15 x de leukste wagenspanners voor aan de kinderwagen

15 x de leukste wagenspanners voor aan de kinderwagen

Voor een pasgeboren baby is de wereld een groot avontuur vol nieuwe dingen. Maar het is ook een beetje gek. Stel je voor dat je alles ziet, maar dan zonder de felle kleuren en alles een beetje wazig. Dat kan soms een beetje saai zijn voor een baby, vooral als ze in hun kinderwagen zitten of in de autostoel.

Daarom is een wagenspanner zo'n goed idee. Het is een speeltje dat je aan de kinderwagen of autostoel hangt en waarmee je baby kan spelen.

Geluidjes zijn heel interessant voor baby's. Ze houden van dingen die ritselen, piepen of zelfs muziek maken. Als een baby een geluid hoort, willen ze weten waar het vandaan komt. Het maakt ze nieuwsgierig en helpt hun hersenen te groeien.

Er zijn heel veel verschillende wagenspanners te koop. Sommige zijn simpel, andere heel mooi gemaakt, en er zijn er ook met geluidjes erin. Maar welke zijn nu het leukst voor jouw baby?

Dat hebben wij voor je uitgezocht. We hebben goed gekeken naar wat andere ouders zeggen, naar welke veilig zijn en welke het leukste zijn voor baby's.

Dus, ben je benieuwd welke wagenspanners het allerbeste zijn?

We hebben een top 5 gemaakt van de leukste wagenspanners van 2023. Hierin vertellen we je alles over de speeltjes die jouw baby super blij gaan maken tijdens jullie wandelingen en ritjes in de auto.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste wagenspanner

De beste wagenspanner - Little Dutch - Wagenspanner

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Little Dutch - Wagenspanner de beste is. Rammel, piep, knisper. Geef je kindje een zintuiglijke ervaring met deze kleurrijke wagenspanner. Met vier verschillende karakters om naar te kijken en mee te spelen, wordt de ontwikkeling van de hand-oogcoördinatie gestimuleerd. Bevestig de wagenspanner eenvoudig aan een autostoeltje of kinderwagen.

 

Little Dutch Wagenspanner Flowers & Butterflies

Deze mooie wagenspanner is van het merk Little Dutch komt uit de serie Flowers & Butterflies. De wagenspanner is envoudig te bevestigen aan je autostoeltje of de kinderwagen. Vlinder Lily, vogeltje Olivia en mus Abby entertainen jouw kindje graag onderweg. Met vier verschillende karakters om naar te kijken en mee te spelen, wordt de ontwikkeling van de hand-oogcoördinatie gestimuleerd.

Voordelen:

4 verschillende karakters

Stimuleert de hand- oogcoördinatie

Eenvoudig te bevestigen

Nummer 1 - Favoriet

Wagenspanner Little Goose - Little Dutch

Wagenspanner Little Goose is eenvoudig te bevestigen aan een autostoeltje of kinderwagen en zorgt onderweg voor veel speelplezier. De wagenspanner heeft 4 speeltjes: een rammelaar, spiegeltje, knijptoetertje en knisperspeeltje, die de hand-oogcoördinatie stimuleren. Little Dutch maakt tijdloos speelgoed van goede kwaliteit, voorzien van stijlvolle kleuren, dessins en illustraties. Alle producten voldoen aan de Europese richtlijnen en zijn kinderarbeidvrij en maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

Voordelen:

Tijdloos

Goede kwaliteit

4 speeltjes

Nummer 2

Nijntje green knit wagenspanner

Dit nijntje autostoelspeeltje is eenvoudig te bevestigen op elk autostoeltje en zorgt voor veel speelplezier en voldoende afleiding gedurende de autorit. Vanaf de geboorte. Waarschuwing: Om mogelijk letsel door verstikking te voorkomen neemt u het speelgoed weg zodra het kind gaat proberen zich op handen en knieën op te richten. De nijntje green knit collectie in gebreide stof is gemaakt van zachte materialen. De uitgebreide lijn bestaat o.a. uit knuffels in verschillende maten, een muziekdoosje, een ringrammelaar, een muziekmobiel, een trilfiguur en een knuffeldoekje. De nijntje green knit collectie is leuk als decoratie voor de babykamer maar uiteraard ook heerlijk om mee te knuffelen en te spelen!

