10x de beste spuugdoekjes

10x de beste spuugdoekjes

Als de uitgerekende datum nadert en je je uitzetlijst aan het afwerken bent zul je merken dat je een grote voorraad spuugdoeken nodig zal hebben. Spuugdoekjes worden vooral gebruikt als de baby net is geboren. Een spuugdoekje leg je over je schouder wanneer je kindje klaar is met drinken en hij of zij een boertje moet laten. Soms kan er dan wat melk terugkomen en dit wil je natuurlijk niet op je schone kleding krijgen. Een spuugdoekje is daarom een ideale uitvinding om je kleding schoon te houden. Spuugdoekjes worden vaak verward met monddoekjes. Monddoekjes zijn echter bedoeld om de mond van je baby schoon te maken en hebben dus een andere functie dan spuugdoekjes. Spuugdoekjes zijn er in allerlei soorten en maten, kleuren, met of zonder prints. De keuze is reuze en daarom begrijpen wij heel goed dat het een moeilijk keus kan zijn. Je wil namelijk wel een fijn spuugdoekje aanschaffen, die bijvoorbeeld wel voldoende absorbeert. Een spuugdoekje schaf je meestal ruim aan omdat je deze na iedere voeding gebruikt en aangezien een pasgeboren baby gemiddeld wel 12 keer drinkt op een dag heb je er dus een heleboel nodig in de beginfase.

Wij zetten voor jou alle spuugdoekjes op een rijtje. Van hydrofiele doekjes, tot katoenen doekjes en badstof. Lees snel verder en ontdek onze top 5.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Beste spuugdoekjes

Beste hydrofiele spuugdoekjes - Lalieloe Spuugdoekjes - Monddoekjes - 5 stuks - Beige - 23 x 23 cm - Met lusje

Beste badstoffen spuugdoekjes - Meyco basic badstof spuugdoekjes 6-pack - Wit/Forest Green/Grijs

De Lalieloe Spuugdoekjes - Monddoekjes - 5 stuks - Beige - 23 x 23 cm - Met lusje zijn wat ons betreft de beste omdat ze van een zacht, ademend materiaal zijn gemaakt, waardoor ze comfortabel zijn om te gebruiken op de huid van je baby. Ze komen in een pakje van 5 stuks. Ze hebben ook een lusje, waardoor je ze gemakkelijk kunt uithangen. Bovendien is het materiaal van de spuugdoekjes ook goed vocht opneembaar, wasbaar en herbruikbaar, waardoor je het meerdere keren kunt gebruiken.

 

 

Lalieloe Spuugdoekjes - Monddoekjes

Deze hydrofiele doekjes van Lalieloe zijn handig om te gebruiken oa als spuugdoekjes tijdens het voeden of als washandje. Er zit een handig lusje aan waaraan u het doekje kan ophangen om te laten drogen. Het formaat van de doekjes is 23 x 23 cm. Ze worden per 5 stuks verpakt in een leuk Lalieloe bewaarzakje. Dus ook heel leuk om kado te geven. De hydrofiele doekjes kunnen in de droger, ze zullen hierdoor zachter aanvoelen maar wel erg kreukelen. Het is aan te raden om ze gewoon op te hangen om te drogen. De hydrofiele doekjes strijken zorgt ervoor dat ze minder vocht opnemen, dit is dus niet aan te raden. Ze kunnen makkelijk heet gewassen worden.

Voordelen:

Met handig lusje

Per 5 stuks

inclusief bewaarzakje

Beste keuze

Meyco basic badstof spuugdoekjes 6-pack

De Meyco basic badstof spuugdoekjes zijn katoenen doeken van 30 x 30 cm. Heerlijk zacht en comfortabel voor de tere babyhuid. De spuugdoekjes nemen goed vocht op en zijn sneldrogend. Praktisch om een boertje op te vangen na het eten of drinken. De set bestaat uit zes badstof spuugdoekjes, verkrijgbaar in uni kleuren. Kenmerken: 100% katoen Wasbaar op 40 graden Mag gestreken worden Te mix & matchen met de complete Meyco collectie

Voordelen:

