10 x de beste isofix autostoelen van 2023

10 x de beste isofix autostoelen van 2023

Je kind veilig vervoeren in de auto is het allerbelangrijkste en bovendien ook nog eens verplicht in Nederland. Met behulp van een isofix systeem bevestig je de autostoel in een handomdraai in je auto. Geen getob met gordels die je op de juiste manier door de autostoel moet aansnoeren, waar je ook nog weleens mee de fout in kan gaan, waardoor de autostoel alles behalve veilig is.

Voor iedere leeftijd is er tegenwoordig een autostoel met het bevestigingssysteem isofix te krijgen en hierdoor kan het zijn dat je het moeilijk vindt om hierin een keus te maken. Want welk autostoeltje hoort bij de leeftijd en het gewicht van jouw kindje? En wat zijn de voordelen, maar ook de nadelen van een isofix systeem?

Wij hebben dit allemaal voor jou uitgezocht en verwerkt in dit artikel. Hieruit hebben wij een top 5 samengesteld van de 5 beste isofix autostoeltjes.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste autostoel met Isofix

De beste autostoel (groep 0,1,2,3,) met Isofix - Cangaroo Motion 360° Autostoel - Isofix - Draaibaar - Grijs - 0 tot 36 kg - Autostoel groep 0/1/2/3

Groep 2 en 3 autostoel met isofix - Maxi-Cosi Rodifix AirProtect® Autostoeltje - Authentic Black

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Cangaroo Motion 360° Autostoel - Isofix - Draaibaar - Grijs - 0 tot 36 kg - Autostoel groep 0/1/2/3 de beste is omdat deze ingezet kan worden voor alle leeftijden. Hij is lang te gebruiken vanaf baby af aan en om te bouwen is naar latere fases. Hij is ook 360 graden draaibaar waardoor er een waanzinnige gebruiksgemak ontstaat!

 

Cangaroo Motion 360° Autostoel Isofix

Als je voor de Cangaroo Motion Isofix Autostoel kiest, dan kies je letterlijk voor langdurig gebruik. De stoel is namelijk te gebruiken vanaf de geboorte tot maar liefst 12 jaar! Het is dus een groep 0 stoel, maar ook groep 1, 2 én 3 autostoel. Daarbij is deze in twee richtingen te plaatsen. Hij kan dus zowel tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee geplaatst wordenen dankzij het 360° draaibare zitje is het plaatsen en uit de autostoel halen van je kleintje nog makkelijker.

Voordelen:

360° draaibare zitje

van 0 tot 12 jaar

Twee rijrichtingen

Beste keuze

Bebies First Autostoel Grow up Isofix

Deze comfortabele en ergonomische autostoel van Bebies First groeit met je kindje mee en is eenvoudig te installeren in de auto. Geschikt voor kinderen van 9 - 36 kilo. Eigenschappen: - Geschikt voor kinderen tussen de 9 - 36 kg (1 - 12 jaar) - Groep 1 + 2 + 3 - Gekeurde stoel ECE R44/04 - 3-punts verstelbare passagiersgordel - ISOFIX systeem - Toptether

Voordelen:

geschikt van 9Kg tot 12 jaar

Handig in gebruik

Mooi design

Nummer 2

Lionelo Bastiaan Autostoeltje 360° draaibaar ISOFIX

De hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de Bastiaan autostoel wordt bevestigd door het toegekende TUV-certificaat. Het product voldoet aan de ECE R44/04 norm.

Voordelen:

360° draaibaar

Extra zijbescherming

Dakje biedt bescherming tegen de zon

Nummer 3

Maxi-Cosi AxissFix i-Size Autostoeltje

Een nieuwe kijk op kinderveiligheid met de Maxi-Cosi AxissFix! Onze innovatieve AxissFix roteert volledig 360 ° voor het allerbeste gebruiksgemak. Het voldoet aan de nieuwste Europese i-Size veiligheidsnorm en biedt je baby een achterwaarts gerichte positie voor een betere hoofd- en nekbescherming. Installatie Installeer de Maxi-Cosi AxissFix in je auto met behulp van de ISOFIX-bevestigingspunten en Top Tether waardoor de installatie veilig en praktisch wordt. Raadpleeg de gebruikershandleiding of lees onze checklist voor een juiste ISOFIX-installatie. Nadat je de AxissFix op de ISOFIX-bevestigingspunten van je auto hebt vastgemaakt, moet je de Top Tether verbinden met het ankerpunt in je voertuig. Dit zal zorgen voor een heel veilige, stabiele, gemakkelijke en correcte installatie. Je kind in het zitje vastzetten wordt nog eenvoudiger gezien het zitje volledig draaibaar is en naar buiten gericht!