Voordelen:

Past op elk autostoeltje

Zacht materiaal

Goede prijs/kwaliteit

Nummer 3

Woezy - Wagenspanner Djungo - Olifant

Deze wagenspanner bestaat uit een combinatie van hout, siliconen en gehaakte kralen. Deze combinatie zorgt voor een speelse en stijlvolle look. Deze wagenspanner is geschikt voor ieder type kinderwagen, reiswieg of buggy.

Voordelen:

Voor ieder type kinderwagen

Fraai design

Nummer 4

Woezy - Wagenspanner Space - Hout

Prachtige wagenspanner Space met grappige motieven die aanzetten tot ontdekken. zo word elk ritje in de kinderwagen een plezier! De wagenspanner heeft een mooie combinatie van houten kralen en mooie voertuigen zoals een vliegtuig, raket en een mooie ster. Deze zijn gemaakt van vilt wat het een mooie combinatie maakt.

Voordelen:

Mooi ontwerp

Makkelijk te bevestigen

Nummer 5

Wat is een wagenspanner?

Bijna iedere ouder (too be) heeft wel een wagenspanner op het verlanglijstje staan. Maar waarom is dat? Het heeft te maken met vermaak omdat jonge baby's nog slecht kunnen zien met hun ogen.

We vertellen je als eerst graag wat meer over de ontwikkeling van de ogen en waarom een wagenspanner hierbij van toegevoegde waarde kan zijn.

Bij een pasgeboren baby is het zicht nog niet goed ontwikkeld. Kleuren kunnen ze nog niet registreren en daarom zullen ze in die periode blijer worden van grijs en zwartwitte contrasten en motieven. Pas vanaf een maand of 3 zal het zicht langzaam aan verder ontwikkelen en zal je jonge baby geïnteresseerd raken in speeltjes, kleur, contrasten en geluiden.
Een wagenspanner is een speelgoed koord waaraan verschillende type speeltjes vast zitten, vaak met geluid en/of een trekkoord met trilling. De spanner kun je dan aan beide uiteinden vastmaken d.m.v. clips aan bijvoorbeeld een kinderwagen, buggy, autostoeltje of box om zo binnen het zicht en bereik van je kleine te spannen. Op deze manier heeft je kindje altijd iets om mee te spelen en iets waar hij op saaie momenten zichzelf even mee kan vermaken.
Omdat een wagenspanner uit verschillende speeltjes, spiegeltje, kraakjes, belletjes, piepjes en figuurtjes bestaat, zal je kleintje veel plezier beleven en niet snel verveeld raken. Gegarandeerd lang en veel speelplezier voor de allerkleinsten dus.

Hoe ziet een wagenspanner er uit?

Een wagenspanner is een koord met 4 of 5 speeltjes er aan. Verschillende populaire merken hebben wel wagenspanners in hun assortiment. Of zelfs andere artikelen die uit dezelfde serie bijpassend zijn. Zo kun je je gewenste stijl of favoriete merk verder doorvoeren naar andere artikelen voor je baby.
Wagenspanners zijn er in alle kleuren van de regenboog, bijvoorbeeld fel roze, oranje, paars en natuurlijk in de kleur blauw. Ook zijn ze verkrijgbaar in hele rustige kleuren zoals mintgroen, wit en grijs. Je hebt ze van siliconen en houten kralen, met figuurtjes van hout of gehaakt, en met populaire Nijntje of Disney karakters.
Done by deer en Little dutch, zijn 1 van de populaire merken die mooie en kwalitatieve wagenspanners verkopen. Zij hebben prachtige artikelen in hun assortiment zoals rammelaars, boxboekjes, speelkleden of een speenkoord zodat je alles in de zelfde uitvoering hebt. Je kunt het zo gek niet bedenken welke andere artikelen je nog van het zelfde merk op je verlanglijstje kunt zetten om je baby uitzet helemaal in de zelfde stijl compleet te maken.

Waarom een wagenspanner kopen?

Er zijn genoeg situaties te bedenken wanneer een baby heel even zich zelf moet vermaken zonder de fysieke aandacht van een ander persoon. Dan is het heel fijn om een wagenspanner te hebben. Maar afgezien van het feit dat het prettig is voor jou en je baby, is het ook een hele goede training voor je baby. Je kindje oefent hiermee nauwkeurig zijn hand-oog coördinatie. Wanneer hij in het knijpspeeltje knijpt, gaat het piepen. Wanneer je kind aan het trekkoord trekt gaat het speelgoed trillen. En wanneer je kleintje tegen het andere figuurtje aantrapt maakt het muziek. Hoe leuk is dat! De gevolgen van de acties van jouw kleintje, geven dus direct een beloning en dit werkt dus stimulerend op zijn of haar zintuigen. Baby's leren hier iets van en ze ontwikkelen hiermee nieuwe interesses.

