10 x de beste zonneschermen voor in de auto.

10 x de beste zonneschermen voor in de auto.

Niets is zo vervelend als de felle zon die in het gezichtje van je kind schijnt tijdens een lange autorit. Het is niet alleen vervelend, maar ook nog eens warm. En dan ook nog niet eens te spreken over de uv stralen, want ook al zit je in de auto en houdt het glas een groot deel van de uv stralen tegen, het brengt ook een schadelijke processen op gang. Glas houdt namelijk geen uva straling tegen en dit kan ook schade brengen aan de huid. Het is daarom aan te raden om in de auto gebruik te maken van zonneschermen. Het huidje van je kind is namelijk extra gevoelig voor de brandende zon. Een zonnescherm voor in de auto wordt aan de ruit bevestigd en houdt de zon en uv stralen tegen.

Nu zijn er een heleboel soorten zonneschermen te koop en dit is maar goed ook. Er zijn namelijk een hoop soorten auto's en de vorm van de autoruit is hierdoor ook niet altijd hetzelfde. Wij leggen je uit welke soorten zonneschermen er allemaal zijn en hebben een top 5 samengesteld van de beste zonneschermen voor in de auto.

Waar letten wij op bij het selecteren van de beste producten?

Allebabyinfo.nl is een vergelijkingssite en kijkt voor haar informatie naar een aantal specifieke punten. Bij ons staat een goede prijs en kwaliteit verhouding hoog in het vaandel. De mening van onze klanten vinden wij uitermate belangrijk en daarom staat de klant beoordeling bij ons op een centrale positie. Wij baseren ons advies per specifiek product daarom dus ook op wat de ervaring en beoordeling van de klant is. Onze unieke beoordelingen samen met jouw persoonlijke ervaring, maakt een ultieme combinatie voor een eerlijke product vergelijking!

Waar je rekening mee kunt houden: De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen en ook willen prijzen met enige regelmaat veranderen. Hoewel we dit natuurlijk zo snel mogelijk aanpassen, wil het wel eens voorkomen dat er toch een prijs niet goed staat. Klik dus altijd eerst even op “prijs controleren” om actuele prijzen te bekijken en de verschillende kleurcombinaties te zien.

De beste zonneschermen voor de auto

De beste prijs en kwaliteit verhouding - Zonnescherm Auto - Zonwering - Zijruit - UV Protectie - 2 Stuks met Rheme Liniaal - Universeel - Zwart

De meest uigebreide set zonnenschermen - ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto - SHADE PRO V1 - UV protectie bescherming - 2 stuks - V1 Zwart - Universeel

Uit ons onverzoek is gebleken dat de Zonnescherm Auto - Zonwering - Zijruit - UV Protectie - 2 Stuks met Rheme Liniaal - Universeel - Zwart  de beste zijn. De prijs is zeer interessant en je krijgt daarvoor een heel handig en goed functionerend product!

Zonnescherm Auto Zonwering Zijruit UV Protectie

Met een zonnescherm in de auto beschermt u gemakkelijk u zelf en andere inzittende tegen de felle zon en Uv-stralen. Hiermee houd je makkelijk de schadelijke Uv-stralen en de vervelende hitte uit de auto. Verblindende zon weren Door de felle zon wordt de auto snel warm en het kan verblindend zijn voor de passagiers en bestuurder. Daarom is een zonnescherm voor de auto zo belangrijk. Met een zonnescherm weer je de zon uit de auto en houdt je de hitte voor een deel tegen en bescherm je bovendien alle inzittende voor de Uv-stralen van de brandende zon.De felle zon die in de auto schijnt kan erg vervelend zijn voor u en uw passagiers. De auto wordt snel warm en u kunt verblind raken door het felle licht. Daarnaast is het voor uw medepassagiers niet prettig om in de brandende zon te zitten. Zeker niet voor kinderen. Gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk auto zonneschermen Handig voor op reis!Dankzij dit handige zonnescherm reist je kindje voortaan comfortabel met je mee. Je bevestigd de zonneschermpjes eenvoudig met de meegeleverde zuignap op de autoruit. Ook is het zonnescherm eenvoudig op te vouwen tot een compact pakketje. Ideaal voor op vakantie.

Voordelen:

Ideaal voor vakantie

Makkelijk op te vouwen

Eenvoudige montage

Meest verkocht

Zetamo Zonnescherm Auto Achterruit

Deze zonneschermen houden de zon en daarmee ook de warmte grotendeels buiten uw auto. Of u nou last heeft van de zon of van een oververhitte auto, deze zonneschermen zijn de oplossing voor deze problemen.

