10x de beste kinderstoel voor je kind

10x de beste kinderstoel voor je kind

Al vanaf een jonge leeftijd is het voor een kind een belangrijk en leerzaam moment om met het gezin aan tafel te eten. Je kindje leert op die manier vanaf jongs af aan wat het is om sociaal te zijn en leert zo normen en waarden aan tafel. Als je kindje nog klein is leert het veel om te kijken naar hoe de ouders eten, hoe een mes en vork worden vastgehouden, kortom samen eten is ontzettend leerzaam voor je kindje. Een kinderstoel is dan de perfecte oplossing zodat je kind comfortabel bij het gezin aan tafel kan zitten en mee kan eten. Kinderstoelen zijn er in allerlei soorten, maten en er zijn diverse designs zodat het perfect in jou interieur past!

Ga je voor een meegroeistoel? Wil je jarenlang plezier hebben van de kinderstoel of wil je een kinderstoel voor bij opa en oma? Wij hebben voor jou de 5 beste kinderstoelen op een rijtje gezet en de voor en nadelen zullen we met je bespreken. Lees snel verder en vindt jou perfecte kinderstoel!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste kinderstoel 

De beste kinderstoel (meegroei model) - Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen

De beste inklapbare kinderstoel - Maxi-Cosi Minla Kinderstoel

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Bebeconfort Timba Kinderstoel met verkleinkussen de beste is. Hij biedt een unieke combinatie van comfort, veiligheid en design. Het verkleinkussen is ontworpen om het comfort en de veiligheid van kinderen te verbeteren, waardoor ze in staat zijn om comfortabel te zitten en te genieten van hun activiteiten. De Timba is ook voorzien van een uniek en modern design, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan elk interieur.

Safety 1st Timba Kinderstoel

De evolutieve houten kinderstoel De Safety 1st Timba is een comfortabele houten kinderstoel die zich volledig aanpast aan je baby. Je kunt gemakkelijk van de ene positie naar de andere wisselen, want Timba is geschikt voor je opgroeiende kind tot 10 jaar. De Timba kinderstoel maakt etenstijd leuker voor je baby. Evolutieve houten kinderstoel die meegroeit met het kind van 6 maanden tot ongeveer 10 jaar In hoogte verstelbare stoel in 4 standen 8-standen in hoogte verstelbare voetensteun Verwijderbare bumperbeugel voor oudere kinderen (3-10 jaar) 3-punts veiligheidsharnas voor optimale veiligheid Afneembaar harnas voor oudere kinderen (3-10 jaar)

Voordelen:

Volledig aan te passen op je kindje

Groeit mee met je kind. 8 standen

Beste keuze

Bebeconfort Timba Kinderstoel

De evolutieve houten kinderstoel De Bebeconfort Timba is een comfortabele houten kinderstoel die zich volledig aanpast aan je baby. Je kunt gemakkelijk van de ene positie naar de andere wisselen, want Timba is geschikt voor je opgroeiende kind tot 10 jaar. De Timba kinderstoel maakt etenstijd leuker voor je baby. Evolutieve houten kinderstoel die meegroeit met het kind van 6 maanden tot ongeveer 10 jaar In hoogte verstelbare stoel in 4 standen 8-standen in hoogte verstelbare voetensteun Verwijderbare bumperbeugel voor oudere kinderen (3-10 jaar) 3-punts veiligheidsharnas voor optimale veiligheid Afneembaar harnas voor oudere kinderen (3-10 jaar)

Voordelen:

Meegroeitoel. Te gebruiken tot 10 jaar

Optimale veiligheid

Nummer 2

Twinky® Kinderstoel – 2-in-1

Deze slimme musthave is een kinderstoel, eetstoel en babywagentje in één. Kan het nog beter? Multifunctioneel Deze multifunctionele peuterstoeltje is geschikt voor elk moment; perfect voor jouw drukke gezin. Laat je kindje lekker rond rollen, bevestig de afneembare eettafeltje voor een hapje of zet je kleintje veilig neer voor lege handen.

Voordelen:

Multifunctioneel

Mooi design

Handig in gebruik

Nummer 3

Maxi-Cosi Minla Kinderstoel

Maak kennis met de Minla van Maxi-Cosi, een 6-in-1 hoge stoel. Je kind heeft zes verschillende manieren om te zitten tijdens 6 heel verschillende jaren. Minla is eenvoudig aan te passen zodat je kindje vanaf de eerste dag thuis tot aan hun zesde verjaardag kwalitatief kunnen genieten aan de eettafel. Aanpasbare stoel De Minla zit vol met mogelijkheden. Met zijn vijf liggende posities, vier dienbladposities en negen verschillende hoogtes kan je kind het gebruiken als kinderzitje, kinderstoel of een toffe stoelverhoger met dienblad. Alle opties zijn aanwezig zodat je je kind naast je aan tafel kunt hebben. Minla past zich aan je kind aan naarmate het groeit. Het is een 6-in-1 kinderstoel! Makkelijk schoon te maken Hoewel we niet kunnen garanderen dat er niet gemorst wordt met de verjaardagstaart of groentenpuree, kunnen we wel minder problemen garanderen bij het opruimen! Het hoogwaardige materiaal en de afritsbare hoes zijn gemakkelijk af te nemen en in de was te gooien. Compact opvouwbaar Je kunt Minla eenvoudig opbergen omwille van zijn compacte opvouwcapaciteit. Maar nogmaals, Minla is zo stijlvol dat je die gewoon wil laten staan als decoratie of als gesprekonderwerp