Bij onderstaande situaties is een wagenspanner heel handig:

In de auto

Bijvoorbeeld onderweg in de auto. Hier staat de Maxi Cosi of het autostoeltje vaak nog omgekeerd tegen de richting in op de achterbank en kun je als bestuurder van de auto moeilijk contact maken met je kleintje omdat je je kindje niet kunt aankijken of makkelijk een hand kunt toereiken. Baby's raken in dit soort situaties snel verveeld en hebben dus iets nodig om afgeleid te worden. Het zorgt onderweg voor jou als ouder ook voor rust omdat je weet dat je kindje een speeltje heeft om mee te spelen.

Kinderwagen of buggy

Ook in de kinderwagen, wandelwagen of buggy kan een wagenspanner een ware uitkomst zijn. Wanneer jij nog even voor een boodschapje moet na de wandeling duurt het al snel te lang voor je baby. Met een wagenspanner kun je nog even wat tijd rekken. Hij of zij ontdekt steeds opnieuw alle geluiden en kleurtjes van de wagenspanner en raakt niet snel uitgekeken op het speelgoed.

Box of wipstoel

Een wagenspanner kun je ook in de box gebruiken, of bijvoorbeeld aan een wipstoeltje. Door zijn twee clips kun je op elke willekeurige plek een wagenspanner bevestigen. Ook wanneer je kleintje er weer klaar mee is of je wilt de spanner ergens mee naartoe nemen, kun je het accessoire makkelijk loskoppelen. Je kunt het makkelijk verplaatsen naar bijvoorbeeld de wandelwagen of voor de zekerheid in je tas meenemen.

Een belangrijke vraag die ouders zich vaak stellen is: "Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn baby gestimuleerd wordt in zijn of haar ontwikkeling?". Hierbij is niet alleen de fysieke groei van belang, maar ook de zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling. En dat is waar de wagenspanner om de hoek komt kijken.

Ontwikkeling

Als je kijkt naar de groei en ontwikkeling van een baby, zie je dat de zintuigen een grote rol spelen. Vanaf het moment dat baby's geboren worden, beginnen ze hun omgeving te verkennen met al hun zintuigen. Hoewel het gehoor en de tastzin de meest ontwikkelde zintuigen zijn bij de geboorte, speelt het zicht ook een cruciale rol in hun vroege ontdekkingstochten.

Wagenspanners zijn dus niet alleen voor vermaak, ze zijn een educatief hulpmiddel. Elke keer dat je baby naar de wagenspanner kijkt, trekt of erop drukt, is het eigenlijk een kleine les in oorzaak en gevolg. Als ik hierop druk, maakt het een geluid. Als ik het trek, beweegt het. Dit soort kleine ontdekkingen leggen de basis voor het latere leren.

Daarnaast helpt de variatie in speeltjes op de wagenspanner bij het ontwikkelen van de motoriek. Het grijpen naar en het voelen van verschillende texturen helpt de fijne motoriek te verbeteren, wat weer belangrijk is voor vaardigheden zoals het vasthouden van een lepel, het tekenen en later het schrijven.

Ook is het sociale aspect van de wagenspanner niet te onderschatten. Als ouders reageren op de acties van hun baby met de wagenspanner - bijvoorbeeld door te lachen als de baby een belletje laat rinkelen - stimuleert dit de sociale interactie en de band tussen ouder en kind.

Daarnaast is er ook het aspect van comfort en veiligheid. Een baby kan zich door een bekend voorwerp, zoals hun favoriete wagenspanner, getroost voelen in onbekende of stressvolle situaties. Het geeft ze iets vertrouwds in een wereld die constant verandert en groeit.

Tot slot is het ook gewoon leuk voor ouders om te zien hoe hun kleintje geniet van de wagenspanner. De glimlachjes, de verwondering en het plezier zijn onbetaalbaar en maken elke autorit, wandeling of simpelweg een rustmoment in de box tot een bijzonder moment.

Wagenspanner kopen? Houd hier rekening mee

De lengte

Weet je vooraf al waar je de spanner gaat plaatsen, dan is het handig even op te meten hoe groot die lengte is. Het zou zonde zijn als je wagenspanner net niet past waar jij hem wilt gebruiken.