Voordelen:

Universeel

UV-becherming

Eenvoudig te bevestigen

Nummer 2

Nince Zonnescherm Auto Zijraam Van Hoge Kwaliteit Set

Wil jij je kindje beschermen tegen UV stralen en beschermen tegen de hitte? De Nince zonneschermen voor je zijraam bieden gegarandeerd bescherming tegen verblinding en hitte van de zon. Het zonnescherm voor autoruiten blokkeert meer dan 97% van de schadelijke UV-stralen. Dit kan je baby en passagiers beschermen tegen huidirritatie en fel zonlicht. De autozonwering helpt ook om je auto koeler te houden.

Voordelen:

Extra donker

Blokkeet 97% van de schadelijke stralen

Houdt de auto koel

Nummer 3

ALFA LIFESTYLE Luxe zonneschermen auto

Dankzij deze luxe zonneschermen voor in de auto, is je kind beschermt tegen UV-straling en is je privacy bewaard. De unieke design van de Alfa Lifestyle zonneschermen zorgt ook voor maximale functionaliteit: je kan namelijk je raam naar beneden laten terwijl de zonneschermen blijven hangen.

Voordelen:

Extra privacy

Uniek design

Raam kan open gelaten worden

Nummer 4

Rheme Zonnescherm Auto - Zonwering - Zijruit - Achterruit

Met een zonnescherm in de auto beschermt u gemakkelijk u zelf en andere inzittende tegen de felle zon en Uv-stralen. Hiermee houd je makkelijk de schadelijke Uv-stralen en de vervelende hitte uit de auto. Verblindende zon weren Door de felle zon wordt de auto snel warm en het kan verblindend zijn voor de passagiers en bestuurder. Daarom is een zonnescherm voor de auto zo belangrijk. Met een zonnescherm weer je de zon uit de auto en houdt je de hitte voor een deel tegen en bescherm je bovendien alle inzittende voor de Uv-stralen van de brandende zon.

Voordelen:

Inclusief achterruit bescherming

Compleet pakket inclusief bevestigingsmateriaal

Makkelijk te bevestigen

Nummer 5

Wat is zonnescherm voor in de auto eigenlijk?

Om je kindje zo goed mogelijk te beschermen tegen uv straling in de auto wordt er gebruik gemaakt van een auto zonnescherm. Deze bevestig je vaak makkelijk via zuignappen aan de ramen waardoor de felle zon niet in de auto schijnt. Er zijn verschillende soorten zonneschermen voor in de auto zodat het in elke auto past. Zo heb je een opvouwbare zonnescherm, die je in elkaar kunt vouwen als een soort frisbee en makkelijk kunt opbergen in het daarvoor bestemde opbergzakje. Dit is makkelijk wanneer je beschikt over bijvoorbeeld twee auto's en zo de zonneschermen wilt afwisselen. Of je koopt twee setjes, dit is misschien wat makkelijker. Dan zijn er ook nog oprolbare zonneschermen. Deze hang je meestal op via zuignappen en het zonnescherm kan je makkelijk in- en uit rollen. Dit is handig wanneer de zon niet schijnt. Je kan het zonnescherm dan oprollen zonder het zonnescherm van de auto af te halen. Deze kan je dus gewoon laten hangen en zodra de zon weer gaat schijnen rol je hem eenvoudig weer naar beneden.

Waarom een zonnescherm voor de auto kopen?

Zonnewering in de auto is onmisbaar als je kleine kinderen in de auto op de achterbank in een autostoel vervoert. Kleine kinderen hebben vaak sneller last van de zon en de warmte. Daarnaast helpt zonnewering ook om schadelijke uv stralen tegen te houden. Het zonlicht bevat schadelijke straling wat de huid van je kindje kan beschadigen als je lang in de zon zit. Glas houdt een groot deel van uv straling tegen, waardoor je eigenlijk zelden verbrand als je achter glas zit. Er komen ongezien toch schadelijke processen op gang als je achter glas zit. Omdat het geen UVA-straling tegen houdt. Ongeveer 50% van de UVA- straling komt door glas heen en juist deze vorm van straling zorgt voor huidveroudering en speelt het een grote rol in de ontwikkeling van huidkanker. Daarom is het altijd aan te raden om jezelf te beschermen terwijl je in de auto achter glas zit, maar vooral je kinderen die achter in de auto zitten in de felle zon. Hun jonge huid is nog teer en kwetsbaar. Je kunt ze dus het beste beschermen tegen de zon met het gebruik van een zonnescherm.

