De 10 beste warmteknuffels om lekker mee te kroelen.

De 10 beste warmteknuffels om lekker mee te kroelen.

Op zoek naar het perfecte cadeau voor een lief kindje? Zoek niet verder en check onze top 10 warmte knuffels voor kinderen! Dit schattige speelgoed geeft een kleintje comfort en het houdt ieder kindje lekker warm tijdens de koude winternachten. De magnetron knuffel zorgt ervoor dat een kindje lekker kan knuffel met zijn warme knuffel welke ook nog eens voorzien is van een heerlijke geur. Dankzij de heerlijke warmte en de aangename geur zal je kindjes makkelijk comfort en troost vinden en beter slapen in zijn bed.

Ze zijn het perfecte cadeau voor elk pasgeborene wanneer je op kraambezoek gaat, of kies een mooie dierenfiguurtje uit voor een babyshower. En warmte knuffel is ook een perfect cadeau voor een ouder broertje of zusje om te geven als er een babybroertje of zusje geboren is. Kortom er is voor iedereen een favoriete warmte knuffel te koop. Check daarom onze top 5 om te weten te komen welke leukste warmte knuffels er zijn voor oneindig knuffelplezier.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste warmteknuffel 

De beste warmteknuffel - Warmies - Warmteknuffel Schaap

Uit ons onderzoek is gebleken dat de Warmies - Warmteknuffel Schaap de beste is. De multi is gevuld met speciaal geselecteerde en behandelde granen en een snufje aroma, zodat hij ook nog eens erg lekker ruikt. Omdat er geen heet water aan te pas komt, is hij 100% lekvrij en veel veiliger dan de ouderwetse waterkruik. De Warmies multi's zijn lekker warm en dubbel plezier: als knuffel en als kussen.

 

Warmies - Warmteknuffel Schaap

Kun je wel wat warmte gebruiken in die koude dagen? Of op die momenten dat je je niet zo lekker voelt? Nadat je ze 90 seconden op 800 Watt in de magnetron hebt gedaan, blijven ze zo'n 1 á 2 uur warm. Het unieke aan de multi-reeks is dat de knuffels tevens te gebruiken zijn als kussen! De multi is gevuld met speciaal geselecteerde en behandelde granen en een snufje aroma, zodat hij ook nog eens erg lekker ruikt. Omdat er geen heet water aan te pas komt, is hij 100% lekvrij en veel veiliger dan de ouderwetse waterkruik. De Warmies multi's zijn lekker warm en dubbel plezier: als knuffel en als kussen.

Voordelen:

Kan als kussen en als knuffel gebruikt worden

100% lekvrij

Lekker zacht

Geeft oneindig knuffelplezier

Nadelen:

Is niet geschikt voor pasgeborene

Nummer 1 - Favoriet

Warmies Warmteknuffel Krokodil mini 35 Cm Groen

Warmies krokodil warmteknuffel Deze zachte krokodil van Warmies zorgt voor veel knuffelplezier. De vulling geeft een rustgevende kruidengeur af en kan eenvoudig verwarmd worden in de magnetron. Leg de knuffel 30 seconden in de magnetron en hij geeft heerlijke warmte af. Of leg hem bij warm weer in een zakje in de vriezer zodat hij daarna voor verkoeling kan zorgen. Een geweldig cadeau voor jong en oud! De knuffel kan met de hand gewassen worden op 30 graden, wel eerst de uitneembare vulling verwijderen.

Voordelen:

Is machine wasbaar op 30 graden

Krokodil voor jong en oud

Kan ook in vriezer voor verkoeling

Lengte 35 cm

Nummer 2

Warmies warmteknuffel Sleepy Bear

Die slaperige beer... ... ligt het liefst bij jou op de bank. Als hij niet met zijn vrienden speelt, rust hij het liefst bij jou uit en droomt hij voor zichzelf. Glimlachend zorgt hij voor een goed humeur en een gezellige sfeer. Het bijzondere aan onze Sleepy Bear beige is dat hij uitsluitend gevuld is met gierstkorrels en dus niet naar lavendel of munt ruikt - geweldig voor iedereen die op zoek is naar een geurloos knuffelvriendje. De vreedzame kerel is ongeveer 30 cm lang en weegt ongeveer 720 g.

Voordelen:

Niet uitneembare voering

Geurloos dus niet voorzien van lavendel

30cm lang

Nummer 3

Warmies Warmteknuffel Vogelbekdier

Warmies vogelbekdier warmteknuffel Dit zachte vogelbekdier van Warmies zorgt voor veel knuffelplezier. De vulling geeft een rustgevende kruidengeur af en kan eenvoudig verwarmd worden in de magnetron. Leg de knuffel 90 seconden in de magnetron en hij geeft heerlijke warmte af. Of leg hem bij warm weer in een zakje in de vriezer zodat hij daarna voor verkoeling kan zorgen. Een geweldig cadeau voor jong en oud! Dankzij de verwijderbare vulling is deze knuffel uitwasbaar.