De kwaliteit

Ons advies zou zijn; kies de beste kwaliteit. Waarom? Nou, dat is simpel. Er zitten meestal kleine onderdelen aan een wagenspanner. Wanneer je kleintje er iets aan lostrekt omdat de kwaliteit niet voldoende deugt, dan ligt stikking gevaar op de loer. Controleer direct na het bezorgen van je wagenspanner ook altijd goed of alle onderdelen zoals een belletje of kralen, goed vast zitten en touwtjes niet zijn gerafeld.
Ook wanneer je vaak de wagenspanner gebruikt is het aan te raden om regelmatig het speeltje te controleren of het nog steeds goed vast zit.

Handgemaakte wagenspanner

Handgemaakte wagenspanners zijn vaak gemaakt van een combinatie siliconen kralen en/of houten kralen. Vaak hangt er een belletje aan en een speeltje van siliconen of van hout. Het hout is van onbehandeld en ongeverfd hout. Voorzien van 2 clips om de spanner goed te kunnen bevestigen aan weerszijden van bijvoorbeeld een autostoeltje of kinderwagen.

Materiaalkeuze

De keuze van het materiaal is essentieel wanneer je een wagenspanner koopt. Zoals eerder vermeld, zijn veel wagenspanners gemaakt van siliconen kralen of houten kralen. Siliconen zijn flexibel en gemakkelijk schoon te maken, wat het een uitstekend materiaal maakt voor kinderspeelgoed. Hout daarentegen, heeft een natuurlijke uitstraling en is stevig, maar het is wel belangrijk dat het hout onbehandeld en ongeverfd is om mogelijke allergieën of reacties te voorkomen. Bovendien voelen sommige baby's zich aangetrokken tot de textuur van hout, wat kan helpen bij het doorkomen van tandjes.

Veiligheidsnormen

Omdat de veiligheid van je kind voorop staat, is het essentieel om te controleren of de wagenspanner voldoet aan de veiligheidsnormen. Zoek naar keurmerken of certificeringen die garanderen dat het product is getest en veilig is voor gebruik door baby's. Dit zorgt voor extra gemoedsrust, wetende dat het product voldoet aan strikte veiligheidsstandaarden.

Visuele en auditieve stimulatie

Wagenspanners zijn niet alleen bedoeld om je baby te vermaken, maar ook om hun zintuigen te stimuleren. Kleurrijke kralen en figuren kunnen de visuele ontwikkeling van je baby ondersteunen. Daarnaast kan het geluid van een rinkelend belletje of andere geluid makende onderdelen de auditieve ontwikkeling van je kleintje stimuleren. Overweeg een wagenspanner met verschillende kleuren, texturen en geluiden om je baby op verschillende manieren te prikkelen.

Wasbaarheid

Baby's zijn nieuwsgierig en zullen vaak proberen de wagenspanner in hun mond te stoppen. Daarom is het cruciaal dat de wagenspanner makkelijk schoon te maken is. Controleer of je de wagenspanner in zijn geheel kunt wassen of dat er onderdelen zijn die je kunt verwijderen om ze afzonderlijk te reinigen. Een eenvoudig te reinigen wagenspanner zorgt voor een hygiënische speelomgeving voor je baby.

Reviews en aanbevelingen

Tegenwoordig is het makkelijk om online reviews en beoordelingen te vinden van bijna elk product. Voordat je een wagenspanner aanschaft, kan het handig zijn om te kijken wat andere ouders erover zeggen. Hun ervaringen kunnen je een idee geven over de kwaliteit, duurzaamheid en algehele tevredenheid met het product.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja, dit artikel kan veilig gebruikt worden. Mits je zeker bent van de beste kwaliteit en hebt gecontroleerd of er niks mankeert aan de wagenspanner.

De meeste modellen variëren tussen 46 tot 62 cm. Kies je voor een box spiraal, welke je ook aan de beugel van je buggy of wandelwagen kunt hangen. Dan zijn het vaak uittrekbare modellen welke variëren tussen 25 tot 28 cm.

Afhankelijk van het materiaal kan een wagenspanner met de hand gewassen worden of in de wasmachine op een zachte cyclus. Raadpleeg altijd de wasinstructies van de fabrikant.

Dit hangt af van het individuele kind en het type wagenspanner. Zodra een kind echter sterk genoeg is om aan de speeltjes te trekken of wanneer ze proberen de speeltjes in hun mond te stoppen, is het raadzaam om te overwegen de wagenspanner te verwijderen.

Jonge baby's reageren in eerste instantie goed op zwart-wit contrasten vanwege hun beperkte zicht. Naarmate ze ouder worden, kunnen felle en contrasterende kleuren ook hun aandacht trekken.