15 x Het beste meerijdplankje voor aan je kinderwagen of buggy.

15 x Het beste meerijdplankje voor aan je kinderwagen of buggy.

Je dreumes of peuter is net nog te klein om zelf langere stukken te lopen en er is binnenkort alweer een jonger broertje of zusje op komst. Hoe doe je dat dan met de kinderwagen? Je kunt natuurlijk een duowagen aanschaffen want met twee losse kinderwagens kun je natuurlijk niet makkelijk uit de voeten. Een meerijdplankje is een goedkope en makkelijke oplossing, welke je simpel en snel aan je kinderwagen klikt. Zo kun je met gemak meerdere kinderen tegelijk meenemen zonder in te leveren op comfort.

Het meerijden met mama of papa wordt op deze manier een hele leuke bezigheid omdat je grote dreumes of peuter lekker dicht in de buurt is van zijn kleine zusje of broertje. Je leest er alles over in onze top 5 van 2023!

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: de meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en prijzen veranderen met enige regelmaat. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste meerijdplankje

Het beste meerijdplankje - Abundancia® - Universeel Kinderwagen/Buggy Meerijdplankje

De Abundancia® - Universeel Kinderwagen/Buggy Meerijdplankje is de beste omdat het universeel is en past op de meeste merken van kinderwagens, buggies en wandelwagens. Het is stevig en veilig, met antislip oppervlak en een trekhaak. Het is eenvoudig te installeren en te verwijderen, en biedt een gemakkelijke en veilige manier voor oudere kinderen om mee te rijden.

Abundancia® – Universeel Kinderwagen/Buggy Meerijdplankje

De enige échte Abundancia® Universeel meerijdplankje voor buggy's en kinderwagens. Door de klitteband verbinding past de Abundancia meerijdplank op iedere buggy en kinderwagen. Ook is ons meerijdplankje voorzien van een zitje. Het Abundancia® meerijdplankje is makkelijk schoon te houden en heeft stevige massieve banden, waardoor hij wel tegen een stootje kan. Massieve banden (anti lek) Gemaakt van stevige materialen Inclusief zitje (Ook te gebruiken zonder zitje) Maximum draaggewicht is 25kg Geschikt voor kinderen vanaf 14 maanden Gewicht van het plankje is 2 KG Gemakkelijk schoon te maken Nederlandstalig en Engelstalige handleiding

Voordelen:

Handig in gebruik

comfortabel

makkelijk te bevestigen

De beste koop!

Vosoi - Meerijdplankje - Kinderwagen - Buggy's - Zitje

De Vosoi meerijdplankje is in een aantal handelingen in elkaar te zetten en het design past bij elke kinderwagen dat is de exclusiviteit van onze meeerijdplankje. Wij hebben ons design gebaseerd op comfortabel en degelijkheid zodat u het in een aantal handelingen in elkaar te kunt zetten. Het voordeel van de Vosoi meerijdplankje is u kunt het overal mee naar toe nemen bijvoorbeeld bij dagen pretparken, speeltuinen, dierentuinen hoeft u alleen het meerijd plankje mee te nemen waardoor u ten eerste enorme kosten bespaard om geen 2de kinderwagen te hoeven aan te schaffen. En het is veel gemakkelijker om naar activiteiten te gaan met een meerijdplankje dan dat u met 2 kinderwagens moet rondlopen. En het mooie van het meerijdplankje is als u die dag er genoeg van hebt om met het meerijdplankje te lopen heeft u het binnen een aantal handelingen zo weer verwijderd van de kinderwagen.

Voordelen:

Makkelijke montage

Nummer 2

Every Day Commerce Universeel Meerijdplankje voor Kinderwagen – Inclusief zitje

Ben je opzoek naar een comfortabel meerijdplankje voor de kinderwagen? Je bent met de familie een leuke wandeling aan het maken door het bos, of je hebt gekozen voor een dagje naar de stad. Je kinderen en baby gaan mee, maar langzamerhand wordt je kind moe. Hij of zij wil even rusten. Hoe moet dat nu? Gelukkig hebben we hier een praktische oplossing voor! Comfortabel voor het kind én voor de ouder Je wilt als ouder het beste voor je kind, dat begrijpt Every Day Commerce® maar al te goed. Daarom is ons meerijdplankje voorzien van een comfortabel zadel en trillingsdempende wielen die oneffenheden op de weg, zoals klinkers, steentjes en dergelijke opvangen, zodat je kind geniet van een prettige reis.