30x30

100% katoen

Wasbaar op 40 graden

Nummer 2

Jollein Hydrofiel Monddoekje Meadow

Deze hydrofiele monddoekjes zijn handig om te gebruiken bij het voeden van jouw kleine baby. Het formaat ligt makkelijk in de hand en de hydrofiele stof is zacht voor de huid. Je dept het mondje eenvoudig schoon zonder de tere huid te beschadigen. De monddoekjes (ook wel spuugdoekjes genoemd) zijn multifunctioneel. Gebruik ze bijvoorbeeld als waslapjes tijdens het badderen of knoop zo’n hydrofiel doekje als speendoekje vast aan een fopspeen. De monddoekjes worden geleverd in een 3-pack. Twee van de monddoekjes hebben het vrolijke bloemenprintje en één mondoekje heeft een uni kleur in bruin of roze. De doekjes kun je lekker heet uitwassen zodat ze altijd weer hygiënisch te gebruiken zijn. Je mag ze wel strijken maar slim om dat juist niet te doen. Ongestreken hydrofiel doeken nemen meer vocht op. Meadow collectie Combineer het bloemenprintje van deze hydrofiele monddoekjes met de andere hydrofiele items uit de Meadow collectie van Jollein. Mix de meadow print met thema Spring knit in ivory, chestnut en rosewood.

Voordelen:

Ook als monddoekje te gebruiken

Heet te wassen

Zacht voor de huid

Nummer 3

Jollein Hydrofiel Monddoekje Bamboe Katoen - Pale Pink - 3 Stuks

Deze bamboe monddoekjes zijn handig om te gebruiken bij het voeden van jouw baby. Het formaat ligt makkelijk in de hand en de hydrofiele bamboe stof is zacht voor de huid. Je dept het mondje eenvoudig schoon zonder de tere huid te beschadigen. Bamboe is duurzaam en zachter dan zacht voor de gevoelige huid van jouw kleintje. De monddoekjes (ook wel spuugdoekjes genoemd) zijn multifunctioneel. Gebruik ze bijvoorbeeld als waslapjes tijdens het het badderen of knoop zo’n bamboe doekje als speendoekje vast aan een fopspeen. De monddoekjes worden geleverd in een 3-pack. De doekjes kun je lekker heet uitwassen zodat ze altijd weer hygiënisch te gebruiken zijn. Je mag ze wel strijken maar slim om dat juist niet te doen. Ongestreken stof neemt meer vocht op.

Voordelen:

Zacht voor de huid

3-pack

Multifunctioneel

Nummer 4

Blush & Blossom Rainbow 30 x 30 cm

Deze hydrofiel monddoekjes van Blush & Blossom nemen veel vocht op en blijven tijdens de vochtopname lekker zacht! Met deze monddoekjes kan je even gauw het mondje van je kleintje af doen wanneer het vies is geworden. Daarnaast kan je ze gebruiken bij kleine ongelukjes. De monddoekjes zijn 30 x 30 cm groot, per 3 stuks verpakt en gemaakt van 100% hydrofiel katoen. Ze zijn wasbaar op 60ºC. Ideaal voor thuis en onderweg!

Voordelen:

Groot

Nemen veel vocht op

Wasbaar op 60 graden

Nummer 5

Wat zijn spuugdoekjes precies?

Spuugdoekjes zijn een van de babybenodigdheden die worden gebruikt om over je schouder te leggen wanneer een baby klaar is met drinken. Baby's hebben de neiging om na het drinken wat melk te spugen. Doordat baby's wat lucht kunnen inslikken tijdens het drinken is het belangrijk dat er na het drinken een boertje wordt gelaten. Als dit niet gebeurt kan het boertje dwars zitten waardoor je baby er last van kan krijgen. Tijdens zo'n boertje kan er dus ook wat melk uit het mondje komen en dan biedt een spuugdoekje uitkomst. Als je een spuugdoekje gaat kopen wil je dat een doekje zacht genoeg is voor de gevoelige huid van de baby. Ten tweede moet het bescherming bieden aan de persoon die de baby op dat moment een boertje laat doen. Ze moeten dus zacht zijn, praktisch, maar ook absorberend en groot genoeg zijn.

Waarom spuugdoekjes kopen?

Spuugdoeken kan je op meerdere manier gebruiken. Over je schouder, je knie of je legt het over bijvoorbeeld een voedingskussen heen.

