest met harde geluiden? Er is niet altijd gelijk gehoorbeschadiging aan de hand. Maar maak je je toch zorgen? Als je veranderingen opmerkt, zoals gehoorproblemen, oorsuizen of gehoorverlies, ga dan onmiddellijk naar een arts om oorproblemen uit te sluiten. De arts kan je doorverwijzen naar een oorspecialist of audicien.