Voordelen:

40 cm groot

Uitwasbaar in de wasmachine door verwijderbare vulling

791 gr

Nummer 4

Warmies Warmteknuffel Ijsbeer 30 Cm Wit

Warmies ijsbeer warmteknuffel Deze zachte ijsbeer van Warmies zorgt voor veel knuffelplezier. De vulling geeft een rustgevende kruidengeur af en kan eenvoudig verwarmd worden in de magnetron. Leg de knuffel 90 seconden in de magnetron en hij geeft heerlijke warmte af. Of leg hem bij warm weer in een zakje in de vriezer zodat hij daarna voor verkoeling kan zorgen. Een geweldig cadeau voor jong en oud! Dankzij de uitneembare vulling is de knuffel uitwasbaar.

Voordelen:

Rustgevende lavendelgeur

Voor verwarming en koeling

Voor eindeloos knuffelplezier

Nummer 5

Wat is een warmte knuffel precies?

Een warmte knuffel is een zachte knuffel zoals we knuffels kennen alleen dan kun je deze opwarmen in de magnetron. De knuffels zijn gevuld met speciaal geselecteerde en natuurlijk behandelde granen of kersenpitten. Vaak zit er ook nog een snufje aroma van bijvoorbeeld lavendel olie of gedroogde lavendelbloemen in, zodat de knuffel ook nog eens erg lekker ruikt. Door de aangename warmte en geur worden kindjes lekker comfortabel en worden ze sneller slaperig. Een goede nachtrust is hierdoor daarom van zelfsprekend.

Voor wie?

Eigenlijk voor iedereen is een warmte knuffel geschikt. Vanaf de geboorte kan het fijn gebruikt worden i.p.v. een warmwaterkruik. Een kruik welke je vaak met water moet vullen kun je daarom achterwege laten. Een warmte knuffel is veilig omdat ze 100% lekvrij zijn. Er kan dus nooit iets lekken waardoor er gevaar is dat je kindje zich er aan kan verbranden. Een warmteknuffel is heel zacht aan de buitenkant en wordt nooit te heet. Het is perfect om het bedje, kinderwagen of wiegje mee te verwarmen of om mee te nemen onderweg zodat je kindje altijd lekker warm blijft. Warmteknuffels zijn wat zwaarder dan normale knuffels. Warmteknuffels geven daarom dankzij het gewicht, de geur en de warmte een gevoel van veiligheid en comfort. Alsof er een warme hand op je kindje rust die troost biedt op momenten dat je kindje het nodig heeft.

Het kan zeker voor hele kleine kindjes een uitkomst zijn die verlatingsangst hebben. Leg een warmteknuffel nooit bij het hoofdeinde om verstikkingsgevaar te voorkomen. Een warmteknuffel kan anders op het gezichtje komen te liggen als het gegrepen wordt of omrolt. Plaats een warmteknuffel daarom altijd op het deken bij het voeteneinde.

Voor grotere kindjes zijn warmteknuffels ook heel leuk en fijn. Zeker als kindjes warmte missen in de nacht of moeilijk slapen. Een warmteknuffel blijft een tijdje lekker warm en zal lekker ruiken als het opgewarmd is. De warmte en geur lopen doordat het afkoelt langzaam terug totdat de knuffel afgekoeld is. Een warmteknuffel kan van onschatbare waarde zijn als je kindje slecht slaapt. Warmteknuffels geven een vertrouwd en geborgen gevoel dankzij de lekkere comfortabele warmte in combinatie met de lekkere lavendel geur. Ook kindjes die ziek zijn, of buikpijn hebben kunnen baat hebben bij een warmteknuffel. Bij koorts bijvoorbeeld moet je natuurlijk niet denken aan een nog hogere temperatuur in bed. Je kunt daarom de warmte knuffel van Warmies ook gebruiken in de vriezer om af te koelen. Hiermee wordt de knuffel lekker koud en kan de lichaamstemperatuur van je kindje daardoor een beetje dalen.

Hoe te gebruiken?

Je kunt een warmteknuffel makkelijk verwarmen in de magnetron. Hierbij geldt voor de warmteknuffels van Warmies maximaal 30 seconden op 800 watt.

Heb je geen magnetron? Dat is helemaal geen probleem, dan kun je de warmies verwarmen in de elektrische oven op de heteluchtstand. Dit doe je maximaal 6 minuten op 100 graden.