Spuugdoekjes gebruiken

Spuugdoekjes hebben grotendeels één algemeen doel: om dingen schoon te houden als de baby (onvermijdelijk) spuugt. Maar er zijn een paar verschillende manieren om ze te gebruiken, afhankelijk van hoe je je baby voedt en laat boeren.

Over je schouder. Dit is de meest gebruikelijke manier om een baby te laten boeren, vooral in de eerste paar maanden. Plaats het spuugdoekje over een van je schouders, waarbij het grootste deel van de stof ook over je borst valt. 

Over je knie/over de borst van je baby. Zodra de baby genoeg nekkracht heeft om zijn hoofd omhoog te houden, kun je hem misschien liever op je schoot laten boeren. Terwijl de baby op een van je knieën zit en zijn borst over je andere knie leunt, houd je het spuugdoekje over de borst van de baby en iets omhoog in de richting van hun mond om alles op te vangen dat eruit zou kunnen komen.

Over een voedingskussen. Als je borstvoeding geeft en een voedingskussen gebruikt, kan het leggen van een spuugdoekje over het kussen onder het hoofdje van de baby helpen om zowel het spugen op te vangen als eventuele moedermelk die zou kunnen lekken als de baby zich beweegt. 

Spuugdoekjes kopen? Houd hier rekening mee

Als je een spuugdoekje gaat kopen, kijk je meestal naar de leuke kleuren en prints, maar er zijn nog enkele eigenschappen waaraan een spuugdoekje moet voldoen. Wij nemen ze allemaal met je door.

Controleer het materiaal en de textuur

  • Kies een spuugdoekje van katoen of een ander zacht materiaal, die de tere huid van je kind niet beschadigen of pijn doen wanneer zijn gezicht in contact komt met de doek.

  • Een doekje moet absorberend zijn zodat al het spuug erin wegzakt zonder dat het je kleding vies maakt.

  • De prints en afbeeldingen op een spuugdoekje mogen niet afgeven.

Grootte van een spuugdoek:

Het spuugdoekje moet groot genoeg zijn om over je schouder, voorkant en achterkant te leggen. Je kunt niet voorspellen wanneer je baby spuugt als je hem vasthoudt. Daarom zal een grotere doek meer bescherming bieden dan een klein spuugdoekje. Een groot formaat ligt makkelijk over je gehele schouder en dit voorkomt dat er toch per ongeluk geknoeid wordt.

Wasbaar

Spuugdoekjes zijn bedoeld om opnieuw te gebruiken. Ze moeten niet alleen wasbaar, maar ook bestand zijn tegen regelmatige en stevige reiniging. Eenmaal gewassen, moeten ze onder alle weersomstandigheden snel drogen zodat ze snel weer opnieuw kunnen worden gebruikt. Daarnaast is het fijn als de spuugdoekjes na gebruik op een hogere temperatuur gewassen kunnen worden om zo de doekjes weer hygienisch terug in de kast te krijgen.

Personaliseren

Omdat je geen spuugdoeken teveel kan hebben is het ook erg leuk om cadeau te geven! Je hebt spuugdoeken in verschillende leuke prints, maar je kan deze ook laten bedrukken met de naam van de baby. Super leuk dus om cadeau te geven als de kleine spruit net is geboren!

Veel gestelde vragen (FAQ)

Je kunt spuugdoekjes ongeveer zes tot negen maanden gebruiken, dat is zo lang als je je baby laat boeren. Als je baby eenmaal leert zitten of bewegen, is boeren niet nodig en de spuugdoekjes ook niet.

Als je dagelijks een wasje draait dan heb je voldoende aan 6 to 10 spuugdoeken, als je 1 keer per week wast zul je een grotere voorraad moeten inslaan. Je gebruikt gemiddeld 3 of meer spuugdoeken per dag.

Over het algemeen, als je 20 tot 30 spuugdoekjes voor je tweeling in voorraad hebt, ben je er helemaal klaar voor! Veel ouders zorgen voor verse spuugdoekjes voor elke voedingsmoment. Dus als je een baby bijna acht keer per dag voedt, zijn ongeveer 20 tot 30 spuugdoekjes prima.

Katoen staat erom bekend dat het goed absorbeert. Het is dus fijn als een spuugdoekje van katoen of badstof is gemaakt. Als het een combinatie van katoen en badstof is heb je dubbele absorptie en ben je verzekerd van droge kleding.