Voordelen:

360° draaibaar

7 posities voor aanpassing hoofdsteun

Machinewasbare hoes

Nummer 4

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect

Ouders willen dat hun kinderen worden beschermd tijdens een autorit. Met zijn gepatenteerde AirProtect®-technologie om je kindje ten allen tijde veilig te houden biedt onze Maxi-Cosi RodiFix AirProtect® extra zijdelingse hoofdsteunbescherming voor maximale veiligheid. Installatie Het maakt niet uit met welke auto je rijdt, onze Maxi-Cosi RodiFix AirProtect® past als je auto het ISOFIX-systeem heeft. Voor een veilige installatie wordt het kinderzitje gemonteerd met de autogordel en ISOFIX. Om te installeren plaats je de RodiFix AirProtect® op de achterbank van je auto, sluit je het kinderzitje aan op de ISOFIX-verbindingspunten van je auto en maak je de gordel vast. Klaar is kees! De installatie is voltooid. Wist je dat de ISOFIX-verbinding het kinderzitje stabieler maakt? Ook wanneer je kindje niet in het kinderzitje zit wordt het kinderzitje stabieler. Omdat veel auto's tegenwoordig ISOFIX hebben zal dit waarschijnlijk ook het geval zijn voor jouw auto.

Voordelen:

Hoes kan in de wasmachine

Verstelbare hoofdsteun

Zijdelings beveiligingssysteem

Nummer 5

Wat is isofix autostoel eigenlijk ?

Isofix is een autostoelsysteem dat gebruikmaakt van ISOFIX-ankerpunten om het stoeltje te bevestigen en los te maken in de auto. Dit maakt het gemakkelijk om kinderen veilig in en autostoel te vervoeren. Het is ook een van de meest betrouwbare autostoelen op de markt, omdat het keer op keer is getest en bewezen. Je kunt bijna niet de fout in gaan tijdens het bevestigen en daarom maakt het dit systeem op en top veilig.

ISOFIX-autostoeltjes worden snel de standaard voor kinderveiligheid in auto's. Ze bieden een aantal voordelen, waaronder dat ze veiliger zijn dan traditionele autostoeltjes en dat kinderen in verschillende posities kunnen rijden. Om een ISO-fix stoeltje te gebruiken, is het belangrijk dat ouders begrijpen hoe het systeem werkt en wat de voordelen zijn. Lees dus vooraf altijd de gebruiksaanwijzing voor de juiste installatie.

De positieve punten van ISOFIX

Het gebruik van een Isofix autostoeltje heeft veel voordelen, waarvan één van de belangrijkste het voorkomen van letsel bij een ongeval is. Omdat dit een type autostoeltje is dat een innovatief kliksysteem gebruikt, is het bovendien veel veiliger dan traditionele stoelen. Je kan hiermee bijna geen fouten maken tijdens de bevestiging en daarom maakt het dat dit systeem ontzettend veilig is.

De nadelen van ISOFIX

Er zijn een ook een paar nadelen aan het gebruik van een ISO-fix autostoeltje. Hoewel sommige voordelen zijn dat het veiliger is dan traditionele stoelen en gemakkelijker te installeren is, is het nadeel dat niet alle auto's geschikt zijn voor isofix stoelen. Het isofix systeem zit in bijna alle auto's die na 2006 gemaakt zijn. Wat nog een nadeel kan zijn is de prijs, een isofix autostoeltje is duurder dan een autostoeltje zonder isofix

Waarom een isofix autostoel kopen?

Een isofix autostoel is een stuk veiliger dan een autostoeltje waarbij je de stoel met een autogordel in de auto bevestigd. Alleen om deze reden al kies je voor een isofix autostoel omdat je natuurlijk een autostoeltje gebruikt voor de veiligheid van je kind. Omdat het voor de ouder ook fijn is wanneer een autostoeltje makkelijk te bevestigen is, is isofix ook een uitstekende keuze. Door middel van isofix bevestigingspunten aan de achterkant van het zitje wordt het autostoeltje makkelijk vastgeklikt. De isofix bevestigingspunten moet je wel in de auto hebben zitten, de meeste nieuwe auto's die na 2006 zijn gemaakt beschikken hierover.

