12x het beste traphekje oprolbaar van 2023

12x het beste traphekje oprolbaar van 2023

Wanneer je kleine kindjes hebt, dan zijn er opeens een heleboel gevaarlijke plekjes in huis. Daar wil jij jouw kleintje tegen beschermen. Denk dan bijvoorbeeld aan een trap waar jouw kindje vanaf kan vallen, maar ook ruimtes die niet veilig zijn.

Om een zo veilig mogelijke omgeving voor jouw kindje te creëren, zijn hekjes heel erg handig. Je kan hier gedeeltes van het huis mee afsluiten en jouw kindje in een veilige omgeving houden. Je hoeft dan niet na te denken over wat er allemaal mis kan gaan.

De traditionele traphekjes waren niet altijd even veilig. Slimme kindjes kregen ze toch open, kropen tussen de spijltjes door, of klommen er zelfs overheen. Sinds het oprolbaar traphekje bestaat, is dit niets meer om je druk over te maken.

Het handige oprolbare traphekje is nog veiliger, neemt minder ruimte in beslag, past op meer plekken en is niet open te maken voor kleintjes, maar voor jou met 1 handbeweging. Het ziet ook nog eens hartstikke stijlvol uit.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

Het beste traphekje oprolbaar    

Het beste oprolbaar traphekje: ADSafety Oprolbaar Traphekje - Wit - Veiligheid in huis - Luxe Mesh - Veiligheidshekje voor Baby - Kinderhekje - Hondenhek 

Het beste traphekje oprolbaar onder de 50,- euro: Goliving oprolbaar traphekje – Veiligheidshekje – Kinderhekje – Stevig mesh – Voor baby’s en honden – Duurzaam materiaal   

Het beste traphekje oprolbaar met luxe mesh: ADSafety - Oprolbaar Traphekje - Zwart - Veiligheid in huis - Luxe Mesh - Veiligheidshekje voor Baby - Kinderhekje - Hondenhek    

Uit ons onderzoek is gebleken dat de ADSafety Oprolbaar Traphekje - Wit - Veiligheid in huis - Luxe Mesh - Veiligheidshekje voor Baby - Kinderhekje - Hondenhek het beste oprolbare traphekje op de markt is. Het is makkelijk te vergrendelen en te ontgrendelen dankzij de Push and Turn beveiliging, waardoor het onmogelijk voor jouw kleintje is om het te openen. ADSafety Oprolbaar Traphekje - Wit - Veiligheid in huis - Luxe Mesh - Veiligheidshekje voor Baby - Kinderhekje - Hondenhek biedt jou de beste prijs/kwaliteitverhouding.   

ADSafety Oprolbaar Traphekje - Wit - Veiligheid in huis - Luxe Mesh

Met dit oprolbaar traphekje creëer jij meteen een veilige omgeving voor jouw kindje. Dankzij het Push and Turn systeem krijgt jouw kindje het hekje niet open. Het past tussen openingen van maximaal 1,40 meter breedte. Het is een eenvoudige montage en ook gemakkelijk weer te verwijderen. Er is geen drempel en dankzij het oprolsysteem is het geheel erg compact. Het hekje is gemaakt van duurzaam materiaal en voldoet aan de Europese norm NEN.

Voordelen:

Handig Push and Turn systeem

Compact

Makkelijk te monteren en te verwijderen

Nummer 1 - Beste koop

Goliving oprolbaar traphekje – Veiligheidshekje – Kinderhekje

Dit oprolbare traphekje is extra stevig en gemaakt van klim-proof materiaal en met een kinderveilige sluiting. Je kan openingen tot 1,50 meter ermee afsluiten. De eenvoudige montage bevat maar 3 stappen en je hebt geen technische kennis nodig. Het heeft geen drempel en is oprolbaar, waardoor je een compacte constructie hebt, zonder zwaaiend hekje. Dit is ook nog eens een duurzaam product, want het is volledig gemaakt van gerecyclede materialen.