Andere merken hebben een soortgelijke opwarm instructie maar kunnen van elkaar verschillen omdat ze bijvoorbeeld een uitneembare vulling hebben die je moet opwarmen. De buitenkant is dan meestal niet geschikt om te verwarmen. Let altijd goed op hoe de opwarminstructies zijn en volg deze te alle tijden op om brandgevaar te voorkomen en om lang plezier te hebben van je warmteknuffel.

Wil je een warmteknuffel koelen voor bij koorts of pijn? Dan doe je dit het beste door de knuffel 3 uur in de vriezer te leggen. Om te voorkomen dat de knuffel nat wordt doe je hem alvorens je hem in de vriezer schuift eerst in een plastic zak.

Waarom een warmte knuffel kopen?

Verwarmde knuffels zijn een fantastische manier om je kindje warm te houden en gezelschap te geven. Ze bevorderen ook de fysieke en cognitieve ontwikkeling bij baby's door hun zintuigen van zien, horen, voelen, ruiken, proeven en bewegen te stimuleren. Bovendien kunnen ze angst bij jonge kinderen helpen verminderen door ze met een warmteknuffel op hun gemak te stellen. Daarnaast kan een warmteknuffel veel plezier met zich meebrengen en werkt het ontspannend. En warmteknuffel kan een echt vriendje zijn voor je kleine schatje en het kan troost bieden bij onrust en verdriet. Ook wanneer je kindje koorts of pijn heeft kan een warmteknuffel een uitkomst zijn. En daarbij kan een kindje natuurlijk ook gewoon uren lang knuffelen met zijn lievelingsdier, bijvoorbeeld honden, katten of konijnen.

Nog een klein bijkomend voordeeltje welke je meteen "in the pocket" kunt steken; een opgewarmde warmteknuffel werkt uitstekend bij spierpijn omdat de doorbloeding hiermee gestimuleerd wordt. Ook kan een warmteknuffel die gekoeld is in de vriezer gebruikt worden voor dergelijke ongemakken voor volwassenen.

Warmte knuffel kopen? Houd hier rekening mee

Warmte afgifte

Ze geven een warmte af van ongeveer 45 minuten en in een bed langer dan een uur. Wil je een langere warmte afgifte? Dat kan. Verwarm dan gerust de warmteknuffel opnieuw nadat hij is afgekoeld.

Leeftijd

Niet alle warmteknuffels zijn geschikt voor alle leeftijden. Let er op bij het uitkiezen van de knuffel.

Wassen

De meeste magnetronknuffels zijn uitsluitend met de hand wasbaar. Gebruik om een knuffel schoon te maken altijd een warme vochtige doek. Na de wasbeurt zorg je ervoor dat de magnetronknuffel volledig droog is voordat je hem weer verwarmt. De magnetronknuffels met uitneembare vulling kunnen wel in de wasmachine worden gewassen (nadat het zakje met de vulling uit de knuffel is verwijderd).

Veel gestelde vragen (FAQ)

De knuffels zijn gemaakt van een polyesther materiaal. De meeste mensen kunnen daar tegen net als met een gewone knuffel. De vulling van warmteknuffels is meestal van granen of kersenpitten gemaakt. Ben jij gevoelig voor tarwe? Wees dan voorzichtig met het gebruik van een warmteknuffel waar gierst, tarwe of een ander graansoort in verwerkt zit. Doorgaans kom je er niet mee in aanraking dus de kans is klein dat je last van krijgt. Overleg bij twijfel met een arts of specialist.

De geur blijft lang te ruiken maar het is wel zo dat de heerlijke geur op den duur af zal nemen. Je kunt na verloop van tijd de geur terug halen door er een paar druppeltjes lavendel olie op te druppelen. Zorg ervoor dat je na het toevoegen van de etherische olie eerst de knuffel 24uur laat drogen voordat je hem opnieuw verwarmt.

Dat kan zeker. Alleen is het wel zo dat een stoere magnetron knuffel natuurlijk nooit zo warm wordt dan een warmwaterkruik. Een warmwaterkruik wordt gevuld met kokend heet water en daardoor warmt hij het plekje van je kindje ook sneller op. Dit is natuurlijk beter als je het bedje van je kindje snel wilt voorverwarmen, bijvoorbeeld in de nacht.

Dan kan het gebeuren dat je knuffel verbrand van binnen. Dit geldt voor opwarming in de magnetron als in de oven. De natuurlijke vulling kan te heet worden als het op een te hoge temperatuur verhit wordt of als het te lang verwarmd wordt. Doe dit niet! Als je lang plezier wilt hebben van je warmteknuffel, volg dan nauwkeurig de instructies op.