Voordelen:

Anti slip

Meerijdplankje is zeer stabiel

Nummer 3

Cosi Rider - Uptown Rider

De ultieme rider in de serie! Naast de Ladybug, S-Rider, B-Rider C-Rider..is de Uptown nu de meest uitgebreide in de serie. Door velen daarom bestempeld als de Mercedes van de meerijplankjes. Onze laatste toevoeging is deze Uptown Rider. Deze rider is erg stevig,handig in gebruik en werkelijk overal simpel aan vast te koppelen; van rolstoel tot buggy/kinderwagen van ieder willekeurig merk! Door het vernieuwde systeem kun je ipv achter het meerijplankje nu juist iets naast jouw kindje lekker gaan cruisen, wat gewoon het meest comfortabel is voor de ouder. Ondanks dat de rider iets naast de ouder is blijft hij dynamisch waardoor je prima door smallere stukjes kunt rijden: De rider beweegt heerlijk mee en is echt gemaakt voor gemak, luxe, comfort...die niet overbodig is wanneer je met meerdere kinderen op pad gaat. Nog nooit was op pad gaan met meerdere kinderen zo comfortabel! Hoogtepunten: De speciaal ontwikkelde aansluitingen zijn verstelbaar in breedte, lengte en hoogte. Nieuwe bevestiging waardoor we echt kunnen spreken van 100% universeel. Zachte stoelkussens zorgen voor een comfortabele rit voor uw kinderen. Door middel van gordels blijft uw kind veilig zitten. De zacht rubberen wielen zorgen voor een comfortabele rit. Het stoeltje is in hoogte verstelbaar voor extra comfort. Het stuurtje zorgt voor extra afleiding tijdens lange wandelingen; kids spreken over een auto! Super snelle levering! Betaalbare Luxe voor ouder én kind!

Voordelen:

Goede prijs/kwaliteit

luxe uitvoering

kind kan meerijden door stuurtje

Nummer 4

Vosoi - Meerijdplankje - Kinderwagen - Buggy's - 2 wielen

De Vosoi meerijdplankje is in een aantal handelingen in elkaar te zetten en het design past bij elke kinderwagen dat is de exclusiviteit van onze meeerijdplankje. Wij hebben ons design gebaseerd op comfortabel en degelijkheid zodat u het in een aantal handelingen in elkaar te kunt zetten. Het voordeel van de Vosoi meerijdplankje is u kunt het overal mee naar toe nemen bijvoorbeeld bij dagen pretparken, speeltuinen, dierentuinen hoeft u alleen het meerijd plankje mee te nemen waardoor u ten eerste enorme kosten bespaard om geen 2de kinderwagen te hoeven aanschaffen. En het is veel gemakkelijker om naar activiteiten te gaan met een meerijdplankje dan dat u met 2 kinderwagens moet rondlopen.Het mooie van het meerijdplankje is als u die dag er genoeg van hebt om met het meerijdplankje te lopen heeft u het binnen een aantal handelingen zo weer verwijderd van de kinderwagen.

Voordelen:

Handig in gebruik

Comfortabel

Makkelijk te bevestigen

Nummer 5

Wat is een meerijdplankje precies?

Op een meerijdplankje kan je oudere kindje zelfstandig gaan staan of zitten. Als je kleine dreumes of peuter al lekker zelf kan wandelen naast de kinderwagen dan is een meerijdplankje aan de kinderwagen een ware uitkomst wanneer hij of zij tussendoor even moet uitrusten. Kindjes in die leeftijdsgroep denken altijd goed zelf te kunnen lopen, maar na 2 straten is de lol er vaak vanaf en zijn ze moe. Tja, en hoe los je dat dan op als je geen meerijdplankje hebt? Daarom is er reden genoeg om is te kijken naar alle opties en voordelen van een meerijdplankje:

Uitstraling

Een meerijdplankje is een plateau welke bevestigd zit tussen de achterwielen, op de horizontale achteras van de kinderwagen of buggy. Het is eigenlijk een soort buggy board met rubberen wieltjes waar je dreumes of peuter even rustig op adem kan komen na het lopen. De vele verschillende soorten meerijdplankjes rijden met de kinderwagen mee omdat het plankje vast zit aan de kinderwagen. Wanneer je oudere kindje geen gebruik maakt van het meerijdplankje, kun je het plankje in de meeste gevallen makkelijk opklappen of los maken.