Voordelen:

Eenvoudige montage in 3 stappen

Compacte constructie zonder drempel

Klim-proof materiaal en kinderveilige sluiting

Nummer 2

ADSafety - Oprolbaar Traphekje - Zwart - Veiligheid in huis - Luxe Mesh

Dit veilige oprolbare traphekje van ADsafety biedt meer veiligheid in huis. Het is praktisch compact en extra veilig, dankzij de kinderveilige Push en Turn vergrendeling. Met een hand open je het oprolbaar traphekje en jouw kindje krijgt het niet open. Je kan openingen tot 1,40 meter hiermee afsluiten, er is geen drempel en het is eenvoudig te monteren. Het is gemaakt van duurzame materialen en het ziet er ook nog eens stijlvol uit. Dit traphekje is bedoeld voor in huis.

Voordelen:

Push en Turn vergrendeling

Gemaakt van duurzame materialen

Compact en eenvoudig te monteren

Nummer 3

Goliving oprolbaar traphekje – Veiligheidshekje – Kinderhekje – Stevig mesh - wit

Dit extra stevige, oprolbare traphekje is gemaakt van duurzame mesh en heeft een kinderveilige sluiting. Het is makkelijk te installeren en het is klim-proof gemaakt. Je kan het hekje uitrollen tot maar liefst 1,50 meter. Opgerold is het 10 centimeter. De Push en Turn vergrendeling zorgt ervoor dat jouw kleintje het hekje zeker niet open krijgt. Er zijn maar 3 stappen nodig om het oprolbaar traphekje te installeren, zonder technische kennis. Het design is strak en modern en past in elk interieur.

Voordelen:

Uitrolbaar tot 1.50 meter

Push en Turn vergrendeling voor extra veiligheid

Eenvoudig te installeren en klim-proof

Nummer 4

Luxe Oprolbaar Traphekje - Kinderhekje Voor Baby - Hondenhek

Dit oprolbaar veiligheidshekje heeft een extra brede poort, kan met 1 hand bediend worden, is binnen 5 minuten klaar voor gebruik, is ruimtebesparend, kan binnen en buiten gebruikt worden en heeft een kinderveilige dubbele vergrendeling. Het is gemaakt van hoogwaardig geweven gaas en blokkeert geen licht in huis. Je kan dit oprolbaar traphekje uitrollen tot 1,50 meter en het beschikt over het nieuwste oprolsysteem. Dit oprolbaar traphek heeft een luxe uitstraling.

Voordelen:

Extra brede poort

Met 1 hand te bedienen

Kinderveilige dubbele vergrendeling

Nummer 5

Wat is een oprolbaar traphekje?

Iedereen kent de bekende traphekjes wel. Je kan hiermee de trap afsluiten, maar ook een ruimte. Je voorkomt dan dat jouw kleintje ergens komt waar het gevaarlijk is en je kan er een veilige omgeving mee creëren.

Een oprolbaar traphekje is de nog veiligere en compactere versie hiervan. In plaats van een statisch hekje, waarvan een deel ook nog openzwaait, met spijlen en een drempel, heb je nu een hekje dat oprolt, zonder drempel en zonder gevaarlijke delen.

Het is erg handig in kleine ruimtes, want wanneer je het traphekje niet gebruikt, dan is het alleen maar een dunne strook aan de wand. Jij krijgt een oprolbaar traphekje met een hand open, en jouw kleintje krijgt het gewoon niet open.

Het is eenvoudig aan de muur bevestigd en een rolhekje past vrijwel altijd, op elke plek. Je hebt zo voor binnen en voor buiten en je kan dus altijd zorgen voor een veilige omgeving voor jouw kindje.

Waarom een oprolbaar traphekje kopen?

