15x de beste glazen babyflessen van 2023!

15x de beste glazen babyflessen van 2023!

Een glazen babyfles is essentieel voor de gezondheid van je baby. Het drinken uit een glazen fles bevordert een betere smaak, aangezien er geen chemische stoffen vrijkomen zoals bij een plastic fles. Ook is het beter voor het milieu dan plastic. Bovendien is het zo dat glazen babyflessen gemakkelijker schoon te maken zijn.

Wanneer je op zoek bent naar een glazen babyfles, is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Er zijn veel verschillende opties die je kunt kiezen, maar het kan moeilijk zijn om erachter te komen welke het beste is.

Daarom hebben wij de 5 beste glazen babyflessen op een rijtje gezet om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. De 5 beste glazen babyflessen die wij hebben geselecteerd, variëren in prijs, kwaliteit en stijl. Zo hebben we bijvoorbeeld een glazen babyfles met een speciale anti-koliek ventiel uitgelicht, wat helpt om baby's te beschermen tegen het drinken van te veel lucht. Bekijk onze top 5 van de beste glazen babyfles.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste glazen babyfles

De beste glazen babyfles - Philips Avent Glazen starterset voor pasgeborenen SCD303/01 - Natural-fles - 3 stuks

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Philips Avent Glazen starterset voor pasgeborenen SCD303/01 - Natural-fles - 3 stuks de beste is. De Philips Avent Glazen starterset voor pasgeborenen SCD303/01 - Natural-fles biedt een veilige en comfortabele oplossing voor het voeden van je baby. De speen is ontworpen met flexibele, spiraalvormige randen die lijken op de vorm van een borst. Dit voorkomt dat je baby het moeilijk heeft met het overstappen tussen borst- en flesvoeding.

Philips Avent Glazen starterset voor pasgeborenen SCD303/01 - Natural-fles - 3 stuks

De Philips Avent Glazen starterset voor pasgeborenen SCD303/01 - Natural-fles biedt een veilige en comfortabele oplossing voor het voeden van je baby. De speen is ontworpen met flexibele, spiraalvormige randen die lijken op de vorm van een borst. Dit voorkomt dat je baby het moeilijk heeft met het overstappen tussen borst- en flesvoeding. Als je baby de speen aan de borst heeft, zal de textuur ervan zorgen voor een gevoel van vertrouwen en comfort. De speen heeft ook speciale comfortkussentjes die ervoor zorgen dat je baby het voeden op een natuurlijke manier kan doen. Met de Philips Avent Glazen starterset voor pasgeborenen SCD303/01 - Natural-fles kun je ervoor zorgen dat je baby veilig, comfortabel en op een natuurlijke manier kan worden gevoed. De speen heeft een zachte textuur en een borstvormige vorm die aanleggen gemakkelijker maakt. De comfortkussentjes zorgen ervoor dat je baby gemakkelijker kan overstappen tussen borst- en flesvoeding. Dankzij deze set heb je alles wat je nodig hebt om je baby een goede start te geven.

Voordelen:

Starterset

Natuurlijk voeden

Speciale speen voorkomt tepelverwarring

Beste keuze

Tommee Tippee Closer to Nature- glazen zuigfles - langzame uitstroomsnelheid - anti-colic ventiel - 150 ml - verpakking van 1 stuk - doorzichtig

De Tommee Tippee Closer to Nature-zuigfles is een duurzame manier om je baby te voeden. Gemaakt van 100% recyclebaar, babyveilig glas van medische kwaliteit, is deze fles vlekbestendig en helemaal vrij van BPA, ftalaat en andere toxines. De zachte siliconen tepelspeen voelt aan als een echte borst en is zo ontworpen dat het de bewegingen van de moeder naarstig imiteert om een comfortabele flesvoeding te stimuleren. Dankzij het anti-koliekventiel wordt een overmatige luchtstroom verminderd, waardoor baby's meer melk en minder lucht binnenkrijgen. Hierdoor worden darmkrampjes voorkomen. De Tommee Tippee Closer to Nature-zuigfles is door 95% van de moeders verkozen tot de meest aanbevolen fles en ook als de meest eenvoudig te accepteren tepelspeen ooit. Met deze duurzame en lange levensduur zal je baby zonder zorgen kunnen genieten van elke maaltijd.