Auto zonnescherm voor de auto kopen? Houd hier rekening mee.

Verschillende soorten zonneschermen

Omdat de ruit van een auto enorm varieert in vorm, past niet elk zonnescherm op elke ruit. Houdt er dus rekening mee dat je goed kijkt naar het formaat van het zonnescherm. De meeste zonneschermen zijn zo ontworpen dat ze flexibel zijn en dat je ze ook in de breedte kunt verstellen zodat het altijd past. Door middel van een zuignapje bevestig je het zonnescherm dan op de zijruiten van de auto. Zoals eerder al benoemd heb je een aantal verschillen in de zonneschermen. Zo heb je oprolbare zonneschermen, opvouwbare zonneschermen of de klassieker die je gewoon met een zuignap aan de ruit bevestigd en ook erg felixbel is. Sommige in deze variant kan je opvouwen als een frisbee en makkelijk op bergen en meenemen.

Als laatste zijn er nog zonneschermen die je over je gehele raam trekt. Dit scherm zit dus zowel van buiten als binnen aan het autoraam bevestigd als een soort hoes. Wat hier heel handig aan is, is dat je het raam naar beneden kunt laten voor extra frisse lucht, ideaal voor als je geen airco hebt in de auto.

Bescherming

Niet alle zonneschermen beschikken over de juiste SPF becherming. Let er dus altijd goed op bij de aanschaf van een zonnescherm dat deze ook beschikt over de juiste SPF50+ bescherming.

Aantal stuks

Het is voordeliger om een zonnescherm te kopen waarbij je er meteen twee hebt. Vaak verkopen ze de zonneschermen in twee verpakking omdat je natuurlijk ook 2 autoruiten hebt achterin, maar lang niet alle zonneschermen zijn voorzien van twee stuk in één en sommige zal je dus los moeten kopen wat behoorlijk kan schelen in de portemonnee.

Bevestiging

De meeste zonneschermen bevestig je makkelijk met zuignappen aan de autoruit. Maar dit kan nog weleens vervelend zijn wanneer je kind zich verveelt in de auto en de zonneschermen er binnen no-time aftrekt. Jij als bestuurder van de auto kan dan het zonnescherm pas weer opnieuw bevestigen wanneer je stil staat op een parkeerplaats en hierdoor zit je kindje in de felle zon. Om dit probleem tegen te gaan zijn er autoschermen die je klem zet in de autoruit. Je schuift hem als het ware tussen het raam en de deur en hierdoor is het voor een kind een hele opgave om deze eruit te kunnen trekken. Dit zijn vaak de op maat gemaakte zonneschermen die perfect in de autoruit passen.

Met print of naam

Soms vinden kinderen een zonnescherm in de auto maar niks, want ze willen lekker naar buiten kunnen kijken. Ze kunnen ook naar buiten kijken, maar het is natuurlijk wel minder goed zichtbaar als wanneer er geen zonnescherm in de auto is. Hier is ook wat leuks voor bedacht, namelijk zonnechermen met leuke prints of zonneschermen die je zelf kan personaliseren. Bedruk het bijvoorbeeld met de naam van je kindje of zijn of haar favoriete dier of cartoon.

Auto merken

Wil jij een zonnescherm die je hele raam perfect bedekt en 100% passend is? Dan kan je een zonnescherm op maat laten maken, of je kan het automerk en type opzoeken en dan vindt je jouw zonnescherm die geheel op maat is voor de autoruit van jou type auto. Zo heb je geen gedoe met zonnestralen die toch door de zijkanten glippen.

Achterruit zonnescherm

Er bestaan ook zonneschermen speciaal voor de achterruit gemaakt. Deze schermen zijn langwerping en bezetten daarmee de totale breedte van de achterruit. Dit is prettig als het zonnetje op de achterkant van de auto schijnt. Zo blijft het ook nog is koeler in de auto. 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Zonneschermen voor een auto zijn gemaakt van materiaal wat makkelijk schoon te maken is. Meestal kan je het vuil gewoon verwijderen met een vochtige doek en een sopje.

Er zijn veel universele zonnneschermen die eigenlijk op iedere autoruit goed zitten, maar als je een perfect passende zonnescherm wilt dan kun je het beste kiezen voor een op maat gemaakt zonnescherm voor jou type auto.