Voordelen:

Aanpasbaar

Makkelijk schoon te maken

Compact opvouwbaar

Nummer 4

Hauck Alpha+ Kinderstoel

Hauck levert een bijdrage aan het beschermen van de natuur met deze houten meegroeistoel Alpha+. De houten meegroeistoel Alpha+ wordt geleverd inclusief voorbeugel, 5-puntsgordel en kruisbandje. De zit- en voetenplank kunnen worden versteld in hoogte en diepte en daardoor aangepast worden op de lengte van je kindje. De voorbeugel kan gecombineerd gebruikt worden met de 5-puntsgordel of de kruisband. Op deze manier kan je kindje al zitten vanaf 6 maanden oud. De Hauck Alpha+ kinderstoel is erg stabiel en kan gebruikt voor kinderen tot 12 jaar oud of zelfs ouder (max 90 kg). In de Hauck collectie vind je verschillende stoelverkleiners die je kunt gebruiken in deze kinderstoel. De Alpha+ is een veelzijdige kinderstoel die een leven lang meegroeit. Eigenschappen Hauck Alpha+ kinderstoel - European beech tree - Afneembaar - Vanaf 6 maanden tot maximaal 90 kg! - Inclusief voorbeugel - In hoogte verstelbaar - 5-punts gordelsysteem - Hoogte eetblad (los verkrijgbaar) vanaf de grond gemeten: 70 cm - Afmetingen (max.) 56 x 48 x 80 cm

Voordelen:

Vanaf 6 maanden to 90kg!

In hoogte verstelbaar

Makkelijk schoon te maken

Nummer 5

Wat is een kinderstoel precies?

Een kinderstoel is een stoel die speciaal ontworpen is voor baby's, peuters en kleuters. Een kinderstoel moet veilig zijn en dus aan veiligheidseisen voldoen. Er zijn heel wat verschillende soorten kinderstoelen op de markt. Van een klassieke kinderstoel tot de meest trendy kinderstoelen. Ook in prijs zit er een groot verschil. Er is dus voor ieder budget een goede kinderstoel te vinden.

Het is belangrijk dat je kindje goed rechtop zit in de stoel en het is belangrijk om pas gebruik te maken van een kinderstoel als je kindje al zelfstandig en goed rechtop kan zitten. Dit is meestal van een maand of 9. Er zijn ook stoel verkleiners te koop, mocht je kindje niet goed in de stoel passen dan biedt een stoel verkleiner uitkomst zodat je kindje stevig en comfortabel in de stoel kan zitten.

Dan zijn er ook nog de zogeheten meegroeistoelen. De naam zegt het al, deze stoel groeit met je kindje mee en kan je dus jaren lang gebruiken. Deze stoel is verstelbaar vanaf de geboorte en kan je heel handig door middel van een verstelbare zitting en verstelbare rugleuning aanpassen op de lengte van je kind.

Een kinderstoel is vaak voorzien van een tafelblad zodat je kindje zelfstandig kan eten en spelen.

Wil je je kindje vanaf de geboorte gezellig bij je aan tafel hebben? Dan zijn er nog speciale uitvoeringen. Sommige kinderstoelen verkopen losse newborn sets. Deze klik je op de kinderstoel zodat je kindje een veilige plek heeft en gezellig bij het gezin kan zijn tijdens het eten, ook al is je kindje nog niet toe aan een hapje, toch zal het jullie aanwezigheid op prijs stellen en je kindje gerust stellen. Hij of zij leert hier ook enorm veel van door alleen maar te kijken naar de manier waarop het gezin met elkaar communiceert en eet.

Hieronder de soorten kinderstoelen even op een rijtje:

Traditionele kinderstoel

Een traditionele kinderstoel is gemaakt van hout. Deze kinderstoel is meestal simpel uitgevoerd en heeft geen extra functies. Een kinderstoel van hout heeft een lange levensduur, is makkelijk te onderhouden en makkelijk in gebruik.

Meegroei kinderstoel

Een meegroei stoel is net als een meegroeibed en heeft als eigenschap dat het met je kindje meegroeit. Ze gaan jarenlang mee en daarom zijn ze erg populair. Naarmate je kindje groeit kan je de stoel aanpassen op de lengte van je kind. Meegroei stoelen zijn bovendien ook vaak nog eens uitgerust met handige functies, denk hierbij aan een opklapbare eetplateau of een veilheidsharnas zodat je kindje niet uit de stoel kan klimmen. Omdat een meegroei stoel zolang mee gaat, is het dus een eenmalige uitgave waardoor je op je budget bespaart.