Voordelen:

100% gerecycled

BPA vrij

zachte siliconen tepelspeen

Nummer 2

Difrax Glazen Babyfles 250 ml Natural - Anti-Colic - Roze - 1 stuk

Deze innovatieve babyfles is speciaal ontworpen voor het gemak van ouders en het comfort van baby's. De fles met anti-colic systeem is geschikt voor maximaal 250 ml voeding en kan al vanaf de geboorte gebruikt worden. Dit systeem voorkomt dat voeding en lucht met elkaar vermengd worden, waardoor vitamines en belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Met behulp van het bijgeleverde ventiel, wordt het eenvoudig om lucht in de fles te introduceren, waardoor de baby geen lucht krijgt bij het drinken. De fles is gemaakt van borosilicaatglas, dat licht en zeer duurzaam is. Het is ook erg sterk en kan krassen en schokken weerstaan. Daarnaast is er een zachte flessenspeen Natural Small met extra grip bijgeleverd, zodat je kindje comfortabel kan drinken. Om ervoor te zorgen dat het anti-colic systeem optimaal werkt, is het belangrijk om het luchtgaatje in het midden van het ventiel regelmatig te controleren. Dit kan eenvoudig door er enige malen in te knijpen. In het algemeen is deze glazen s-fles een uitmuntende keuze voor de gezondheid en het gemak van je baby. Het is sterk, licht, duurzaam en heeft een anti-colic systeem dat voedingselementen behoudt. Door de aanwezigheid van het ventiel kan je baby comfortabel drinken en lucht krijgen.

Voordelen:

Anti- colic systeem

Extra grip

Licht & duurzaam

Nummer 3

Bibs Sage 110 ml Glazen Fles 5013250

Deze glazen fles is een handige oplossing voor jouw kindje. Het is gemaakt van borosilicaatglas en kan tegen extreme temperaturen. Deze fles heeft een anti-colic systeem dat zorgt voor minder onnodige lucht voor je kindje, waardoor buikkrampjes worden verminderd of zelfs voorkomen. De speen is gemaakt van rubberlatex en heeft een langzame stroomsnelheid. Deze fles is geschikt voor kindjes vanaf 0 maanden en is een erg handig product voor onderweg. Deze stevige glazen fles is een goede oplossing voor jouw kindje. Het is gemaakt van borosilicaatglas dat bestand is tegen extreme temperaturen. Bovendien is er een anti-colic systeem aanwezig waardoor je kindje minder onnodige lucht binnenkrijgt, waardoor buikkrampjes worden verminderd of zelfs voorkomen. De fles is voorzien van een rubberlatex speen met een langzame stroomsnelheid. Daarnaast is er een opvouwbare trechter waardoor het makkelijk is om te vullen en een melkslot dat hygiënisch opbergen mogelijk maakt. Met deze fles neem je de fles makkelijk mee voor onderweg zonder zorgen te maken over morsen van de melk. Deze stevige glazen fles is geschikt voor kindjes vanaf 0 maanden en is een handig product voor onderweg.

Voordelen:

Anti-colic systeem

Rubberlatex speen

Stevig glas

Nummer 4

HEVEA Wide Neck glazen drinkfles | 250ml | 2 stuks | borosilicaat glas | 100% natuurrubber

Deze prachtige babyfles wordt gemaakt van 100% natuurlijk rubber. De antikrampjesspeen en dop zijn zo ontworpen dat ze perfect passen om de flessenhals, zodat er geen melk gemorst wordt. Daarnaast heeft de dop een vacuümafdichting, waardoor de fles tijdens het reizen niet kan lekken. Het is de meest milieuvriendelijke en natuurlijke babyfles die je kunt vinden. De fles is niet alleen functioneel, maar ook fraai om te zien. Daarom is het een uitstekend product voor gezinnen die waarde hechten aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Voordelen:

100% natuurlijk rubber

antikrampjesspeen

Milieuvriendelijk

Nummer 5

Wat is een glazen babyfles?

Een glazen babyfles is een fles die speciaal ontworpen is voor het geven van voeding aan een baby. Deze babyflessen zijn gemaakt van glas, wat de meest ideale materialen is voor een babyfles.

Een glazen babyfles biedt een aantal voordelen. Allereerst is het een hygiënisch materiaal, waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen om zich te vermeerderen. Daarnaast is het een duurzaam materiaal, wat betekent dat de fles langere tijd meegaat zonder schade te oplopen. Het is ook een veilig materiaal; er bestaat geen risico op het vrijkomen van schadelijke chemicaliën in de fles, zoals bij sommige plastic flessen.

De glazen babyfles is ook geschikt voor verschillende temperaturen. Zo kun je het gebruiken voor warm of koud voedsel, zonder dat er iets gebeurd met de fles. Ook is de fles makkelijk schoon te maken, waardoor het een hygiënisch en veilig materiaal is om voeding mee te geven.

Een glazen babyfles heeft dus een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten flessen. Ze zijn hygiënisch, veilig en duurzaam. Ze zijn ook makkelijk schoon te maken en kunnen worden gebruikt voor zowel warme als koude voeding. Ze zijn ook stijlvol en makkelijk mee te nemen. Als je op zoek bent naar een goede babyfles dan is een glazen babyfles een goede optie.

Waarom een glazen babyfles kopen?

Een glazen babyfles kopen is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een gezonde, veilige en duurzame optie voor hun kinderen. Een glazen babyfles biedt tal van voordelen, waaronder het feit dat het geen microplastics of bps bevat, niet krasgevoelig is, geen kalkaanslag veroorzaakt, hygiënisch is, duurzaam is en niet verkleurt.