Wanneer kindjes zelfstandig beginnen te bewegen, door te kruipen en te lopen, dan kom je opeens ogen en handen tekort. Voor je het weet zijn ze verplaatst, en heb jij ze niet meer direct in het oog. Dit kan heel gevaarlijk zijn.

Met een oprolbaar traphekje kan jij een veilige omgeving voor jouw kindje maken. Er zijn veel soorten traphekjes te krijgen en andere traphekjes zijn bekender, maar niet per se beter. Een oprolbaar traphekje is niet alleen veiliger, maar ook compacter.

Er zit geen drempel bij waarover gestruikeld kan worden, er is geen zwaaiend deurtje en er zijn geen spijlen, waardoor het een heel stuk veiliger is. Als het hekje niet gebruikt wordt, dan heb je maar een paar centimeter aan je muur zitten, waardoor het ook ideaal is voor een beperkte ruimte. Je kan ook een nauwe doorgang makkelijk afsluiten.

Een oprolbaar traphekje is meestal gemaakt met een rol gaas, waardoor jouw kleintje geen houvast heeft om erover heen te klimmen en dankzij het vergrendelingssysteem kan jouw kindje het hekje ook niet open krijgen.

Oprolbaar traphekje kopen? Houd hier rekening mee

Je wil natuurlijk een veilig, handig oprolbaar traphekje kopen, en dan dien je met enkele punten rekening te houden. Begin dan met het formaat. Je wil natuurlijk dat het hoog genoeg is, maar vooral ook dat het breed genoeg open kan gaan. Meet dus altijd eerst goed welke breedte je nodig hebt.

Je wil ook dat het gaas stevig en strak zit, zodat het niet omlaag getrokken kan worden of heel makkelijk ingeduwd kan worden. Je wil niet dat jouw kindje eronder door kan kruipen. Zorg dus dat het stevig en strak zit.

Niet alle oprolbare traphekjes zijn op dezelfde manier te vergrendelen, en jij wil een veilig, maar ook eenvoudig systeem. Kies je voor Push en Turn of ga je voor een slotje. Het is maar net wat jij prettig en veilig vindt.

Je wil ook graag dat het oprolbare traphekje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Hoewel dit voor bijna alle traphekjes die in Europa verkocht worden zo is, wil je het tegenwoordig toch altijd even controleren.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Een oprolbaar traphekje is een van de meest veelzijdige traphekjes. Je hebt geen drempel waar je over kan struikelen, geen zwaaiend hekje wat te pas en te onpas open zwiept, geen spijlen waar iets tussen vast kan komen te zitten. Je dient er evengoed wel op te letten dat je een traphekje hebt dat stevig gaas heeft, zodat het niet omlaag getrokken kan worden en zodat jouw kindje er niet onderdoor kan kruipen. Je wil ook dat het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. De bevestiging kan wel heel eenvoudig zijn, maar als het vervolgens niet stevig aan de muur zit, heb je er nog niet veel aan. Je kan best wel zeggen dat hoe meer schroeven je nodig hebt, des te steviger het ook vastzit. Natuurlijk is de veiligheid ook afhankelijk van hoe jij het traphekje gebruikt. Volg dan ook altijd de gebruiksaanwijzing en de veiligheidsvoorschriften.

Hoeveel traphekjes jij nodig hebt, dat ligt helemaal aan jouw persoonlijke behoefte. Hoeveel trappen en ruimtes wil jij afsluiten voor jouw kindje. Je kan een traphekje natuurlijk ook bij een deur in plaats van een trap gebruiken, of op een andere plek. Andere traphekjes zijn meestal eenvoudig te verplaatsen, zonder dat je deze moet demonteren, maar bij een oprolbaar traphekje is dat niet het geval. Wanneer je deze geplaatst hebt, dan is het niet eenvoudig om het hekje even snel ergens anders te zetten. Je hebt dus voor elke trap, deur of andere ruimte die jij wil beperken een apart oprolbaar traphekje nodig.