Kinderstoel met eetblad

Dit is een populaire stoel waarbij je kindje zijn eigen tafeltje heeft die aan de kinderstoel is bevestigd. Deze stoel neemt niet veel ruimte in en omdat je het tafelblad ook eenvoudig eraf kan halen schuif je je kind ook makkelijk aan de eettafel. Deze kinderstoel is ook ideaal om je kindje aan te laten knutselen of voor een lekkere snack tussendoor omdat hij gebruik kan maken van zijn eigen tafeltje.

Kubusstoel

Een kinderstoel met tafel, de zogeheten kubusstoel bestaat uit twee onderdelen. Deze kinderstoel kan je van elkaar scheiden zodat je een klein kinderstoeltje hebt waarbij je kind aan zijn eigen tafeltje kan zitten, maar de stoel kan je ook bovenop de tafel zetten zodat je kind hoger komt te zitten en de kinderstoel minder ruimte in beslag neemt. Door deze handige uitvinding heb je geen aparte kindertafel meer nodig voor in de speelhoek. 2 vliegen in 1 klap dus met deze handige kinderstoel! 

Hangstoel

Deze soort kinderstoel wordt vaak gebruikt voor ouders die hun kindje vaak mee op stap nemen. Naar opa en oma, het restaurant of op vakantie. Deze kinderstoel is enorm handig omdat je deze aan een tafelblad schuift en je kindje als het ware aan de tafel hangt. Hij zit meteen op de juiste hoogte en kan zo genieten van zijn eetmoment samen met jullie. Deze kinderstoel is ook ideaal voor gezinnen die weinig ruimte hebben. Een kinderstoel neemt natuurlijk wat ruimte in en met deze hangstoel ben je meteen van het probleem af als je geen ruimte hebt voor een grote kinderstoel. 

Waarom een kinderstoel kopen?

Een kinderstoel heeft vele voordelen. Ten eerste is een gewone eetstoel te groot voor je kindje waardoor je kind niet goed aan de eettafel kan zitten en niet zelfstandig zijn bordje leeg kan eten. Ook is het niet veilig om je kleintje op een eetstoel neer te zetten want je kindje is beweeglijk en kan makkelijk van de stoel afvallen. Een kinderstoel is dus een veilig plek voor je kindje om zelfstandig aan tafel met het gezin mee te eten. Hij zit in de goede houding en je kindje heeft zijn eigen stoel.

Kinderstoel kopen? Houd hier rekening mee

Veiligheid

Als het gaat om de veiligheid van je kindje wil je natuurlijk dat een kinderstoel voldoet aan alle veiligheidseisen. Zo is het belangrijk dat een kinderstoel stabiel is en niet wankelt. Een veilig kinderstoel is voorzien van een rechte rugleuning zodat je kindje tijdens het eten goed rechtzit. Als dit niet het geval is en je kindje achterover geleund zit bestaat het gevaar dat je kindje niet goed kan eten en dus kan stikken.

Ook is het belangrijk om te letten op het eetblad, deze moet goed vastzitten en niet losgemaakt kunnen worden door je kindje.

Een veilig kinderstoel bevat geen losse schroefjes of andere onderdelen waar je kindje zich aan kan bezeren of waarbij de vingers klem kunnen komen te zitten.

Mocht je kiezen voor een ingeklapte kinderstoel let er dan goed op dat deze niet uit zichzelf inklapt waardoor je kindje op de grond kan vallen. Bekijk de stoel dus altijd eerst grondig voordat je deze gaat gebruiken en lees de gebruiksaanwijzing goed.

Onderhoud

Het is fijn als de kinderstoel makkelijk te reinigen is, je kindje zal namelijk veel knoeien als hij net leert om te eten en te drinken. En dan is het fijn dat de kinderstoel niet dagelijks een grote reiniging hoeft te ondergaan. Kies dan voor een stoel met gladde oppervlakten en die weinig kieren heeft en geen kussentjes.

Houding

Het is belangrijk dat je kind de juiste houding heeft als het in de kinderstoel zit. Let er dan ook goed op dat je kindje goed rechtop kan zitten en zet je kindje past in een kinderstoel als je kindje zelfstandig rechtop kan zitten. De meeste kinderstoelen voldoen aan deze eisen.

Accessoires

Geen must, maar wel ontzettend handig en een leuke bijkomstigheid zijn de vele accessoires die je vaak bij de kinderstoel los kunt aanschaffen. Denk aan een leuk inlegkussen als stoelverkleiner in leuke vrolijke kleurtjes, of een tafelblad of verstelbaar tuigje. 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een veilige kinderstoel moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de rugleuning recht zijn en moet de stoel stevig op de vloer staan. Het eetblad is stevig bevestigd zodat het niet door het kind zelf losgemaakt kan worden. Ook moet de kinderstoel niet beschikken over losse onderdelen of scherpe randen waar je kindje zich aan kan bezeren.

De meest verkochte kinderstoelen is de meegroei kinderstoel. Deze zijn vaak vanaf de geboorte al te gebruiken en deze kan je aanpassen op de lengte van je kindje. De bekendste meegroei stoel is de Tripp Trapp kinderstoel. Bij een meegroei kinderstoel kan je de voetsteun en het zitvlak verstellen. Deze stoel is geschikt voor het hele gezin.