Geen microplastics

Microplastics zijn kleine plastic deeltjes die te vinden zijn in veel producten, waaronder babyflessen. Deze deeltjes kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid omdat ze de luchtwegen kunnen irriteren en de huid kunnen uitdrogen. Daarom is het belangrijk om een babyfles te kopen die geen microplastics bevat. Gelukkig bevat een glazen babyfles geen microplastics, waardoor het een veiligere optie is voor je baby.

Geen BPS

Daarnaast bevatten veel plastic babyflessen ook bps, een chemische stof die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Bps kan de hormoonhuishouding verstoren en kan schadelijk zijn voor de reproductieve gezondheid. Daarom is het belangrijk om een babyfles te kopen die geen bps bevat. Gelukkig bevat een glazen babyfles geen bps, waardoor het een veiligere optie is voor je baby.

Geen krassen

Verder is een glazen babyfles niet krasgevoelig, waardoor het een veilige keuze is voor je baby. Krasbestendigheid is belangrijk omdat je babyfles veel wordt gebruikt. Als de fles krasgevoelig is, kan er vuil en bacteriën in komen, wat schadelijk kan zijn voor je baby's gezondheid.

Geen kalkaanslag

Bovendien kan een glazen babyfles geen kalkaanslag veroorzaken, wat belangrijk is omdat kalkaanslag een bittere smaak kan geven aan het voedsel of de drank die je baby drinkt. Kalkaanslag kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid omdat het de luchtwegen kan irriteren.

Hygienisch

Een glazen babyfles is ook hygiënisch. Plastic babyflessen kunnen kleine krasjes krijgen waar bacteriën in kunnen komen en kunnen ook een chemische geur krijgen. Glazen babyflessen kunnen echter worden gereinigd met heet water en zeep, waardoor ze hygiënisch en veilig zijn. Een glazen babyfles kan ook makkelijk in de vaatwasser, dat scheelt weer afwassen.

Duurzaam

Verder is een babyfles van glas duurzaam. Plastic babyflessen kunnen slechts een paar maanden meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Glazen babyflessen, daarentegen, kunnen wel tien jaar meegaan, wat betekent dat ze veel langer mee zullen gaan en minder afval zullen produceren.

Verkleurd niet

Tot slot is een glazen babyfles ook niet verkleurend. Plastic babyflessen kunnen na verloop van tijd verkleuren, wat niet alleen lelijk kan zijn, maar ook schadelijk voor de gezondheid. Daarom is een glazen babyfles een betere optie omdat het niet verkleurt.

Glazen babyfles kopen? Houd hier rekening mee


Als je een glazen babyfles gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je kind, het soort speen dat je wilt gebruiken, de inhoud van de babyfles en je budget.

Leeftijd

De leeftijd van je kind is belangrijk omdat je een babyfles wilt kiezen die past bij de maat van je kind. Bijvoorbeeld, als je kind jonger is dan zes maanden, kun je een kleinere babyfles kopen, terwijl als je kind ouder is dan zes maanden, je een grotere babyfles moet kopen.

Soort speen

Het soort speen dat je wilt gebruiken is ook belangrijk. Er zijn verschillende soorten speentjes op de markt, waaronder siliconen, latex en borstvoedingsspeentjes. Kies een babyfles die compatibel is met de speentjes die je wilt gebruiken.

Inhoud fles

De inhoud van de babyfles is ook belangrijk. De meeste babyflessen hebben een inhoud van 150-250 ml, maar er zijn ook babyflessen met een grotere inhoud. Afhankelijk van hoeveel melk je baby elke keer drinkt, kun je de juiste maat babyfles kiezen.

Budget

Het budget dat je hebt is ook belangrijk. Glazen babyflessen kunnen duurder zijn dan plastic babyflessen. Maar als je een hoge kwaliteit babyfles wilt, is het de moeite waard om wat meer te investeren.

Als je alle bovenstaande factoren in gedachten houdt, kun je de juiste glazen babyfles kiezen die bij je kind en je budget past. Neem de tijd om verschillende merken en modellen te vergelijken om de beste optie te vinden.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja, een glazen babyfles kan in de vaatwasser worden gezet. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat glazen babyflessen gevoelig zijn voor extreme temperatuurveranderingen. Daarom is het verstandig om de flessen op een lagere temperatuur te wassen. Als er te veel hitte wordt toegevoegd, kan de fles exploderen. Als de vaatwasser niet op de juiste temperatuur kan worden ingesteld, is het beter om de flessen met de hand te wassen.

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel glazen babyflesjes je thuis moet hebben. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe vaak je borstvoeding geeft, of je je baby flesvoeding geeft, en hoe vaak je je baby voedt. Als je borstvoeding geeft, heb je mogelijk geen extra glazen babyflesjes nodig. Als je flesvoeding geeft, heb je mogelijk wel extra glazen babyflesjes nodig. Gemiddeld heb je voldoende aan 2 a 3 glazen babyflessen.