Als je over een tweede auto beschikt is isofix ook een handige keuze. Omdat je dit stoeltje in een paar tellen losklikt en bevestigd zet je hem zo over naar een andere auto. Veel ouders namen de keuze om met een traditionale autstoel er 2 aan te schaffen omdat het anders een hoop tijd en gedoe kosste om het autostoeltje over te zetten, maar hier hoef je met een isofix autostoel niet bang voor te zijn. Een isofix autostoel is duurder, maar omdat er vaak maar 1 van gekocht wordt bespaar je daarop weer kosten.

Isofix autostoel kopen? Houd hier rekening mee.

Heeft mijn auto Isofix?

Autostoeltjes zijn essentieel voor de veiligheid van kinderen tijdens autoritten. Niet alle autostoeltjes zijn echter compatibel met het systeem Isofix. Isofix is een veiligheidssysteem dat gebruik maakt van isofix bevestigingspunten om uw kind veilig in het autostoeltje te houden. Als u niet zeker weet of uw auto het systeem heeft, kijk dan achterin de auto. Meestal zie je op de achterbank labels met isofix zodat je ziet dat je auto over isofix beschikt. Sommige auto's hebben geen label, maar kijk dan tussen de rugleuning en de zitting van de auto. Je voelt dan de haken van de isofix. Zorg er in de tussentijd voor dat u autostoeltjes gebruikt waarop het systeem is geïnstalleerd en houd uw kind veilig tijdens autoritten!

Welk autostoeltje?

Om te weten welke autostoel geschikt is voor jou kindje, moet je rekening houden met het gewicht van je kindje. Tot de lengte van 1,35 m is het in Nederland verplicht om je kind in een autostoeltje te vervoeren. Er wordt gekeken naar het gewicht om te kunnen bepalen in welke groep autstoel je kind past.

Groep 0+ (van 0 tot 13 kg)

  • Groep 0+ autostoeltjes worden gebruikt vanaf de geboorte. Je plaatst deze autostoel in de rijrichting om zo goede steun te bieden aan het hoofdje en de nek in geval van een botsing. Om over te kunnen naar een volgende stoel moet je kindje minimaal 13kg wegen en zodra het hoofdje boven de stoel uitsteekt .

  • De losse autostoeljes bijvoorbeeld de maxi cosi worden meestal nog gewoon met de autogordel bevestigd. Je hebt hiervoor ook wel een isofix base die je in de auto kan laten staan. Op die manier klik je eenvoudig de maxi cosi in de isofix base waardoor je het autostoeltje niet hoeft te bevestigen met de gordels.

Groep I (van 9 tot 18 kg)

  • Groep 1 autostoeltjes worden meestal in de rijrichting vast gezet met de autogordel of met isofix. Belangrijk om op te letten dat het stoeltje zo vast mogelijk bevestigd wordt. Met een isofix systeem zit de stoel, als je deze goed en correct bevestigd, zo goed vast dat het stoeltje bijna niet meer te bewegen is.

  • De stoeltjes zijn uitgerust met een eigen gordelsysteem of met een zogenaamd vanglichaam. Voor de veiligheid moeten zowel gordelsysteem als vanglichaam strak aanliggen op het lichaam. Soms willen kinderen zich weleens uit deze gordels wurmen, gelukkig zijn hier handige clips voor om dit extra aan het gordelsysteem te bevestigen.

  • Sommige groep I stoeltjes worden tegen de rijrichting in gemonteerd. Door de goede ondersteuning zijn de belastingen op hoofd en nek in de frontale botsing daarom lager.

Groep II (van 15 tot 25 kg) en Groep III (van 22 tot 36 kg)

  • Groep 2 en 3 worden vaak in een stoel samengevoegd. Het is een zitverhoger, die met een rugleuning wordt aangeboden. In dit autostoeltje wordt het kind met een 3-punts gordel vastgezet.

  • De rugleuning is erg belangrijk omdat deze vaak zijdelingse protectie biedt voor hoofd en romp en voorzien is van een gordelgeleider die de schoudergordel goed op het lichaam positioneert. Gebruik van een zitverhoger zonder rugleuning raden we om deze reden af.

Lees tip: De beste autostoel organizers van dit moment

Veel gestelde vragen (FAQ)

Als er in de bijrijders stoel isofix punten zijn bevestigd dan is het mogelijk om ook het autostoeltje op de voorstoel te plaatsen. Dit kan je makkelijk checken om even tussen de stoel te voelen of er haken zitten waar je de stoel aan vast kunt klikken.

Een autostoeltje met isofix systeem is de toekomst. Omdat je bijna geen fouten kan maken bij de bevestiging zit je kindje ontzettend veilig in de auto.