Plankje

Het meest basic model is een plat plankje. Dit is een zeer veilige meerijdplank en hierop kan je kindje prettig staan wanneer jullie lekker gaan wandelen. Bijvoorbeeld het model van Easywalker

Zitje

Is je dreumes of peuter snel moe of niet zo handig in zelfstandig blijven staan? Dan kan een zit je ideaal zijn voor je. Sommige meerijdplankjes beschikken over een zadeltje of zitje zodat je kleine lekker kan gaan zitten om uit te rusten. Je hebt ze ook met rugleuning.

Stuurtje/handvat

Een stuurtje of handvat kan voor extra comfort zorgen zodat je kleine zich kan vasthouden tijdens het rijden. Uiteraard zal het stuurtje ook voor enige "race-auto effecten" zorgen, dus je kindje zal zich niet snel vervelen.

Gordels

Gordels zitten niet op ieder buggy board. We zien ze alleen bij sommige waarbij ook een zitje aanwezig is. Deze meerijdplankjes zijn geschikt voor dreumessen vanaf 1,5 jaar dus is het fijn dat je kleine stevig vast zit in het zitje.

Licht

Sommige meerijdplankjes hebben zelfs verlichting in de wielen. Wanneer het plankje voort getrokken wordt, beginnen de wielen te draaien met daarin de LED verlichting. Dit zorgt voor een veilige situatie, zodat je goed gezien wordt in schemer of in het donker.

Bevestiging

Er zijn veel verschillende buggy boards op de markt verkrijgbaar. Vele populaire merken hebben er wel een in hun assortiment. Je kunt er een kopen van het zelfde merk die naadloos op je kinderwagen past. Maar ook het ruime assortiment aan universeel meerijdplankjes is oneindig. Op bijna elke buggy of kinderwagen past wel een meerijdplankje. Maar hoe hij bevestigt moet worden, wil nog wel is verschillen.

De ene werkt heel eenvoudig door klitteband bevestiging. De andere heeft een eigen manier die speciaal ontwikkeld is voor het type kinderwagen en soms heb je een adapter nodig om een plankje te kunnen bevestigen. Maar over het algemeen is het vaak een simpele handeling, zodat je gemakkelijk en snel kunt gaan wandelen.

Waarom een meerijdplankje kopen?

Je kunt natuurlijk kiezen voor een duowagen, maar het nadeel daarvan is dat deze vrij prijzig zijn. Ook worden deze vaak maar een korte periode gebruikt. Een goedkoper en duurzamer alternatief is een meerijdplankje.

Je koopt een meerijdplankje om kleine reizigers comfortabel mee te nemen wanneer je gaat wandelen, boodschappen doen, of een ouder broertje of zusje uit school gaat halen. Soms is het zo dat je dreumes of peuter het nog niet lang genoeg volhoudt om zelf te lopen. Op deze manier kan ieder kind dus eenvoudig meerijden.

Het is natuurlijk helemaal niet leuk wanneer je denkt lekker even een stukje te gaan lopen en je kleine raakt vermoeid en gefrustreerd als jij hem niet kan dragen als hij of zij dat wil. Zeker wanneer een jonger kindje ook veel aandacht krijgt, kan het soms voor een vader of moeder heel moeilijk zijn om de juiste behoefte van elk ander kind in te schatten. Een peuter voelt soms feiloos aan wanneer het even niet het juiste moment is om te zeuren over de vermoeide benen. Ze doen het natuurlijk nooit expres, maar het komt nooit goed uit wanneer je net vertrokken bent en je niet gerekend hebt op een vermoeide en verdrietige peuter. In dit geval is een meerijdplankje echt een geschenk uit de hemel en kun je je lieve schatje altijd en overal een lekker plekje bieden om uit te rusten. Zonder al te veel drama!

Meerijdplankje kopen? Houd hier rekening mee

Universeel meerijdplankje

Universele meerijdplankjes passen op de meeste kinderwagens en buggy's.

Verstelbaar

Er zijn meerijdplankjes welke verstelbaar zijn in hoogte. Dit geldt voor meerijdplankjes die voorzien zijn van een zadel, zitje of stoeltje. Hiervan kun je dan het zitje omhoog schuiven zodat je de hoogte beter kunt aanpassen op de lengte van de beentjes.

Leeftijd

De precieze leeftijd om gebruik te kunnen maken verschilt per meerijdplankje. Door op de link te klikken kun je de specificaties inzien per type meerijdplankje. Gemiddeld kun je uitgaan van tussen 14 maanden (met kuipstoeltje en gordels) en 2 jaar (plankje of zitje).

Draaggewicht

Het gemiddelde draaggewicht zit zo rond de 25 kilo. Je kunt dus lang gebruik maken van een meerijdplankje.

Materiaal

Het materiaal waarvan meerijdplankjes gemaakt zijn is vaak van stevig kunststof en/of metaal gemaakt. Het kan dus zeker tegen een stootje en door de massieve rubberen wielen kan het meerijdplankje zich ook nog is over onverharde en verharde ondergronden perfect manoeuvreren.

Zitje verwijderbaar

Sommige meerijdplankjes beschikken over de optie om het zitje te kunnen verwijderen. Zo houd je alleen een plateau over waar je kleine op kan staan.

Meerijdplank opklapbaar

Wanneer je er over uit bent om een meerijdplankje aan te schaffen, bekijk dan goed of het meerijdplankje wat je op het oog hebt ook opklapbaar is. Het zou zonde zijn als je verwacht dat dit mogelijk is, en het achteraf toch niet kan. In dat geval zal je elke keer als je je peuter thuis laat het hele gevaarte moeten loskoppelen. Wat natuurlijk helemaal niet handig is omdat je het meerijdplankje ook weer opnieuw moet aankoppelen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een meerijdplank heeft alles in huis om het veilig vervoeren van kinderen te waarborgen. Denk aan anti slip materiaal op het plateau, om uitglijden te voorkomen. Sommige voorzien van een zitje, LED licht, handsteun en/of gordeltjes.

Dit is geheel afhankelijk van de behoefte van jouw kind of situatie. Als ouder kun jij dit het beste zelf inschatten. Hoe doe je dit? Bekijk of je kind al langer zelfstandig kan staan bijvoorbeeld. Wanneer hij of zij dit geen probeem vindt kun je makkelijk wegkomen met alleen een plateau. Is je kind een persoon die vaker lekker wil chillen, dan is een meerijdplankje met zadel of zitje misschien een ideaal model. Of als hij of zij net kan lopen en nog echt een volledige zit met rugleuning nodig heeft, kun je misschien het beste voor een meerijdplankje met kuipstoeltje kiezen. Vaak is dit type meerijdplankje voorzien van gordels en handvatten zodat je kleintje goed stevig vast zit en er niet uit kan vallen.

De omgeving kan ook nog een bepalende factor zijn. Bijvoorbeeld als je je in een drukke stad bevindt en je je kleintjes veilig dichtbij je wilt houden. In dit geval zouden wij zeker adviseren om te kiezen voor een meerijdplankje met gordels. Zo weet je zeker dat je al je kroost dichtbij je houdt en kun jij onbezorgd en comfortabel wandelen in drukke en onvoorspelbare verkeerssituaties.

Een meerijdplankje is precies het zelfde als een praktische buggyboard. Het enige verschil is dat het een engelse vertaling is.

Je kunt er van uit gaan dat de meeste merken kinderwagens wel een meerijdplank in het assortiment hebben. Mocht je deze niet willen, dan kun je altijd kiezen voor een universele meerijdplank. Door op een willekeurige link te klikken kun je de universele meerijdplanken bekijken. In elke omschrijving staat aangegeven voor welke kinderwagens ze geschikt zijn.